Review
Jan 14, 2018, 8:48am

Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan


Adakah anda mempunyai masalah gatal-gatal di celah kelangkang anda. Seringkali bagi kaum lelaki sesetengah daripada mereka akan mengalami sensasi gatal-gatal yang sememangnya tidak selesa di bahagian sulit lelaki. Ini adalah kerana kemungkinan besar bahawa kawasan sulit itu selalu terdedah kepada pelbagai serangan kuman dan bakteria. Keadaan ini berlaku terutama sekali kepada para lelaki yang kerap bekerja atau melakukan kerja-kerja yang berat sehingga berpeluh. Bakteria amat menyukai bahagian yang lembap terutama sekali di bahagian kawasan sulit anda, dan dari situlah anda merasa gatal di celah-celah kelangkang anda.

punca gatal celah kelangkang 12

Tambahan pula, kehadiran bakteria dan serangan kuman bole mengakibatkan warna kulit di kawasan sulit anda termasuk kemaluan anda akan menjadi gelap. Pastinya anda akan berasa agak malu melihat kejantanan anda berwarna gelap dan kusam. Oleh itu, ramai lelaki akan cuba mencari petua-petua serta tips-tips untuk atasi punca gatal celah kelangkang dan juga mencari cara-cara putihkan kemaluan supaya menjadi pulih seperti sediakala.

Petua Dan Tips Atasi Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan

Terdapat beberapa amalan atau petua yang para lelaki boleh amalkan untuk mengatasi punca gatal celah kelangkang dan juga cara putihkan kemaluan. Di sini kita akan melihat beberapa tips atau petua yang boleh membantu dalam mengatasi punca gatal celah kelangkang ini. Antara petua-petua atau cara-cara yang boleh diamalkan adalah seperti berikut:

punca gatal celah kelangkang 02

 • Anda perlu sentiasa lap kawasan zakar anda sehingga kering selepas anda buang air kecil atau buang air besar. Jika anda tidak lap, kawasan tersebut akan menjadi lembap dan ia memudahkan bakteria dan kuman untuk membiak.
 • Jangan gunakan produk yang ada bahan kimia untuk bersihkan zakar anda atau hendak hilangkan bau yang masam pada zakar anda. Produk yang ada bahan kimia boleh memberi jangkitan pada zakar anda. Apabila anda hendak beli sabun atau apa sahaja produk, beli produk yang mengandungi bahan kimia paling kurang.
 • Jangan pakai seluar dalam yang basah kerana keadaan lembap memudahkan bakteria membiak. Selain itu, jangan pakai seluar dalam yang di perbuat daripada kain yang tidak membenarkan udara keluar masuk.
 • Jangan pakai seluar terlalu ketat pada masa yang agak lama. Perbuatan ini akan menghalang udara daripada keluar masuk pada kawasan zakar. Secara tidak langsung, ia merangsang pembiakan bakteria.
 • Gantikan seluar atau seluar dalam yang berpeluh.
 • Jangan tidur dengan memakai seluar dalam kerana ia menghalang zakar anda daripada bergerak bebas.
 • Bersihkan zakar dan kawasan sekitarnya daripada daki–daki ketika mandi.

punca gatal celah kelangkang 08

Selain dari petua-petua atau tips-tips di atas yang boleh membantu dalam mengatasi punca gatal celah kelangkang dan juga cara putihkan kemaluan, terdapat satu produk yang dapat meyelesaikan masalah khusus para lelaki ini dengan lebih efektif dan berkesan. Mari kita perkenalkan apakah produk yang berada di pasaran yang dapat membantu dalam mengatasi masalah ini ya.

Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki |Atasi Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan

Kini terdapat satu produk di pasaran yang menawarkan penyelesaian untuk atasi punca gatal celah kelangkang dan juga boleh digunakan sebagai cara putihkan kemaluan. Memperkenalkan produk Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki (Antiseptic Concentration Soap). Produk ini yang telah mendapat pengiktirafan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) adalah jawapan bagi para lelaki untuk mengatasi dan mencegah punca gatal celah kelangkang dan pada masa yang sama dapat putihkan kemaluan. Ia bertindak dengan cara membersih dan menghilangkan daki di celah kangkang yang hitam dan berkerak, di samping itu ia juga dapat membasmi kuman 100% dan juga bertindak sebagai agen anti bakteria kepada anda sulit anda.

punca gatal celah kelangkang 13

Selain daripada itu, Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki ini juga dapat membantuk mengelakkan alat sulit anda daripada dijangkiti oleh fungus yang mudah menyerang kawasan atau zon sulit lelaki. Penggunaan Xtra Hygiene ini adalah amat sesuai kepada mereka yang kerap berpeluh atau bagi mereka yang selalu mengamalkan aktiviti-aktiviti yang lasak. Salah satu keistimewaan produk Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki ini juga adalah ia dapat melambatkan pancutan air mani kerana Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki ini diperbuat daripada abstrak gambir Sarawak yang sangat-sangat mustajab!

punca gatal celah kelangkang 07

Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki ini memang sesuai bagi kaum lelaki yang mempunyai masalah-masalah seperti hitam di celah kelangkang, gatal-gatal di sekitar kelangkang atau peha, panau dan kurap. Bagi mereka yang mengalami masalah kulit atau bau yang serius di celah kelangkang, Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki ini adalah jawapannya. Ia juga disyorkan bagi mereka yang kerap berpeluh dan ia juga amat sesuai bagi sesiapa yang melakukan aktiviti seharian, terutama sekali aktiviti-aktiviti yang lasak.

Bahan-bahan Utama Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki | Atasi Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan

Sebagai amalan untuk atasi punca gatal celah kelangkang dan juga untuk diamalkan sebagai cara putihkan kemaluan, Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki mengandungi gabungan bahan-bahan unik yang bertindak untuk mengatasi masalah gatal atau bau di celah kelangkang di samping dapat diamalkan sebagai cara putihkan kemaluan. Bahan-bahan yang tersenarai ini mempunyai khasiat-khasiat serta penggunaannya yang tertentu dalam memastikan anda akan dapat atasi punca gatal celah kelangkang dan pada masa yang sama dapat putihkan kemaluan.

punca gatal celah kelangkang 09

Antara bahan-bahan yang terkandung dalam Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki adalah seperti berikut:

 • Sodium palmitate – adalah asid lemak tepu biasa yang terdapat dalam lemak dan lilin termasuk minyak zaitun, minyak kelapa sawit, dan lipid badan.
 • Glycerin – digunakan pada kulit, ia memberi kelembapan kepada kulit dan membantu mencegah atau memerangi kulit kering.
 • Sucrose – Berasal dari Minyak Kelapa memberikan pembersihan yang berkesan, tanpa melepaskan minyak semulajadi di permukaan kulit. Sucrose tidak mempunyai toksik penggunaannya selamat, bebas daripada pengawet dan pelarut organik.
 • Sorbitol – Sorbitol digunakan sebagai bahan dalam sabun (terutamanya sabun gliserin, kerana sorbitol kadang – kadang dianggap sebagai alternatif yang sesuai untuk gliserin
 • Aqua – Air menangkap ion natrium, kalium, magnesium, dan mineral lain, yang menyuburkan bahagian dalam sel-sel kulit kita. Air dari produk kosmetik diserap oleh kulit dan bergerak ke lapisan yang lebih dalam.
 • Olive oil PEG – Minyak zaitun PEG 7 Esters adalah larut dalam air dan memberikan emolensi dan penyejukan yang luar biasa.
 • Fragrance – Untuk bau yang kuat dan wangi.
 • Areca catechu linn (Pinang) – Boleh menghilangkan kudis dan luka – luka kecil yang di garu.
 • Uncaria Gambir Roxb (Gambir Sarawak) – Gambir Serawak Asli Herbal Alami Mengatasi Ejakulasi Dini
 • Kaempferia galanga L – Bertindak sebagai Agen Anti-Radang dan mempunyai kualiti Antibakteria dan Antikulat.
 • Piper Betle (Sireh) – bermanfaat untuk perawatan kulit wajah dari dalam sehingga mempercepat proses penyembuhan peradangan, pembengkakan, jerawat, ruam, dan gatal pada kulit.
 • Punica granatum extract – Manfaat bunga ekstrak punica granatum ini mungkin dikaitkan dengan ciri antibakteria, anti-radang, dan antioksidannya.

Cara-cara Penggunaan Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki | Atasi Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan

Untuk memaksimumkan kesan atau hasil daripada menggunakan Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki untuk atasi punca gatal celah kelangkang dan juga sebagai cara putihkan kemaluan, anda disyorkan mengikut langkah-langkah yang diberikan ini. Pastikan anda mengikut langkah-langkah yang diberikan ini mengikut urutan yang betul supaya anda akan mendapat hasil yang optimum untuk mengatasi punca gatal celah kangkang di samping dapat mengamalkan cara yang efektif untuk putihkan kemaluan.

punca gatal celah kelangkang 03

Anda boleh mengikut cara-cara penggunaan Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki untuk atasi punca gatal celah kelangkang dan sebagai cara putihkan kemaluan dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Basahkan kawasan alat sulit dan celah kangkang anda, dan kemudiannya dengan menggunakan Xtra Hygiene – Sabun Atiseptik Lelaki ini, sabunkan dengan rata di sekitar zon yang berkenaan.
 2. Biarkan buih sabun berkenaan sebati sekurang-kurangnya 3 hingga 5 minit.
 3. Sementara menunggu kesan buih sabun meresap, anda boleh melakukan rutin mandian yang lain terlebih dahulu.
 4. Setelah 5 minit berlalu, anda bolehlah membilas buih pada kawasan yang berkenaan. Mudah bukan!

punca gatal celah kelangkang 01

Harus diingat bahawa apabila memakai Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki untuk atasi punca gatal celah kelangkang dan cara putihkan kemaluan, pastikan anda jangan terus membilas serta-merta, sebaliknya biarkan sabun tersebut meresap selama 3 ke lima minit untuk mendapat hasil yang maksimum.

Testimoni Pengguna-Pengguna Xtra Hygiene | Atasi Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan

Ramai para lelaki yang telahpun mencuba serta mengamalkan Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki dalam usaha mereka untuk menghilangkan gatal celah kelangkang dan sebagai cara untuk putihkan kemaluan. Kesemua daripada mereka telah memberikan testimoni yang amat positif dan mereka amat mengesyorkan para kaum lelaki yang belum pernah mencuba Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki ini untuk mendapatkannya untuk membersihkan kawasan sulit anda.

punca gatal celah kelangkang 05

Mari kita melihat beberapa testimoni pengguna-pengguna Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki yang sudah pasti memberi kepuasan yang sepenuhnya kepada para lelaki yang sudahpun mengamalkan penggunaan sabun ini untuk atasi punca gatal celah kelankang dan juga sebagai cara putihkan kemaluan.

punca gatal celah kelangkang 04 punca gatal celah kelangkang 06 punca gatal celah kelangkang 10 punca gatal celah kelangkang 14

Dapatkan Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki | Atasi Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan

Kerja sepanjang hari, aktiviti luar memang padat, kadang ambil jarak masa lama nak mandi, kerap berpeluh, kurang penjagaan celah celah kelangkang, itu punca yang boleh menyebabkan anda berasa gatal gatal di celah kelangkang. Jika di biarkan begitu saja tidak takutkah anda, ia boleh melarat dan menjadi teruk? Bagaimana cara anda melakukan penjagaan di sekitar kelangkang anda?

punca gatal celah kelangkang 11

Kini tidak perlu anda risau lagi. Dengan Xtra Hygiene – Sabun Antiseptik Lelaki, anda tidak perlu lagi risau kerana kini sudah ada cara yang terbukti untuk atasi punca gatal celah kelangkang dan juga boleh diamalkan juga sebagai cara putihkan kemaluan. Tidak perlu lagi anda berasa malu kerana berbau yang kurang meyenagkan di kawasan sulit anda, dengan Xtra Hygiene anda akan menjadi lebih yakin dan lebih konfiden untuk berhadapan dengan sesiapa sahaja.

punca gatal celah kelangkang 15

Oleh itu, cara yang paling terbaik dan mendapat tempat di hati para lelaki untuk melakukan penjagaan adalah dengan menggunakan Xtra Hygiene, Sabun pembersih yang membantu anda para lelaki di luar sana untuk melakukan penjagaan dengan cara mudah terbukti 100% berkesan! Satu Pilihan Yang Tepat!

Jom Atasi Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Atasi Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Atasi Punca Gatal Celah Kelangkang dan Cara Putihkan Kemaluan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: