Review
Jan 22, 2018, 2:47pm

Punca dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain Nak Tidur Pun Senang


Sakit kepala dan migrain sememangnya satu perkara yang kurang baik. Badan menjadi letih dan lesu dan tidak bermaya, kita menjadi stress dan menjadi sukar untuk merehatkan badan kerana kepala yang sedang berdenyut dalam kesakitan membuatkan kita sukar untuk tidur. Apatah lagi kalau sakit kepala tersebut adalah berpunca daripada kita menghadapi migrain, yang nyatanya kesakitannya lebih ketara kadang-kadang boleh melarat sehingga ke seluruh badan kesakitannya, menjadikan badan lemah, kebas dan tidak bermaya.

tips hilangkan sakit kepala 01

Tiada punca yang spesifik untuk menerangkan bagaimana sakit kepala atau migrain terjadi, tetapi salah satu punca yang boleh kita kaitkan dengan masalah sakit kepala, migrain, badan menjadi letih dan lesu, sendi-sendi berasa lenguh, sengal dan sebagainya, adalah berpunca daripada angin di dalam badan kita. Terdapat banyak sebab atau punca bagaimana anda boleh mendapat masalah angin di dalam badan, termasuklah ketidaksempurnaan dalam sistem penghadaman, anda berada dalam keadaan yang tertekan sehinggakan kerap “menelan udara” tanpa disedari, dan bermacam-macam lagi.

tips hilangkan sakit kepala 03

Oleh itu, bagaimanakah kita hendak mencari atau menentukan punca berlakuknya angin dalam badan dan juga mendapatkan petua-petua, cara-cara atau tips hilangkan sakit kepala dan migrain supaya kita dapat merasa lebih sihat dan selesa dan senang untuk tidur? Di sini kita akan kongsikan beberapa petua atau tips untuk hilangkan sakit kepala dan migrain.

Punca dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain Nak Tidur Pun Senang
#1: Mandi

tips hilangkan sakit kepala 02

Mandi dengan air sejuk atau suam boleh membuatkan badan berasa lebih relaks. Jika anda diserang sakit kepala yang berkemungkinan berpunca daripada cuaca panas atau suhu badan yang panas, cara yang paling pantas untuk menghilangkan rasa sakit kepala adalah dengan mandi.

Punca dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain Nak Tidur Pun Senang
#2: Rehatkan Diri Di Dalam Bilik Yang Gelap

tips hilangkan sakit kepala 05

Cahaya yang terang boleh menjadi penyebab dan punca anda sakit kepala. Jika sakit kepala yang anda alami berkemungkinan berpunca daripada cahaya skrin daripada komputer, ataupun ia berpunca daripada silau lampu yang agak terang, anda adalah digalakkan untuk mencari suatu ruang atau bilik yang gelap untuk berehat seketika. Cuba pejamkan mata dan cuba untuk merehatkan diri dan meredakan fikiran anda, dan lama-kelamaan sakit kepala tersebut akan semakin berkurang.

Punca dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain Nak Tidur Pun Senang
#3: Tuala Basah

tips hilangkan sakit kepala 04

Kebiasaanya sakit kepala mungkin disebabkan oleh cuaca yang terlalu panas ataupun anda mendapati suhu badan anda agak tinggi seperti demam. Untuk mengatasi serta menghilangkan sakit kepala ini, anda boleh mengambil sehelai tuala kecil dan membasahkannya dengan air sejuk. Letakkan di atas dahi and sambil anda berada dalam keadaan berbaring. Selain daripada ia dapat mengurangkan rasa sakit, tuala yang basah itu juga dapat membantu dalam mengurangkan suhu badan serta dapat membuatkan anda berada di dalam kedaan yang lebih tenang atau relaks.

Punca dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain Nak Tidur Pun Senang
#4: Amalkan Meminum Teh Halia

tips hilangkan sakit kepala 07

Untuk sakit kepala dan migrain yang berpunca daripada angin di dalam badan anda, cara yang paling mudah serta efektif dan boleh diamalkan sebagai tips sakit kepala dan migrain sehingga nak tidur pun senang, adalah dengan mengambil teh halia yang panas. Pengambian teh halia dapat membuang angin di dalam badan kita, dan amat membantu untuk meredakan sakit kepala atau migrain.

Punca dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain Nak Tidur Pun Senang
#5: Sapu Minyak Angin

tips hilangkan sakit kepala 06

Jika anda jenis yang tidak suka makan pil penahan sakit untuk meredakan sakit kepala atau migrain ketika diserang sakit kepala tersebut, anda boleh cuba untuk menyapu minyak angin di bahagian kiri dan kanan dahi kepala anda. Rasa panas dari minyak angin tersebut akan dapat mengurangkan rasa sakit yang anda alami dan bau minyak angin tersebut pula dapat membuatkan anda merasa lebih nyaman dan selesa.

Adakah Cara Yang Lebih Mudah Untuk Atasi Punca Dan Sakit Kepala dan Migrain

Anda telahpun mengetahui beberapa tips-tips, petua-petua serta cara-cara untuk mengetahui punca sakit kepada dan pada masa yang sama mendapat beberapa tips atau cadangan untuk menghilangkan sakit kepala. Sememangnya sakit kepala ini jikalau dibiarkan begitu sahaja akan mendatangkan mudarat pada diri anda sendiri. Sungguhpun anda telah mengetahui beberapa cara untuk hilangkan sakit kepala dan migrain dengan mengikut petua-petua yang diterangkan sebentar tadi, sebenarnya ada lagi satu petua untuk anda mendapat punca dan tips hilangkan sakit kepala dan migrain.

tips hilangkan sakit kepala 09

Di sini akan diperkenalkan sejenis produk berbentuk losyen yang telah terbukti berkesan dan boleh diamalkan sebagai tips hilangkan sakit kepala dan migrain. Bukan itu sahaja, produk ini telahpun terbukti berkesan untuk mencegah serta merawat pelbagai penyakit. Mari kita lihat dengan lebih terperinci apakah produk tersebut ya.

Memperkenalkan Azra Multi Lotion (AML) | Kenali Punca Dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain Nak Tidur Pun Senang

Memperkenalkan sejenis produk berbentuk lotion yang pelbagai guna yang dikenali sebagai Azra Multi Lotion, atau boleh juga dikenali dengan nama manjanya iaitu AML. Azra Multi Lotion adalah meruapakan sejenis lotion pelbagai guna yang sesuai digunakan tak kira usia, sama ada untuk kanak-kanak mahupun untuk orang dewasa. Azra Multi Lotion atau AML ini diadun khas bersama-sama daun bidara dan daun lavender untuk membantu melegakan serta hilangkan sakit kepala dan migrain, dan bukan itu sahaja, ia dapat mampu menyembuhkan atau melegakan pelbagai penyakit yang terdapat pada badan kita.

tips hilangkan sakit kepala 08

Kandungan dan ramuan di dalam produk Azra Multi Lotion atau AML ini diadun dengan khas supaya ia cepat menyerap dan tidak melekit dan berminyak. Baunya harum semerbak daun lavender dan ia dipakejkan dengan saiz pakej yang comel dan mudah dibawa ke mana-mana sahaja. Nyatalah anda boleh menggunakannya sebagai tips hilangkan sakit kepala dan migrain.

Antara khasiat-khasiat yang boleh diperolehi hasil daripada penggunnaan Azra Multi Lotion (AML) sebagai tips hilangkan sakit kepala dan migrain, termasuklah mengubati atau meredakan sakit lutut, membantu untuk menyembuhkan kebas kaki dan badan, mengurangkan atau menghilangkan sengal-sengal di badan, memantu meredakan atau mencegah migrain serta menghilangkan perasaan stress.

tips hilangkan sakit kepala 12

Selain dari itu juga, Azra Multi Lotion membantu dalam meredakan serta membuang angin di dalam badan. Tahukah anda bahawa tentang bahayanya masalah angin di dalam badan? Antara masalah angin-angin di dalam badan datangnya punca kita merasa rasa lesu, letih dan tidak bertenaga, badan sentiasa berasa kebas, lenguh atau sengal-sengal serta tapak tangan dan kaki merasa sejuk. Badan akan menjadi tidak selesa mengakibatkan sakit kepala atau migraine, perasaan mudah marah, hilang selera makan serta kurang nafsu seks. Insya allah dengan menggunakan AML atau Azra Multi Lotion ia akan dapat membantu melegakan serta menghilangkan segala kesakitan yang dihadapi ini.

Ramuan Dan Khasiat Azra Multi Lotion (AML)  | Ketahui Punca Dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain

Azra Multi Lotion nyata dapat membantu bukan sahaja sebagai tips hilangkan sakit kepala dan migrain tetapi juga mampu melegakan pelbagai masalah di dalam badan yang kebiasaanya berpunca daripada angin di dalam badan kita. Antaranya, ia dapat membantu melegakan sakit lutut, kebas kaki & tangan, sengal badan, menyembuhkan daripada masalah sukar buang air besar, mengubati kesukaran untuk tidur, melegakan senggugut, melegakan kembung perut, memecahkan lemak serta menghilangkan selulit di dalam badan.

tips hilangkan sakit kepala 10

Asas bagi lotion AML atau Azra Multi Lotion terdiri daripada daun bidara dan daun lavender. Daun bidara merupakan tanaman yang memiliki banyak sekali manfaat untuk manusia, dan telah digunakan sejak turun-temurun. Ia mengandungi bahan-bahan yang bersifat anti-bakterial yang mampu berfungsi untuk mengubati beberapa peyakit yang berpunca daripada bakteria ataupun virus. Daun bidara juga mengandungi agen-agen akti-oksida yang tinggi, yang mana membantu menjaga kesihatan tubuh badan kita. Tambahan pula, daun bidara juga mempunyai ciri-ciri antiseptik yang dapat membantu dalam mengubati luka pada badan. Ternyata khasiat yang didapati daripada daun bidara ini tidak terkira banyaknya dan inilah yang menjadi bahan yang utama untuk produk Azra Multi Lotion (AML) yang anda boleh amalkan sebagai tips hilangkan sakit kepala dan migrain.

tips hilangkan sakit kepala 11

Lavender pula adalah unsur yang kedua yang diadunkan dalam produk Azra Multi Lotion (AML) ini, yang mana ia digunakan sebagai pewangi semulajadi kerana daun dan bunga lavender mengeluarkan bau yang harum dan segar. Tahukah anda bahawa bunga lavender digunakan untuk mengubati penyakit insomnia (susah untuk tidur) di samping dapat mengurangan rasa penat dan lenguh-lenguh pada badan dan dapat juga mengubati penyakit stress? Sama juga seperti daun bidara, daun dan bunga lavender juga mempunyai sifat-sifat anti-bakteria / anti-virus yang mampu dapat menyembuhkan penyakit yang berpunca dari bakteria atau virus, dan yang penting sekali ia mempunyai khasiat yang dapat mampu menenangkan badan kita.

Testimoni Pengguna-Pengguna Azra Multi Lotion (AML) | Punca Dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain

Ramai yang telah menggunakan produk Azra Multi Lotion (AML) dan ternyata mereka amat bepuashati bahawa produk ini dapat membantu dan dapat diamalkan sebaga tips hilangkan sakit kepala dan migrain, dan bukan itu sahaja, malah ia dapat menyembuhkan pelbagai jenis penyakit dan pada masa yang sama dapat menenangkan serta melegakan badan sehingga nak tidur pun senang. Mari kita lihat apakah antara testimoni-testimoni yang diberikan oleh pengguna-pengguna yang telahpun mengamalkan Azra Multi Lotion (AML) ini.

tips hilangkan sakit kepala 13 tips hilangkan sakit kepala 14 tips hilangkan sakit kepala 15

Dapatkan Azra Multi Lotion (AML) | Ketahui Punca Dan Tips Hilangkan Sakit Kepala dan Migrain

Kita sudahpun kenali apakah dia produk Azra Multi Lotion (AML), serta khasiat-khasiatnya serta kebaikan menggunakan Azra Multi Lotion ini bukan sahaja sebagai amalan atau tips hilangkan sakit kepala dan migrain, tetapi juga untuk menenangkan serta melegakan badan dan membantu membuang angin di dalam badan yang menjadi punca segala penyakit seperti lenguh, kebas badan dan sebagainya. Amalkannya sekarang dan jadikan ia sebagai salah satu petua dan tips hilangkan sakit kepala dan migrain, sehinggakan nak tidur pun senang. Dapatkannya sekarang!

tips hilangkan sakit kepala 16

Jom Dapatkan Azra Multi Lotion SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Block A1, Setapak 53000 Kuala Lumpur, Malaysia

   
Jom Dapatkan Azra Multi Lotion SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Azra Multi Lotion SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: