Review
Jan 8, 2021, 12:34pm

Rahsia Kecantikan Kulit Wajah Yang Perlu Dicuba


Anda mungkin rasa ragu-ragu jika anda mempunyai kulit kering, berminyak, atau sensitif, tetapi adakah anda benar-benar tahu jenis kulit anda? Mengetahui jenis kulit anda yang sebenar dapat membantu untuk mengetahui keperluan kulit anda yang tepat dan bukan sekadar membeli sembarangan produk yang dilihat di pasaran. Sebenarnya, menggunakan produk yang salah tanpa pengetahuan yang betul mengenai jenis kulit anda boleh memburukkan lagi keadaan muka anda dari segi jerawat, kekeringan atau masalah kulit yang lain.

Di samping itu, rutin penjagaan kulit harian dapat membantu anda menjaga kesihatan kulit secara keseluruhan dan memperbaiki masalah khusus seperti jerawat, parut, dan bintik-bintik gelap dan amalan ini sesuai untuk semua jenis kulit. Tetapi apakah rutin tersebut? Jom ketahui secara sepintas lalu seperti berikut:

1. Pembersihan (Cleansing)

Pilih pembersih yang tidak membiarkan kulit kering atau padat selepas mencuci. Bersihkan wajah anda tidak lebih dari dua kali sehari, atau hanya sekali, jika anda mempunyai kulit kering dan tidak memakai alat solek. Elakkan mencuci setiap waktu kerana itu bermakna minyak semula jadi kulit anda akan hilang.

2. Serum

Serum dengan vitamin C atau growth factors atau peptida lebih baik pada waktu pagi digunakan bersama pelindung matahari. Pada waktu malam, gunakan preskripsi retinol atau retinoid.

3. Pelembap (Moisturizer)

Walaupun kulit berminyak memerlukan pelembap, tetapi gunakan yang ringan, berasaskan gel, dan tidak komedogenik atau tidak menyekat liang pori anda.

4. Pelindung Matahari (Sunscreen)

Gunakan pelindung matahari sekurang-kurangnya 30 SPF, 15 minit sebelum anda keluar kerana pelindung matahari perlu memerlukan beberapa saat untuk keberkesanannya. Tona kulit yang lebih gelap sebenarnya memerlukan lebih banyak perlindungan dari sinar matahari kerana hiperpigmentasi lebih sukar untuk diperbaiki.

Pilih produk yang sesuai dengan jenis dan keperluan kulit anda dan ingatlah untuk membaca label di setiap produk. Beberapa produk, seperti retinol atau retinoid preskripsi, hanya boleh digunakan pada waktu malam. Mulakan dengan rutin asas dan sederhana untuk melihat bagaimana kulit anda bertindak balas. Apabila anda selesa, anda kemudian boleh menambahkan produk tambahan seperti exfoliant, mask, dan rawatan spot untuk meningkatkan kesihatan kulit anda.

Vitamin Qshine Qasrina Beauty Untuk Kesihatan Wajah Dan Kulit Anda

Penggunaan vitamin dapat membantu secara berkesan untuk kulit wajah berseri dan cantik di samping memberikan kilauan sihat di muka anda. Untuk itu, vitamin QShine Qasrina Beauty sudah tentu dapat membantu anda memiliki kulit yang sihat, cantik dan jernih. Keunikan QShine Vit-C terletak pada manfaatnya untuk memberikan komposisi yang lengkap sebagai pemutihan kulit dan anti penuaan yang mampu mencerahkan kulit yang kusam dan membantu menjaga kadar kolagen dan memberikan tona merah jambu pada kulit. 

QShine Vitamin C diasaskan dengan bahan-bahan semula jadi seperti madu, buah oren dan ceri. QShine Vitamin C adalah jenis vitamin tablet kunyah berperisa oren. Setiap produk QShine boleh didapati dalam bentuk botol yang mengandungi 20 tablet pada setiap kotak. Kepentingan terutama QShine adalah memastikan dan menjaga kecantikan kulit dan wajah anda daripada masalah jerawat, jeragat, kulit kering & merekah, kekurangan vitamin C, memutihkan kulit, melambatkan penuaan kulit dan menyihatkan mata.

Kebaikan QShine Vitamin C

? Penguat sistem imunisasi dalam badan

? Meratakan warna tona kulit di seluruh badan

? Merawat kulit yang merekah yang kekurangan vitamin C, memudarkan jerawat dan juga jeragat

? Memudarkan parut, menganjalkan serta melembabkan kulit

? Menyihatkan badan serta mecantikkan kulit dari dalam dan luar 

? Penyembuhan luka dengan cepat

? Pengurangan kedutan

? Memutihkan atau mencerahkan kulit dengan pengambilan secara konsisten (bukan hari ini makan esok putih)

? Tidak menggemukan badan

Perubahan Menakjubkan: Lihat Testimoni Mereka

Setelah mencuba pelbagai jenis produk tetapi asyik tidak ketemukan jalan penyelesaiannya. Akhirnya, dapat juga mereka mencari jawapan kepada permasalahan kulit mereka. Seperti berikut merupakan testimoni pelanggan yang telah merasai perubahan menakjubkan dengan produk kecantikan daripada Qasrina Beauty.

” Macam tak percaya, kulit saya yang sebelum ini penuh dengan masalah, kini telah pulih sepenuhnya. Klulit juga menjadi lebih cerah dan tidak kusam lagi. Terima kasih Qasrina Beauty ? “

– Puan Liyana


Cuba Qasrina Beauty Sebagai Rahsia Kecantikan Kulit Wajah Anda

Kalau bukan sekarang, bila lagi? Dengan Qasrina Beauty anda boleh menjamin kesihatan dan kecantikan kulit wajah anda dengan sepenuhnya. Untuk maklumat lanjut mengenai Qasrina Beauty, boleh layari laman rasmi mereka di http://www.qasrinabeauty.com. Jangan lupa juga untuk follow dan like laman Facebook – Qasrina dan Instagram – Qasrina Beauty. Sekiranya mempunyai sebarang pertanyaan, boleh juga Whatsapp mereka di talian +60 11-3369 3489.

 

Kembalikan Keserian Wajah Anda Dengan 100% Produk Tempatan

Kecantikan wajah itu penting. Jadi, jangan berlengah lagi. Segeralah ambil peluang ini untuk menyerlahkan kulit anda bak berlian

Qasrina Beauty

Kembalikan Keserian Wajah Anda Dengan 100% Produk Tempatan

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Qasrina Beauty Presint 18,Putrajaya, Jalan Miri Bintulu, 97000 62100 WP Putrajaya

   
Kembalikan Keserian Wajah Anda Dengan 100% Produk Tempatan

Kecantikan wajah itu penting. Jadi, jangan berlengah lagi. Segeralah ambil peluang ini untuk menyerlahkan kulit anda bak berlian

Call Whatsapp Layari Website

Kembalikan Keserian Wajah Anda Dengan 100% Produk Tempatan

Kecantikan wajah itu penting. Jadi, jangan berlengah lagi. Segeralah ambil peluang ini untuk menyerlahkan kulit anda bak berlian