Review
Jul 27, 2018, 11:20am

Rahsia Jana RM13,294 Dengan Bisnes Di eBay


rahsia buat duit usd di ebay

Kali ini bisnes eBay menjadi fenomena dan pencarian ramai rakyat Malaysia. Ya, sudah tentu ramai yang berjaya menghasilkan wang dengan hanya menjual di eBay! Pasti ramai antara anda yang tertanya-tanya bagaimanakah hendak menjana pendapatan dengan bisnes di eBay dan apakah yang perlu dijual di eBay? Adakah orang yang akan membeli barang yang anda jual?

cara bisnes di ebay

Persoalan-persoalan itu tidak rumit sekiranya anda benar-benar jelas satu demi satu cara dan panduannya. Tahukah anda hanya dengan membuat bisnes di eBay sahaja, sudah ada orang yang menjana RM13,294 di Malaysia dalam tempoh masa kurang dari sebulan? Perkara yang hebat mestilah ada rahsianya yang tidak semua orang tahu tetapi anda boleh ambil tahu kerana saya akan membongkarkan rahsia Jana RM13,294 dengan bisnes di eBay dalam artikel ini.

Apakah Laman Web eBay?

website bisnes di ebay

Pertama sekali, pernahkah anda membeli barang ataupun menjual barang di eBay? eBay adalah sebuah laman web jual beli yang worldwide melibatkan seluruh negara. Ini bermakna anda boleh menjual barang anda ke seluruh negara dan boleh juga membeli barang-barang yang anda inginkan walau dari mana pun penjualnya. Laman web eBay mempunyai ciri keselamatan dan sistem pembiayaan yang mudah, efektif dan selamat seperti Paypal. Anda boleh withdraw duit yang anda terima di paypal masuk terus ke dalam akaun bank anda.

Rahsia Cara Memulakan Bisnes di eBay

jualan bisnes di ebay

Bagi memulakan bisnes eBay, anda perlu ada produk atau barang untuk dipasarkan atau dijual. Tidak kiralah ia adalah baju, buku, pasu, kasut, barangan perkakas, aksesori dan sebagainya, semuanya boleh dijual di sini. Namun, sangat penting untuk anda memastikan barang-barang tersebut benar-benar berbaloi dijual disini. Produk barangan bisnes dropship juga boleh dijual di eBay dengan mudah.

#1 Kajian Trending Produk

kajian produk bisnes di ebay

Anda perlu melakukan sedikit kajian bagi memastikan barang yang anda ingin jual mendapat permintaan tinggi di eBay. Barang yang terdapat di eBay tidak perlulah anda menjual semula tetapi anda boleh mencari barang yang belum dijual di situ.

memilih produk di platform ebay

Sekiranya tiada idea, anda boleh ke pasaraya, shopping mall, supermarket, pasar dan sebagainya bagi melihat-lihat sesuatu yang unik, berguna dan menjadi permintaan untuk anda jual. Sebagai contoh, Durex Play yang sangat laku di jual di eBay oleh seorang peniaga Israel.

#2 Dapatkan Stok Yang Murah

lubuk stok barang murah ebay

Setelah mengetahui barang yang trending untuk anda jual, anda perlu mendapatkan stok harga yang murah dan berbaloi bagi anda. Penjualan anda di eBay akan dilakukan dari segi mata wang dolar dan pasti memberi keuntungan kepada anda. Nak barang terbaik tetapi sukar dapat supplier yang murah, anda boleh beli sahaja barang di Watson, Guardian dan sebagainya. Anda boleh mencuba mengambil beberapa kuantiti barang dahulu.

#3 Beriklan di eBay

beriklan di ebay

eBay adalah laman web jual beli dimana seluruh negara boleh melayarinya. Oleh itu, gambar barang jualan anda perlulah cantik, professional dan dipercayai. Anda boleh mengambil gambar produk dengan background yang sesuai dan diyakini. Kemudian anda boleh meletakkan iklan anda secara auction atau buy it now untuk memudahkan pelanggan membeli. Iklan anda akan berjalan sehinggalah listing tamat. Mudah kan buat bisnes di eBay tanpa modal marketing?

#4 Proses Order Dan Penghantaran

proses order di ebay

Anda akan menerima emel yang mengatakan barang anda terjual dan menerima bayaran seperti ini.

Congatulation your ebay item sold! You receive a payment!

Itu bermaksud anda berjaya closed sales di eBay. Tahniah! Sekarang pula adalah masa untuk anda mengenalpasti syarikat shipping yang paling murah untuk membuat penghantaran barang.

kiraan bisnes ebay

Anda boleh menggunakan Pos Malaysia Flexipax sebagai currier penghantaran barang anda. Anda untung dan jimat lebih banyak kerana nilai penghantarannya adalah RM8 ditambah dengan RM4.60 untuk tracking number walaupun anda menghantar barang ke seluruh negara sekalipun. Kemudian, anda perlu update nombor tracking di dalam sistem eBay kepada pelanggan anda dan siap!

Bagaimana Menjana RM13,294 Dengan Bisnes di eBay?

trending produk bisnes di ebay

Dengan mengikuti teknik-teknik dan cara mudah menjual di eBay yang telah dibongkarkan, anda harus peka dengan paparan barang jualan anda supaya dapat menarik hati pelanggan untuk membelinya. Ada masanya juga, anda perlu melakukan iklan yang menarik dan teknik eBay yang berkesan. Bukan sekadar update suka hati dan biarkan begitu sahaja, tetapi mengikut panduan yang tepat menjadikan bisnes anda di eBay lebih laris terjual.

Keuntungan Buat Bisnes di eBay

promosi bisnes di ebay

 1. Tak Perlu Buat Copywriting Anda tidak perlu membuat ayat iklan yang menarik dan panjang lebar untuk menjual
 2. Tak Perlu Keluar Kos Seperti Fb AdseBay tidak memerlukan modal yang berterusan dan banyak.
 3. Tak Perlu Layan Pelanggan di WassapAnda dapat menjimatkan masa kerana sistem membantu menjual dan meminta pelanggan membuat pembayaran terus kepada anda.
 4. Tak Perlu Tarik TraffikAnda tidak perlu bekerja keras dan bersusah payah membuatkan iklan anda dilihat oleh semua orang.

Rahsia Yang Anda Perlu Tahu Untuk Menjana RM13,294 di eBay

rahsia tembusi pasaran ebay

Rahsia-rahsia bisnes eBay anda akan berjaya 100% sekiranya anda mengikut panduan penting untuk berbisnes di eBay. Ini adalah beberapa panduan rahsia bagi menjana RM13,294 dengan bisnes di eBay.

rahsia letupkan bisnes di ebay

 • Software dan tools bisnes di eBay
 • Langkah buka akaun di eBay dan membuat multiple akaun
 • Jenis barang Vero dan Non Vero
 • Teknik kajian pasaran secara auto dan manual
 • Teknik listing auction dan BIN
 • Case Study Barang Dropship
 • Case Study Barang Tempatan
 • Bonus: Senarai Supplier Barang Print On Demand

Bonus 1: Senarai Supplier / Wholesaler UK
Bonus 2: Senarai Supplier USA / China / Worldwide

rahsia ebay yang ramai tak tahu

Bukan itu sahaja, banyak lagi panduan yang perlu anda tahu untuk menjana RM13,294 di eBay. Untuk lebih lanjut, semua tips, cara dan panduan penting untuk anda berjaya menjana RM13,294 dalam bisnes eBay boleh anda dapatkan di Ebook Panduan eBay.

Ebay Intelligence (Ebook) – RM97
Ebay Intelligence (Ebook) + Ebay Intelligence (Video) -RM197

Klik sini Untuk Dapatkan Rahsia Jana RM13,294 dengan eBay

Antara Testimoni Pengamal Panduan Bisnes Di eBay

testimoni pembeli ebook bisnes di ebay testimoni pembeli ebook bisnes di ebay testimoni pembeli ebook bisnes di ebay

Jom Dapatkan Ebook Panduan Bisnes di eBay

Anda boleh melihat dan belajar sendiri dengan Tuan Zul Ariffin yang telah menjana RM13, 294 tidak sampai sebulan dengan bisnes di eBay. Satu persatu rahsia dan caranya akan ditunjukkan di dalam Ebook Panduan Bisnes di eBay. Anda hanya perlu ikut cara-cara dengan betul dan tepat bagi menjana RM13,264 dengan bisnes di eBay! Jom dapatkan Ebook Panduan Bisnes di eBay.

tempahan ebay intelligence

Boleh klik di sini untuk download Ebook Panduan Ebay >>

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: