Review
Jan 24, 2018, 5:31am

Punca Kulit Ketiak Hitam dan Tips Memutihkan Kulit Bak Bidadari


Kulit ketiak hitam kadang kala menyebabkan rendahnya rasa percaya diri dan menjadi masalah utama bagi wanita. Memilki kulit yang putih dan bersih serta cerah menjadi sebuah kebutuhan terutama bagi mereka yang dituntut untuk selalu tampil cantik dan sempurna setiap saat. Tidak hanya tubuh yang tinggi dan langsing, tetapi kulit ketiak yang bebas bulu dan juga cerah adalah mimpi bagi kebanyakan wanita. Tetapi dengan menghilangkan bulu ketiak dapat menyebabkan masalah lain, diantaranya iritasi atau bahkan menyebabkan kulit ketiak menjadi gelap. Selain itu ada beberapa penyebab yang dapat membuat kulit ketiak menjadi lebih gelap.

punca kulit ketiak hitam 05

Terdapat banyak punca yang boleh kita simpulkan untuk pemasalahan ini. Antaranya adalah deadoran, mencukur, pakaian ketat, merokok dan banyak lagi.

Punca Kulit Ketiak Hitam
#1. Deodoran

punca kulit ketiak hitam 07

Sebenarnya ia bukan punca utama bahagian ketiak menjadi gelap atau rona tidak sekata. Tetapi jika anda tak membersihkan saki baki deodoran semasa membersihkan diri, dikhuatiri ia bertukar kepada bakteria yang menyebabkan bahagian disitu menjadi hitam. Walau bagaimanapun bagi anda yang sangat suka menggunakan deodoran kerana untuk menghindari bau badan maka anda juga harus pintar untuk memilih deodoran yang sesuai dengan kulit anda. Jika anda salah dalam memilih deodoran maka akan menimbulkan ketiak hitam. Dalam kandungan deodorant yang memiliki bahan kimia berbeza beza sehingga membuat ketiak anda hitam.

Punca Kulit Ketiak Hitam
#2. Mencukur 

Seperti telah kita sedia maklum, mencukur dapat menyebabkan masalah lain pada ketiak seperti iritasi dan juga menyebabkan kulit ketiak menghitam. Cara mencukur yang salah yang menyebabkan kedua masalah ini terjadi. Oleh sebab itu perhatikan terlebih dahulu alat alat yang digunakan dan cara mencukur dengan betul. Kaedah mencukur bulu di bahagian bawah lengan juga perlu dilakukan dengan berhati-hati. Jikalau terluka atau alat yang digunakan tidak dibersihkan dengan sempurna, ia akan menggalakkan pembiakan bakteria dan menyebabkan ketiak menjadi hitam.

Punca Kulit Ketiak Hitam
#3. Pakaian ketat 

punca kulit ketiak hitam 06

Pakaian yang ketat di bahagian bawah lengan menyebabkan pergeseran antara ketiak dan baju. Ia juga mudah menyebabkan bahagian bawah lengan menjadi hitam dan selalunya berlaku pada orang yang berbadan besar. Ini dikeranakan kulit tidak dapat bernafas dan memilki ruang gerak yang terlalu sempit.

Punca Kulit Ketiak Hitam
#4. Merokok 

punca kulit ketiak hitam 09

Merokok jelas sangat tidak baik dan berbahaya bagi kesihatan tubuh. Merokok dapat menyebabkan pelbagai penyakit dan tidak hanya itu merokok juga dapat menyebabkan warna bibir menjadi lebih gelap. Ternyata tidak hanya bibir saja yang menghitam, tetapi kulit ketiak juga boleh jadi gelap akibat merokok. Jadi jauhilah rokok.

Punca Kulit Ketiak Hitam
5. Hormon 

punca kulit ketiak hitam 25

Setiap orang memiliki tingkat hormon yang berbeza beza. Jadi anda tidak usah takut, anda boleh mengatasinya dengan cara cara yang betul dan sesuai. Dengan cara betul anda boleh mengatasi kulit ketiak anda yang hitam akibat hormon. Untuk menyeimbangkan hormon maka anda juga harus menjaga pemakanan anda.

Kita semua idamkan kulit yang putih gebu terutamanya dicelah-celah ketiak dan peha. Terdapat banyak cara untuk dapatkannya, samada secara semulajadi atau moden dengan penggunaan ubat. Tetapi kita harus faham bahawa kulit kita tidak semuanya sama disebabkan pelbagai faktor dan satu cara yang berkesan untuk seseorang tidak semestinya berkesan untuk orang lain.

Tips Memutihkan Kulit Bak Bidadari

#1. Lemon

punca kulit ketiak hitam 08

Lemon mengandung vitamin C yang dapat mencerahkan dan memutihkan kulit. Jadi tidak heran banyak produk perawatan yang menggunakan lemon sebagai bahan dasarnya. Lemon juga menjadikan kulit lebih putih, bersih, bebas kusam dan dapat memudarkan flek hitam. Bahkan jika Anda merawatnya setiap hari, dalam waktu sekitar dua minggu, warna kulit sudah terlihat perubahannya.

#2. Susu

punca kulit ketiak hitam 11

Susu merupakan salah satu bahan yang dipercaya dapat memutihkan kulit. Susu memiliki bahan yang melawan flek serta mencerahkan kulit. Berendam atau membasuh wajah dengan susu dikhabarkan boleh mengurangi bintik hitam dan menjadikan kulit tampak lebih putih .

#3. Tauhu putih

punca kulit ketiak hitam 10

Tauhu putih adalah kombinasi sempurna bila Anda mendambakan memiliki kulit yang bersih dan putih. Kaya kandungan protein, kalsium, lemak sihat, antioksidan dan aneka mineral yang diperlukan oleh tubuh.

Sajikan menu tahu ini setiap hari untuk membantu Anda memiliki kulit yang cantik dan bersih.

#4. Air Putih

punca kulit ketiak hitam 26

Air putih memiliki segala kebaikan untuk tubuh. Air putih memang menjadi minuman yang wajib di ambil setiap orang pada setiap hari. Setidaknya minimum 8 gelas sehari untuk membuat kulit Anda tetap terjaga kelembabannya.

Bahkan air putih dapat membantu mengeluarkan racun dari dalam tubuh sehingga otak dan kulit dapat oksigen yang secukupnya.

#5. Bawang Putih

punca kulit ketiak hitam 13

Sekalipun aromanya kurang sedap dan enak pabila di bau, bawang putih dapat membantu meningkatkan kemampuan kulit untuk berentaksi terhadap bakteri dan virus yang menyebabkan infeksi. Cara terbaik memetik manfaat dari bawang putih adalah memakannya dalam keadaan mentah. Dicampurkan dalam salad, atau sebagai sambal.

#6. Air Beras

punca kulit ketiak hitam 27

Selain digunakan untuk kebersihan dan kesihatan kulit, anda juga boleh meminum air beras yang telah dimasak. Air beras mengandung 8 jenis asam amino esensial yang membantu regenerasi sel dan otot.

#7. Majraha Maxwhite Losyen Pemutih

punca kulit ketiak hitam 12

Majraha Maxwhite Losyen Pemutih melalui proses pengilangan bertaraf GMP, Halal, bersih dan suci. 100% buatan dari Malaysia. Mendapat kelulusan KKM sejak 2012. Semuanya berasaskan herba-herba alam semula jadi yang diformulasi secara terbaik di makmal sebelum dihasilkan di pasaran. Jangan anda risau kerana Majraha Maxwhite Losyen Pemutih tiada bahan kimia dan tiada agen pemutih kulit. Ianya diperkaya dengan vitamin A, E dan c, jojoba, mutiara sengkuang, kolagen yang dapat melindungi kulit dari sinar UV.

Bahan Semula Jadi rahsia Keunggulan Majraha Maxwhite Losyen Pemutih

punca kulit ketiak hitam 16

Majraha Maxwhite Losyen Pemutih menggunakan empat bahan yang bermanfaat untuk kulit anda agar lebih gebu, sihat, cantik, dan anjal. Selain itu bahan – bahan ini juga dapat menjadikan kulit kita menjadi lembut, mendapat perlindungan serta menjadi lebih cerah walaupun di celah – celeh ketiak misalnya.

Mulberry Extract

punca kulit ketiak hitam 14

Seperti anda semua tahu, Mulberry Extract mengandungi ant oksidan yang tinggi dan ianya menjadikan kulit lembut dan lembab serta melindungi kulit dari kotoran dalam udara. Selain itu, Mulberry extract mampu memudarkan parut dan bintik hitam.

Jojoba Oil

punca kulit ketiak hitam 15

Kulit kering dan merekah sering terjadi pada siku dan tumit, jojoba oil adalah bahan utama dalam menghindari masalah ini. Jojoba oil juga mengawal keadaan kulit yang berminyak dan melembabkan permukaan kulit.

Allantoin

punca kulit ketiak hitam 17

Allantoin merupakan produk yang unik yang terbuat dari senyawa nitrogen yang digunakan sebagai pendingin kulit. Zat ini juga merupakan salah satu bahan utama  digunakan sebagai pelembab untuk mengubati ataupun mencegah kulit kering bersisik.

Serbuk Mutiara

punca kulit ketiak hitam 18

Selain dari pada 3 bahan utama diatas, Serbuk mutiara juga merupakan salah bahan utama dalam penghasilan Majraha. Serbuk Mutiara asli telah lama digunakan didalam perubatan tradisi Cina untuk mengatasi dan merawat masalah radang kulit dan membuang toxin dalam badan.

Losyen Pencerah Inspired Perfume nombor 1 Malaysia – Punca Kulit Ketiak Hitam dan Tips Memutihkan Kulit Bak Bidadari

punca kulit ketiak hitam 19

Antara fungsi dan kelebihan Majraha Maxwhite Losyen Pemutih adalah :

  • Kulit muka dan badan serta tangan menjadi cerah
  • Losyen pertama yang diformulasi dengan herba semula jadi terpilih seperti mulberry , Allantoin, Vitamin A C, dan E , Kolagen dan lebih menarik lagi ianya boleh dijadikan sebagai krim malam. Kulit muka makin anjal dan tegang.
  • Sapu di tumit keras merekah bertukar lembut & kesan rekahan menghilang selepas beberapa sapuan.
  • Kesan hitam di celah – celah paha, ketiak dan leher boleh di cerahkan dan yang bagusnya Majraha Maxwhite Losyen Pemutih boleh dijadikan deodorant.Parut ringan di muka, lengan, tangan mahu pun mana – mana bahagian kulit pun boleh pudar.

Putihkan Kulit Ketiak, Peha  dan Siku Hitam – Punca Kulit Ketiak Hitam dan Tips Memutihkan Kulit Bak Bidadari

Majraha Maxwhite Losyen Pemutih telah bernaung selama 4 tahun dibawah Biro Farmautikel Kebangsaan Malaysia dan Halal fest. Selain dari harumannya yang segar dan mengoda, Produk ini juga merupakan rawatan terbaik strechmark pada perut wanita dan tumit kaki yang keras. Majraha Maxwhite Losyen Pemutih mengandungi 100 ml dan tahan selama 3 bulan. Hal ini di sebabkan Majraha Maxwhite Losyen Pemutih adalah pati putih yang pekat.

punca kulit ketiak hitam 20

Cara kegunaan sekotak Majraha Maxwhite Losyen Pemutih seperti berikut :

1) Masalah celah paha hitam, Leher hitam, Ketiak hitam, Siku hitam atau Kepala lutut hitam?

Sapu Majraha Maxwhite Losyen Pemutih 2 kali sehari selepas mandi di bahagian tersebut.

2) Kulit bersisik atau kulit kering sbb kerja dalam aircond atau Kulit tona tidak sekata?

Sapu Majraha Maxwhite Losyen Pemutih secara santai sahaja semasa bekerja atau menonton filem.

3) Majlis kenduri, majlis persandingan, special event atau apa saja majlis, muka kita mekap cantik sesangat dan gebu sekata hasil dari mekap tapi tangan tidak sama dengan wajah?

Gunakan Majraha Maxwhite Losyen Pemutih di tangan. Serta merta putih di tangan sama dengan mekap di wajah.

punca kulit ketiak hitam 21

4) Sunburn teruk pada muka sebab kerja site atau bersukan di waktu siang?

Gunakan Majraha Maxwhite Losyen Pemutih di malam hari pada bahagian muka, lengan atau kaki yang kena surnburn.

5) Badan cepat berpeluh atau berbau badan?

Sapukan Majraha Maxwhite Losyen Pemutih  ketika nak tidur sahaja atau sewaktu pagi bila nak keluar rumah sahaja. Gunakan sebagai deodorant.

6) Keadaan perut yang sungguh teruk penampilan (stretchmark)?

Sapukan Majraha Maxwhite Losyen Pemutih sekurang – kurangnya 3 kali sehari. Memang berkesan & dapat semula kulit perut yang cantik.

7) Ada parut ringan bekas eksiden atau Kena minyak panas atau Terjatuh dan lebam?

Sapu terus Majraha Maxwhite Losyen Pemutih pada tempat tersebut dan dalam masa 3 hari akan hilang.

8) Mahukan kulit muka yang lembut & anjal?

Jadikan Majraha Maxwhite Losyen Pemutih sebagai krim malam. Sapukan pati pekat Majraha Maxwhite Losyen Pemutih ke seluruh wajah sebelum tidur.

punca kulit ketiak hitam 22

Testimoni Pengguna Majraha Maxwhite Losyen Pemutih – Punca Kulit Ketiak Hitam dan Tips Memutihkan Kulit Bak Bidadari

punca kulit ketiak hitam 02 punca kulit ketiak hitam 03 punca kulit ketiak hitam 04 punca kulit ketiak hitam 23 punca kulit ketiak hitam 24

Majraha Maxwhite Losyen Pemutih Jimat, Murah Dan Berbaloi  – Punca Kulit Ketiak Hitam dan Tips Memutihkan Kulit Bak Bidadari

Majraha Maxwhite ada menawarkan potongan hampir 30% untuk anda semua. Tetapi ada syaratnya iaitu anda kenalah menjadi 550 orang yang terpantas bagi mendapatkan potongan harga serendah 30%. Tunggu apa lagi, hubungi cepat nombor di bawah sebelum terlambat.

Jom Order Mahajra Maxwhite Lotion SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Mahajra Maxwhite Lotion SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Mahajra Maxwhite Lotion SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: