Review
Jun 18, 2019, 8:56pm

Pusat Rawatan Sakit Belakang Terbaik di Shah Alam


Sakit belakang adalah kesakitan yang mungkin di alami oleh semua orang tidak kira peringkat umur dan jantina. Kesakitan yang di alami juga bergantung kepada beberapa aras iaitu kesakitan yang bermula dari 1 yang biasa-biasa sehingga kesakitan yang tidak mampu di tahan oleh seseorang pada aras 10 untuk skala kesakitan tulang belakang.

Pusat Rawatan Sakit Belakang Terbaik

Kebanyakkan daripada masyarakat Malaysia memandang ringan akan masalah sakit belakang sehinggakan tidak mampu lagi untuk bertahan barulah akan berjumpa dengan doctor dan mendapat rawatan.

Pastinya apabila sudah kritikal, doctor juga sukar untuk memberi rawatan yang tidak membebankan pesakit. Jika pesakit mendapatkan rawatan awal untuk masalah sakit belakang ini, kemungkinan untuk mendapat rawatan yang sepatutnya dan tidak membebankan dapat diberi oleh doctor yang merawat.

Pusat Rawatan Sakit Belakang Gombak

Sebelum kita mengenali pusat rawatan sakit belakang terbaik di Shah Alam, sebaiknya kita mengetahui dahulu punca-punca kesakitan tulang belakang ramai ramai ambil mudah.

Punca-Punca Sakit Belakang Yang Ramai Ambil Mudah tetapi Cukup Berbahaya.

Postur Badan Yang Salah

Pusat Rawatan Sakit Belakang Perak

Postur badan yang salah adalah salah satu punca utama masalah sakit belakang. Kesakitan ini biasanya boleh berlaku bersama-sama dengan sakit leher atau sakit bahu. Postur yang salah menyebabkan ada nya tekanan pada otot2 dan “soft tissues”.

Hal ini membawa kepada meningkatnya ketegangan dalam otot dimana kebanyakannya akan menyebabkan kesakitan.

Cara kita berdiri dan berjalan dengan posture badan yang salah akan membeban satu-satu bahagian badan yang akan menyebabkan sakit pada bahagian belakang badan.

Tidur atas Tilam Lama

2019 Pusat Rawatan Sakit Belakang

Tilam yang bagus tahan sehingga 8 ke 10 tahun. Sekiranya anda tidak menukar tilam anda lebih dari 10 tahun, terdapat kebarangkalian untuk tulang belakang anda tidak memperoleh sokongan yang sepatutnya.

Gantikan tilam lama anda dengan tilam yang tidak terlalu keras dan tidak terlalu lembut. Benar, tilam yang bagus sangat mahal. Tetapi apa salahnya berbelanja lebih asalkan tubuh badan anda kekal sihat. Bak kata mak saya, “wang boleh dicari, tetapi bukan kesihatan”.

Faktor Pekerjaan

Pekerjaan yang melibatkan mengangkat, menolak, menarik atau memusingkan badan boleh menyebabkan kecederaan dan sakit belakang.

Pekerja yang duduk terlalu lama juga memberi impak yang besar pada tulang belakang seperti Pekerja Ofis, Jurutol, Call Center, Pegawai Bank, dan sebagainya.

Jika beban terlalu berat sehingga tidak tertampung oleh keupayaan atau anda di dalam postur badan yang tidak betul.

Perkara-perkara tersebut boleh memberi kesan kepada bahagian belakang dan pinggang.

Gaya Hidup

Pusat Rawatan Sakit Belakang Johor

Seseorang yang mempunyai gaya hidup yang tidak aktif akan cenderung kepada meningkatnya “stiffness” sendi dan boleh menyebabkan otot menjadi lemah dimana dapat menyebabkan atau memburukkan lagi sakit belakang.

Gaya hidup yang tidak aktif membuat anda terlepas daripada faedah-faedah aktiviti fizikal harian dimana ia membantu untuk memelihara cakera tulang belakang (disc) , tisu2 badan dan ligamen.

Tekanan Kerja

Pusat Rawatan Sakit Belakang KL

Kerja yang memberi tekanan minda akan cenderung untuk menimbulkan stress. Jika stress berlaku terlalu kerap atau berpanjangan, ia boleh memberi masalah terhadap kesihatan anda.

Salah satu nya, ini boleh membawa kepada masalah otot (muscle tension). Bahagian belakang mengandungi pelbagai otot yang berkemungkinan mengalami masalah (muscle tension) ini.

Keadaan ini boleh meningkatkan kesakitan dan membawa kepada sakit belakang sama ada ringan atau teruk di bahagian belakang dan pinggang.

Memakai kasut bertumit tinggi atau kasut tiada tumit

Pusat Rawatan Sakit Belakang Melayu

Kasut bertumit yang terlalu tinggi untuk anda akan memaksa badan anda melengkung, memberikan lebih tekanan pada sendi anda. Kasut tanpa tumit juga tidak elok untuk anda, bergantung pada jenis kaki anda.

Sandal yang tidak menyokong belakang anda, bukan sahaja merosakkan belakang anda, ia juga mengakibatkan pengagihan berat badan yang tidak sekata pada kaki. Setiap orang mempunyai ketinggian kasut bertumit yang ideal sesuai dengan berat dan ketinggian masing-masing.

Tidak Bersenam

Senaman membantu dalam membina otot-otot yang boleh menyokong tulang belakang anda. Sekiranya anda penghidap sakit belakang yang kronik, anda pasti sudah biasa dengan fisioterapi.

Fisioterapi juga merupakan salah satu bentuk senaman yang khas untuk membina otot-otot untuk menyokong tulang belakang anda. Doktor anda juga pasti akan menggalakkan anda berenang bagi menguatkan otot belakang.

Oleh itu, kurangnya bersenam boleh menyebabkan otot anda keras atau kejang dan boleh juga menyebabkan disc tulang belakang anda lari. Sungguhpun sibuk, anda sepatutnya meluangkan sedikit masa untuk bersenam. Jangan mencipta seribu alasan.

Bagaimana Jika Sudah Mengalami Masalah Sakit Belakang?

Mesti ramai yang tertanya-tanya dan te\rkejut dengan punca-punca masalah sakit belakang yang ramai ambil mudah dan memandang sebelah mata.

Apabila terkena sakit belakang pasti akan mengetahui bagaimana sakitnya dan perit untuk menjalani kehidupan seharian.

PhysioMobile Shah Alam adalah Jalan Penyelesaian Masalah Sakit Belakang

2020 Pusat Rawatan Sakit Belakang

PhysioMobile Shah Alam sedia menyelesaikan masalah sakit belakang yang dialami oleh sesiapa sahaja yang mempunyai tanda-tanda seperti di bawah :-

1) Pesakit yang mempunyai masalah sakit belakang, slip disc L4/L5, sakit leher Slip disc C3,c4,c5,c6 , Sakit sakit badan, sakit bahu, sakit lutut tak mampu naik tangga dan berjalan jauh.

2) Pesakit yang sudah habis ikhtiar bermacam macam rawatan namun masih buntu mencari penyelesaian

3) Pesakit yang terlantar di rumah akibat strok dan kecedeaan saraf

4) Pesakit yang mementingkan keselesaan dan keberkesanan rawatan

5) Mereka yang sudah lanjut usia dan memerlukan rawatan maintenance fisioterapi

6) Mereka yang mempunyai anak yang kelainan upaya seperti autism, global delay develoment, cerebral palsy

7) mereka yang mahukan rawatan dilakukan secara berkala dan tempoh antara rawatan adalah minimum

Kelebihan Mendapat Rawatan Sakit Belakang di PhysioMobile Shah Alam

Ini adalah pusat rawatan sakit belakang yang terbaik yang ada di Shah Alam malah pusat rawatan ini juga berpegalaman luas dan berkelulusan ijazah Fisioterapi dari Institusi Pengajian Tinggi Malaysia.

Pusat Rawatan Sakit Belakang Lejen

Rawatan yang diberi juga dilakukan secara berfokus, tepat dan ekslusif. Thrapist akan mengenalpasti punca masalah anda terlebih dahulu kemudian akan membuat pelan rawatan yang spesifik untuk anda. Kerana kami percaya tidak semua pesakit boleh dirawat dengan cara yang sama.

Pusat Rawatan Sakit Belakang Mudah

Privasi adalah keutamaan kami. Pesakit perempuan akan dirawat oleh Therapist perempuan sahaja manakala pesakit lelaki sebaliknya. Kami faham anda memerlukan keselesaan dan privasi.

Waktu Rawatan yang Fleksibel untuk kemudahan pesakit. Kami buka setiap hari kecuali hari jumaat. Anda boleh pilih masa rawatan mengikut keselesaan dan kemahuan anda. Setiap pesakit akan datang secara Appointment basis. Malam pun ada.

Pusat Rawatan Sakit Belakang Murah

Teknik Rawatan Secara Hands-on, Kami banyak menggunakan teknik manual therapy. Teknik ni sebenarnya mempunyai bukti saintifik yang kukuh dan telah diamalkan oleh Physiotherapist di Australia sejak 30 tahun dahulu. Dan setiap pesakit akan diberikan satu sesi solid bersama seorang therapist! Kami tak merawat 3-4 pesakit sekali gus demi menjaga kualiti rawatan!

Tiada Waktu Menunggu, kami mengamalkan konsep temujanji. jadi jika anda set temujanji jam 9 pagi. anda datang 9 pagi anda terus boleh buat rawatan dan balik selepas sesi rawatan iaitu jam 10 pagi. walaupun temu janji padat.

Lokasi Pusat Rawatan PhysioMobile Shah Alam

Pusat Rawatan Sakit Belakang

Beroperasi di Shah Alam namun menjalankan servis housecall kepada penduduk sekitar 30 km radius termasuk klang, meru,kapar, petaling jaya, subang jaya dan damansara. House-call ialah rawatan fisioterapi dari rumah ke rumah dengan membawa kelengkapan rawatan seperti katil, alat-alat senaman, dan alat-alat rawatan.

Harga Yang Ditawarkan Cukup Fleksibel dan Mampu Bayar

Harga di tawarkan untuk setiap sesi rawatan adalah yang mampu di bayar oleh sesiapa sahaja. Jika kesakitan yang di alami boleh di tukar ganti dengan wang ringgit pasti ramai yang sanggup berbelanja demi keselesaan dan kesihatan.

Pusat Rawatan Sakit Belakang Penang

Wang ringgit boleh di cari pada bila-bila masa tetapi kesihatan yang kurag baik pasti memberi kesan kepada seseorang untuk  mencari rezeki.

Harga Asal bagi Rawatan RM180, tetapi sehingga kami sedang menjalankan promosi khas dibuka hanya kepada 3000 sesi sahaja dengan harga rm120. Jimat RM60!

Satu sesi rawatan adalah satu jam termasuk:

  1. Asessment (mendapatkan punca sakit)
  2. Manual Therapy (teknik yang sangat spesifik)
  3. Exercise therapy (pemulihan melalui senaman)
  4. Home exercise guide
  5. Consultation

Testimoni Pesakit PhysioMobile

Testimoni dari pesakit yang telah menjalani rawatan sakit belakang di PhysioMobile cukup berpuas hati dan gembira dengan layanan dan proses rawatan yang berkesan.

Pusat Rawatan Sakit Belakang Promosi

 

Pusat Rawatan Sakit Belakang Padu

Pusat Rawatan Sakit Belakang Msia

Pusat Rawatan Sakit Belakang 2020

 

2020 Pusat Rawatan Sakit Belakang

Pusat Rawatan Sakit Belakang Selango

Jika anda mengalami masalah sakit belakang dan telah mencuba pelbagai cara untuk merawat tetapi masih lagi kecewa dengan keputusan yang tidak baik. Sebaiknya anda menghubungi kami dengan segera seperti di bawah :-

Mari Dapatkan Rawatan di PhysioMobile SEKARANG!

Slot Adalah Terhad. Kami Hanya Menerima 6 Sesi Sehari Untuk Setiap Terapi. Booking Perlu Dibuat Secepat Mungkin Bagi Memastikan Anda Mendapat Slot Rawatan Yang Paling Sesuai Dengan Masa Anda.

PHYSIOMOBILE SHAH ALAM | RAWATAN SAKIT BELAKANG TERBAIK ANDA
Hotline 1 : Tekan untuk telefon (0189889642) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2 : Tekan untuk telefon (0355693549)
Instagram : @physiomobile.my
Website : https://www.physiomobile.my

Alamat :
27G-Kondominium Indah Alam, Jalan Jubli Perak 22/1,Shah Alam, Selangor 40300 Malaysia

Dapatkan Rawatan di PhysioMobile SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Rawatan di PhysioMobile SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Rawatan di PhysioMobile SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: