Review
Oct 31, 2017, 5:47pm

Rahsia Putihkan Kulit Supaya Lebih Cantik dan Muda


Semua orang mengimpikan kulit yang cantik, bersih, cerah dan gebu. Pelbagai cara yang kita boleh lakukan untuk mendapatkan kulit yang sempurna. Kaedah yang paling mudah dan cepat adalah dengan menggunakan bahan kimia atau bahan peluntur. Tapi perlu diingat, cara ini sememangnya memberikan kesan yang cepat tetapi ianya tidak selamat untuk digunapakai kerana kesan sampingannya menanti dikemudian hari. Adakah cara ini sahaja yang boleh kita lakukan untuk mendapatkan kulit yang putih dan cerah? Jangan bimbang, saya ada rahsia putihkan kulit supaya lebih cantik dan muda.

rahsia-kulit-putih-gebu

Di sini saya ingin kongsikan bersama anda rahsia untuk mendapatkan kulit putih, cantik dan muda dengan cara yang selamat dan efektif. Tak perlu beli produk-produk kecantikan yang menggunakan bahan kimia pun, anda masih mampu untuk mendapatkan kulit yang putih dan cantik. Nak tahu apa rahsianya, jom ikuti tips di bawah yang boleh membantu anda untuk mendapatkan kulit yang diidamkan.

Rahsia Putihkan Kulit Supaya Lebih Cantik dan Muda

Rendaman Susu & Lemon

Untuk rawatan pencerahan seluruh tubuh yang melegakan, mulakan dengan memenuhkan tab mandi dengan air panas.

lemon-dan-susu

Tuang satu cawan susu penuh krim dan perah jus daripada sebiji lemon ke dalam tab. Masukkan lebihan kulit lemon yang telah diperah kedalam tab mandi. Kacau campuran supaya susu dan lemon terserak rata ke seluruh tab. Berendamlah di dalam tab selama 20 minit, kemudian bilas tubuh anda dengan air bersih.

Susu dalam rendaman ini mempunyai enzim yang mencerahkan kulit dengan lembut. Ia juga melembapkan kulit, mengimbangi ciri-ciri pengering kulit pada jus lemon.

Cubalah rendaman susu sekali seminggu dan anda boleh melihat hasilnya selepas lebih kurang satu bulan.

Masker Madu & Yogurt

Seperti susu, yogurt mengandungi enzim yang boleh memutihkan kulit dengan lembut. Madu mempunyai ciri-ciri pelembapan dan anti bakteria.

campuran-madu-dan-yogurt-masker

Campurkan satu bahagian madu dan satu bahagian yogurt, kemudian sapukan campuran tersebut ke seluruh muka dan tubuh anda. Biarkan selama 15 minit, kemudian bilas dengan air suam. Pastikan anda guna yogurt biasa tanpa gula. Yogurt yang bergula atau berperisa akan menjadi terlalu melekit.

Sebagai ganti madu, cuba lenyek avocado atau gunakan aloe. Kedua-dua ramuan ini juga mempunyai kesan pelembapan yang bagus.

Skrub Biji Kopi & Minyak Zaitun

Serbuk kopi berupaya menghasilkan minyak antioksida yang berfungsi mencerahkan dan menghaluskan kulit. Untuk mendapat kesan cerah sempurna pada kulit, lakukan cara ini sekerap yang mungkin.

skrub-olive-oil-dan-biji-kopi

Pertama sekali, campurkan serbuk kopi dengan minyak zaitun dan tepung sengkuang. Kacau kesemua bahan dan lulurkan ke seluruh tubuh termasuk wajah anda.Gosok perlahan-lahan dan biarkan selama sejam sebelum dibilas dengan air campuran garam. Selepas itu, mandi seperti biasa.

Pengelupasan Kulit Dengan Garam & Gula

Timbunan sel kulit mati di permukaan kulit anda boleh membuat kulit anda kelihatan sedikit kusam. Untuk mencerahkan kulit anda, adalah penting untuk sering melakukan pengelupasan.

pengelupasan-kulit-dengan-garam-dan-gula

Satu cara bagus untuk mengelupas kulit adalah dengan menggunakan skrub badan yang terdiri daripada gula atau garam. Semasa mandi, basahkan kulit anda dan gosokkan skrub dengan gerakan lembut secara membulat ke seluruh tubuh anda. Dengan cara ini, anda boleh ‘menggilap’ kulit anda sehingga ia ‘bersinar’ sihat.

Untuk mengelupas kulit anda, gunakan skrub muka yang lebih lembut.

Oatmil atau badam kisar mempunyai ciri-ciri pengelupasan yang baik yang tidak akan merosakkan kulit muka anda yang lembut.

Menggunakan berus kering untuk menyapu sel kulit mati daripada tubuh anda juga satu lagi kaedah pengelupasan yang bagus. Cari berus yang diperbuat daripada serat semula jadi dan beruskan tubuh anda sebelum anda mandi.

Tumbuk Beras Pulut

Khasiat beras pulut memang telah lama diakui sejak turun-temurun. Kandungan kanjinya yang tinggi memerlukan ia dibasuh berulang kali hingga bersih. Nyata bahan ini ramai yang menggunakannya untuk mencerahkan kulit kerana ia mampu menanggalkan sel kulit mati.

rice-masker

Caranya, rendam beras pulut hingga lembut dan tumbuk hingga lumat. Lumurkan ke seluruh badan termasuk wajah anda. Apabila separuh kering, gosok kulit anda perlahan-lahan. Bilas hingga bersih Seeloknya dibuat sebelum mandi.

Berendam Dalam Air Beras

Seterusnya adalah dengan menggunakan air beras. Ramai yang tahu bahawa beras atau nasi adalah makanan ruji kita. Tetapi berapa ramai yang tahu bahwa air beras boleh digunakan untuk memutihkan kulit secara semulajadi.

air-beras

Hanya berendam menggunakan air beras selama 15 minit sehari dan lakukannya dua kali sehari, anda boleh lihat kulit anda lebih putih dalam masa beberapa minggu.

Cukupkan Keperluan Mineral Dalam Tubuh

Kurang minum air boleh menyebabkan dehidrasi. Dehidrasi dapat membuatkan kulit menjadi kering dan kusam. Untuk itu, kita harus mengambil mineral yang mencukupi setiap hari.

tuang-air-putih

Caranya dengan banyak meminum air putih, minimal 8 gelas satu hari. Walaupun Nampak remeh, memperbanyak minum air putih akan memberikan banyak manfaat untuk tubuh kita dan dapat mencerahkan kulit.

Ramai wanita di seluruh dunia yang berpegang kepada standard kecantikan dengan menghargai kulit cerah berbanding kulit gelap dan sanggup berbuat apa sahaja untuk mendapat kulit yang lebih cerah, cantik dan gebu. Sanggup menghabiskan duit yang banyak untuk menjalankan rawatan kulit dan menggunakan pelbagai jenama skincare yang mahal untuk mencapai tujuan tersebut.. Tapi mampu anda? Jadi, anda perlu alternatif lain yang lebih murah, selamat dan berkesan untuk mendapatkan kulit yang anda idamkan dengan menggunakan produk pemutih kulit. Ia juga lebih dikenali sebagai produk pemutih kulit “Be The Glamorous Drink”.

Memperkenalkan Rahsia Putihkan Kulit Supaya Lebih Cantik Dan Muda Dengan BE THE GLAMOROUS DRINK

photo-1-be-the-glamorous-drink

Be The Glamorous Drink merupakan produk Minuman kesihatan kecantikan Pertama diasaskan oleh Nadia annuar yang mengunakan teknologi penuh dari Jepun. Be The Glamorous Drink juga adalah Jus Kesihatan PERTAMA Di Malaysia berfungsi 4 dalam 1 iaitu:

  1. Menurunkan berat badan dengan membakar lemak secara semulajadi
  2. Detox – Membuang toxic dan racun dalam badan
  3. Mencerahkan kulit – Glutathione, vitamin C & E membantu mencerahkan kulit anda
  4. Awet muda – Melambatkan proses penuaan dan menambahkan kolagen anda.

Be The Glamorous Drink adalah produk berasaskan bahan-bahan organik semulajadi yang mengandungi 13 bahan aktif yang dapat membantu anda untuk terus sihat, slim, putih dan cantik.

photo-2-be-the-glamorous-drink

Ianya sangat efektif untuk menurunkan berat badan, menganjalkan kulit, mencerahkan kulit, menghilangkan lingkaran hitam bawah mata dan mencuci usus.. Antara bahan aktif tersebut adalah :

  • Pineapple powder
  • White strawberry powder
  • Enokitake mushroom powder
  • Konjac powder
  • Collagen powder (Hydroxy proline collagen)
  • Chicory inulin
  • Green tea extract
  • Garcinia Cambodia extract
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • Guar gum
  • Psyllium husk
  • L- glutathione

Tahukah Anda?

Green Tea Extract – Mengandungi antioksidan yang tinggi yang mampu meningkatkan kadar metabolisme untuk membakar lemak yang tepu dengan lebih cepat.

White Strawberry – Hanya boleh didapati di Jepun yang kaya dengan vitamin C berfungsi menambah kolagen supaya kita tampak sentiasa muda..

Pineapple Powder – Tinggi kandungan fibre yang membuatkan kita rasa kenyang dalam jangka masa panjang. Juga kaya dengan vitamin, mineral dan Beta Carotene yang berfungsi menjaga penglihatan mata anda.

L-Glutathione – Mampu mencerahkan kulit wajah dan seragamkan tona kulit, badan juga turut cerah berseri, merawat pigmentasi dan mengurangkan kedutan dan bersifat antioksidan untuk menegangkan kulit.

photo-3-be-the-glamorous-drink

Dengan bahan aktif yang terkandung dalam Be The Glamorous Drink ni anda boleh kurus, kulit lebih anjal, tegang dan penglihatan mata juga menjadi jelas walaupun usia makin meningkat.

Kelebihan Be The Glamorous Drink Selain Rahsia Putihkan Kulit Supaya Lebih Cantik dan Muda

  • Membantu meningkatkan metabolisme badan
  • Membantu menurunkan berat badan
  • Merangsang badan membakar lemak secara semulajadi
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi
  • Melambatkan proses penuaan dan meningkatkan produksi kolagen pada kulit
  • Membantu meningkatkan tenaga dan merangsang gaya hidup lebih sihat
  • Meningkatkan daya tahan dan sistem imunisasi dalam badan
  • Meningkatkan kesan pencerahan kulit dan menjadikan kulit lebih licin dan lebih mulus
  • Meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelembapan pada kulit
  • Membantu mengecutkan jerawat serta menghilangkan jeragat dan parut

Kenapa Be The Glamorous Drink?

photo-3-kandungan-white-strawberry

Setiap produk mempunyai keistimewaannya yang tersendiri. Begitu juga dengan Be The Glamorous Drink ini. Kenapa Be The Glamorous Drink untuk kelihatan lebih cantik dan muda? Kerana produk ini adalah produk kesihatan yang menitikberatkan kesihatan dan selamat digunakan tanpa kesan sampingan. Selain itu juga, terdapat beberapa lagi keistimewaan Be The Glamorous Drink ini yang anda perlu tahu. Antarannya :-

  • Merupakan produk pertama yang menggunakan teknologi jepun
  • Fokus utama adalah kurus, cerahkan kulit, detox dan awet muda
  • Menggunakan White Strawberry dari jepun dan tiada gula tambahan
  • Produk kurus sihat pertama di Malaysia yang menyediakan diet pemakanan sihat cara Nadia secara percuma
  • Kesan seawal 7 hari
  • Rasa yang sedap dan paling penting mendapat kelulusan KKM.

photo-5-cara-bancuhan-be-the-glamorous

Cara Penyediaan Be The Glamorous Drink Untuk Putihkan Kulit Supaya Lebih Cantik dan Muda

Dibekalkan dalam bentuk sachet dan tidak perlu menggunakan air panas untuk membancuhnya. Hanya dangan satu sachet sehari, anda dapat apa yang diidamkan.

Langsing, kulit cerah dan anjal!! Yang dah beranak pinak pun masih boleh cantik macam anak dara dengan Be The Glamorous Drink ini.. Bagaimana cara penyediaannya? Jom ikut step seperti gambar dibawah ini. Mudah saja semudah ABC.

cara-penyediaan-be-the-glamorous-drink

Mengapa perlu minum BE THE GLAMOROUS DRINK 30 minit sebelum makan?

Ini Bertujuan menyediakan esofagus dan sistem penghadaman iaitu perut untuk menerima makanan dan bantu proses penghadaman lebih efektif. Risiko kolon kanser boleh dikurangkan jika mengamalkan minum 30minit sebelum makan.

Mengapa perlu bancuh BE THE GLAMOROUS DRINK menggunakan air yang bersuhu bilik?

Kerana suhu air yang baru lepas mendidih atau panas boleh menyebabkan khasiat Be The Glamorous Drink rosak. Be The Glamorous Drink mengandungi bahan semulajadi yang mudah rosak jika dibancuh menggunakan air yang panas.

Tips!

  • Untuk kekal cantik, muda dan langsing, ubah gaya makan anda kepada makanan yang lebih sihat, tidur 6 – 8 jam sehari, senaman sekurang-kurangnya 2 – 3 kali seminggu dan yang paling penting, minum 1 – 2 sachet Be The Glamorous Drink setiap hari..
  • Untuk menikmati dengan rasa yang lebih sedap, bancuh Be The Glamorous Drink dengan air sejuk atau tambah ais.. Anda pasti lebih suka akan rasanya..
  • Dengan mematuhi kaedah penyediaan yang betul, anda boleh mendapat manfaat yang optimum serta mengurangkan risiko diserang penyakit.

Testimoni Pengguna Be The Glamorous Drink Berjaya Putihkan Kulit Supaya Lebih Cantik dan Muda

testimoni-pengguna-yang-telah-consume-1Selepas mengamalkan sekotak Be The Glamorous Drink kulit satu BADAN makin cerah, jeragat Makin hilang, ! Yang bestnya parut semua orang tegur kakak semakin nampak MUDA

testimoni-pengguna-yang-telah-consume-2

testimoni-pengguna-yang-telah-consume-3

testimoni-pengguna-yang-telah-consume-4

Be The Glamorous Drink ni bukan saja boleh mencerahkan, menganjalkan kulit dan menghilangkan parut jerawat, jeragat, bintik2 hitam, tona Kulit dan menutup pori- pori balik. Orang kata semua pun boleh! Kesihatan & kecantikan mestilah jaga dari dalaman juga bukan dari luaran sahaja tau.

Jom rehat sebentar sambil tonton video ni.

Dapatkan Be The Glamorous Drink Rahsia Kulit Cantik Dan Muda

Dengan Be The Glamorous Drink ini anda mampu mendapatkan kulit yang putih, cantik, muda dan gebu. Jadi apa tunggu lagi, jom dapatkan sekarang Be The Glamorous Drink untuk mencapai impian anda.

Harga Be The Glamorous drink

RM140.00 (SM) | RM145.00(SS)

Sekarang tengah ada harga promosi iaitu :

RM129.00(SM) | RM 134.00(SS)

(SAMPAI MINGGU INI SAHAJA! JANGAN LEPASKAN PELUANG)

Postage charge: RM8 SM & RM14 SS
*Buy 2 FREE POSTAGE & Be Shaker*
*Sekotak rekod Customer Kami hilang 4kg-14kg*

photo-6-dapatkan-be-the-glamorous-drink

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi :

Jom Order Be The Glamorous Drink SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Be The Glamorous Drink SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Be The Glamorous Drink SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: