Review
Sep 5, 2018, 7:59am

Rahsia Cantik Jelita Dengan Molis Beauty Serum


Setiap wanita pasti mahu tampil cantik kerana kecantikan adalah sesuatu yang sangat sinonim buat golongan itu. Cantik itu sendiri didefinisikan sebagai suatu yang indah dan menarik. Jika dulu wanita hanya memiliki tiga produk penjagaan wajah utama iaitu pembersih, penyegar dan pelembap, tetapi kini semakin banyak produk diperkenalkan menjadikan wanita lebih teruja memastikan kulit dibelai sempurna.

rahsia cantik jelita anggun

Dalam produk penjagaan wajah, serum dianggap penting kerana mempunyai pelbagai fungsi. Ia berasaskan air dan tidak mengandungi sebarang minyak atau bahan pelembap seperti petroleum yang menjadikannya lebih likat.

Jenis-Jenis Serum

rahsia cantik jelita orang malaysia

Untuk keadaan kulit bermasalah, serum memang dapat membantu memperbaiki keadaan tersebut sebab kandungan zat-zat aktif terlarut dalam serum, membantunya mampu mengatasi masalah kulit secara efektif dan cepat. Jenis serum yang digunakan harus disesuaikan dengan masalah-masalah kulit yang terjadi. Sebab, masing-masing jenis serum punya khasiat dan keberkesanannya yang berbeza terhadap masalah kulit. Serum pada asasnya dapat dibezakan menjadi tiga jenis sesuai kandungan zat-zat aktifnya. Ketiga-tiga jenis serum tersebut adalah :

Serum Vitamin C

Jenis serum vitamin C paling banyak dipakai. Serum ini berfungsi sebagai antioksidan serta berperanan sebagai kolagen untuk memperlambat proses penuaan. Serum vitamin C sesuai digunakan untuk mengatasi masalah kulit kusam, bintik-bintik hitam ataupun untuk mengatasi masalah-masalah kulit akibat proses penuaan.

rahsia cantik jelita serum vitamin c

Selain itu, kandungan vitamin C dalam serum juga bersifat sebagai antiradang dan dapat digunakan untuk merawat radang kulit. Untuk tujuan mencerahkan atau memutihkan kulit serta untuk mencegah proses penuaan gunakan serum yang mempunyai kadar vitamin C rendah. Tapi untuk rawatan kulit biasanya dipakai kadar yang lebih tinggi. Untuk kecantikan kulit, penggunaan serum vitamin C kadar 15 peratus, manakala untuk tujuan rawatan boleh dipakai sehingga 20 peratus.

Serum Vitamin E

Manfaat serum yang mengandung vitamin E adalah sebagai antioksidan. Khasiat antioksidan ini didapat dari vitamin E kerana vitamin E mencegah terbentuknya lipofuscin, suatu lemak yang teroksida yang menyebabkan berlakunya proses penuaan.

serum vitamin E

Selain itu vitamin E juga berkhasiat sebagai pelembap kulit. Pemakaian serum vitamin E secara rutin akan mempertahankan kelembapan kulit. Juga melindungi kulit dari kesan pencemaran seperti asap rokok atau sinar matahari.

Serum Kolagen

Kolagen merupakan komponen protein pembentuk strukstur kulit, otot dan pembuluh darah. Secara alamiah, kandungan kolagen di dalam tubuh akan semakin berkurang seiring bertambahnya usia.

rahsia cantik jelita serum collagen

Berdasarkan penelitian pada usia 30 tahun, manusia akan kehilangan kolagen tubuhnya antara 15 hingga 20 peratus. Pada usia 50 tahun, kolagen yang hilang dari tubuh manusia antara 35 hingga 40 peratus. Ketika kolagen beransur-ansur berkurang, kekenyalan dan ketegangan kulit juga akan berkurang. Untuk itu, serum kolagen terkandang diperlukan untuk membantu menjaga ketegangan kulit.

Rahsia Cantik Jelita Dengan Molis Beauty Serum

MOLIS Beauty Serum adalah serum terbaru keluaran MOLIS Beauty yang di rumus khas oleh para scientist yang amat berdedikasi. MOLIS Beauty Serum penyelesai untuk masalah Jeragat, dengan sapuan yang kerap jeragat boleh berkurang tidak kira jeragat yang lama atau pun masih baru di kulit muka. Ramai pengguna memakai MOLIS Beauty Serum menampakkan hasil, iaitu jeragat semakin berkurang dan hilang.

molis beauty serum rahsia cantik jelita

Jeragat berpunca dari hormon melonin, hormon ni berfungsi untuk melindungi kulit anda daripada kanser kulit. Peratusan orang yang mendapat kanser kulit adalah lebih tinggi bagi orang yang berkulit cerah berbanding orang yang berkulit gelap. Disebabkan oleh itu, mereka yang berkulit cerah akan lebih mudah mendapat jeragat. Pencegahan perlu dilakukan seawal usia 20an.

Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia

MOLIS Beauty Serum bersifat mesra solat, berasaskan air, bahan asas dari sumber semula jadi dan kaya dengan ekstrak tumbuh-tumbuhan dan juga buah-buahan. MOLIS Beauty Serum sesuai di pakai atau dicampur dengan mana-mana produk yang lain kerana ia tiada bahan kimia dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan sangat dicadangkan untuk semua golongan.

rahsia cantik jelita aloe vera

Kelebihan MOLIS Beauty Serum

MOLIS Beauty Serum diperbuat dari 100% bahan-bahan semula jadi untuk memberikan anda keremajaan yang berterusan di samping menyegarkan wajah anda secara natural. Ia juga membantu mengurangkan garis-garis halus dan kemerahan di muka. 

kelebihan molis beauty serum untuk rahsia cantik jelita

Selain itu, serum ini bukan setakat mampu mengurangkan saiz liang roma, malah ia juga membantu mengurangkan kesan penuaan kulit dan menggalakkan kulit menjadi lebih halus, licin, bertenaga serta anjal. Ia diadun dengan bahan-bahan berkualiti tinggi dan organik serta diklasifikasikan sebagai bergred tinggi.

Malah, serum ini juga berfungsi untuk menambah nutrien dalam kulit di lapisan yang paling dalam melalui kehadiran Vitamin C & E serta kolegen yang terdapat dalam kandungannya. 

kebaikan molis beauty serum rahsia cantik jelita

Kelebihan lain yang terkandung dalam serum ini ialah;

  • Hilangkan jerawat, parut jerawat, jeragat
  • Melembapkan kulit dan menjadikan kulit glowing semula jadi
  • Mencerahkan kulit
  • Mengecilkan pori supaya tidak berminyak
  • Menghilangkan kedutan, menjadikan kulit tegang & awet muda
  • Sebagai base makeup untuk makeup tahan lama
  • Melembapkan bibir yang kering dari merekah
  • Menaikkan pipi
  • Melicinkan dan menghaluskan kulit

kehebatan molis beauty serum rahsia cantik jelita

Cara Pakai MOLIS Beauty Serum

Sebelum pakai MOLIS Beauty Serum, kulit wajah harus dibersihkan dulu dengan cairan pembersih agar proses penyerapan serum lebih efektif dan cepat. Setelah kulit bersih, titiskan MOLIS Beauty Serum 2-3 titis pada tapak tangan, kemudian, hangatkan dengan cara menggosok-gosok tapak tangan untuk membantu memudahkan penyerapan pada kulit. Selanjutnya, sapu ke seluruh atau sebahagian kulit wajah hingga batas leher secara merata. Terutama, pada kawasan yang kelihatan garis-garis penuaan.

coffee extract rahsia cantik jelita

Testimoni MOLIS Beauty Serum

testimoni molis beauty serum testimoni molis beauty serum testimoni molis beauty serum testimoni molis beauty serum testimoni molis beauty serum

Rahsia Cantik Jelita Dengan Amalkan MOLIS Beauty Serum. Dapatkan Sekarang!

Ia tidak mustahil untuk miliki kulit licin dan mulus dengan penjagaan khusus dan rapi pada kulit anda. Dengan formulasi MOLIS Beauty serum, anda lebih mudah untuk amalkannya pada jangka masa yang singkat. Jadi apa lagi, hubungi MOLIS Beauty Serum menerusi maklumat di bawah sekarang juga.

MOLIS BEAUTY SERUM | RAHSIA KULIT CANTIK JELITA
Hotline:Tekan untuk telefon (013-6300523) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: MOLIS Beauty ENT
Instagram: @molisbeautyhq

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: