Review
May 2, 2018, 2:17pm

Ranting SPA Menawarkan Rawatan Facial, Scrub Murah Di Kepala Batas, Penang


Bilakah kali terakhir anda melakukan rawatan wajah di spa atau salon? Apakah rawatan wajah yang anda lakukan? Adakah harganya berpatutan dengan pakej pilihan anda? Pelbagai persoalan yang menjadi permulaan bagi anda yang ingin mendapatkan rawatan wajah di spa pada masa akan datang atau masa yang terdekat ini. Bukan apa, sudah banyak spa dan saloon yang meletakkan harga yang tinggi untuk pakej yang biasa dan tidak berbaloi.

awatan facial, scrub murah di kepala batas

Anda perlu menyemak terlebih dahulu senarai harga pakej atau rawatan wajah yang ingin anda lakukan. Selalunya spa atau saloon akan menyediakan pelbagai perkhidmatan atau pakej rawatan seperti facial dan urutan wajah, sauna dan mandi bunga, manicure dan pedicure, merawat bibir dan macam-macam lagi. Untuk pengetahuan anda juga, mereka menggunakan pelbagai produk wajah berasaskan herba dan juga herba asli semulajadi.

Ranting SPA Menawarkan Rawatan Facial, Scrub Murah di Kepala Batas, Penang

awatan facial, scrub terbaik di kepala batas

Bagi anda yang menetap di Pulau Pinang, anda boleh membelai dan memanjakan diri anda dengan rawatan facial wajah, scrub dan sebagainya di Ranting Spa yang terletak di Kepala Batas, Pulau Pinang. Ranting Spa menawarkan servis keseluruhan bermula dari kepala hingga ke kaki untuk kaun wanita sahaja. Anda berpeluang untuk mendapatkan rawatan wajah dan uniknya, Ranting Spa menggunakan bahan-bahan semulajadi dan mereka lebih kepada spa tradisional. Ranting Spa menawarkan servis kepada semua golongan wanita khasnya kepada remaja, dewasa, bakal pengantin dan semua wanita, begitu juga dengan anda. Dengan menggunakan perkhidmatan Ranting Spa, anda akan lebih cantik dan menawan.

Facial Dan Scrub Ranting Spa Termurah Di Pulau Pinang

tempat awatan facial, scrub murah di kepala batas

Bagi anda yang berminat untuk membuat facial, anda sangat beruntung kerana anda boleh membuat facial yang lengkap disertakan dengan urutan wajah, scrub, masker dan sebagainya.

Di Ranting Spa, anda boleh mendapatkan perkhidmatan facial dan scrub muka yang sangat murah dan berpatutan. Selain dari scrub muka dan facial, perkhidmatan lain juga menawarkan harga yang sangat berbaloi iaitu serendah Rm30 sehingga Rm400 sahaja.

Ranting Spa Akan Menjadikan Anda

 • Mengatasi masalah kulit wajah anda
 • Mendapatkan kulit yang cerah, licin dan cantik
 • Menyihatkan tubuh badan dan wajah
 • Melegakan sendi-sendi dan lenguh badan
 • Memutihkan kulit badan dengan mandian-mandian susu
 • Mewangikan tubuh badan anda dengan bunga herba
 • Merawat rambut rosak dan mencuci rambut anda
 • Mengurut badan, kaki, leher, belakang dan kepala anda

spa facial murah di kepala batas

Perkhidmatan Yang Disediakan Oleh Ranting Spa

Ranting Spa menyediakan perkhidmatan seperti urutan, rawatan wajah, badan dan seluruh tubuh, ritual tradisional, facial dan rawatan rambut. Selain itu, anda boleh mendapatkan perkhidmatan perawatan seluruh tubuh seperti mandi sauna, mandi bunga, mandi susu dan sebagainya. Mari kita lihat semua perkhidmatan yang disediakan oleh Ranting Spa.

#1. Urutan

rawatan badan murah di kepala batas

Urutan yang disediakan adalah urutan badan, kaki, leher, kepala dan belakang badan. Urutan ini sangat berfungsi bagi memastikan peredaran darah berlaku dengan lancar. Selain itu, terdapat juga rendaman kaki untuk mewangikan kaki dan membuang segala toksid kotoran.

#2. Ritual Tradisional

ritual tradisional di spa kepala batas

Ranting Spa menyediakan perkhidmatan ritual tradisional iaitu Bertangas, Ukup Wangi, Bertungku dan Sauna. Kesemua ritual tradisional ini dilakukan sekiranya anda ingin mendirikan rumah tangga, berpantang selepas lahirkan anak, ingin bersauna untuk kesihatan dan kecantikan tubuh badan dan lain-lain lagi, anda sangat dialu-alukan.

#3. Facial

facial terbaik di kepala batas

Bagi anda yang ingin melakukan rawatan dan facial wajah, Ranting Spa menawarkan pakej facial berdasarkan masalah kulit wajah anda. Anda juga boleh mendapatkan perkhidmatan scrub wajah dan scrub badan beserta lulur badan. Pakej scrub dan facial wajah ini bakal menjadikan kulit anda bersih, sihat dan cantik.

#4. Mandi Herba Dan Tradisional

rawatan facial, scrub murah di pulau pinang

Mandi herba tradisional selalunya diadakan bagi anda yang ingin merawat masalah kulit, menyihatkan tubuh badan, memberi tenaga ketika pantang dan sebagainya. Terdapat banyak lagi mandian herba lain seperti mandi bunga tradisional, Cleopatra milk bath, Orange milk bath, mandi tempayan 7 bunga dan mandi herba yang lain.

#5. Rawatan Rambut

rawatan rambut di kepala batas

Anda juga boleh merawat rambut anda dengan melakukan hair treatment secara tradisional di sini. Rawatan rambut secara tradisional yang dilakukan adalah dengan menggunakan santan, limau purut atau aloe vera. Pasti rambut anda akan bersinar dan lembab sentiasa.

#6. Rawatan Atau Treatment Lain

rawatan kaki di kepala batas

Ranting Spa juga menawarkan rawatan seperti manicure, pedicure dan anti callust treatment. Selain itu, anda boleh dapatkan pelbagai lagi rawatan di sini bermula dari kepala iaitu rambut, muka, badan, jari jemari, kaki dan sebagainya.

Pakej-Pakej Treatment di Ranting Spa

pakej spa di kepala batas pulau pinang

Banyak pakej yang anda boleh pilih di Ranting Spa dan paling menyeronokkan adalah semua perkhidmatan dan servis treatment boleh anda dapatkan di dalam setiap pakej treatment yang disediakan.

1. Pakej Dara Sunti

Pakej Dara Sunti ini adalah pakej rawatan asas iaitu perkhidmatan treatment yang ringkas tetapi lengkap bagi facian dan scrub muka. Anda diberikan facial, scrub, mask dan juga penambahan untuk mandi tempayan secara tradisional. Harga asalnya adalah RM200 manakala untuk ahli atau membership pula RM180.

pakej gadis sunti spa terbaik di kepala batas

 • Glowing Facial
 • Strawbery Scrub
 • Coco Mask
 • Mandi Tradtional Tempayan

2. Pakej Permata Puteri

Pakej Permata Puteri menawarkan mandian, urutan dan juga manicure. Bagi anda yang berasa ingin dibelai dan membuang segala toksin dan kotoran seluruh badan bolehlah memilih pakej permata puteri. Ianya lebih murah berbanding Pakej Dara Sunti iaitu serendah RM189 sahaja, bagi ahli atau membership, anda dapat menikmati harga RM150 sahaja.

pakej permata puteri spa di kepala batas

 • Mandi Seri 7 Bunga
 • Body Massage
 • Manicure

3. Pakej Puteri Sejinjang

Lebih banyak perkhidmatan atau rawatan, lebih seronok untuk kita datang ke Spa? Inilah yang dirasai oleh semua para wanita. Apa kata anda memilih Pakej Puteri Sejinjang kerana pakej ini memberikan anda menjadi lebih sihat, ramping dan cantik. Anda akan menikmati mandian, sauna, urutan belakang, body wrap dan juga rawatan rambut. Dengan hanya RM250 sahaja, anda boleh menikmatinya. Dengan harga yang lebih murah iaitu RM200, anda boleh dapatkan pakej ini sekiranya menjadi ahli.

pakej puteri santubong di kepala batas

 • Floral Footbath
 • Sauna
 • Back Massage
 • Boreh Body Wrap & Polishing
 • Hair Treatment

4. Pakej Sang Ratu

Pakej Sang Ratu adalah pakej yang lengkap dan tradisional kerana anda juga berpeluang mandi bunga tradisional, ukup wangi dan lain-lain lagi hanya dengan RM300 sahaja, untuk ahli pula anda jimat RM50 dengan hanya RM250 sahaja.

pakej sang ratu di kepala batas

 • Floral Footbath
 • Ukup Wangi
 • Lulur
 • Body Mask
 • Hair Treatment
 • Mandi Bunga Tradisional

5. Pakej Permaisuri

Pakej Permaisuri membolehkan anda menikmati penjimatan yang sangat banyak sehingga RM80. Anda perlu membayar RM320 sahaja sekiranya menjadi ahli berbanding dengan harga biasa iaitu RM400. Inilah pakej rawatan hebat yang sangat menyeluruh.

palkej permaisuri spa di kepala batas

 • Floral Footbath
 • Bertangas
 • Holistic Massage
 • Body Scrub
 • Hair Treatment
 • Orange Milk Bath

Kelebihan Treatment Di Ranting Spa

rawatan facial, scrub murah di kepala batas

Anda akan berpuas hati dengan kelebihan dan kebaikan yang terdapat di Ranting Spa. Tak percaya? Datanglah rasai sendiri perkhidmatan serta suasananya. Pasti ini merupakan Spa terbaik untuk anda di Pulau Pinang.

1. Mesra Pelanggan

rawatan facial, scrub murah di kepala batas yang mesra pelanggan

Pekerja di Ranting Spa sangat mesra pelanggan. Anda bukan sahaja mendapat kawan baru, tetapi anda juga akan berasa seronok dan terhibur di Ranting Spa. Mereka sangat ramah dan mudah bergaul. Anda juga berpeluang untuk belajar serta mendapatkan maklumat mengenai cara perawatan wajah, bahan yang digunakan dan lain-lain lagi.

2. Suasana Tenang

rawatan facial, scrub murah di kepala batas murah berpatutan

Suasana berada di Spa tidak sama seperti anda membuat rawatan wajah atau facial di rumah anda sendiri. Ranting Spa akan lebih berbau harum dengan aromaterapinya, malah lampu dan cahaya akan kelihatan lebih tenang dan sangat selesa untuk berehat. Anda akan merasa tenang, seronok dan ingin berehat dengan suasana yang diciptakan oleh Ranting Spa.

3. Murah Dan Berpatutan

spa murah servis terbaik di kepala batas

Seperti yang dikatakan, harga paling murah untuk perkhidmatan yang ditawarkan di Spa ini adalah serendah RM30 sahaja manakala harga yang paling tinggi adalah RM400. Ia sangat berpatutan dan mampu milik. Pelajar dan suri rumah juga mampu mendapatkan perkhidmatan facial, scrub dan pakej-pakej lain di Ranting Spa.

4. Pelbagai Pakej Menarik

pelbagai pakej menarik di ranting spa kepala batas

Ranting Spa menawarkan banyak pakej yang menarik yang bermula dari pakej asas sehinggalah yang melibatkan mandian, rawatan rambut, bertangas dan sebagainya. Anda boleh memilih mana-mana pakej yang bersesuaian dengan anda. Dengan menjadikan Ranting Spa sebagai pilihan wajib anda setiap bulan, anda boleh mencuba kesemua pakej yang ditawarkan mengikut bulan demi bulan yang anda datang.

5. Sesuai Untuk Semua Wanita

rawatan facial, scrub murah di kepala batas untuk wanita sahaja

Semua wanita dijemput untuk datang ke Ranting Spa bagi mendapatkan rawatan wajah dan rambut. Paling mudah, anda boleh mencuba facial dan scrub yang sangat murah ini tetapi kesannya sangat hebat. Semua pakej di spa ini sangat sesuai dengan wanita bekerjaya, suri rumah, pelajar, wanita yang mengalami kulit bermasalah dan lain-lain lagi.

6. VIP Dan Membership Card

rawatan facial, scrub murah di kepala batas dengan kad vip

Anda berpeluang membuat VIP atau membership card yang boleh digunakan pada masa akan datang. VIP dan membership card memberikan anda kelebihan dan keuntungan yang dapat anda nikmati. Dengan VIP atau membership kad ini, anda layak menerima diskaun, harga keahlian, jemputan dan macam-macam lagi.

ruangan ranting spa di kepala batas

Ranting Spa tidak sama seperti Spa lain kerana pelbagai kelebihan yang anda boleh nikmati. Semakin hari semakin ramai yang lebih memilih Ranting Spa berbanding Spa lain. Anda disyorkan mencuba perkhimatan facial dan scrub wajah terlebih dahulu untuk ringkasan dan permulaan. Namun, dijamin anda pasti berpuas hati dengan perkhidmatan Ranting Spa.

Promosi Dan Diskaun Untuk Pembaca Profhariz.com

ruang depan ranting spa di kepala batas

Ranting Spa menawarkan promosi dan diskaun kepada semua pembaca profhariz.com termasuk anda yang tengah membaca dan datang ke spa. Ranting Spa memberikan diskaun 30% untuk anda yang baru sahaja kali pertama melakukan treatment di sini dan ianya akan mengikut terma dan syarat. Anda bukan sahaja akan lebih cantik tetapi juga lebih jimat. Sudahlah amat berpatutan, anda kini mendapat diskaun lagi. Bolehlah ambil kesempatan untuk memanjakan diri setelah lama sibuk dengan hal kerja.

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan Perkhidmatan Ranting Spa

testimoni ranting spa kepala batas testimoni ranting spa kepala batas rawatan facial di kepala batas

Ramai yang telah berpuas hati dengan kelebihan dan keseronokan dalam mengindahkan wajah di Ranting Spa. Mereka sangat suka dari segi pakej, perkhidmatan, kelebihan Spa ini dan lain-lain lagi. Terdapat banyak komen dan tindak balas positif daripada mereka yang telah menikmati Ranting Spa. Anda juga patut mencuba facial, scrub atau perkhidmatan lain di sini. Jom ke ranting Spa!

tempah ranting spa di kepala batas

RANTING SPA | RAWATAN FACIAL, SCRUB MURAH DI KEPALA BATAS, PENANG
Hotline 1: Tekan untuk telefon (019-4319439) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (010-4049439) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Ranting Spa
Instagram: @ranting_spa
Email: rantingspa.my@gmail.com

Lokasi:
No 18, Jalan Dagangan 10, Pusat Bandar Bertam Perdana13200 Kepala Batas, Pulau Pinang.

Waktu Operasi: 10am – 7 pm (setiap hari)

Jom booking untuk rawatan muka di Ranting Spa SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom booking untuk rawatan muka di Ranting Spa SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom booking untuk rawatan muka di Ranting Spa SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: