Review
Jun 12, 2018, 1:03pm

Promosi Tempahan Tudung Bawal Custom Made Dan Tudung Bawal Siap


Rambut telah dikaitkan dengan kecantikan dan kemuliaan wanita dalam menjaga kehormatan seorang wanita. Sebagai seorang wanita kita perlu menitik beratkan bagaimana Islam menjaga kehormatan wanita dengan mewujudkan satu sistem hijab yang merangkumi antara lain garis panduan pakaian menutup aurat dan menjaga pandangan dan batas-batas pergaulan untuk mengatur (bukan menyekat) interaksi antara lelaki dan perempuan dalam masyarakat.

tempahan tudung bawal cantik

Apa Itu Hijab/Tudung?

Tudung/hijab merupakan sehelai kain yang digunakan untuk menutup keseluruhan rambut, kepala serta leher dan bahagian bahu sehingga melepasi dada. Tudung atau dalam bahasa Arab dipanggil “hijab” yang merupakan satu identiti yang selalu dikaitkan dengan wanita Islam.

tempahan tudung bawal terbaru

Pemakaian tudung mula diwajibkan dalam Islam dengan turunnya ayat 31 dari surah An-Nur yang memerintahkan muslimah yang sudah didatangi haid agar menutup kepala dengan tudung.

Tips Pemilihan Tudung

Pemilihan tudung yang sesuai pasti akan menampilkan wajah yang berseri dan meningkatkan keyakinan diri seorang muslimah.

Tips #1 – Jenis Fabrik Tudung

tudung bawal terbaru

Pilih jenis fabrik tudung yang selesa dan saiz yang sesuai dengan bentuk muka anda. Pelbagai jenis kain yang sesuai dijadikan tudung seperti kain bawal, sutera, viscose dan sifon. Misalnya tudung jenis bawal sesuai dipakai oleh kebanyakan individu. Namun anda perlu menggosok tudung bawal terlebih dahulu sebelum memakainya. Elakkan memakai tudung dari fabrik jenis jarang yang menampakkan leher anda.

Tips #2 – Corak tudung

tudung bawal kedah

Pilih corak tudung yang samar-samar dan susunan corak tidak tertumpu di sekeliling wajah anda. Jika anda memilih tudung mempunyai kaki, pastikan kaki tertumpu di bahagian hujung tudung dan bahagian kepala bebas dari corak. Pilih corak tudung yang sopan dan sesuai dengan imej seorang muslimah. Elakkan memakai tudung bercorak unsur binatang seperti corak harimau atau bercorak abstrak seperti corak buah catur.

Tips #3 – Padanan Tudung

tempahan tudung pasir puteh

Elakkan memadankannya tudung bercorak bunga dengan baju yang juga bercorak bunga. Pasti penampilan kelihatan berserabut. Padanan yang sesuai adalah pilih warna tudung lebih lembut berbanding warna baju. Elakkan memakai tudung warna sedondon dengan corak baju kerana ia kelihatan tidak menarik. Pastikan anak tudung yang dipakai terlindung di sebalik tudung anda untuk imej yang lebih kemas.

Alamak Design Tudung Sama Dengan Orang Lain Laa! Apa Nak Buat Ni?

Banyak terima undangan majlis rumah terbuka raya? Dah ada tudung nak di gayakan di rumah terbuka nanti? Risau terpakai tudung sama corak dengan orang lain?

tudung bawal custom made

Setelah mengikuti perkembangan fesyen terkini, Syirain Ent sentiasa memberi sentuhan baru dalam penggunaan material dan rekaan dalam setiap koleksi tudung Syirain Ent. Semua bawal ini adalah custom made yang mana customer boleh pilih warna tudung dan design yang sedia ada.

Syirain Ent Juga Memberi Anda Peluang Untuk Design Tudung Anda Sendiri

tempahan tudung bawal custom made

Selain itu, customer boleh design pattern sendiri (literally) (custom made exclusive). Anda hanya perlu mencipta bentuk tudung kesukaan anda. Jom cipta tudung dengan design kesukaan ada sendiri kerana di Syirain Ent tudung Syirain Ent adalah tudung bawal di mana anda boleh meletakkan pelbagai corak dan warna pada tudung tersebut.

Tiada Tempahan Minimum

tempahan tudung bawal custom made tanpa minimum

Di Syirain Ent, mereka tiada minimum tempahan order untuk tudung. Anggaran Syirain Ent siap untuk tempahan 1-3 hari untuk tempahan runcit dan 2-5 hari untuk tempahan borong.

Kain Tudung Yang Berkualiti, Mudah Di Bentuk, Serap Peluh Dan Tidak Jarang

Syirain Ent menggunakan dua jenama kain yang terkenal di Malaysia iaitu kain Airis dan Artie premium. Ini kerana kain Airis dan Artie premium tidak keras dan tidak jarang. Selain itu, kedua-dua jenama kain ini mudah dibentuk, serap peluh dan hanya sekali gosok anda boleh pakai berhari – hari. Jika tidak mahu material jenis ini, Anda boleh memilih kualiti tudung yang lain seperti Bawal asli iaitu seperti kualiti kain Bawal Exclusive dan akhbar. Antara saiz yang anda boleh didapati di Syirain Ent ialah bidang tudung 45 dan 55.

tempahan tudung bawal pelbagai warna

Pelbagai Warna Tudung Bawal Custom Made

Syirain Ent menawarkan pelbagai warna tudung bawal custom made yang semakin mendapat tempat dalam kalangan pengguna tanpa mengira usia. Namun begitu, anda harus pastikan tona muka anda sesuai untuk warna apa. Syirain Ent ingin kongsikan 4 tona warna kulit dan warna apakah yang sesuai untuk anda.

#1 – Gelap Atau Hitam Manis

tips beli tudung bawal

Warna tudung yang sesuai adalah warna ceria dan cerah yang menyerlahkan penampilan diri. Sebagai contoh biru laut, pink, peach, hijau muda, lavender, pastel dan putih. Elakkan pakai warna yang gelap dan terang seperti coklat, hitam, biru gelap, hijau gelap, merah bata, kuning dan oren kerana ia buatkan wajah makin malap.

#2 – Sawo Matang

tips tudung bawal sawo matang

Majoriti ramai wanita Asia yang miliki tona ini. Jadi, warna yang menampakkan muka kita berseri-seri ialah krim, pastel, biru tua, maroon, ungu dan hitam. Warna yang perlu dielakkan pula adalah merah, kuning, hijau tua, olive dan coklat tua. Nanti kulit dilihat tidak bermaya.

#3 – Putih Kekuningan/Kuning Langsat

tips tudung bawal kulit kekuningan

Bagi kulit jenis ini, dinasihatkan mengenakan tudung warna pink, merah dan biru. Sebaiknya warna krim, coklat dan oren tidak digalakkan kerana muka jadi pucat.

#4 – Putih Cerah

tips tudung bawal kulit putih

Tona kulit ini mudah dipadankan dengan kebanyakan jenis warna seperti gelap atau cerah. Namun diri akan lebih berseri apabila memakai tudung warna ceria dan terang. Misalnya hitam, kelabu, merah, biru terang, ungu dan hijau terang. Awas, jauhi warna tanah, pastel, putih dan beige.

Siapa Pula Para Pelanggan Syirain Ent Yang Pernah Menggunakan Khidmat Syirain Ent Ini?

Pelanggan-pelanggan Syirain Ent yang pernah menggunakan perkhidmatan Syirain Ent amat luas sekali. Mereka terdiri daripada usahawan-usahawan kecil-kecilan sehinggalah kepada kilang-kilang Multinasional. Antara para pelanggan Syirain Ent adalah NGO dan pelbagai persatuan, Badan Berkanun Kerajaan.

antara public figure pakai tudung bawal

Kenapa Anda Perlu Tudung Custom Made Syirain Ent Ini?

Antara sebab utama anda harus memiliki tudung custom made dari Syirain Ent adalah;

tudung bawal salmiah

  • Penuhkan ruang butik anda dengan tudung berkualiti
  • Bergaya bersama keluarga dengan tudung sedondon di Majlis Perkahwinan
  • Berhari raya dengan segak ibu dan anak dengan tudung custom made
  • tiada minimum order
  • tiada had pembelian dan bajet.
  • Kualiti kain terjamin.

Testimoni Tudung Custom Made Syirain Ent

testimoni tudung bawal custome made testimoni tudung bawal custome made testimoni tudung bawal custome made testimoni tudung bawal custome made

Dapatkan Promosi Tudung Bawal Siap Dan Custom Made Dari Syirain Ent!

Ingin tampil eksklusif atau bakal menghadiri majlis yang penting seperti Dinner mahupun Rumah Terbuka? Sudah tentulah anda boleh berharap kepada tudung bawal dari Syirain Ent. Dapatkan info lanjut di facebook dan instagram ataupun terus hubungi menerusi WhatsApp untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.

SYIRAIN ENT | TUDUNG CUSTOM MADE TERBAIK
Hotline: Tekan untuk telefon (014-5463317) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: syirain.ent
Instagram: @Syirain.Ent

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: