Review
Jan 26, 2018, 5:34pm

Ramai Tak Tahu Cara Putihkan Gigi Dengan Cepat dan Betul


Senyuman ialah satu medium komunikasi paling berkesan sebagai langkah pertama membina jaringan persahabatan dan hubungan sesama manusia. Medium yang penting ini seharusnya digunakan untuk mempamerkan mesej yang memberi kesan mendalam kepada penerimanya. Ketika melemparkan senyuman ia akan menampakkan barisan gigi seseorang. Senyuman yang manis ditambah gigi cantik dan bersih akan memperlengkapkan imej positif individu itu.

nak gigi cantik putih

Tak kira tua atau muda, gigi merupakan faktor penting dalam kesempurnaan hidup. Gigi yang sempurna adalah gigi yang bebas dari ancaman masalah pergigian. Selain berfungsi untuk mencantikkan wajah dan bentuk muka, gigi juga amat penting bagi menggigit dan memotong dalam membantu proses pencernaan dan penghadaman. Gigi juga membantu dalam menghasilkan pertuturan yang sangat jelas. Setiap individu memerlukan gigi untuk mengeluarkan bunyi konsonan semasa bercakap.

Kesihatan Gigi Yang Baik Mencegah Pada Penyakit Peringkat Awal

Kesihatan gigi merupakan sebahagian daripada kesihatan anggota badan. Gigi yang bersih dan sihat mencerminkan personaliti individu. Oleh itu, penjagaan kesihatan gigi seharusnya bermula dari peringkat awal lagi. Ibu bapalah merupakan orang yang bertanggungjawab dalam memainkan peranan yang penting ini.

cara putihkan gigi dengan betul

Pencegahan Gigi Harus Dilakukan Daripada Kerosakan Berlaku

Memberus gigi setiap kali selepas makan dan merupakan satu tabiat yang baik untuk mengawasi gigi anda. Sekurang-kurangnya berkumur-kumurlah selepas makan jika tidak dapat memberus. Beruslah gigi untuk menjamin kebersihan gigi anda. Apabila memiliki gigi dan gusi yang sihat, ia akan mengurangkan bakteria dan dalam masa yang sama dapat meningkatkan keyakinan diri secara optimum.

tips nak putihkan gigi

 

Akibat Mengabaikan Kesihatan Gigi

Ramai tidak sedar masalah gusi boleh membawa pelbagai kesan kepada kesihatan umum mereka. Penyakit gusi adalah permulaan kepada pelbagai komplikasi terutama risiko mendapat kencing manis. Mulut yang menjadi takungan bakteria boleh menyebabkan ulser di perut selain turut dikaitkan mendapat keradangan hati. Ramai beranggapan menjaga kesihatan gigi sekadar memberusnya setiap hari, namun tahukah anda sebenarnya fakta menunjukkan memberus gigi hanya membersih 25 peratus daripada mulut dan ini pastinya tidak mencukupi.

bahaya tidak menjaga gigi dengan betul

Malah, mungkin tidak ramai yang mengetahui kesihatan mulut turut berkait dengan pelbagai penyakit kronik jika diabaikan. Justeru, sebagaimana setiap orang berwaspada dengan tahap kesihatan anggota tubuh badan yang lain, begitu juga sepatutnya perhatian sewajarnya terhadap kesihatan mulut dan gigi kita.

Gigi Sihat, Putih Dan Kuat Menjadi Idaman Ramai

Tidak dapat dinafikan memiliki gigi putih dan berkilat tentu sahaja menjadi dambaan setiap orang terutama bagi kaum hawa. Namun begitu rawatan pemutihan gigi memerlukan kos yang tinggi. Tetapi ada juga cara tradisional untuk mendapatkan gigi putih. Bagaimanakah cara yang betul putihkan gigi dengan cepat dan betul? Ikut 5 cara putihkan gigi dibawah :

 • Memberus Gigi Secara Teratur

Untuk mengatasi terjadinya karang gigi, anda perlu memberus gigi secara teratur, dua kali sehari. Dengan memberus gigi secara teratur gigi anda akan menjadi lebih bersih, nafas tetap wangi serta kesihatan gusi dan mulut akan terjaga. Pencegahan daripada terjadinya pengumpulan sisa makanan pada gigi yang boleh menyebabkan plak gigi.

cara memberus gigi dengan betul

 • Perbanyakan Minum Air

Banyakkan minum air putih atau air masak juga merupakan salah satu cara untuk menghilangkan plak gigi yang efektif dan paling senang. Anda tidak perlu mengeluarkan banyak wang untuk menghilangkan plak gigi dengan cara ini. Air putih boleh membersihkan sisa-sisa makanan yang terlekat pada celahan gigi sehingga membentuk plak gigi.

banyakkan minum air masak untuk cara putihkan gigi

 • Makan Buah Epal

Anda juga boleh cuba cara menghilangkan plak gigi secara semulajadi dengan pengambilan buah epal. Buah epal mengandungi vitamin C dan juga kalsium yang berguna untuk menyihatkan dan menumpas plak gigi secara semulajadi. Tanpa memberikan sebarang risiko atau impak negatif bagi kesihatan gigi, pengambilan buah epal secara rutin boleh membuatkan andamenjadi lebih bersih dan putih.

makan epal boleh putihkan gigi dengan cepat

 

 • Baking Soda

Ini adalah alat yang paling terkenal dan sering digunakan untuk membuang plak. Hanya tuangkan sedikit baking soda ke dalam bekas kecil, basahkan berus gigi anda, letakkan beberapa baking soda di atasnya dan berus. Anda juga boleh mencampurkan sedikit garam ke dalam serbuk penaik untuk pembersihan.

cara putihkan gigi dengan baking soda

 • Arang

Arang memiliki sifat alkali dan sangat membantu dalam proses pembersihan gigi. Arang yang telah dihancurkan halus juga bertindak sebagai skrub gigi untuk membersihkan dan menanggalkan kotoran degil. Arang juga mampu menyembuhkan dan mengekalkan kesihatan gusi serta gigi. Selain itu, sifat alkali pada tahap tertentu sahaja berbahaya kepada tubuh kita dan sifat alkali arang ternyata selamat dan sesuai untuk tubuh manusia dan kerana itulah arang sesuai digunakan sebagai alternatif untuk memutihkan gigi.

guna arang untuk putihkan gigi

Cara Putihkan Gigi Dengan Cepat Dan Berkesan Dengan Nucifera Teeth Whitening Powder

Produk Nucifera adalah Serbuk pemutih gigi yang diperbuat daripada Arang Aktif yang dikisar menjadi tersangat halus, sehalus mungkin. Produk ini berbentuk serbuk adalah kerana penyerapan kotoran pada permukaan gigi hanya akan berlaku sejurus selepas serbuk menjadi basah, tidak kisahlah samaada produk basah kerana terkena air liur semasa digunakan ataupun semasa dibancuh dengan air/ubat gigi sebelum digunakan. Jadi kesan yang paling maksimum yang akan anda alami jika produk ini digunakan terus dalam bentuk serbuk sendiri.

serbuk arang pemutih gigi

Nucifera Teeth Whitening Powder Menjadikan Gigi Putih Secara Semulajadi

Arang Aktif Nucifera diperbuat daripada kulit tempurung kelapa yang dibakar secara terkawal dengan suhu yang teramat panas tanpa sebarang oksigen. Pembakaran tanpa oksigen ini membuka liang-liang pori arang dan menjadikan ianya arang yang mempunyai kuasa penyerapan yang hebat. 2 kandungan hebat di dalam produk ini adalah 100% organik coconut shell dan serbuk arang aktif menjadikan gigi akan tampak putih dan cantik hanya dalam 7 hari penggunaan sahaja.

nucifera cara pemutih gigi

Benarkah Arang Aktif  Adalah Cara Memutihkan Gigi Dengan Cepat?

Arang aktif sudah banyak digunakan untuk berbagai hal, terutama untuk menyerap kotoran atau racun. Pori-pori yang terbentuk pada arang aktif ini akan mengikat kotoran-kotoran pada permukaan gigi. Oleh itu, membersihkan zat-zat kekuningan pada gigi akan jadi lebih mudah. Arang aktif ini akan melekat pada gigi anda, sekaligus bertindak memuihkan gigi secara alami. Arang aktif juga mengandung mineral yang membantu membersihkan plak dan sisa makanan pada gigi. Meskipun arang aktif berwarna hitam, arang aktif tidak akan merubah warna gigi anda.

arang aktif agen pemutih gigi yang berkesan

Bagaimana Nucifera Teeth Whitening Powder Bertindak Memutihkan Gigi?

Gigi Anda akan menguning jika anda seorang perokok atau sering mengambil minuman berkafein seperti kopi, teh, atau minuman beralkohol. Arang aktif mampu mengembalikan warna alami gigi yang cerah sekaligus menjaga kesehatan mulut. Zat ini berfungsi untuk menyeimbangkan kadar keasaman dalam mulut, mencegah gigi berlubang, mengusir bau mulut, dan meredakan penyakit gusi.

serbuk arang untuk putihkan gigi

Bukan Hanya Cara Putihkan Gigi Malah Menjaga Gigi Dan Mulut

Arang Aktif tidak hanya memutihkan dan membersihkan gigi anda tetapi ia juga membuang toksin di dalam mulut anda. Apabila anda memberus gigi menggunakan Arang Aktif, ia menyerap toksin yang berada pada permukaan gigi anda. Jika tertelan semasa memberus gigi, anda tidak perlu risau kerana ia akan terus ke usus. Ianya baik untuk anda kerana ia akan menarik toksin dan bahan kimia di dalam usus dan disingkirkan melalui sistem pencernaan anda.

khasiat arang aktif kepada badan manusia

Kehebatan Nucifera Teeth Whitening Powder

 • Memutihkan gigi, bukan sekadar gigi depan malahan keseluruhan gigi
 • Memastikan kebersihan mulut dan gigi
 • Berkualiti tinggi
 • Tiada bahan penghakis (PEROXIDE)
 • Tiada kesan sampingan
 • 100% organik
 • Mudah dan selamat digunakan

kehebatan nucifera cara putihkan gigi dengan cepat

Fungsi Nucifera Teeth Whitening Powder 5 dalam 1

Baru-baru ini kecoh dengan instafamous dan artis memuat naik video di YouTube dan media sosial menggunakan Nucifera Teeth Whitening Powder arang untuk memutihkan gigi. Itulah rahsia mereka mengekalkan gigi yang putih dan cantik sepanjang hari. Selain memutihkan gigi, produk ini juga mampu mengimbangkan PH dalam mulut, mengurangkan masalah nafas berbau, mencegah kaviti dari berlaku, detox mulut dan gigi dan, memutihkan gigi serta membuang plak dan karang. Kehebatan produk ini setanding dengan rawatan di luar yang lebih mahal.

pemutih gigi 5 dalam 1

Cara Penggunaan Nucifera Teeth Whitening Powder Sebagai Cara Putihkan Gigi

Cara penggunaan Nucifera ni memang kena berhati-hati.. sebab serbuknya terlalu halus sehingga boleh berterbangan jika ditiup angin. kerana serbuk nya berwarna hitam, ianya mudah mengotorkan jika tidak berhati-hati. Ikut langkah mudah dibawah :

Tips Penggunaan:

 1. Gunakan ketika waktu mandi
 2. Guna pada waktu malam.
 3. Tundukkan badan semasa memberus gigi.
 4. Berus gigi dengan mulut tertutup.

langkah menggunakan nucifera pemutih gigi

Nucifera Teeth Whitening Powder Selamat Digunakan

Bagi yang meragui sama ada produk ini lulus KKM atau tidak berikut merupakan NOT produk ini ( NOT160303473K ). Jadi, semestinya produk Nucifera Teeth Whitening Powder lulus KKM dan halal digunakan oleh semua golongan.

nucifera pemutih gigi ada kelulusan kkm

Testimoni Pengguna Yang Menggunakan Nucifera Teeth Whitening Powder

testimoni pengguna nucifera pemutih gigi (1) testimoni pengguna nucifera pemutih gigi (2) testimoni pengguna nucifera pemutih gigi (3)

Dapatkan Nucifera Teeth Whitening Powder Untuk Putihkan Gigi SEKARANG!

Gigi kuning kembali putih, sihat dan kuat! Tunggu apa lagi, dapatkan segera Nucifera Teeth Whitening Powder sekarang :

order nucifera teeth whitening sekarang

 

Jom Dapatkan Nucifera Teeth Whitening Powder Untuk Putihkan Gigi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Nucifera Teeth Whitening Powder Untuk Putihkan Gigi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Nucifera Teeth Whitening Powder Untuk Putihkan Gigi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: