Review
Apr 16, 2018, 5:51pm

Pusat Taska Tahfiz Terbaik di Denai Alam, Selangor


taska tahfiz terbaik di denai alam

Taska memainkan peranan penting dalam memastikan proses pengajaran dan pembelajaran anak-anak anda berjalan lancar kerana pusat taska merupakan sekolah pertama yang bakal dihadiri oleh anak anda. Selalunya, anak-anak mula dihantar ke taska atau tadika seawal umur 4 hingga 6 tahun, sebenarnya ia bergantung kepada ibu bapa dan keluarga masing-masing. Ada ibu bapa yang sudah mula menghantar anak-anak ke taska pada umur 4 tahun kerana inginkan anak-anak mula belajar perkara asas dan ada juga ibu bapa yang menghantar anak ke taska hanya kerana tiada sesiapa yang boleh menjaganya dirumah dan sebagainya.

pusat taska tahfiz terbaik di denai alam

Namun, terdapat kebaikan dan keburukannya kerana anda tidak tahu persekitaran sekolah taska yang bagaimana sesuai dengan anak-anak anda. Seeloknya anda mencari pusat taska yang menawarkan khidmat penjagaan anak-anak dan mengajar anak-anak seperti sekolah tadika biasa tetapi tadika yang mempunyai khidmat asuhan anak-anak kerana anak-anak akan menetap disitu juga sepanjang hari. Mereka akan lebih selesa dan santai untuk melakukan apa-apa perkara tanpa perlu bimbang, takut dan merasa orang luar. Bagi anda yang ingin menghantar anak kecil anda ke sekolah tadika atau taska, anda harus memilih taska yang pakar dalam penjagaan anak-anak kecil dan mempunyai suasana pembelajaran yang selesa serta tahap pembelajaran yang sesuai dan terbaik untuk anak anda. Terdapat banyak lagi faktor yang perlu anda titik beratkan bagi memilih taska terbaik.

Faktor-Faktor Pemilihan Taska Untuk Anak Anda

antara pusat taska tahfiz terbaik di denai alam

  • Tahap dan silibus pelajaran
  • Suasana serta cara pembelajaran dan tempat
  • Kepakaran atau kredibiliti taska atau guru
  • Aktiviti yang sering dijalankan oleh taska
  • Jarak dan lokasi daripada tempat anda
  • Kemudahan yang disediakan ditaska tersebut
  • Tempat asuhan beserta taska untuk u belajar sekaligus

Pusat Taska Tahfiz Terbaik di Denai Alam, Selangor

calon pusat taska tahfiz terbaik di denai alam

Sebagai ibu bapa, pasti anda inginkan yang terbaik untuk anak-anak anda. Begitu juga dengan para guru dan pengajar yang sentiasa ingin berikan yang terbaik untuk anak-anak anda. Pusat Taska Tahfiz merupakan pusat taska yang mengajarkan anak-anak anda berlandaskan agama Islam dan juga nilai-nilai murni dalam kehidupan dan masyarakat. Tidak banyak pusat taska tahfiz yang anda boleh dapati dengan mudah kerana tidak semua membuka keahlian yang ramai. Mereka lebih fokus dalam mendidik anak-anak dalam bilangan yang kecil supaya dapat menjaga dan memberi perhatian yang lebih kepada khusus kepada anak-anak anda.

Pusat Tahfiz Taska Az Zahra, Denai Alam, Selangor

pendaftaran pusat taska tahfiz terbaik di denai alam

Terdapat sebuah pusat tahfiz taska di Denai Alam, Selangor yang wajib anda ketahui. Pusat Tahfiz Taska Az Zahra yang diberi nama ini sentiasa memastikan segala urusan pengurusan serta pembelajaran anak-anak anda berjalan dengan lancar dan teratur. Bagi anda yang menetap di Denai Alam, Selangor, ini merupakan berita yang sangat baik kepada anda kerana Pusat Tahfiz Az Zahra ini membuka peluang untuk pengambilan anak-anak yang berusia sekecil 2 bulan untuk program asuhan di Pusat Tahfiz Taska ini. Anda yang tidak mempunyai tempat jagaan untuk anak-anak anda, disinilah tempat yang harus anda gunakan, malah anak anda akan dijaga dan diasuh oleh mereka yang terlatih, berpengalaman dan pakar dalam penjagaan kanak-kanak. Bagi anak-anak yang berumur 4 tahun ke atas juga, mereka akan dididik dan dibimbing dengan baik dan akan diajar pelajaran serta aktiviti mengikut tahap umur masing-masing. Begitu juga dengan anak kecil yang masih belum tahu menulis dan sebagainya. Untuk pengetahuan anda, Taska Tahfiz Az Zahra membuka 15 tempat kosong eksklusif untuk penjagaan anak-anak anda.

Perkhidmatan Yang Disediakan Oleh Tahfiz Taska Az Zahra

perkhidmatan pusat taska tahfiz terbaik di denai alam

Taska Tahfiz Az Zahra menyediakan perkhidmatan dan servis seperti pendidikan atau pembelajaran anak anda, penjagaan anak-anak dan juga aktiviti seperti di sekolah.

1. Pendidikan

silibus taska tahfiz terbaik di denai alam

Tahfiz Taska Az Zahra membuka peluang untuk anda yang ingin menghantar anak anda di sini bagi mempelajari ilmu pendidikan taska yang wajib anak anda dapatkan dengan kesesuaian umurnya dan tahapnya. Pendidikan atau pelajaran diajar oleh guru yang berpengalaman dalam mengajar kanak-kanak. Anda tidak perlu risau akan anak anda yang ingin mulakan tadika pada tahun ini.

2. Penjagaan Dan Asuhan

asuhan di taska tahfiz terbaik di denai alam

Perkhidmatan yang disediakan oleh Tahfiz Taska Az Zahra juga adalah penjagaan dan pusat asuhan kanak-kanak. Bayi yang paling kecil dijaga disini berusia 2 tahun. Anda boleh mendapatkan khidmat penjagaan bayi dan kanak-kanak disini, ia lebih mudah kerana anak anda juga boleh belajar disini l, makan, tidur, rehat dan sebagainya sementara anda masih bekerja.

3. Aktiviti Berkonsepkan Sekolah

konsep pembelajaran taska tahfiz terbaik di denai alam

Taska Tahfiz Az Zahra menyediakan aktiviti berkonsepkan sekolah seperti menulis, mewarna, membaca, bermain capan seperti pendidikan seni, mengenali objek dan sebagainya lagi. Kesemua kanak-kanak terlibat dalam menjalani aktiviti ini dan anak-anak akan lebih aktif serta menjadi rajin untuk teruskan aktiviti ini lama kelamaan kerana mereka telah merasa keseronokan menulis, mewarna dan sebagainya.

Kenapa Taska Tahfiz Az Zahra Menjadi Pilihan Ramai

daftar taska tahfiz terbaik di denai alam

Ramai ibu bapa yang memilih Taska Tahfiz Az Zahra dalam mendapatkan yang terbaik untuk anak mereka. Taska Tahfiz Az Zahra sememangnya dikenali sebagai taska islamic yang memberikan perkhidmatan asuhan dan pembelajaran kepada anak anda dengan lebih eksklusif dan private. Mereka sangat mementingkan kualiti dan masa anak anda berada disana. Oleh itu, anak anda secara tak langsung dapat belajar di taska tersebut dengan sempurna tanpa gangguan dan mendapatkan sokongan yang padu daripada guru dan ramai lagi. Mari kita lihat sebab-sebab kenapa anda perlu jadikan Tahfiz Taska Az Zahra ini sebagai taska anak anda.

#1. Pakar Dalam Perkhidmatan

pakar taska tahfiz di denai alam

Pihak Taska Tahfiz Az Zahra mempunyai pengalaman dan kepakaran dalam bidang penjagaan bayi dan kanak-kanak. Mereka telah terlatih dalam bidang tersebut dan juga telah banyak mengajar anak-anak kecil. Anda tidak risau mengenai penjagaan anak-anak anda serta pembelajaran mereka kerana Taska Tahfiz sudah menyediakan rutin harian yang harus mereka ikuti dan ia akan membentuk menjadi orang yang lebih berguna kelak. Selain itu, guru yang mengajar disini juga amat penyanyang, baik dan sentiasa membantu ramai orang.

#2. Tempat Terhad, Penjagaan Eksklusif

pakar taska tahfiz di denai alam tempat terhad

Tempat penjagaan anak-anak di Taska Tahfiz Az Zahra dibuat hanya untuk 15 tempat kosong sahaja. Ia bermaksud hanya 15orang sahaja yang akan diambil belajar serta dijaga disini. Sememangnya jagaan yang diberi sangat eksklusif, penuh perhatian untuk penjagaan dan pembelajaran. Inilah yang perlu ibu bapa dapatkan untuk anak-anak mereka. Taska Tahfiz Az Zahra sangat selamat dan meletakkan nilai pendidikan serta jagaan kepada anda semua.

#3. Suasana Yang Selesa

suasana taska tahfiz di denai alam

Suasana penjagaan dan pembelajaran anak anda amat selesa jika dibandingkan dengan sekolah taska atau tadika yang lain yang terlalu padat dengan pelajar serta kekurangan guru. Ia amat terdedah dengan risiko bahaya kerana faktor keselamatan dan pemantauan yang tidak lengkap. Di Taska Tahfiz Az Zahra pula semuanya amat berbeza kerana nisbah pendidik dan anak-anak adalah kecil malh menjadikan suasana begitu selesa dan nyaman. Anak anda juga tidak menjadi begitu pemalu kerana mereka lebih diberi perhatian dan berpeluang untuk sentiasa bercakap.

#4. Pendidikan Nilai-Nilai Murni Dan Kemahiran Asas Hidup

nilai nilai murni taska tahfiz di denai alam

Tahfiz Taska Az Zahra mengutamakan pendidikan yang berasaskan nilai-nilai murni serta kemahiran asas hidup. Anak-anak akan diajar berdasarkan tahap umur mereka dan setiap pelajaran diberi sepenuh perhatian oleh guru untuk memahamkan mereka dan menjadikan mereka seronok dalam melakukan aktiviti pendidikan dan kemahiran tersebut. Disini jugalah mereka akan belajar untuk menjadi lebih baik, rajin, penyanyang, tolong menolong serta nilai-nilai murni yang lain.

#5. Lokasi Tempat Yang Strategik

lokasi yang strategik

Tahfiz Taska Az Zahra sangat strategik di mana lokasinya sangat mudah dicari. Anda juga tidak perlu habiskan banyak masa untuk mencarinya di mana kerana ia mengambil masa hanya 5 minit sahaja daripada laluan untuk masuk ke Denai Alam. Bukan sahaja mudah untuk datang ke sini, tetapi amat menjimatkan masa dan tidak berisiko untuk sesat.

#6. Kemudahan Yang Lengkap

kemudahan yang lengkap di taska tahfiz di denai alam

Taska Tahfiz Az Zahra dilengkapi dengan pelbagai kemudahan yang boleh digunakan oleh anak-anak anda bagi bermain dan melakukan aktiviti-aktiviti yang membuatkan mereka perlu berfikir. Aktiviti permainan merupakan aktiviti pembelajaran bagi anak-anak kecil yang masih belum dapat menulis dan mewarna. Menariknya, kesemua peralatan dan bahan-bahan kegunaan anak-anak ini juga disediakan di taska tahfiaz Az Zahra ini.

#7. Diyakini Dan Dipercayai Ramai

taska tahfiz terbaik di denai alam dipercayai

Ramai ibu bapa yang telah mengenali Taska Tahfiz Az Zahra. Kebanyakan mereka yang menggunakan perkhidmatan taska ini sangat berpuas hati dan memberikan tindakbalas yang positif dan berpuas hati. Taska Tahfiz Az Zahra ini amat diyakini dan dipercayai ramai. Anda tidak perlu risau kerana semua penjagaan amat cukup lengkap disini. Selain dari diyakini daj dipercayai ramai, ia telah mendapat sambutan dan perminataan ramai.

#8. Mengikut Masa Anda Sendiri

masa flexible untuk anak taska tahfiz terbaik di denai alam

Sekiranya anak anda besekolah pada waktu pagi, dia bebas untuk ke pusat tahfiz Az Zahra pada waktu petang. Begitu juga sebaliknya. Anda boleh menguruskan masa sendiri dan tidak rushing untuk ke tempat kerja.

#9. Kos Yang Sangat Murah Dan Berpatutan

taska tahfiz terbaik di denai alam yang berpatutan

Taska Tahfiz Az Zahra sangat bagus dalam kerana ia bukan sahaja menyediakan perkhidmatan yang hebat, tetapi juga kos kewangan yang amat murah dan berpatutan bagi anda. Anda tidak harus melepaskan peluang mendaftarkan anak anda disini kerana inilah tempat terbaik untuk anda dapatkan bagi penjagaan dan pembelajaran anak anda.

Jom Daftar Di Taska Tahfiz Az Zahra Segera

Untuk pengetahuan anda, taska tahfiz Az Zahra membuka pendaftaran eksklusif untuk 15 orang yang terawal sahaja. Anda boleh jadikan taska tahfiz ini sebagai salah satu senarai taska untuk menghantar anak anda kelak. Pasti anda inginkan anak anda menjadi manusia yang berguna dunia. dan akhirat, begitu jugalah dengan misi dan visi Taska Tahfi Az Zahra ini iaitu mencorakkan anak-anak berjaya dan berjasa. Inilah taska terbaik yang mempunyai pelbagai kelebihan dan keisitmewaan. Jom daftar di Taska Tahfiz Az Zahra segera!

taska tahfiz az zahra denai alam

TASKA TAHFIZ AZ ZAHRA | TASKA TAHFIZ TERBAIK DI DENAI ALAMNL, SELANGOR
Hubungi: Tekan untuk telefon (013-2030398) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Taska Tahfiz Az-Zahra

Lokasi:
Taska Tahfiz Az Zahra Denai Alam
No. 15, Jalan Elektron U16/72, Denai Alam, Selangor.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: