Hardy Construction (300x250)

Rahsia Bisnes di Instagram untuk Jana Income 4 & 5 angka sebulan

Salah satu platform online bisnes yang semakin popular ialah Instagram. Menurut Vox Media, setakat April 2017  sahaja pengguna Instagram telah pun mencecah 700 million dan bilangan ini akan meningkat naik.

rahsia-bisnes-instagram

Hal ini membuatkan ramai peniaga menjadikan Instagram sebagai platfrom untuk mereka mengembangkan perniagaan mereka. Aplikasi mudah alih yang membolehkan pengguna berkongsi gambar serta video pendek secara public atau pun privasi ini, jika kena pada cara dan gaya, pasti dapat membantu menaikkan hasil jualan anda. Ingin tahu caranya? Baca sampai habis tau!

Tips Bisnes di Instagram Jana Pendapatan 4 hingga 5 Angka

1. Gambar Cantik & Berkualiti

tips-jana-pendapatan-konsisten-instagram

Gambar yang berkualiti, cantik dan unik pasti menjadikan teknik pemasaran anda nampak lebih profesional, teratur dan efektif. Ia juga membantu untuk menarik minat pembeli untuk menerokai akaun Instagram anda. Iyalah… siapa yang tak tertarik dengan gambar yang cantik dan kemas bukan? Jika tidak kerana modelnya, susun atur prop atau penggunaan background juga memainkan peranan tau. Pencahayaan, penggunaan warna, pendek kata rajinkan diri untuk belajar teknik teknik asas photography.  Yang paling penting pastikan gambar anda tidak pecah. Barulah sedap mata memandang dan sejuk hati nak membeli.  

2. Followers Yang Berpotensi

follower-instagram-berkualiti

Seperti perniagaan lain, anda pasti punyai kumpulan sasaran anda bukan? Begitu juga dengan Instagram.  Pastikan followers atau mereka yang mengikuti akaun insta anda terdiri dari golongan yang akan membeli dan menggunakan khidmat anda. Sebagai contoh, jika anda menjalankan perniagaan pakaian kanak kanak pastikan pengikut anda terdiri daripada golongan yang sudah pun berkeluarga mahupun mereka yang sukakan kanak kanak. Jumlah followers juga adakalanya turut memberikan gambaran yang positif untuk perniagaan anda. Jadi, jika anda yang terlebih dahulu ‘follow’ seseorang itu, pastikan mereka “follow” anda kembali ya!

3. Hashtag (#) & Tags

hashtag-instagram

Penggunaan hashtag adalah untuk menjadikan sesuatu perkataan itu sebagai keyword. Ianya akan memudahkan sesi pencarian sesuatu bahan. Jadi, penggunaan hashtag yang betul akan membantu mempromosikan bisnes anda. Sesuai kan penggunaan hashtag dengan post instagram anda. Guna hashtag yang popular dan trending. Jangan jadikan ayat sebagai hashtag tau! Fungsi utama hashtag adalah sebagai kata kunci, jadi penggunaan hashtag anda haruslah ringkas dan kreatif .

4. Caption Menarik

penulisan-caption-instagram

Caption, berfungsi sebagai tajuk dan penerangan bagi post anda. Jadi wujudkan caption yang seronok di baca. Anda boleh rujuk pada mana mana akaun insta shop yang lain bagi melihat bagaimana mereka menulis caption untuk post post mereka. Ada yang gemar menulis caption yang lucu dengan gaya bahasa dan dialek tempatan. Ada juga yang serius dan tidak kurang juga yang hanya memaparkan info jualan di ruang caption. Apapun caption yang ditulis, terpulang pada anda.. Ini juga sebahagian dari marketing tau. Jadi, cipta gaya caption anda sendiri ya!

5. Konsisten

consistent-dalam-pemasaran

Things take time, jadi anda haruslah consistent dalam mengendalikan Instagram anda. Jangan biarkan akaun Insta anda bersawang tau! Maksud saya, pastikan anda membuat post sekurang kurangnya 3 kali sehari atau pun sehari sekali. Ingat jangan biarkan instagram anda sendu.. Pelbagaikan post post anda, selang selikan post jualan anda dengan tips, kata kata hikmah, ataupun lawak jenaka. Rujuk semula post post lama untuk mengetahui waktu waktu hot pengguna instagram. Dengan melihat ruangan komen dan jumlah like, anda dapat mengenal pasti waktu dimana pengguna instagram sedang aktif. Mengenali waktu hot Instagram dapat membantu anda mempromosikan barangan anda. Iyalah, jika kita post di tengah malam misalnya, pastilah pengguna instagram tidak ramai dan berkemungkinan post anda tidak akan dilihat oleh mereka. Jadi, siapa kata waktu tidak memainkan peranan?  

6. Share Post

strategi-media-sosial-2017

Haa.. tips ke 6 ini juga tidak kurang pentingnya tau. Biasakan berkongsi post Instagram anda dengan social media yang lain, ia dapat menjimatkan masa anda dalam mempromosikan bisnes anda. Selain melakukan post di insta anda secara tidak langsung melakukan post di social media anda yang lain. Jimat bukan? Tak perlu anda log in dan update post banyak kali tau..sekali post sahaja sudah merangkumi post untuk socmed anda yang lain. Jadi biasakan diri klik button share post ya!

7. Hargai Pembeli

hargai-pelanggan

Jangan lokek untuk memberi penghargaan kepada pembeli. Apa salahnya, berbelanja sedikit. Orang kata investment. Adakan contest dengan waktu yang tertentu dan ganjaran hadiah yang menarik. Sekali sekala, lakukan promosi atau pun beri free gift misteri untuk para pembeli. Selain dari mengembirakan hati pelanggan, pasti ia juga akan menaikkan reputasi perniagaan anda.

8. Belajar Dari Insta Review Expert

instareview

Tips yang terakhir sekali, ya.. Belajar! Dalam apa jua bidang yang kita ceburi ilmu adalah penting kerana amal tanpa ilmu ibaratnya sia sia. Haa.. luangkan sedikit masa anda untuk mempelajari teknik yang betul dalam perniagaan Instagram. Siapa yang berniaga tapi tidak mahu keuntungan bukan? Nak untung kenalah ada caranya. Dah cuba bermacam macam tips dari internet? Tapi masih inginkan ilmu yang lebih dalam bidang perniagaan online? Dari mana nak belajar? Tak tahu caranya?

instareview-expert

Nah, INSTA REVIEW EXPERT! Apa ni? Haa.. INSTA REVIEW EXPERT ini adalah satu set rujukan lengkap tentang tips tips untuk menjana pendapatan melalui Instagram. Bermula dari basic marketing, posting sehinggalah cara mencari followers dan macam lagi. Jika tips tips sebelum ini hanyalah teori kan? Tetapi dengan INSTA REVIEW EXPERT ini anda dapat tengok satu per satu caranya kerana panduan yang disediakan berbentuk visual. Terdapat 30 lebih video yang boleh anda jadikan rujukan. Panduan visual? Haa.. barulah seronok dan lebih jelas gambarannya bukan?

Keberkesanan Insta Review Expert Untuk Bisnes di Instagram

keberkesanan-instareview

Ha… ini adalah sebahagian dari mereka yang telah pun menggunakan INSTA REVIEW EXPERT sebagai panduan. Nampak? Berkesan kan?

testimoni-pembeli-instareview

Tudia… lagi feedback positif dari mereka yang telah menggunakan INSTA REVIEW EXPERT. Haa… beribu ribu hasil jualannya. Jauh beza dengan jumlah yang dikeluarkan tau. Pulangan yang berbaloi kan?

review-instareview-testimonial

Haa.. tengok ini bukan nampak berbaloi. Ini memang dah berbaloi baloi! Dengan panduan yang disediakan oleh INSTA REVIEW EXPERT pasti anda dapat meningkatkan hasil jualan anda. Berminat? Rasa nak cuba? Haa.. tunggu apa pula kata dari Pakar Bisnes Online kita.

Turut Di Akui Oleh Pakar Pemasaran Mengenai Rahsia Bisnes di Instagram

testimoni-aulis-uwais

Komen dari salah seorang Instagram Marketer, Tuan Aulis Uwais.

testimonial-insta-review-by-umar

Aha! Lagi review mengenai INSTA REVIEW EXPERT. Kali ni dari Tuan Umar Taib. Pakar jualan online, bukan setakat bisnes di Insta, malah untuk Facebook dan Mudah.my pun Tuan Umar ni pakar tau. Jadi kalau dah pakar pun mengakui keberkesanan INSTA REVIEW EXPERT ini, kenapa tidak anda kan?

Dapatkan Insta Review Expert Untuk Rahsia Bisnes di Instagram SEKARANG!

INSTA REVIEW EXPERT, satu panduan yang boleh anda guna pakai untuk membantu anda menjana pendapatan bulanan anda. Bagi yang baru ingin berkecimpung dalam bisnes Instagram ini, INSTA REVIEW EXPERT ada menyediakan panduan tentang apa yang anda perlukan sebelum memulakan bisnes di Instagram. Jadi, tunggu apa lagi? Tak nak ke pulangan berlipat ganda tu… hehe. Untuk maklumat lanjut mengenai INSTA REVIEW EXPERT anda boleh layari web ini.

Teknik Insta Review Expert –> http://nikabdsobur.com

 

Hardy Construction (300x250)

Daftar Percuma Untuk Telegram Channel Prof Hariz

Sertai Group Telegram Prof Hariz untuk dapatkan update dan info terkini mengenai Digital Marketing.

LANGGAN SEKARANG