Review
Dec 6, 2019, 9:00am

Promosi Rawatan Dermapen Murah Serendah RM109 Di Shah Alam


Masalah kulit boleh diatasi sekiranya setiap orang mengetahui keadaan sebenar kulit mereka dan mendapatkan rawatan serta penjagaan yang bersesuaian. Kedutan, jerawat dan jeragat adalah masalah biasa dihadapi seiring peningkatan usia. Menerusi inovasi dan kemajuan teknologi, kini terdapat rawatan pantas dan selamat iaitu dengan rawatan Dermapen yang boleh memberikan hasil dan berkesan dalam mengatasi masalah itu.

Rawatan Dermapen Di Shah Alam 2019 2021

Kenali Apa Itu Rawatan Dermapen.

Dermapen (microneedling) menggunakan prinsip mesotherapy yang menggunakan sebuah alat yang dilengkapi dengan jarum dengan ukuran dan jumlah yang bervariasi. Prinsip cara kerja dermapen adalah membuat suatu saluran mikro melalui luka-luka kecil yang dibuat dengan alat tersebut, tujuannya adalah untuk merangsang pembentukan kolagen dan serat elastin yang kemudian akan merangsang proses penyembuhan dan pembentukan jaringan yang baru. Penggunaan dermapen dapat meningkatkan kolagen sehingga 40 kali ganda.

Rawatan Dermapen Di Shah Alam Gombak

Bagaimana Rawatan Dermapen Ini Berfungsi?

Menggunakan pelbagai jarum mikroskopik untuk menembusi lapisan permukaan kulit, dermapen mewujudkan corak luka yang sangat kecil untuk memecahkan rantaian kolagen lama dan mencetuskan proses penyembuhan untuk meratakan kemunculan kedut, parut dan bekas jerawat. Jarum pakai buang boleh laras digunakan pada dermapen untuk menampung kawasan berbeza pada kulit yang memerlukan tahap penembusan berbeza untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Ia adalah satu kaedah meremajakan kulit untuk mengembalikan penampilan kulit sihat dengan kesan sampingan yang minimum.

Rawatan Dermapen Di Shah Alam 2020 2021

Penghasilan Kolagen Lebih Mudah Dihasilkan Setelah Melakukan Rawatan Dermapen

Rawatan Dermapen Di Shah Alam Hebat Sekali

Dermapen adalah suatu kaedah rawatan yang digunakan untuk menjana penghasilan kolagen dan juga tisu kulit wajah supaya ianya dapat melembut, menegang serta memberi tona yang lebih sekata. Rawatan Dermapen juga disebut sebagai Terapi Induksi Kolagen, iaitu suatu proses mengembalikan kembali sel kulit baharu supaya anda lebih yakin dengan penampilan diri dan tampil lebih yakin tanpa noda pada wajah

Untuk Kesan Terbaik Pastikan Anda Melakukan Rawatan Mengikut Jadual Yang Telah Ditetapkan

Rawatan Dermapen Di Shah Alam 2019 2021

Keberkesanan rawatan ini sebaiknya dibuat sekurang-kurangnya 4 kali atau bergantung kepada kedalaman parut pada kulit wajah. Kesannya boleh dilihat selepas seminggu iaitu sebaik kulit bertindak balas dengan esen khas yang diletakkan pada permukaan kulit ketika rawatan menghasilkan sel kulit baru dan membuang sel kulit mati. Pada dua hingga tiga hari pertama, kulit akan sedikit kemerahan. Pesakit akan diberikan tatacara penjagaan kulit selepas menjalani rawatan. Tiada apa yang perlu dibimbangkan sekiranya pesakit mengikut dengan teliti tatacara yang diberikan.

Penjagaan Selepas Melakukan Rawatan Dermapen

Rawatan Dermapen Di Shah Alam 2021

Konsep kaedah ini adalah kita rosakkan’ kulit untuk hasilkan kulit baru yang lebih elok dan menggalakkan kolagen kulit. Paling penting adalah mengelakkan terdedah pada cahaya matahari selama seminggu selepas rawatan dan mereka digalakkan memakai topi dan topeng muka jika keluar. Selain itu, pelanggan turut dinasihatkan untuk minum air yang mencukupi iaitu sebanyak tiga liter sehari dan dilarang menggunakan sebarang produk penjagaan kulit selain yang disarankan. Selepas rawatan juga, pelanggan tidak boleh mengambil sebarang minuman kesihatan atau suplemen kerana rawatan ini membabitkan proses dalaman atau lapisan kulit paling dalam yang mungkin akan mempengaruhi keberkesanan rawatan.

Mengenai Masalah Parut, 3 Jenis Parut Ini Sangat Berkesan Bila Melakukan Rawatan Dermapen

Untuk pengetahuan, terdapat pelbagai jenis parut dan parut-parut ini sangat berkesan dihilangkan menggunakan rawatan dermapen. Antara jenis parut yang perlu tersebut adalah :

Rawatan Dermapen Di Shah Alam 2019

1) Parut Ice Pick

Parut ice pick adalah parut yang sangat dalam sehingga ke lapisan dermis kulit. Kulit kelihatan seolah-olah telah ditembusi oleh tongkat ais atau alatan tajam.

2) Parut Box Scar

Parut box scar adalah lekukan bulat atau bujur dengan sisi tegak yang curam. Lebih luas dari parut ice pick.

3) Parut Rolling

Jenis parut ini menyebabkan lekukan seperti gelombang melangkaui kulit yang kelihatan normal. Parut rolling berbeza dari parut box scar kerana tidak jelas. Kulit itu sendiri kelihatan tidak rata dan berkedut.

Dapatkan Rawatan Dermapen Di Eaka Spa, Shah Alam

Rawatan Dermapen Di Shah Alam Hebatnya

Bagi anda yang tinggal di Shah Alam dan berminat dengan rawatan Dermapen ini, anda boleh dapatkan rawatan dermapen di Eaka Spa. Butik kecantikan itu menawarkan kaedah rawatan terkini iaitu dermapen yang berkesan merawat masalah parut dan kerosakan kulit dan dikatakan 10 kali ganda berkesan berbanding rawatan parut yang lain. Rawatan yang berlangsung selama dua jam 30 minit itu mengikut pakej yang diambil pelanggan dapat membantu merawat jeragat, parut jerawat, kedutan dan kulit kusam dengan berkesan. Kesannya boleh dilihat selepas seminggu iaitu sebaik kulit bertindak balas dengan esen khas yang diletakkan pada permukaan kulit ketika rawatan menghasilkan sel kulit baru dan membuang sel kulit mati.

Siapa Yang Sesuai Melakukan Rawatan Dermapen Ini?

Rawatan Dermapen Di Shah Alam 2020

1. Rawatan ini sesuai untuk lelaki dan wanita
2. Sesuai untuk anda yang mempunyai parut
3. Sesuai untuk anda yang mempunyai Parut lekuk jerawat
4. Parut jerawat yang telah kehitaman (parut degil nak hilang)
5. Kulit kusam yang melampau (pakai produk chemical pun dah tiada kesan)
6. Kulit kendur

Kelebihan Melakukan Rawatan Dermapen Kepada Wajah 

Rawatan Dermapen Di Shah Alam Di Malaysia

? Meratakan kembali parut lekuk/berlubang yang hodoh
? Menghaluskan kulit (skin rejuvenation)
? Menyamarkan parut bekas jerawat
? Menyamarkan garis-garis halus dan tanda-tanda penuaan
? Membantu mengatasi masalah hiperpigmentasi seperti flek
? Meningkatkan penyerapan bahan bahan nutrient yang disapukan pada wajah
? Mencerahkan kulit dan membuat wajah kelihatan lebih berseri
? Memudar dan menghilangkan jeragat
? Merangsang pembentukan Kolagen pada kulit agar lebih anjal
? Yang paling Best dengan sekali rawatan sahaja parut lubang dah nampak pudar sangat-sangat!

Promosi Rawatan Dermapen Murah Serendah RM109 Di Eaka Spa

Rawatan Dermapen Di Shah Alam Hebat Amat

Bagi anda yang sudah lama teringin melakukan rawatan dermapen tetapi selalu sahaja tidak mempunyai bajet yang mencukupi, inilah masa yang sesuai! Jangan lepaskan peluang kerana promosi Rawatan Dermapen Serendah RM109 ini akan tamat pada bila-bila masa sahaja. Cepat booking rawatan anda dengan Eaka Spa sementara masih kosong!

Masalah Parut Jerawat, Liang Pori, Kusam Kini Tiada Lagi Setelah Melakukan Rawatan Dermapen Di Eaka Spa 

Rawatan Dermapen Di Shah Alam Hebat Rawatan Dermapen Di Shah Alam Dipercayai Rawatan Dermapen Di Shah Alam Di Malaysia

Tunggu Apa Lagi? Booking Rawatan Dermapen Anda di Eaka Spa Sekarang !

Jom Booking Rawatan Dermapen Anda di Eaka Spa SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

1895F2, Lorong Pondok 1, Jalan Siswi Kanan, Kampung Sungai Kandis Shah Alam, Malaysia 40460

   
Jom Booking Rawatan Dermapen Anda di Eaka Spa SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Booking Rawatan Dermapen Anda di Eaka Spa SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: