Review
Jan 21, 2019, 11:49am

Punca Payudara Sakit 2 Minggu Sebelum Haid Dan Cara Besarkannya


Payudara sakit 2 minggu sebelum haid. Kenapa situasi ini berlaku? Adakah ianya normal? Sebenarnya bukan anda seorang saja yang sering menghadapi masalah ini. Majoriti wanita memang ada mengalami sakit 2 minggu sebelum haid terutama pada bahagian payudara sebagaimana yang sedang anda alami itu.

Punca Payudara Sakit

Jika di fikir secara positif payudara sakit 2 minggu sebelum haid ini seumpama jam pengera bahawa tubuh anda sedang melalui tahap perubahan hormon. Ia juga untuk memberitahu anda supaya segera bersedia untuk saat datangnya haid dalam masa yang terdekat.

Punca Payudara Sakit

Punca Payudara Sakit 2 Minggu Sebelum Haid Yang Harus Diketahui Oleh Para Wanita

Punca sebenar mengapa payudara boleh menjadi sakit 2 minggu sebelum haid ini adalah disebabkan oleh oleh perubahan normal. Ada di kalangan wanita yang akan mengalami sakit pada bahagian payudara dan ada pula yang akan mengalami tanda-tanda lain sebelum berlakunya kedatangan haid ini. Antara tanda lain itu adalah seperti sakit perut, muncul jerawat dan pening kepala.

Punca Payudara Sakit

Bagi yang mengalami situasi payudara sakit 2 minggu sebelum haid, selalunya ia kesakitan itu akan diikuti dengan pembengkakan pada bahagian payudara tersebut. Bengkak ini berlaku kerana adanya perubahan pada kelenjar susu akibat perubahan hormon yang sangat aktif pada masa tersebut. Jangan risau kerana ini semua adalah suatu yang normal di kalangan para wanita. Setelah tiba hari datangnya haid nanti maka berakhirlah juga rasa sakit tersebut.

Punca Payudara Sakit

Adakah Sebarang Cara Untuk Membesarkan Payudara Dengan Selamat?

Anda berhajat untuk besarkan payudara? Ya, semestinya ada cara untuk membesarkan payudara mengikut tahap saiz yang dihajati. Jika di negara barat memang mudah untuk besarkan payudara dengan cara pembedahan untuk memasukkan breast implan tapi tidak untuk kita kerana ianya sangat bertentangan dengan ajaran Islam. Tidak salah sebenarnya untuk cuba membesarkan payudara untuk suami tersayang cuma pastikan ianya dilakukan dengan kaedah yang selamat tanpa bertentangan dengan ajaran agama.

Punca Payudara Sakit

Antara beberapa cara utama yang sering digunakan oleh wanita Malaysia untuk membesarkan payudara adalah seperti :

1. Lakukan Senaman Fizikal Yang Sesuai

Senaman adalah salah satu cara terbaik untuk membantu membentuk otot di pada tapak payudara anda, iaitu otot pektoral. Dengan berlakunya pembentukan pada otot pectoral ini, secara tidak langsung akan dapat menegangkan payudara hingga boleh memberi ilusi akan saiz payudara yang lebih besar.

Punca Payudara Sakit

Terdapat beberapa jenis senaman yang boleh dilakukan khas untuk bahagian dada untuk membentuk otot pektoral. Anda boleh hingga lakukan secara konsisten sebagai usaha untuk memberi impak pada payudara mengikut hajat yang dimahukan. Jika anda punya masa dan bajet lebih setiap bulan, anda bolehlah ke mana-mana gym terdekat untuk memohon bantuan daripada jurulatih yang bertugas. Tambahan pula di masa ini sudah ada gym yang khusus di buka pada waktu dan hari tertentu hanya untuk para pengunjung wanita.

Punca Payudara Sakit

Antara senaman yang boleh dilakukan semasa berada di gym tersebut adalah seperti :

Chest press

Punca Payudara Sakit

Push Up Pectoral atau Plank

Punca Payudara Sakit

Dumbbell Pullover

Punca Payudara Sakit

Pec Deck Flyes

Punca Payudara Sakit

Dips Bench

Punca Payudara Sakit

Bagi anda yang tidak punya masa untuk ke gym selalu. Anda masih boleh melakukan senaman yang hampir sama di rumah dengan menggunakan sebarang peralatan rumah yang ada. Olahlah mengikut kesesuaian supaya dapat memberi hasil yang hampir sama. Jika kebetulan anda seorang yang sukakan aktiviti berenang, anda juga boleh memiliki payudara yang lebih pejal, anjal dan besar melalui aktiviti berenang ini juga.

Punca Payudara Sakit

2. Amalkan Makanan Yang Sesuai Dengan Corak Pemakanan Sihat Dan Seimbang

Makanan yang sihat dan seimbang bukan hanya dapat membantu memberikan tubuh badan yang sihat tetapi juga untuk membantu membentuk payudara dengan lebih baik. Antara makanan yang paling sesuai dengan payudara adalah kacang soya yang telah diproses segar.

Punca Payudara Sakit

Kandungan kacang soya yang mempunyai estogen semulajadi akan turut membantu mencegah kepada pertumbuhan kanser payudara yang sering terjadi di kalangan wanita. Banyakkan juga mengambil makanan laut terutamanya ikan yang segar. Kandungan ikan laut yang banyak dengan asid omega akan dapat membantu memperkuatkan sistem imun pada tubuh badan termasuk juga pada bahagian payudara.

3. Lakukan Urutan Pada Payudara

Urutan pada payudara adalah salah satu kaedah yang paling terkenal. Urutan sebegini sering dilakukan oleh hampir semua wanita di seluruh dunia. Sambil mengurut bolehlah memeriksa sekali kalau ada sebarang ketulan pada payudara anda itu.

Punca Payudara Sakit

Cara mengurut, untuk permulaan anda perlu urut payudara kanan dengan mengikut arah jam kemudian urut payudara kini pula dengan mengikut arah lawan jam. Setelah itu mulakan urutan secara perlahan-lahan dari luar sehingga ke bahagian tengah. Anda boleh lakukan seberapa kerap yang anda suka. Makin kerap anda lakukan urutan maka makin cepat hasil yang akan diperolehi.

4. Sapu Masker Alami Buatan Sendiri Pada Payudara

Satu lagi cara yang boleh dilakukan untuk membantu membesarkan payudara adalah dengan kaedah pemakaian masker. Masker ini adalah lebih bagus jika dibuat sendiri bagi menjami bahan utamanya. Antara bahan semulajadi yang boleh digunakan sebagai masker payudara adalah kacang panjang.

Punca Payudara Sakit

Cara untuk melakukannya juga mudah. Hanya perlu kisar kacang panjang hingga halus. Tambahkan dengan sedikit air supaya adunan menjadi agak kental. Kemudian sapulah hingga menyelaputi seluruh bahagian payudara. Namun sila elakkan daripada diletak pada bahagian puting. Biarkan selama 15 minit lalu bolehlah di bilas dengan air suam sehingga bersih.

Punca Payudara Sakit

5. Gunakan Coli Yang Ada Fungsi ‘Push Up’

Coli untuk wanita ini ada pelbagai jenis dan jika anda seorang wanita yang tidak menyusu badan, anda bolehlah mengamalkan pemakaian coli dengan fungsi ‘push up’.
Kelebihan coli dari jenis ini akan membantu mengangkat payudara supaya sentiasa terkumpul pada bahagian tengah sehingga belahan dada kelihatan lebih jelas dan menarik.

Punca Payudara Sakit

Mari Cuba Gunakan AiDara Untuk Mendapatkan Saiz Payudara Yang Lebih Dengan Pantas !

Jika anda tidak punya masa untuk melakukan senaman dan sebagainya seperti yang di sebut tadi. Anda boleh dapatkan sejenis produk yang dapat membantu membesarkan payudara anda itu.

Punca Payudara Sakit

Produk yang bernama AiDara ini bukan hanya dapat membantu mengindahkan payudara, ia juga akan dapat menyihatkan lagi dalaman kewanitaan anda. Jangan risau kerana AiDara ini ada kelulusan KKM yang sah dan halal juga.

Punca Payudara Sakit

Dihasilkan Daripada Gabungan Bahan Semulajadi Yang Hebat Untuk Wanita Serta Selamat Untuk Digunakan

Kacip fatimah, serapat dan juga pueraria mirifica adalah tumbuhan yang dapat memberikan kesan yang sangat baik untuk tubuh badan wanita. Keberkesanan tiga bahan ini sememangnya sudah terkenal sejak dari dulu lagi. Istimewanya AiDara ia telah mengabungkan ke tiga-tiga bahan yang hebat ini menjadi satu.

Punca Payudara Sakit

Ini bermakna dengan mengamalkan AiDara anda bukan hanya akan mendapat bentuk payudara idaman tetapi juga akan dapat khasiat sampingan lain yang bagus untuk tubuh. Gabungan 3 bahan terbaik yang sangat bagus untuk wanita ini ternyata dapat memberi pelbagai kesan sampingan yang hebat. Antara kelebihan yang akan diperolehi hasil daripada mengamalkan produk AiDara ini adalah seperti :

Punca Payudara Sakit

  • Mengembalikan keanjalan pada payudara dan punggung yang telah mengendur
  • Memantapkan lagi bentuk payudara dan punggung supaya menjadi lebih padat
  • Membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut
  • Menegangkan dan menstabilkan kedudukan payudara untuk ke dua belah
  • Menjadikan payudara dan punggung anda lebih seksi dan mengancam dengan lurah yang ketara
  • Mencerahkan puting dan menghilangkan kedutan di sekitar payudara
  • Mengekalkan kecantikan payudara yang sedia besar tanpa membesarkannya lagi, sebaliknya payudara anda akan kelihatan lebih tegang.

Punca Payudara Sakit

AiDara – Tablet Perisa Coklat Yang Boleh Bantu Anjalkan Payudara Dan Punggung Hingga Montok

Tablet dengan bahan herba semulajadi yang berperisa coklat. Pelik tapi itulah satu lagi kelebihan AiDara yang sangat istimewa ini. Bagi anda yang agak sukar untuk makan sebarang produk herba sekalipun sudah tidak akan punya masalah lagi.

Punca Payudara Sakit

Rasa AiDara yang sedap memang sangat memuaskan. Kunyah-kunyah, makin montok. Kunyah-kunyah makin anjal dan tegang. Pasti selepas ini suami akan menjadi bertambah sayang hingga tak akan pandang yang lain lagi.

Punca Payudara Sakit

Jika diamalkan setiap hari, tablet AiDara ini akan mula menunjukkan kesan dalam masa seawal 3 hari sahaja. Harga untuk sekotak AiDara untuk seluruh Semenanjung adalah sebanyak RM89 dan untuk Sabah Sarawak pula adalah RM95. Berita baik untuk anda kerana kini AiDara telah boleh di beli dengan harga promosi sebanyak RM60 sahaja sekotak. Bagi yang berminat untuk menjadi agen, anda boleh mula membeli dengan harga RM200 untuk 5 botol. Untuk yang terus berminat untuk menjadi stokis, modal hanyalah serendah RM1500 saja untuk stok sebanyak 50 kotak.

Punca Payudara Sakit

Antara Testimoni Pelanggan Yang Telah Berjaya Selepas Menggunakan AiDara

Punca Payudara Sakit

Punca Payudara Sakit

Punca Payudara Sakit

Tak Perlu Sebarang Pembedahan, Kunyah Saja AiDara Yang Sangat Berpatutan Untuk Hasil Yang Terlajak Hebat!

Anda telah lama mengidamkan bentuk payudara yang lebih besar, anjal dan montok? Inilah peluang yang selama ini anda tunggu. Tidak lagi perlu sebarang pembedahan, hanya dengan cara makan AiDara akan kini akan tampil semakin berbeza.

Punca Payudara Sakit

Apa lagi yang sedang di tunggu tu? Jangan tunggu lama-lama. Makin cepat anda bertindak makin ketat rasa sayang suami bila anda dapat kembali semula bagaikan anak dara. Beli dan cuba, kemudian anda sendiri lihat apakah hasilnya. Untuk sebarang pembelian dan pertanyaan lanjut yang berkaitan boleh terus hubungi pihak AiDara hari ini.

AIDARA SOLUSI MENEGANGKAN PAYUDARA DAN PUNGGUNG
Hotline : Tekan untuk telefon (013-5328908) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Aidara Kerengga
Website: https://www.aidara.my

Nak tegangkan payudara dengan vitamin Aidara?

Hubungi talian +60135328908 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Nak tegangkan payudara dengan vitamin Aidara?

Hubungi talian +60135328908 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak tegangkan payudara dengan vitamin Aidara?

Hubungi talian +60135328908 atau tekan butang untuk WhatsApp