Review
Apr 26, 2018, 10:57am

Promosi Tempahan Ikan Bilis Pedas Sedap dari Negeri Sembilan


Negeri Sembilan sangat terkenal dengan masakan yang pedas dan sedap berlandaskan cili api. Masakan yang pedas yang sangat popular di negeri Sembilan adalah masak lemak cili padi, rendang daging, asam pedas cili api dan lain-lain lagi. Kesemua lauk pauk yang dihidangkan pasti mempunyai rasa yang sangat pedas dan sedap!

tempahan ikan bilis pedas istimewa

Makanan-makanan negeri Sembilan sangat dikenali ramai dan mendapat sambutan para pelancong yang berkunjung ke sana. Ia bukanlah sekadar pedas tetapi mempunyai rasa dan sedap sehingga anda tidak dapat melupakan makanan negeri sembilan seumur hidup anda. Begitu juga dengan ikan bilis yang dijadikan sebagai salah satu makanan kegemaran mereka yang menetap di sana, bahkan seluruh Malaysia amat menggemari ikan bilis yang sedap dan pedas. Ikan bilis sering digunakan dalam masakan seperti nasi lemak, ikan bilis goreng, nasi goreng, sambal ikan bilis dan pelbagai lagi.

keenakan tempahan ikan bilis pedas

Bukan sahaja orang dewasa, malah anak-anak kecil juga sangat gemar memakan ikan bilis sahaja tanpa lauk dan nasi. Ikan bilis boleh dimasak dengan style negeri Sembilan iaitu menjadikan ia rasa yang sangat pedas dan sedap, tetapi tidak semua orang mampu dan berjaya menghasilkannya dengan sedap dan sempurna sekali. Anda tidak perlu runsing untuk mencari-cari ikan bilis yang sedap dan pedas dimana-mana pasaraya atau kedai lagi. Kini terdapat ikan bilis pedas sedap dari Negeri Sembilan yang boleh anda dapatkan walaupun anda berada di seluruh Malaysia.

Bilih Podeh – Ikan Bilis Pedas Sedap Negeri Sembilan

keenakan tempahan ikan bilis pedas asli negeri sembilan

Ikan bilis pedas sedap Negeri Sembilan atau nama uniknya Bilih Podeh adalah ikan bilis asli yang dimasak dengan rasa pedas dan sedap, ia bukanlah berbentuk pes masakan atau sambal, tetapi adalah ikan bilis. Ikan bilis pedas sedap dari Negeri Sembilan ini yang digelar Bilih Podeh sangat hebat diperkatakan. Ikan bilis yang mempunyai rasa cukup pedas dan sedap ini merupakan hasil dari resepi original keluarga Negeri Sembilan. Resepi ini direalisasikan dengan sepenuh hati bagi menjadikan ikan bilis yang pedas sedap ini sebagai makanan asas dan menepati citarasa anda semua.

antara tempahan ikan bilis pedas

Untuk pengetahuan anda, Ikan bilis pedas sedap keluaran bumiputera Islam ini juga sangat bersih dicuci dan dimasak dengan penuh kasih sayang. Ia adalah 100% ikan bilis asli yang telah dibuangkan kepala dan isi perut ikan bilis, teksturnya tiada kacang dan hanya menggunakan cili api. Selain itu, Ikan Bilis Pedas Sedap Negeri Sembilan ini juga ditawarkan dalam 2 saiz iaitu saiz kecil dan saiz besar. Saiz kecil adalah sebanyak 100g manakala saiz besar pula adalah sebanyak 300g. Ianya sesuai untuk dibawa ke mana-mana sahaja terutamanya untuk bercuti, perjalanan jauh ataupun sebagai makanan di rumah dan sebagainya. Ramai yang tercari-cari dan inginkan Ikan Bilis Pedas Sedap dari Negeri Sembilan ini. Pasti anda tertanya-tanya apakah sebab dan kelebihan Ikan Bilis Pedas Sedap ini sehingga ramai orang di seluruh Malaysia yang inginkannya!

Ciri-Ciri Bilih Podeh – Ikan Bilis Pedas Sedap Negeri Sembilan

beza ikan bilis pedas negeri sembilan

Terdapat banyak ciri-ciri Bilih Podeh yang anda patut tahu. Ciri-ciri ini semestinya tidak sama seperti ikan bilis pedas yang dijual di pasaran luar. Ramai orang yang sangat sukakan ikan bilis pedas sejak mereka mula-mula mencuba Bilih Podeh Negeri Sembilan ini.

Ciri #1 – Pedas Cili Api

ikan bilis pedas dengan cili burung

Ikan bilih podeh ini dimasak menggunakan cili api walaupun tidak ada sambal yang cair, tetapi cili api telah di gaulkan dan diserap oleh ikan bilis sehingga pedas dan sedap oleh kerana rempah gorengannya juga sangat enak dan lazat.

Ciri #2 – Dimasak Teliti

tempah ikan bilis pedas dengan cili burung

Bilih podeh ini juga dimasak dengan sangat teliti dan dalam tempoh yang lama bagi mendapatkan hasilnya yang sangat sedap dan tahan lama. Ia juga tidak berminyak dan sangat bersih. Anda boleh menikmatinya dengan selamat malah ikan bilis ini juga mempunyai khasiat dalam pemakanan.

Ciri #3 – Rasa Rangup

Kehebatan bilih podeh yang disediakan pastinya membuatkan anda mengunyahnya tanpa henti. Kerangupannya membuatkan kanak-kanak juga gemarkannya. Adalah lebih baik makan bilih podeh ini daripada makan makanan ringan yang lain.

Ciri #4 – 100% Ikan Bilis

ikan bilis pedas berapi

Dalam balang Bilih Podeh yang dijual, semuanya adalah berupa ikan bilis 100%. Ia tidak mempunyai barang lain seperti kacang, daun dan sebagainya. Tidak semua orang sukakan kacang, oleh itu, semua orang dapat menikmati bilih podeh ini tanpa perlu mengasingkan bahan lain dari ikan bilis.

Ciri #5 – Penuh Balang

ikan bilis pedas online

Ikan bilih podeh yang di jual dalam balang-balang yang mempunyai pelbagai saiz itu diletakkan penuh balang dengan kandungan ikan bilis sahaja. Untuk pengetahuan anda juga, ikan bilis yang digunakan telah dibuangkan kepala dan perutnya. Ia sangat bersih dan berkhasiat.

Ciri #6 – Pelbagai Cara Pemakanan

cara makan ikan bilis pedas

Bilih Podeh boleh dimakan dengan pelbagai cara seperti dimakan bersama nasi sebagai lauk, roti dan lain-lain lagi. Malah, anda boleh menikmati bilih podeh ini sahaja sebagai pelapik perut atau untuk ratahkan begitu sahaja sebagai jajan ataupun kudapan.

Kelebihan Bilih Podeh, Ikan Bilis Pedas Sedap Negeri Sembilan

kelebihan ikan bilis pedas negeri sembilan

Bilih Podeh mempunyai ciri-ciri dan kelebihannya yang tersendiri yang menjadikan ia begitu sedap, pedas dan menarik perhatian ramai peminat ikan bilis. Ia bukan sahaja sangat sedap dan pedas tetapi rasanya mampu menjadikan anda ceria dan bahagia sepanjang hari. Anda wajib merasai kesedapannya serta perlu mengetahui apakah sebab-sebab anda terpaksa mendapatkan Bilih Podeh ini. Selain itu, ikan bilis pedas sedap ini mempunyai pelbagai kegunaannya yang boleh anda nikmati pada setiap masa.

1. Sebagai Penambah Perasa

ikan bilis pedas penambah perisa

Bilih Podeh ini boleh dijadikan sebagai penambah perasa bagi anda yang sukakan makanan beralaskan sambal atau ikan bilis. Anda boleh masukkan sekali didalam masakan seperti sayur ataupun anda boleh menikmatinya bersama nasi putih serta lauk pauk yang lain. Kadang kala tak perlukan lauk pauk yang lain pun, ikan bilis pedas sedap ini sangat sedap dimakan bersama nasi putih yang panas. Ia merupakan penambah rasa anda dan juga sebagai penambah selera makanan anda. Dengan adanya Bilih Podeh Sedap ini, kanak-kanak juga suka makan nasi!

2. Makanan Sihat Untuk Travel

ikan bilis pedas makanan traveller

Ikan Bilis Pedas Sedap ini juga boleh dijadikan sebagai makanan travel bagi anda yang selalu ke luar negara, melancong, mempunyai kerja diluar kawasan dan sebagainya. Malah, bukan sahaja untuk ke perjalanan jauh, tetapi bagi anda yang ingin membawa ke pejabat, sekolah dan sebagai juga amat sesuai. Sambil-sambil buat kerja tu, anda boleh berkudap-kudap dengan Ikan Bilis Pedas Sedap ini.

3. Kudapan Atau Makanan Ringkas Petang Dan Sarapan

kudapan ikan bilis pedas

Bilih Podeh ini boleh dijadikan makanan tambahan untuk minum petang dan sarapan pagi. Anda boleh memakannya dengan cara meletakkan ikan bilis ini sebagai inti untuk roti atau sandwich. Pastinya ia sangat sedap dan berkhasiat sehingga susah untuk anda berhenti makan. Selain itu, anda juga boleh jadikan ikan bilis pedas sedap ini sebagai kudap-kudapan sewaktu menonton televisyen dan sebagainya.

4. Makanan Tambahan Bulan Puasa

pembuka selera ramadhan bilis pedas

Kelebihan yang ada pada Bilih Podeh ini juga adalah ia boleh dijadikan makanan tambahan pada bulan puasa. Anda boleh jadikan ia sebagai penambah selera untuk bersahur di mana makan nasi putih, telur mata dan ikan bilis ini juga sungguh menyelerakan! Selain itu, ia juga boleh dijadikan stok makanan bagi berbuka puasa di dalam kereta, di tempat kerja, di dalam LRT dan sebagainya.

5. Hadiah Untuk Semua

hadiahkan ikan bilis pedas kepada rakan sahabat

Kesedapan Ikan Bilis Pedas Sedap yang berbaloi ini boleh dijadikan sebagai hadiah untuk kawan-kawan, yang tersayang, keluarga, saudara mara, murid-murid, kenalan anda dan lain-lain lagi. Mereka pasti berpuas hati dengan resepi ikan bilis yang 1 dalam sejuta di Malaysia ini. Ya, anda juga perlu merasainya terlebih dahulu untuk mengetahui betapa sedapnya ikan bilis ini.

6. Harga Murah Dan Berpatutan

ikan bilis pedas segera

Untungnya anda kerana Bilih Podeh Negeri Sembilan ini amat murah dan berpatutan. Anda boleh dapatkan ikan bilis ini dengan harga yang mampu milik dan boleh mendapatkannya secara banyak sekaligus. Bolehlah anda buat simpanan dipejabat, bilik, rumah dan sebagainya. Wah, menarik bukan?

7. Mudah Didapati

penghantaran tempahan ikan bilis pedas online

Ikan Bilis Pedas Sedap ini juga amat mudah didapati. Anda boleh dapatkan sendiri di kedai mereka dan sekiranya tidak berkesempatan atau jauh, mereka juga menyediakan pembelian secara online di mana anda cuma perlu membuat pesanan dan menunggu post tiba dirumah. Ia sangat mudah didapati!

kedai ikan bilis pedas segera

Bilih Podeh mendapat permintaan ramai dan setiap rumah pasti ada paling kurang pun 1 balang Bilih Podeh sebagai makanan tambahan, penambah perasa serta pelapik perut yang hebat. Anda juga perlu mendapatkannya juga!

Harga Ikan Bilis Pedas Sedap Negeri Sembilan

saiz packaging ikan bilih podeh

Harga bagi Ikan Bilis Pedas Sedap ini adalah mengikut saiz balang iaitu terdapat saiz besar dan saiz kecil. Saiz besar berukuran 300g dijual dengan harga RM35 untuk ikan bilis yang pedas biasa manakala ikan bilis yang mempunyai pedas lebih atau extra pedas pula berharga RM37. Bagi ikan bilis balang bersaiz kecil pula boleh anda dapatkan dengan harga RM15 untuk pedas yang biasa dan RM16 untuk pedas lebih atau extra pedas.

Testimoni Mereka Yang Telah Menikmati Bilih Pdeh – Ikan Bilis Pedas Sedap

testimoni ikan bilis pedas testimoni ikan bilis pedas testimoni ikan bilis pedas testimoni ikan bilis pedas testimoni ikan bilis pedas

Tempahan Ikan Bilis Pedas Sedap Dari Bilih Podeh Asli Negeri Sembilan Sekarang!

Ramai yang telah merasa dan menikmati Ikan Bilis Pedas Sedap yang sering diperkatakan. Ikan bilis sedap pedas ini mendapat perhatian semua pihak tidak kira orang dewasa, kanak-kanak dan juga warga tua. Walaupun pedas tetapi kesedapan dan keenakannya membuatkan anda makan tidak berhenti dan ingin lebih lagi. Semua orang yang telah menikmati rasanya pasti akan berpuas hati dan ingin mendapatkannya lagi. Sudahkah anda merasai ikan bilis pedas sedap ini? Jom dapatkan segera Bilih Podeh yang pastinya anda tidak akan rugi merasai keenakannya!

tempahan ikan bilis pedas

BILIH PODEH | PROMOSI IKAN BILIS PEDAS SEDAP NEGERI SEMBILAN
Hubungi: Tekan untuk telefon (017 250 8298) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Bilih Podeh
Instagram: @bilihpodeh

Lokasi HQ:
No 36 Jalan PUJ 2/37 Taman Puncak Jalil 43300 Seri Kembangan Selangor

Lokasi Branch:
No 26 Jalan Bunga Raya 13 Taman Tasik Jaya 70400 Seremban N. Sembilan

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: