Review
Sep 3, 2018, 11:39am

Promosi Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit Tanpa Steroid


Rasa gatal adalah gejala yang kita semua alami. Walau bagaimanapun, gatal boleh menjadi sukar bagi seseorang untuk menerangkan kepada orang lain. Walaupun gejala gatal-gatal terdapat dalam pelbagai bentuk, ia biasanya membawa kepada rasa kulit yang tidak selesa. Ia mungkin terasa seperti seolah-olah sesuatu merangkak pada kulit anda. Gatal boleh meresap (di seluruh badan) atau setempat sahaja – semua bahagian badan atau terhad kepada tempat tertentu – dan terdapat banyak punca gatal-gatal bagi “diffuse” dan “localized”.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit

Antara Masalah Kulit Yang Sering Dihadapi:

Kulit Kering

Ia adalah salah satu punca kulit gatal yang paling biasa terjadi . Jika anda tidak melihat sebarang benjolan merah terang atau tidak menyedari sebarang perubahan mendadak pada kulit, ini bermaksud kulit kering adalah punca yang mungkin.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit kering

Faktor persekitaran yang boleh menyebabkan kulit kering termasuklah cuaca terlampau panas atau sejuk dengan kelembapan yang rendah, serta mencuci terlalu banyak. Kulit kering boleh menjejaskan mana-mana peringkat umur, tetapi apabila umur meningkat, kulit akan menjadi lebih nipis dan kering.

Ekzema

Ekzema, atau dermatitis atopik, adalah punca utama bagi ruam kulit pada kanak-kanak. Penyebabnya telah dikaitkan dengan kerosakan terhadap permukaan kulit. Ini menyebabkan kulit menjadi kering, membuatkan ia berisiko untuk mendapat kerengsaan dan keradangan.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit ekzema

Adalah penting untuk mengekalkan kulit yang sentiasa lembap. Ekzema akan pulih dari semasa ke semasa. Pesakit dengan ekzema perlu berhati-hati kerana mereka lebih terdedah kepada jangkitan kulit.

Alahan

Kerengsaan dan tindak balas alergi juga boleh menyebabkan kulit gatal. “Allergic contact dermatitis” berlaku apabila kulit berhadapan dengan alergen. Hasil daripada alergi kulit adalah ruam merah yang gatal termasuklah lepuh kecil atau benjolan. Ruam timbul apabila kulit bersentuhan dengan alergen, bahan yang akan diserang oleh sistem imun. Selalunya terdapat penangguhan masa antara pendedahan terhadap alergen dan apabila ruam berlaku.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit alahan

Reaksi alahan boleh terjadi apabila menyentuh pakaian, haiwan peliharaan, bahan kimia, sabun, dan bahan seperti racun ivy atau kosmetik. Alahan makanan juga boleh menyebabkan kulit gatal.

“Hives”

Ia adalah keradangan kulit yang disebabkan oleh pelepasan bahan kimia dalam badan yang dipanggil histamin. Keadaan ini akan menyebabkan pembuluh darah kecil menjadi bocor yang menyebabkan kulit membengkak.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit hives

Terdapat dua jenis “hives”. “Acute hives” selalunya berlaku selepas bersentuhan dengan pencetus alergi, seperti makanan atau ubat tertentu. Sebab-sebab yang bukan alergi seperti cuaca yang terlalu panas atau sejuk, terdedah kepada matahari, atau senaman juga boleh bertindak sebagai pencetus alergi.

Gatal lain-lain

Gatal-gatal juga boleh dikaitkan dengan parasit seperti cacing, serangga seperti “bedbugs”, nyamuk, atau kutu. Jangkitan kulat seperti “athlete’s foot” juga boleh menyebabkan gatal-gatal di sekitar jari kaki. Kulit gatal juga boleh disebabkan oleh keadaan kesihatan yang lebih serius. Gangguan saraf yang disebabkan oleh diabetes, saraf sempit, dan kayap boleh menyebabkan gatal-gatal yang teruk.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit biasa

Gejala Gatal Boleh Dikaitkan Dengan:

 • Ruam
 • Kulit kering
 • Kulit merekah
 • Kulit berkerak
 • Kulit kepala berkerak
 • Kemerahan pada kulit
 • Benjolan pada kulit
 • Lepuh
 • Tompok atau bintik pada kulit.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit lepuh

Apakah Rawatan Gatal Kulit

Pilihan rawatan bergantung kepada punca gatal-gatal. Bagi orang-orang yang mengalami kulit kering, pelembap yang baik mungkin diperlukan. Pelembap yang baik biasanya boleh membantu memperbaiki kulit kering. Kulit yang sangat kering boleh menjadi tanda amaran bagi dermatitis. Anda mungkin perlu berjumpa dengan pakar dermatologi untuk membantu mendapatkan kelegaan dan memastikan keadaan tidak menjadi semakin teruk.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit doktor

Daun Gelenggang Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit Tanpa Steroid

Glow Gelenggang, produk herba organik membantu melegakan gatal-gatal kulit yang disebabkan oleh resdung dan penyakit berkaitan kulit seperti gatal kulit, ekzema, proriasis, bisul, kudis buta, dan kurang tanpa steroid dan selamat.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit terkini

Glow Gelenggang Produk Keluaran Bumiputra

Produk homemade keluaran Bumiputra khusus untuk hilangkan gatal-gatal kulit dengan menggunakan bahan asas daun gelenggang (Cassia Alata leaf) dan bahan-bahan premium lain iaitu Glow Gelenggang dipecayai dapat membantu masalah kegatalan pada kulit. Gatal-gatal yang disebabkan oleh eczema, psoriasis, kurap, kayap, panau, bisul, kudis buta, kurap susu bayi, resdung, kulat air, panau dan lain-lain penyakit kulit gatal boleh dirawat dengan cara memakai Daun Gelenggang ini. Paling istimewanya, Glow Gelenggang ini tidak menggunakan streroid yang mungkin agak bahaya bila dipakai lama pada kulit.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit set

Apa Yang Membuatkan Glow Gelenggang Begitu Berkesan?

Glow Gelenggang merupakan satu krim gatal topical homeopati berasaskan daun gelenggang yang dihasilkan dengan cara menggabungkan bahan-bahan semulajadi dengan teknologi ozon yang dapat melegakan pedih gatal, mengurangkan radang untuk bermacam macam masalah, dan membekalkan kelegaan pada masalah kulit yang rosak.

glow gelenggang

1. Anti Bakteria, Kelegaan Tanpa Bahan Terlarang

Apabila disapu, Glow Gelenggang akan melawan bakteria dan kulat pada kawasan kulit terjejas. Patogen inilah yang mengakibatkan jangkitan pada kulit terjejas masalah eczema. Dengan menyapu Glow Gelenggang, ia akan mula untuk melegakan dan menghilangkan symptom eczema ini. Bahan penyembuhan ini tidak mengandungi sebarang corticosteroids atau antibiotik mahupun steroid.

glow gelenggang Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit

2. Mengurangkan Radang, Kegatalan, Pedih, Gatal Dan Tidak Selesa

Kandungan semulajadi Glow Gelenggang ini dapat memberi kelegaan untuk mengurangkan radang dan melegakan kegatalan, pedih gatal,dan tak selesa. Setiap kandungan Glow Gelenggang dipilih berdasarkan rekod saintifik dan hasil penyelidikan klinikal dalam memberikan hasil yang sempurna dalam terapi kulit.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit tidak selesa

3. Membantu Kulit Rosak Dan Mengelakkan Kesan Parut

Apabila kulit semakin rosak, aka nada potensi untuk kulit berparut atau bengkak kekal. Glow Gelenggang dapat meransang pergerakan darah dan menggalakkan pertumbuhan sel kulit yang baru dan menghalang parut daripada terhasil.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit pada badan

4. Mudah, Selamat, Tidak Menyakitkan Dan Tiada Kesan Sampingan

Tidak seperti produk lain, Glow Gelenggang tidak mengandungi bahan kimia atau sebarang kesan sampingan. Ianya 100% semulajadi dan boleh digunakan oleh seisi rumah.

Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit selamat

Bahan-bahan Dan  Fungsi Glow Gelenggang

Bahan aktif dalam daun gelenggang mengandungi agen anti kulat, anti bakteria dan anti fungus yang tinggi. Telah lama diamalkan oleh nenek moyang kita & masyarakat seluruh dunia.

bahan tradisi rawat kulit

 • Habbatus Sauda (Black Seed Oil) untuk kurangkan radang dan sembuhkan luka luaran.
 • Minyak Argan (Argan Oil) supaya kulit halus dan licin, mudah penyerap dalam kulit.
 • Minyak Zaitun (Olive Oil) sebagai pelembap yang tahan lama pada kulit.
 • Susu Kambing (Goat Milk) untuk mencerah, melembap, mencegah kulit kasar, kering dan kusam.
 • Crystal Menthol untuk menyejukkan kulit, tidak panas.

Glow Gelenggang ini boleh digunakan oleh siapa sahaja baik kanak-kanak, dewasa, wanita hamil, wanita berpantang, orang tua.

Promosi Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal, Glow Gelenggang:

Sabun Herba

 1. 1 unit Sabun Herba Organik RM47
 2. 2 unit Sabun Herba Organik RM70 (JIMAT RM24)
 3. 4 unit Sabun Herba Organik RM140 + FREE 1 unit Sabun Herba bernilai RM47 (JIMAT RM95)

sabun herba Produk Terbaik Untuk Hilang Gatal-Gatal Kulit

Minyak Herba

 1. 1 unit Minyak Herba Organik RM47
 2. 2 unit Minyak Herba Organik RM70 (JIMAT RM24)

minyak herba glow gelenggang

SET (mengandungi sabun herba & minyak herba)

1 set RM70 (Jimat RM24)

2 set RM140 + FREE 1 unit Sabun Herba bernilai RM47 (JIMAT RM95)

 • Setiap pembelian akan menerima FREE Gift dari Glow Gelenggang
 • FREE Postage untuk seluruh Malaysia.
 • RM50 untuk luar dari Malaysia

Lihat Keberkesanan Glow Gelenggang Merawat Penyakit Kulit

testimoni glow gelenggang testimoni glow gelenggang testimoni glow gelenggang

Glow Gelenggang – Produk Terbaik Untuk Hilangkan Gatal-Gatal Kulit Dengan Berkesan. Dapatkan Sekarang!

glow gelenggang terbaik rawat gatal

Hentikan masalah kulit anda dengan penyelesaian terbaik. Glow Gelenggang yang terdiri daripada formulasi semulajadi memang produk terbaik untuk hilangkan gatal-gatal kulit dengan berkesan.

GLOW GELENGGANG | PRODUK TERBAIK UNTUK HILANGKAN GATAL-GATAL KULIT
Hotline: Tekan untuk telefon (014-5445951) | Tekan untuk WhatsApp
FB Page: Glow Gelenggang
Website: www.glowgelenggang.com

Nak order Glow Gelenggang?

Sila telefon ke +60145445951 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak order Glow Gelenggang?

Sila telefon ke +60145445951 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak order Glow Gelenggang?

Sila telefon ke +60145445951 atau WhatsApp SEKARANG!