Review
Feb 13, 2018, 9:15am

Punca Rambut Rosak Menjadi Berminyak Dan Banyak Kelemumur


Rambut adalah pelengkap hias diri seseorang wanita yang sering dikaitkan dengan mahkota wanita. Rambut yang cantik sentiasa menjadi pujaan ramai orang yang melihat dan menjadikan seseorang itu bertambah yakin. Walaupun bertudung, rambut menceriakan dan memainkan peranan dalam menentukan mood wanita seharian. Rambut yang cantik memberikan impak yang bagus dalam kehidupan mereka tetapi sekiranya rambut rosak atau berlaku sesuatu pada rambut mereka, seharian pun boleh jadi tidak keruan.

punca rambut rosak menjadi berminyak dan banyak kelemumur

Perkara yang paling ditakuti oleh para wanita adalah sekiranya rambut rosak dan terjadinya masalah kulit kepala dan rambut. Rambut boleh rosak disebabkan oleh kulit kepala yang kering, berjerawat, mempunyai kelemumur, rambut bercabang, berminyak dan sebagainya. Bukan senang untuk merawat kembali sekiranya rambut rosak. Ia mengambil masa yang sangat lama malah kita terpaksa melakukan pelbagai alternatif untuk merawatnya. Adakah anda pernah mengalami masalah rambut rosak? Tahukah anda apakah punca-punca rambut rosak menjadi berminyak dan banyak kelemumur?

Rambut Berminyak Dan Banyak Kelemumur

Pernahkah anda terfikir kenapa berlakunya rambut berminyak? Apakah dan bagaimanakah wujudnya kelemumur? Masalah rambut berminyak berpunca dari hormon yang tidak stabil menghasilkan minyak yang berlebiham ditubuh badan kita, sekaligus meningkatkan produksi minyak dikulit kepala dan rambut. Hormon yang tidak stabil pula berlakukan disebabkan pelbagai faktor.

hormon punca rambut rosak menjadi berminyak dan banyak kelemumur

Selain itu, kelemumur pula berlaku disebabkan kulit kepala yang mati telah mengelupas dan terlekat dirambut serta menjadi kelemumur. Jika anda banyak kelemumur, maka banyaklah kulit kepala anda yang sudah mati dan mengelupas. Tetapi anda tidak perlu bimbang kerana kulit baru telah dihasilkan. Apa yang anda perlu risau adalah bagaimana caranya untuk hilangkan kelemumur! Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah anda perlu mencegah kelemumur terlebih dahulu dengan mengetahui apakah punca-punca rambut rosak menjadi berminyak dan banyak kelemumur.

Punca Rambut Rosak Menjadi Berminyak Dan Banyak Kelemumur

1. Hormon

Hormon yang tidak stabil menyebabkan minyak dihasilkan didalam tubuh secara berlebihan. Minyak-minyak itu juga akan berlebihan dibahagian kulit kepala dan rambut. Selalunya mereka yang mengalami masalah rambut berminyak dan kelemumur ini adalah mereka yang sering menggunakan ubat ketika senggugut dan ibu-ibu hamil kerana pada waktu itu hormon seringkali didapati tidak stabil.

tanda kegatalan rambut

2. Stress

Stress atau tertekan juga merupakan punca masalah rambut rosak menjadi berminyak dan banyak kelemumur. Stress juga adalah salah satu faktor yang menyebabkan hormon tidak stabil kerana ia akan memberi kesan kepada kelenjar sebaceous. Kesan daripada itu, kulit kepala menjadi kering menyebabkan kelemumur yang banyak dan rambut berminyak.

tekanan atau stresss penyebab masalah rambut

3. Membuat Perubahan Rambut Dengan Teknologi

Sememangnya teknologi dalam bidang kecantikan dihasilkan bagi memudahkan dan mencantikkan rambut anda supaya lebih cantik dan senang. Namun, penggunaan teknologi seperti pengering rambut, rebonding atau pelurus rambut dan pelbagai lagi teknologi peralatan yang digunakan memberi kesan kepada kulit kepala disebabkan oleh suhu tinggi yang dihasilkan ketika proses perubahan rambut tersebut. Kulit kepala menjadi sangat berminyak dan berkelemumur dengan baik sekali. Malah, teknologi yang menghasilkan suhu tinggi terhadap rambut ini juga menyebabkan rambut mudah bercabang.

rebonding antara punca rambut cepat rosak dan bermasalah

4. Kerap Mencuci Rambut

Jangan terkejut kerana kerap mencuci rambut juga merupakan punca rambut rosak menjadi berminyak dan banyak kelemumur. Rambut dan kulit kepala sangat sensitif dan kadang kala perlukan ruang untuk bebas dari segala bentuk pemakaian produk seperti syampu. Tambahan pula produk yang mempunyai bahan pengawet dan bahan kimia juga menjadi punca rambut rosak, berminyak dan banyak kelemumur.

kerap mencuci rambut akan menyebabkan kerosakan juga pada rambut

5. Makan Makanan Yang Berlemak

Makanan berlemak seperti makanan bergoreng dan makanan ringan merupakan punca rambut rosak menjadi berminyak dan banyak kelemumur yang tidak semua orang sedar. Hal ini kerana minyak yang dihasilkan dari minyak makanan tersebut turut naik ke kulit kepala dan rambut. Oleh itu, anda perlu elakkan memakan makanan yang berminyak.

makanan berlemak dan berminyak faktor masalah rambut terjadi

Aura Bunga Atasi Masalah Rambut Rosak, Berminyak dan Banyak Kelemumur

Aura Bunga mengatasi segala masalah rambut yang berlaku kepada anda tidak kira lelaki atau perempuan. Walau apa jua punca rambut anda rosak, berminyak dan banyak kelemumur, Aura bunga adalah satu-satunya produk alam semulajadi yang berkesan dalam merawat rambut rosak menjadi rambut yang cantik dan sihat tanpa sebarang bahan kimia pun.

shampoo rawatan rambut aura bunga

Aura bunga lebih dikenali sebagai vitamin atau tonik rambut yang berfungsi merawat semua jenis masalah rambut walaupun ia adalah perfume rambut pada umumnya. Ia sangat hebat kerana 5 kali lebih berkesan daripada rawatan-rawatan rambut lain yang sering dilakukan.

Kandungan Aura Bunga | Hair Growth Perfume

Aura bunga diperbuat daripada bahan organik dan bahan semulajadi yang mempunyai zat dan vitamin.

kandungan dan kelebihan bahan dalam aura bunga shampoo rambut organik

1. Aloe Vera Extract

Aloe vera sangat hebat dalam merawat rambut. Anda hanya perlu sapukan pada kulit kepala sahaja untuk hilamgkan kelemumur. Rambut juga akan lebih bersinar, licin dan berkilat. Anda juga akan merasa kelembutan dan kelembapan rambut serta rambut tidak berminyak lagi.

aloe vera bahan asas penting untuk kesihatan rambut

2. Jojoba Oil

Jojoba Oil mengandungi vitamin dan protein di mana ia dapat memastikan kelembapan rambut dan kekukuhan rambut. Rambut akan menjadi kuat dan tidak kering. Ia mampu merawat segala.masalah rambut anda.

minyak jojoba bahan rawatan rambut hilangkan kelemumur

3. Rosemarry Extract

Aura bunga ini diperkaya dengan rosemarry extract yang memberi kesan rambut bersinar dan lembab setiap tanpa kering dan rosak. Rosemarry extract ini tidak mempengaruhi folikel rambut dan ianya sentiasa selamat dan berkualiti dalam merawat rambut untuk menghitamkan rambut dengan cantik lagi.

rosemary extrak dalam aura bunga

4. Argan Extract

Argan extract sesuai digunakan dalam perawatan rambut kerana ia mempunyai vitamin E yang sangat banyak. Selain berfungsi melembabkan rambut, argan extract akan menyahkan minyak-minyak di rambut yang terhasil serta mencegah kotoran dan debu-debu melekat pada rambut. Selain itu, ia juga mampu melembabkan rambut sehingga kulit kepala.

argan ekstrak dalam shampoo rambut aura bunga

5. Hibiscus Floral Extract

Hibiscus floral extract membuat rambut kelihatan lebih cantik dan hitam serta mengharumkan rambut. Rambut akan menjadi kuat seta kelembapan kulit akan terjaga. Hibiscus Floral ini juga sangat kaya dengan vitamin dan sifat pembersih rambut yang sentiasa memastikan rambut tiada kelemumur lagi.

hibiscus ekstrak juga dalam shampoo rambut aura bunga

Dengan kandungan sahaja, jelas bahawa Aura Bunga adalah perawatan rambut bervitamin nombor 1 di Malaysia yang berbentuk organik dan semulajadi. Ia adalah perfume rambut yang membantu pertumbuhan rambut serta penyelesaian bagi semua masalah rambut anda.

Aura Bunga Mengatasi Pelbagai Masalah Rambut

Terdapat banyak jenis masalah rambut yang boleh diselesaikan dengan menggunakan aura bunga. Ajaibnya semua masalah rambut ini mudah dirawat dalam jangka masa yang pendek dan tidak mengambil masa yang terlalu lama. Terdapat banyak masalah dan punca masalah rambut yang boleh dirawat dengan hanya menggunakan semburan perfume rambut aura bunga sahaja.

 • Rambut menopous – Berpunca dari faktor umur, tekanan dan hormon
 • Rambut berminyak – Pemakanan yang tidak seimbang dan cara penjagaan rambut
 • Kelemumur – Ia disebabkan oleh kulit kering, alahan dan cara pemakanan
 • Rambut berbentuk O dan M (Dht) dan Dht – Berpunca dari keturunan
 • Postnatal – Hormon dan tekanan merupakan faktor utama terjadinya rambut seperti ini.
 • Rambut bertompok-tompok – Ini disebabkan oleh jangkitan bakteria dan kulat di kulit kepala dan rambut
 • Keguguran rambut – Keguguran rambut yang sering dihadapi oleh para wanita ini adalah berpunca dari pemakanan berlemak dan kerap mendandan rambut.

masalah rambut yang dirawat oleh shampoo aura bunga

Kesemua masalah rambut ini sering berlaku pada lelaki dan juga wanita. Namun, anda tidak perlu bimbang lagi kerana Aura bunga merupakan pengakhiran derita anda dalam mendalami rambut rosak, berminyak, berkelemumur dan semua masalah rambut tadi.

Kelebihan Menggunakan Aura Bunga

Aura bunga yang berfungsi sebagai penyembur atau perfume rambut mempunyai banyak kelebihan dalam merawat dan mencantikkan dalam dan luar rambut. Selain menyelesaikan pelbagai masalah rambut, aura bunga mempunyai kehebatan dan keunikannya yang tersendiri.

kelebihan menggunakan shampoo aura bunga

 • Mengurangkan keguguran rambut
 • Mengurangkan kelemumur rambut
 • Menyelesaikan masalah rambut berminyak dan sebagainya
 • Merangsang pertumbuhan rambut
 • Mengekalkan kelembapan rambut
 • Menguatkan akar rambut
 • Merawat masalah uban
 • Menyihatkan rambut dan bersinar
 • Bertindak sebagai herba semulajadi yang memberi zat kepada rambut
 • Intensive and Concentrated Traditional Herbal Solution

Aura Bunga Rahsia Alam Warisan Turun Temurun

Walaupun tesksturnya dalam bentuk perfume atau penyembur, tetapi aura bunga berperanan sebagai produk utama yang wajib digunakan untuk rambut anda. Ia merupakan rahsia alam warisan turun temurun dalam kandungan yang digunakan yang membawa kepada kecantikan rambut anda secara semulajadi. Tanpa bahan kimia dan pewarna, aura bunga mempunyai banyak zat dan khasiatnya yang perlu rambut anda dapatkan.

shampoo dan perfume rambut aura bunga

Pernahkah anda membuat rambut rebonding, curl, kerinting dan sebagainya? Memang benar itu juga merupakan salah satu kecantikan rambut tetapi ia tidak asli dan mempunyai kesan buruk dalam tempoh masa yang panjang. Jadi, anda harus merawat dan mengembalikan kelembapan rambut anda dengan segera sebelum menjadi lebih teruk lagi.

Kenapa Anda Perlu Guna Aura Bunga

Terdapat banyak kelebihan dan keistimewaan aura bunga yang membuatkan rambut anda sihat dan cantik semulajadi. Anda akan dapat merasa perbezaan rambut anda dulu dan selepas menggunakan perfume rambut aura bunga ini. Anda sangat disyorkan menggunakan perfume aura bunga ini.

perfume rambut aura bunga menyegarkan rambut

Sebab Anda Perlu Guna Aura Bunga

 • Kuatkan Akar rambut dan rambut tidak gugur
 • Menghilangkan kelemumur dengan pantas dan berkesan
 • Melembabkan rambut tanpa kering
 • Mengatasi masalah rambut berminyak dan masalah rambut yang lain
 • Melebatkan rambut
 • Merawat masalah uban
 • menyinarkan rambut kehitam-hitaman
 • Diperbuat daripada bahan semulajadi alam, vitamin dan bahan organik
 • Harga serendah RM79 sahaja
 • Amat berbaloi dan jimat
 • Berfungsi sebagai tonik rambut untuk mencantikkan dan merawat rambut
 • Rambut cantik dengan mudah, pantas dan berkesan
 • Khasiat Aura Bunga 5 kali ganda berkesan berbanding produk rambut yang lain
 • Rambut sentiasa wangi dan segar
 • Orang sekeliling perasan dan sukakan bau rambut anda

kebaikan shampoo dan perfume rambut aura bunga

Testimoni Pengguna Aura Bunga

Ramai yang telah menggunakan Aura Bunga dan mendapat kesan rambut yang diidam-idamkan.

testimoni pengguna shampoo dan perfume aura bunga

Kulit kepala segar selama 12 jam, rambut berbau wangi harum.

rambut tebal dan tumbuh semulajadi dengan shampoo aura bunga

Rambut tebal dan tumbuh secara semulajadi, halus dan lembut.

rambut tidak gugur lagi selepas guna shampoo aura bunga

Tiada lagi rambut gugur dan berkelemumur. Rambut sentiasa wangi walaupun berhijab.

anak rambut tumbuh dengan meriah

Pertumbuhan anak rambut kembali meriah

Dapatkan Shampoo Aura Bunga Untuk Rambut Sihat dan Wangi Sekarang!

Katakan tidak pada masalah kelemumur, katakan tidak pada rambut gugur. Dan katakan tidak kepada rambut hapak. Dengan adanya Shampoo Aura Bunga, ianya satu kemestian untuk anda dapatkan rawatan dan penjagaan rambut terbaik pada harga yang berpatutan. Hubungi melalui WhatsApp, Facebook dan Instagram untuk membuat tempahan dan pertanyaan.

promosi shampoo aura bunga

Jom Order Shampoo Aura Bunga SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Shampoo Aura Bunga SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Shampoo Aura Bunga SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: