Review
Jun 3, 2018, 12:18pm

Punca Mati Pucuk Dan Tips Tahan Lama Untuk Lelaki


Mati pucuk (erectile dysfunction) atau lemah tenaga batin adalah suatu keadaan yang secara konsisten memberi kesan kepada keupayaan seseorang untuk mencapai atau mengekalkan ereksi, atau keupayaan untuk mencapai ejakulasi. Dengan kata mudah ialah zakar gagal menegang atau tidak mencapai ketegangan yang cukup untuk melakukan penetrasi atau zakal gagal mencapai ejakulasi. Ia adalah satu bentuk disfungsi erektil (ED) atau gangguan ereksi.

Punca Mati Pucuk Cepat

Tanda Tanda Awal Masalah Mati Pucuk

Terdapat boleh beberapa faktor yang menyumbang kepada mati pucuk atau ED ini. Ini termasuklah kedua-dua faktur emosi dan fizikal. 4 jenis mati pucuk dan di senaraikan di bawah ini bagi menambah pengetahuan anda. Sila AMBIL PERHATIAN sekiranya ANDA mengalaminya :

1. Zakar langsung tidak mampu menegang. Ia adalah jenis mati pucuk yang gawat dan biasanya berlaku pada kadar 1 dalam 100 lelaki. Ia mati pucuk yang paling di takuti lelaki.

2. Zakar lembik dan tidak berupaya senggama. Mani keluar sebelum senggama. Ia adalah jenis mati pucuk yang mendukacitakan. Ia boleh diubati dan mungkin boleh berpunca dari amalan pemakanan serta kesan psikologi dan penyakit tua.

Punca Mati Pucuk Doktor

3. Zakar tegang tetapi tidak boleh memancutkan mani. Ia juga termasuk mati pucuk, bukan tanda lelaki itu kuat tenaga batin. Lelaki terpaksa berhenti senggama kerana keletihan dan kejerihan.

4. Zakar yang tidak tegang seperti biasa. Ia juga adalah jenis mati pucuk. Ada yang mengelarnya sebagai lemah syahwat atau lemah tenaga batin. Jenis ini akan di hadapi oleh semua lelaki.

Bagaimana Boleh Berlaku Mati Pucuk? Apakah Punca Mati Pucuk Yang Sebenar?

Untuk itu memahami punca-punca yang berpotensi yang kebiasaannya menyebabkan masalah ini akan boleh membantu seseorang lelaki untuk ambil langkah wajar mencegah atau merawati masalah mati pucuk dan lemah tenaga batin masing masing. Antara sebab-sebab kepada masalah Erectile Dysfunction in ialah:

1. Mempunyai Penyakit Endorkin

Sistem endokrin tubuh badan manusia menghasilkan hormon yang mengawal metabolisme, fungsi seksual, pembiakan, mood, dan banyak lagi.

Punca Mati Pucuk Batin

2. Mempunyai Penyakit Kencing Manis

Perjalanan darah boleh terganggu akibat pengerasan arteri (arteriosclerosis), diabetes, tekanan darah tinggi atau tahap kolesterol dalam darah yang luar biasa tingginya. Diabetes (kencing manis) adalah satu-satunya masalah utama yang boleh dikaitkan dengan lemah tenaga batin. Komplikasi lain yang berkaitan dengan diabetes ialah menjejaskan aliran darah ke alat sulit tersebut serta memnyebabkan gangguan paras hormon. Sebab itu sebahagian besar pesakit diabetes atau kencing manis ini juga menderita masalah zakar lemah atau tidak tegang dan gagal mencapau ereksi yang cukup untuk penetrasi sewaktu hubungan intim.

Punca Mati Pucuk Cucuk

3. Gangguan Saraf Atau Neorological

Beberapa masalah gangguan syarat neurologic boleh meningkatkan risiko untuk mati pucuk. keadaan gangguan saraf ini menjejaskan keupayaan otak untuk berkomunikasi dengan sistem pembiakan iaitu zakar mahu pun faraj manusia. Bagi lelaki situasi Ini boleh menghalang seseorang daripada mencapai ereksi.

Punca Mati Pucuk Muda

4. Penyakit Berkaitan Sistem Kardovaskular Atau Jantung

Penyakit atau kondisi yang memberi kesan kepada jantung dan keupayaannya untuk mengepam darah dengan baik boleh menyebabkan mati pucuk atau lemah tenaga batin. Tanpa aliran darah yang mencukupi ke anggota zakar, seseoranglelaki  tidak boleh mencapai ereksi.

Punca Mati Pucuk Jantung

5. Faktor Gaya Hidup Dan Emosi Yang Terganggu

Untuk mencapai ereksi, seseorang perlu terlebih dahulu melalui apa yang dikenali sebagai fasa keseronokan. Fasa ini boleh menjadi tindak balas emosi. Jika seseorang elaki mempunyai gangguan emosi, ini memberi kesan kepada keupayaan mereka untuk menjadi ghairah. Antara punca itu ialah:

1. Kemurungan dan kebimbangan yang berkaitan dengan peningkatan risiko untuk mati pucuk.Kemurungan adalah perasaan sedih, kehilangan harapan, atau tidak berdaya. Keletihan yang berkaitan dengan kemurungan juga boleh menyebabkan mati pucuk.

2. Kebimbangan prestasi boleh menjadi satu lagi punca mati pucuk. Jika seseorang tidak dapat mencapai ereksi pada masa lepas, dia berkecenderungan takut tidak akan dapat mencapai ereksi pada masa akan datang. Seseorang juga mungkin mendapati ia tidak dapat mencapai ereksi dengan rakan atau pasangan tertentu. Seseorang lelaki yang mempunyai kaitan dengan kebimbangan prestasi mungkin dapat mempunyai ereksi penuh apabila melancap atau ketika tidur, tetapi ia tidak dapat mengekalkan ereksi semasa hubungan.

Punca Mati Pucuk sibuk

3. Penyalahgunaan dadah seperti kokain dan amfetamin atau amalan merokok tegar juga boleh menyebabkan mati pucuk.

4. Penyalahgunaan alkohol boleh menjejaskan keupayaan seseorang untuk mencapai atau mengekalkan ereksi juga. Segera berjumpa dengan doktor anda jika anda mengesyaki bahawa anda mungkin mempunyai masalah penyalahgunaan dadah.

Apakah Rawatan Yang Ada Untuk Masalah Mati Pucuk?

Dengan kemajuan teknologi perubatan yang ada pada masa kini, kita mempunyai pilihan yang pelbagai seperti mengambil supplemet pencegah mati pucuk yang banyak di jual di pasaran. Jika dilihat pada senario ini, seharusnya masyarakat kita terutama golongan yang berkahwin sewajarnya mengambil serius untuk mengatasi masalah ini dari awal. Jika ubat-ubatan hospital tidak membantu tidak salah rasanya mencuba makanan tambahan lain.

Punca Mati Pucuk Kecik

Memperkenalkan XTRA INCH V2 Penyelesaian Kepada Masalah Mati Pucuk

Setiap manusia perlu jelas menyedari hakikat bahawa rawatan Disfungsi erektil. Biasanya ia memberikan hasil yang positif dan membolehkan anda untuk sekali lagi menjalani kehidupan seks yang biasa. Terdapat pelbagai rawatan yang doktor memilih bergantung kepada sebab-sebab yang membawa kepada pelanggaran tersebut. Dalam perubatan moden, Xtra Inch V2 adalah supplement pertama di asia yang mempunyai kesan 2 dalam satu iaitu untuk tenaga batin dan juga kesihatan diri. 5 ramuan herba terbaik dan Gabungan Bersama Asid Amino dalam Xtra Inch V2 dipercayai dapat menyembuhkan mati pucuk yang dihadapai kaum adam.

Punca Mati Pucuk Produk

XTRA INCH V2 Semestinya Halal Dan Lulus KKM

Perkara pertama dalam pemilihan produk mesti nak pilih produk yang mempunyai kelulusan KKM kan? Untuk pengetahuan anda, Xtra Inch V2 berstatus HALAL dan mendapat Kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL09032078-T). Jadi, Xtra Inch V2 adalah BEBAS dari bahan kimia atau dadah BERBAHAYA ( Tiada kesan Sampingan )

Punca Mati Pucuk Lulus KKM

Nak ‘Tahan Lama’ Gunakan XTRA INCH V2

Keharmonian rumah tangga pun saling berkait dengan kesihatan hubungan intim antara suami isteri.  XTRA INCH V2 sangat diperlukan oleh ramai suami yang menghadapi masalah gagal tahan lama atau pancutan awal ketika melakukan seks. Jika anda ada masalah dalaman boleh amalkan XTRA INCH V2 ini. Xtra Inch memberi kesan yang PANTAS seawal seminggu penggunaan. Lepas ni pasti isteri tak complain lagi masalah dalaman suami.

Punca Mati Pucuk Berkesan

Gunakan Tips Tahan Lama Ini Untuk Bertahan Lebih Lama Dalam Hubungan

Untuk menambahkan power semasa bersetubuh boleh amalkan XTRA INCH V2. Produk supplement terbaik Xtra Inch V2 ini, memberi kesan DUO EFFECT yang lebih power turbo dari segi Stamina Sado Brado dan Package Hubungan Intim Yang Lebih Menyeluruh! Dan telah menjadikan  supplement Xtra Inch V2 yang tak boleh di tolak oleh para lelaki dan menjadi pilihan nombor satu mereka.

Punca Mati Pucuk Sempoi

Fungsi XTRA INCH V2 Yang Perlu Anda Tahu Jika Nak Pulihkan Balik Mati Pucuk

Kesihatan Dalaman Lelaki

 • Mampu Mendayung Lebih Lama
 • Mengatasi Masalah Cepat Terkulai
 • Meningkatkan Prestasi Lelaki Secara Maksima
 • Mampu Bertahan Lebih Lama Di Ranjang
 • Membantu mencapai Hormon Testosteron sehingga 100%

Punca Mati Pucuk Bertempur

Tenaga Dan Stamina

 • Stamina dan tenaga bertambah ke tahap maksimum (Energy Booster)
 • Membantu mempercepatkan pembesaran otot badan (Muscle Booster)
 • Sentiasa bertenaga dan menghilangkan kelesuan
 • Mempercepatkan pemulihan otot selepas bersenam (Muscle Recovery)
 • Mengekalkan kepejalan otot badan (Solid Muscle Maintenance)
 • Mempercepatkan proses sistesis protien dan menstabilkan metabolisma.

Kesihatan Menyeluruh

 • Membaik pulih sistem peredaran darah
 • Melancarkan Sistem Peredaran Darah Secara Solid
 • Mengurangkan Kolesterol & Membakar Lemak
 • Meningkatkan Kuantiti Tidur Secara Sempurna
 • Membaik pulih sistem imun tubuh

6 Kandungan Terbaik XTRA INCH V2 Khas Untuk Lelaki

1. Khasiat Tongkat Ali @ Eurycoma Longifolia

Tongkat Ali terkenal kerana mempunyai kesan afrodisiak (penggalak seks). Secara tradisi, Tongkat Ali digunakan untuk merawat beberapa jenis penyakit dan meningkatkan kesihatan termasuk pening kepala, antiradang dan antioksida. Penyelidikan menunjukkan bahawa Tongkat Ali boleh meningkatkan paras testosteron iaitu hormon yang diperlukan untuk fungsi seksual lelaki.

Punca Mati Pucuk Tongkat Ali

2. Khasiat Ginkgo Biloba @ Ginkgoaceae

Memberi dan menyumbang tenaga yang maksimum dan bertindak sebagai anti Penuaan. Melancarkan perjalanan aliran darah, menjaga kesihatan mata dan mengurangkan lemak dan gula membantu melancarkan pembuangan kotoran dalam tubuh. Mengatasi masalah ereksi kepada lelaki dan meningkatkan ghairah kepada wanita.

Punca Mati Pucuk Gingko Biloba

3. Khasiat Panax Ginseng @ Korean Ginseng

Popular di negara cina dalam perubatan seksual lelaki. Mampu menjadikan lelaki bertahan lama ketika mendayung dan menghalang muntah putih awal terkeluar disamping meningkatkan kualiti sperma dan tahap kesuburan lelaki

Punca Mati Pucuk Ginseng

4. Khasiat Asid Amino @ Amino Acid

Asid amino adalah molekul yang mengandungi kumpulan amino, asid karboksilik dan rantaian sampingan yang berbeza mengikut setiap jenis asid amino. Elemen penting dalam asid amino adalah karbon, hidrogen, oksigen dan nitrogen. Pendek kata, Asid amino adalah protein, protein adalah asid amino. Asid amino bertindak sebagai blok binaan protein. Asid amino menyumbang kepada kesihatan sistem saraf, struktur otot, pengeluaran hormon, organ-organ penting dan struktur sel. Kalau kita tak dapat asid amino yang cukup dalam diet harian kita, kesihatan kita boleh terganggu. Kekurangan asid amino dikaitkan dengan gejala seperti keresahan, hilang tumpuan, letih lesu, kemurungan dan ketidakstabilan hormon.

Punca Mati Pucuk Amino

5. Khasiat Muira Puama @ Ptychopetalum Olacoides

Merupakan tanaman herba yang berasal dari Hutan di Peru. Terbukti mampu meningkatkan ghairah seksual lelaki dan juga di gelar “ ubat kuat dari Amazon” Mampu melancarkan proses pencernaan dan menambah stamina di saat mendayung. Membantu para lelaki dalam fungsi ereksi dan keghairahan seksual.

Punca Mati Pucuk Muira

6. Khasiat Tribulus Terrestris @ Punture Vine / Yellow Vine

Meningkatkan tingkat hormonTestosteron, keinginan dan tenaga seksual. Digunakan sebagai peningkat ghairah dan kemampuan seksual lelaki. Membantu mengatasi masalah impotensi, meningkatkan libido, meningkatkan stamina serta meningkatkan kualiti ejakulasi.

Punca Mati Pucuk Tribulus

Ribuan Testimoni Berjaya Mengembalikan Kesihatan Tubuh Dan Mati Pucuk

Punca Mati Pucuk Segar

Punca Mati Pucuk Saiz Kekal

Punca Mati Pucuk Boboi

Dapatkan Segera XTRA INCH V2 Sekarang!

Berminat nak pulihkan tenaga dalaman cubalah XTRA INCHV2 sekarang. Hubungi mereka untuk pembelian menerusi maklumat berikut.

XTRA INCH V2 | ATASI MASALAH KELELAKIAN ANDA
Hubungi :Tekan untuk telefon (011-33743525) | Tekan untuk Whatsapp
Facebook001 : Ilmu Malam Jumaat
Instagram : @xtrainch_official_hq
Blog https://atokbatangperkasa.blogspot.com/

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: