Review
Oct 28, 2019, 9:00am

Promosi Umrah Tanpa Mahram Murah Dan Boleh Dipercayai Dari RM500/hari


Adakah anda berhajat untuk menunaikan umrah? Sebagai seorang muslim, anda pasti ingin melihat Kaabah dengan mata anda sendiri. Jadi, tidak hairanlah ramai yang ingin menunaikan haji dan umrah. Sudah pasti anda sudah mula menyimpan wang untuk memastikan hajat anda tercapai. Menjalankan ibadah umrah adalah sesuatu yang sangat digalakkan sekiranya anda mampu. Dengan ansuran RM500 sebulan anda mampu umrah.

Umrah Tanpa Mahram Dari KLIA

BERITA BAIK UNTUK KAUM WANITA

Umumnya sudah maklum suatu ketika dahulu, jika seorang wanita bawah 45 tahun, anda tidak dibenarkan menunaikan umrah dan bermusafir jika anda tidak ditemani mahram pada suatu ketika dahulu.

Namun, bermula 27 September, kerajaan Arab telah memberikan kelonggaran dan memberikan harapan kepada :

 • wanita yang tidak bersuami
 • wanita berumur 18 tahun ke atas

Untuk menunaikan umrah dengan memperkenalkan visa pelancongan (tourist visa) selama 90 hari kepada jemaah umrah dengan bayaran sebanyak 300 Saudi Riyal (tidak termasuk insurans) sahaja dengan hanya membuat permohonan secara atas talian.

Umrah Tanpa Mahram Cuti Sekolah

Pakej Umrah Terbaik Tanpa Mahram Perwira Holidays and Tours

Sekiranya anda sedang mencari pakej umrah tanpa mahram yang murah dan boleh dipercayai, anda boleh mendapatkan perkhidmatan pakej umrah dari Perwira holidays and Tours. Mereka menyediakan pakej umrah untuk seluruh Malaysia sepanjang tahun. Mereka juga berdaftar dengan Majlis Kawal Selia Umrah (MKSU) dan Kementerian Pelancongan Malaysia (MOTAC).

Anda boleh mengerjakan tanpa mahram dengan visa pelancongan Arab Saudi yang baharu dan anda juga akan mengerjakan umrah tanpa mutawif. Hal ini kerana, anda akan diberikan simulasi umrah di sini agar anda tidak melakukan sebarang kesilapan apabila anda mengerjakan umrah di sana meskipun dengan ketiadaan mutawif. Kursus juga akan diberikan berkali – kali agar anda tidak tersilap.

Visa Pelancongan (Tourist Visa) Baharu Arab Saudi

 • Bermula 27 Sep 2019 rakyat Malaysia sudah boleh datang terus ke Saudi menggunakan Tourist Visa
 • Tanpa perlu mendapatkan kelulusan visa dari kedutaan Saudi di Malaysia.
 • Tourist Visa ini juga boleh digunakan untuk membuat umrah.
 • Fee untuk visa ini SAR440. Yuran sebanyak ±SAR550 (termasuk insurans)
 • Insurans adalah diwajibkan
 • Antara pintu masuk yang dibenarkan termasuklah Riyadh dan Dammam, Jeddah dan Madinah. Dibenarkan untuk melawat seluruh Saudi Arabia

Umrah Tanpa Mahram Boleh Dipercayai

 • Ada dua cara untuk mendapatkan visa ini iaitu e-visa ataupun visa on arrival.
 • Dinasihatkan untuk menggunakan e-visa dari visa on arrival untuk mengelakkan masalah setelah tiba di pintu masuk Saudi nanti.
 • Jemaah perempuan tidak perlu ditemani mahramnya. Tiada mahram diperlukan untuk wanita berumur 18 tahun ke atas Walaubagaimanapun, Penjaga/ mahram diperlukan untuk pelawat berumur 18 tahun ke bawah
 • Validity visa ialah 90hari. Had peninggalan maksimum untuk sekali masuk adalah 90 hari berturut – turut. Kemasukan berkali – kali
 • Sah untuk 1 tahun (365 hari).
 • Non muslim tidak dibenarkan untuk memasuki tanah Haram (Mekah dan Madinah)

Persediaan Sebelum Menunaikan Umrah

Sebelum ingin menunaikan umrah ataupun haji, anda perlulah melakukan pelbagai persiapan terlebih dahulu kerana ibadah umrah adalah satu ibadah yang memerlukan anda untuk menjadi seorang yang sihat dan cergas dari segi fizikal. Selain itu, anda juga perlu memastikan anda mempunyai ilmu kerohanian yang cukup. Jadi, anda boleh mengikuti persiapan – persiapan seperti berikut sekiranya anda ingin menjalankan ibadah umrah dengan lancar dan teratur;

 • Tambah Ilmu Ibadah Dan Kerohanian
 • Dapatkan Pemeriksaan Kesihatan
 • Memperbanyakkan Baca Al – Quran
 • Latih Diri Berjalan Kaki
 • Jalani Kursus Umrah

Umrah Tanpa Mahram Dari KLIA2

Kursus umrah merupakan satu perkara yang amat satu perkara yang anda perlu lakukan beberapa kali sebelum anda berangkat ke Tanah Suci untuk menjalani ibadah umrah. Kursus ini boleh membantu anda agar anda tidak melakukan sebarang kesilapan yang boleh membuatkan anda didenda ketika berada di sana. Pakej umrah yang terbaik akan memberikan anda kursus ini sebelum anda menjalani ibadah umrah.

Kelebihan Pakej Umrah Tanpa Mahram Perwira Holidays and Tours

Pelbagai Barangan Percuma

Anda akan menerima pelbagai jenis barangan eksklusif apabila anda mendaftar pakej umrah tanpa mahram melalui Perwira Holidays and Tours. Berikut adalah barangan – barangan yang anda akan terima;

 • 5 jenis bag kain
  • Beg kabin
  • Bag kargo
  • Beg selipar
  • Beg sling
  • Beg kecil
 • Buku panduan umrah
 • Kain ihram
 • Botol spray wuduk
 • T’Shirt (lelaki) / Topi (perempuan)

Umrah Tanpa Mahram Padu

Harga Pakej Yang Berpatutan

Setiap pakej yang disediakan oleh Perwira Holidays and Tours adalah amat berpatutan dan selaras dengan standard harga pakej umrah tanpa mahram. Hal ini kerana, visa pelancongan baharu yang diperkenalkan membuatkan harga pakej umrah sedikit meningkat namun Perwira Holidays and Tours masih menawarkan harga yang berpatutan. Pastikan anda menggunakan pakej umrah tanpa mahram dari Perwira Holidays and Tours untuk mengelakkan dari tertipu.

Umrah Tanpa Mahram 2020

Penyediaan Kursus Umrah

Anda akan diberikan kursus umrah secara berjadual sebelum berangkat untuk memastikan anda tidak melakukan sebarang kesilapan ketika mengerjakan umrah. Malah, kursus ini juga akan dijalankan berkali – kali agar anda terbiasa dan tidak kekok ketika berada di sana. Kursus umrah ini juga membantu anda menjalankan urusan anda ketika di Mekah dan Madinah.

Umrah Tanpa Mahram RM500

Antara kepentingan menjalankan simulasi/kursus umrah;

 • Merupakan pendedahan awal kepada Rukun Islam yang kelima, iaitu melaksanakan Haji.
 • Untuk menilai kemampuan diri mereka sebelum menunaikan ibadah. Penilaian ini adalah antara persediaan
 • terbaik bagi menjamin kesediaan fizikal sebelum berangkat ke Mekah.
 • Meningkatkan kecergasan fizikal bakal haji atau yang mengerjakan umrah kearah mencapai kesempurnaan ibadah bakal dilaksanakan.
 • Membiasakan diri untuk membaca doa-doa dan bacaan semasa melakukan ibadah.
 • Mempelajari cara yang betul, terutamanya ketika melakukan tawaf.
 • Dapat meningkatkan semangat dan menghilangkan rasa gementar kerana telah menjalani latihan dengan baik.
 • Mengetahui perkara wajib yang perlu dilakukan disana. Termasuk juga perbuatan yang boleh dikenakan dam

Umrah Tanpa Mahram Terbaik

Mempunyai Muassasah Sendiri

Apabila anda mengeluarkan visa umrah, anda akan mempunyai Muassasah sendiri. Pada zaman sekarang Kerajaan Arab Saudi menetapkan mana jemaah umrah mestilah mengikut muassasah umrah dan memohon visa umrah melalui agensi umrah. Muassasah merupakan badan atau yayasan yang didirikan sebagai pengganti syeikh jemaah umrah di Mekah.

Umrah Tanpa Mahram 2019 dan 2020

Program Kuliah di Tanah Suci

Selain dari pakej mengerjakan umrah tanpa mahram di tanah suci, anda juga akan menerima program kuliah di Tanah Suci. Maka, anda boleh menambah ilmu pengetahuan sambil menjalankan ibadah.

Umrah Tanpa Mahram 2019 2020

Jadual Penerbangan Yang Tepat

Jadual penerbangan yang telah diberikan oleh Perwira Holidays and Tours adalah tepat dan anda tidak perlu lagi risau tentang masalah penerbangan. InshaAllah perjalanan anda ke Mekah dan Madinah akan sentiasa lancar dan tidak perlu menunggu dengan lama. Anda juga boleh menjimatkan masa dengan jadual penerbangan yang telah disediakan.

Umrah Tanpa Mahram 2019

Menggunakan Alat Bantuan Komunikasi (Receiver)

Semasa mengerjakan umrah,anda akan dibekalkan dengan alat bantuan komunikasi yang membolehkan anda untuk berkomunikasi sekiranya anda mempunyai apa – apa keperluan ketika berada di sana.

Umrah Tanpa Mahram Murah dan Boleh Dipercayai

Jarak Hotel yang Dekat

Hotel terdekat mereka adalah hanya 50 meter sahaja. Sesuai untuk membawa orang tua ke sini, memudahkan urusan mereka dan perjalanan untuk memunaikan solat 5 waktu di Mekah dan Madinah. Anda tidak perlu risau lagi tentang jarak hotel sekiranya anda tidak mempunyai mahram ketika mengerjakan umrah. Harga pula berbeza hanya kepada size bilik, jarak hotel dan Thaif.

Umrah Tanpa Mahram Mutawif Melayu

Mutawwif Yang Berilmu dan Berpengalaman

Mutawwif adalah orang yang mengajarkan jemaah haji / umrah, berkenaan dengan hal-hal yang bersangkutan dengan manasik haji / umrah dengan amalan, serta melayani jemaah semasa mereka melaksanakan ibadah haji / umrah. Mutawwif yang disediakan oleh Perwira Holidays and Tours adalah berilmu dan berpengalaman. Jadi, anda akan diberikan perkhidmatan yang terbaik sekiranya anda mendapatkan pakej umrah tanpa mahram dari Perwira Holidays and Tours.

Umrah Tanpa Mahram RM500 Sehari

Mempunyai Barisan Staf Yang Professional di Mekah & Madinah

Setiap barisan staf Perwira Holidays and Tours adalah staf yang terlatih dan profesional ketika mengendalikan pekerjaan. Jika anda memilih pakej umrah tanpa mahram dari Perwira Holidays and Tours, anda pasti akan menerima servis yang terbaik dengan harga yang amat berpatutan. Anda pasti dapat menunaikan umrah dengan selesa.

Umrah Tanpa Mahram RM500 Sehari

Dapatkan Pakej Umrah Tanpa Mahram Oleh Perwira Holidays and Tours Hari Ini!

Dapatkan Pakej Umrah Tanpa Mahram Oleh Perwira Holidays and Tours Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

PANGSAPURI BUNGA RAYA 02-08, Pusat Latihan Polis, Jalan Sultan Yahya Petra, Kuala Lumpur, 54100, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

   
Dapatkan Pakej Umrah Tanpa Mahram Oleh Perwira Holidays and Tours Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Pakej Umrah Tanpa Mahram Oleh Perwira Holidays and Tours Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: