Review
Apr 27, 2018, 12:54pm

Punca Masalah Jeragat Teruk Dan Kulit Muka Kusam


punca masalah jeragat teruk

Jeragat adalah cela wajah yang amat ditakuti dan digeruni oleh para wanita. Ia dilihat seperti sesuatu yang amat sukar untuk hilang dari wajah anda berbanding dengan jerawat. Jeragat adalah seperti bintik-bintik hitam atau coklat yang tumbuh secara halus dan kasar di wajah anda. Sama juga seperti kulit muka kusam yang amat sukar untuk dibaik pulih. Kulit kusam merupakan salah satu masalah kulit muka yang sering terjadi pada wanita atau lelaki yang kekurangan vitamin dan mineral di dalam kulit. Ianya juga berlaku disebabkan oleh beberapa faktor.

#1 – Cahaya Matahari

terdedah matahari lama punca masalah jeragat teruk

Cahaya matahari sangat bahaya apabila terkena pada kulit wajah anda. Sebenarnya, cahaya matahari mengandungi sinar A dan B yang akan mempengaruhi sel kulit luar dan dalam. Cahaya matahari akan menjadikan kulit kurang zat dan menyebabkan kulit kering di mana kulit mudah mengeluarkan jeragat serta menjadi lebih kusam. Kadang kala, cahaya matahari yang berlebihan juga akan menyebabkan terjadinya kanser kulit. Oleh itu, anda haruslah mengelakkan daripada terkena cahaya matahari yang berlebihan.

#2 – Ubat- ubatan

salah ubatan punca masalah jeragat teruk

Ubat-ubatan berfungsi untuk melegakan dan merawat penyakit yang anda hadapi. Namun, kebanyakan ubat memberi kesan sampingan atau ‘side effect’ kepada kulit atau tubuh badan anda. Adakalanya kulit akan menghasilkan sel-sel baru yang aktif dalam masa yang sama ia merawat kulit lama. Sewaktu itu, jeragat akan mula naik tanpa kita sedari. Begitu juga dengan pil hormon ataupun makanan tambahan kesihatan yang diambil oleh anda selama ini. Ia akan menghidratkan kulit wajah anda dan menjadikan kulit anda kusam.

#3 – Bahan Penggunaan Rumah Dan Wangian

bahan pencuci rumah punca masalah jeragat teruk

Jeragat dan kulit muka kusam juga berlaku disebabkan oleh faktor penggunaan bahan rumah seperti wangian, sabun mandi, sabun basuh baju dan sebagainya. Adakalanya penggunaan kosmetik juga memberi tindak balas yang menyebabkan jeragat dan kulit kusam terjadi. Ia sering disebut sebagai kesan ‘phototoxic’. Bahan-bahan penggunaan rumah seperti sabun, kosmetik atau pewangi yang mempunyai bahan kimia menjadikan kulit anda menghasilkan toksid justeru menyebabkan jeragat dan kulit kusam.

#4 – Sel Kulit Mati

sel kulit mati punca masalah jeragat teruk

Sel kulit mati sentiasa terjadi dalam proses kulit lama bertukar kepada kulit baru. Setelah sel kulit mati, kulit akan kelihatan kusam kerana sel-sel kulit mati tidak keluar dan masih lagi berada di dalam kulit. Jeragat akan mula naik sekiranya sel kulit mati sukar untuk dibuang kerana makanan yang berminyak juga menyebabkan kulit anda sukar untuk bertindak. Oleh itu, penting bagi anda untuk memakai scrub wajah setiap minggu bagi memudahkan proses pertukaran sel kulit baru.

#5 – Kekurangan Zat Akibat Pemakanan

salah pemakanan punca masalah jeragat teruk

Kulit kusam dan jeragat berlaku akibat kekurangan zat kulit anda. Zat dan nutrien akan dipengaruhi oleh faktor pemakanan. Anda harus mengelakkan makanan yang berminyak, berlemak dan banyak lagi bagi mendapatkan kulit yang cantik dan bersih. Tubuh badan dan kulit anda akan mempunyai zat dan khasiat yang tinggi dengan mengamalkan makanan yang sihat, berprotein, kaya dengan serat dan vitamin serta mengandungi anti oksidan yang tinggi seperti sayur-sayuran hijau, buah-buahan dan sebagainya.

punca masalah jeragat teruk dan cara atasi

Terdapat banyak lagi punca yang menyebabkan jeragat dan kulit kusam berlaku. Semua punca ini memerlukan anda mencegah dan merawat kulit anda daripada terjadinya jeragat. Anda juga boleh memudarkan dan menghilangkan jeragat dengan cara yang paling berkesan. Sudah pasti anda perlukan anti oksidan yang sangat tinggi kandungannya.

Dermags Skincare Atasi Masalah Kulit Kusam Dan Berjeragat

set dermags skincare atasi jeragat dan kusam

Dermags Skincare Malaysia merupakan salah satu alternatif yang boleh anda gunakan untuk mengatasi masalah jeragat teruk dan kulit muka kusam. Dermags Skincare merupakan set penjagaan kulit yang lengkap dari pelbagai produk dengan satu jenama iaitu Dermags. Dermags adalah formulasi Alpha Mags yang telah dipaternkan dan dihasilkan oleh Dr. Mariani daripada Universiti Teknologi Malaysia. Produk berasaskan kulit buah manggis ini telah bertaraf antarabangsa. Selain menggunakan Alpha-MAGs ( Apha mangostin niosomes) berasaskan teknologi nano, Dermags Skincare ini juga merupakan 100% produk asli dan semulajadi. Untuk pengetahuan anda, alpha mags adalah salah satu ejen penambahbaikan kulit yang menghalang dari kemerosotan kulit.

produk antarabangsa buatan malaysia

Dermags merupakan salah satu produk premium yang terbukti berkesan dalam membantu membaiki kulit wajah anda supaya bebas dari masalah kulit dan lain-lain lagi. Ia telah diuji secara saintifik dan telah terbukti dapat menggalakkan penghasilan kolagen, mencerahkan kulit, menyegar dan melembabkan kulit kering dan lain-lain lagi. Perbezaan produk Dermags dengan produk penjagaan kulit yang lain adalah ia tidak terhalang didalam kulit setelah memakai Dermags. Kadang-kadang, produk seperti krim menjadikan kulit kita terhalang dan tersumbat, tetapi Dermags sekalipun tidak menyebabkan perkara itu berlaku.

Jenis-Jenis Produk Dermags

atasi masalah jeragat teruk dengan dermags

Jenama Skincare kulit manggis asli tanpa bahan kimia ini mempunyai 4 jenis produk yang berbeza iaitu Intensive Brightening Serum, Intensive Brightening Cleanser, BB Cusion SPF50PA+++, Intensive Brightening Softener dan Intensive Refining Cream.

1. Intensive Brightening Serum

dermags serum untuk jeragat dan muka kusam

Serum dipakai setelah anda membersihkan kulit daripada kotoran. Serum ekstrak buah manggis ini 200% sangat berkesan untuk mencerahkan kulit dan menghilangkan jeragat serta kulit kusam.

 • Menghilangkan jeragat dan jerawat serta masalah kulit yang lain
 • Mencerahkan kulit wajah secara sekataMengecilkan liang pori
 • Membuang minyak dan kotoran daripada wajah
 • Mengatasi kulit kering dan kusam
 • Menyerlahkan keserian kulit wajah secara semulajadi

2. Intensive Brightening Cleanser

rawat masalah jeragat teruk

Pembersih wajah Dermags iaitu Intensive Brightening Cleanser sangat ringan, padat dan halus yang sangat sesuai digunakan oleh semua jenis kulit terutamanya kulit bermasalah dan normal. Ia mempunyai kelebihannya yang tersendiri dalam memastikan kulit wajah anda bersih, cerah dan tiada masalah wajah.

 • Menjadikan kulit lebih cantik, bersih dan lebih muda
 • Menyingkirkan segala toksin dan kotoran yang tersumbat dalam liang pori.
 • Menyegar dan melembabkan kulit dengan baik
 • Mengimbangi lebihan minyak yang terdapat pada kulit.
 • Mencerahkan kulit secara semulajadi.

3. BB Cushion SPF50 PA+++

atasi kulit berlubang dengan bb cushion

BB Cushion SPF50 PA+++ adalah bedak asas yang melindungi kulit dengan menyeluruh dari sinaran matahari atau sinar UV serta menaikkan keserian wajah secara semulajadi. BB Cushion ini juga bertindak sebagai foundation atau bedak asas bagi melindungi wajah anda dengan baik.

 • Menghilangkan pigmentasi hitam pada wajah
 • Mencerahkan dan melembapkan wajah
 • Menutup parut, jeragat, jerawat dan cela pada wajah
 • Membantu menganjalkan dan meremajakan kulit wajah
 • Melindungi kulit daripada sinaran UV yang berbahaya dan penyebab jeragat
 • Membantu mengatasi masalah muka berminyak dan bermasalah.
 • Membantu menaikkan seri wajah anda

4. Intensive Brightening Skin Softener

punca masalah jeragat teruk

Intensive Brightening Skin Softener adalah toner atau pelembab yang menjadikan kulit wajah anda lebih segar dan cerah secara semulajadi dengan kandungan Alpha Mags. Dengan pelembab ini, pastinya wajah anda akan menjadi lebih lembab sepanjang hari. Terdapat banyak fungsi softener ini terutamanya dalam menghilangkan jeragat dan kulit kusam anda.

 • Menghilangkan kulit kusam dan jeragat
 • Membantu mengimbangi pH kulit wajah
 • Mengecutkan jerawat dan menutup liang pori
 • Melindungi kulit daripada cahaya matahari atau elemen-elemen bebas seperti klorin, radikal bebas dan macam-macam lagi.
 • Mencerahkan wajah secara sekata

5. Intensive Refining Cream

putihkan kulit muka

Krim wajah Dermags membantu menggalakkan penumbuhan sel kulit yang baru bagi mendapatkan kulit yang lebih cantik, halus, cerah dan gebu serta ia bertindak mengembalikan keseimbangan lembapan pada kulit wajah anda. Selain itu, Intensive Refining Cream juga dapat membantu anda mengatasi masalah yang sering berlaku pada wajah seperti jeragat dan kulit kusam.

 • Melindungi kulit wajah daripada dehidrasi, kotoran, dan pencemaran alam sekitar
 • Melindungi kulit wajah daripada sinaran UVA/UVB yang merbahaya
 • Membantu melambatkan proses penuaan wajah
 • Melindungi kulit wajah yang sensitif dan normal
 • Memudarkan kesan parut dan jeragat pada kulit wajah

set untuk rawat jeragat dan masalah muka

Intensive Brigtening Serum paling berkesan untuk anda gunakan bagi menghilangkan jeragat dan kulit kusam selain dari set penjagaan kulit yang lain. Namun, semua produk yang terkandung di dalam set penjagaan kulit wajah Dermags sangat hebat dan berkesan digunakan. Selain wanita, lelaki juga amat digalakkan menggunakan Dermags.

Siapa Yang Sesuai Menggunakan Dermags

antara produk terbaik rawat masalah jeragat

Dermags adalah produk mesra alam tanpa bahan kimia dan ia sesuai digunakan oleh anda yang berumur 20-an. Bagi anda yang mempunyai masalah kulit wajah yang teruk seperti kulit kusam, kulit berminyak, kulit berjerawat, kulit muka kendur dan sebagainya sesuai untuk menggunakan Dermags. Ini bermaksud tidak kira anda tua atau muda, masing-masing boleh menggunakan Dermags. Selain itu, terdapat banyak lagi mereka yang amat sesuai dan berkesan untuk menggunakan Dermags.

anugerah antarabangsa

 • Wanita yang berumur 20-an yang mengalami masalah wajah breakout atau rosak akibat menggunakan produk local atau tempatan yang mempunyai kandungan bahan kimia yang tinggi, produk timbang kilo dan bleaching kulit akibat ingin putih dengan cepat.
 • Wanita yang bekerjaya dan berumur 30-an keatas yang mementingkan kecantikan wajah dan berminat dengan produk yang ada brand patut menggunakan Dermags kerana ia bertaraf antarabangsa dan terbukti dapat merealisasikan apa sahaja impian wajah yang anda mahukan.
 • Pengguna produk asli semulajadi dan anda yang sangat bencikan produk luar yang penuh dengan bahan campuran serta kimia, kerana Dermags 100% merupakan bahan semulajadi tanpa kimia dan bahan larangan.
 • Wanita 50-an yang ingin cantikkan kulit tanpa kos yang tinggi serta mempunyai kulit jeragat, kendur, kulit muka rosak dan tidak sihat
 • Wanita muda yang mempunyai kesedaran tinggi untuk menggunakan produk yang baik, semulajadi, natural dan telah dikaji atau diuji dengan khas dan selamat, serta mempunyai banyak testimoni keberkesanan produk wajah ini.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Dermags Skincare

testimoni masalah jeragat testimoni masalah jeragat testimoni masalah jeragat

Ramai yang telah menggunakan Dermags Skincare dan hasilnya sudah pasti amat memuaskan malah ramai pengguna yang berpuas hati dengan kulit muka mereka. Produk ekstrak daripada buah manggis ini adalah satu-satunya produk skincare yang paling selamat di Malaysia. Semua masalah muka dapat dirawat dengan berkesan dan menakjubkan terutamanya mereka yang mempunyai masalah jeragat teruk dan kulit muka kusam. Anda juga mempunyai masalah yang sama bukan? Menghabiskan duit pada produk lain tetapi tidak pernah berkesan, inilah masanya untuk anda beralih kepada set penjagaan kulit Dermags Skincare. Jom baiki kulit anda dengan Dermag Skincare Malaysia!

set dermags skincare atasi jeragat dan kusam dapatkan dermags hari ini

DERMAGS SKINCARE MALAYSIA | ATASI JERAGAT TERUK & KULIT MUKA KUSAM
Hubungi: Tekan untuk telefon (017-7697364) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Dermags Skincare Malaysia
Instagram: Dermagsskincaremalaysia
Website: www.Dermags.Info

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: