Review
Jan 25, 2018, 10:21am

Promosi Penapis Udara Coway Kembali Lagi


Penapis udara atau pencuci udara adalah alat yang digunakan untuk menapis bahan cemar yang terkandung dalam udara. Penapis udara banyak digunakan di malaysia kerana ia banyak membantu mengurangkan masalah alergi, asma dan pencemaran asap rokok. Penapis udara sangat penting untuk melindungi kesihatan anak-anak terutama bayi yang baru lahir.

promosi penapis udara coway

Penapis udara membantu menyegarkan kembali udara dalam ruang yang tiada pengaliran udara yang baik. Kotoran seperti debu dan habuk kekal di dalam rumah selain tiada udara yang segar keluar masuk ke dalam rumah. Rumah atau bilik yang sentiasa tertutup adalah sangat  disarankan untuk memasang satu unit penapis udara.

Penapis Udara Dapat Melindungi Udara Di Dalam Rumah

Selain itu penapis udara juga dapat menyedut bulu-bulu haiwan peliharaan seperti bulu kucing dan anjing didalam rumah. Bulu kucing kebiasaanya akan beterbangan di udara, melekat di sofa atau bertebaran di lantai. Apabila penapis udara dipasang bulu-bulu tadi akan disedut dan dikumpul di dalam penapis udara lantas menambah kebersihan udara didalam rumah. Ini dapat membantu mengurangkan masalah alergi anak-anak terhadap bulu haiwan. 90% pengguna akan memberikan maklum balas anak-anak tidak lagi bersin teruk selepas memasang penapis udara coway.

promosi penapis udara coway untuk anda

Maklum balas dari pelanggan menyatakan selepas penapis udara dipasang, bau busuk berkurangan. Bau busuk seperti bau haiwan dan bau kepam berkurang kerana penapis udara ini dilengkapi dengan penapis aktif karbon yang berfungsi meneutralkan bau-bauan.

Penapis Udara terbaik berteknologi RBD Plasma dari Coway

Penapis udara Coway sangat berkesan menyedut habuk-habuk halus & kasar yang berterbangan di udara. Bukan itu sahaja, penapis udara Coway juga berupaya memerangkap bulu-bulu haiwan peliharaan yang berterbangan di ruang udara dalam rumah. Selain itu, penapis udara Coway berkebolehan menyerap asap-asap especially asap rokok, gas-gas, virus, kuman, bakteria serta bau-bauan yang tidak menyenangkan. Sangat sesuai dipasang dirumah sekiranya kita mempunyai haiwan peliharaan. Penapis udara Coway juga mempunyai indicator light untuk mengesan kualiti udara di persekitaran.

teknologi penapis udara coway ada promosi

Untuk Memilih Penapis Udara Yang Baik, Pastikan Penapis Udara Tersebut Dilengkapi Penapis Seperti Rbd Plasma Dari Coway

Coway sentiasa mendapat permintaan yang tinggi kerana ianya High efficiency particulate air (HEPA) dan juga mempunyai liputan keluasan yang bersesuaian. HEPA adalah penapis yang menapis 99.97% partikel bersaiz melebihi 0.3micron. HEPA filter adalah wajib untuk mengelakkan penularan bakteria dalam udara, dan penyebaran microorganisms. HEPA filter juga adalah pelindung kepada virus yang kerap dijangkiti oleh kanak-kanak seperti selesema. Untuk melindungi dari serangan virus yang membawa maut seperti H1N1, Selesema Burung dan lain-lain, setiap keluarga haruslah memiliki sekurang-kurangnya satu unit penapis udara di setiap rumah.

penapis udara dengan anti HEPA filter coway

6 Peringkat Lapisan Yang Terbaik Dari Penapis Udara Coway

Coway sangat komited untuk memberikan yang terbaik kepada pelanggan. Aspek kesihatan amatlah dititikberatkan lantas coway meletakkan sehingga 6 peringkat tapisan di dalam penapis udara coway. Anda akan menikmati pengalaman yang berbeza apabila menggunakan penapis udara coway ini.

6 lapisan penapisan udara coway yang masih ada promosi

  1. Pre-Filter – Menapis habuk dan kulapuk bersaiz besar serta debunga
  2. Legionella Filter – Menapis Legionella, Staphylococcus, Aureus serta bakteria lain
  3. Anti-Flu HEPA – Menapis debu halus, bakteria, kulapuk serta asap rokok
  4. RBD Plasma – Menapis kulapuk dan kuman seperti Aspergillus Nigermand dan E. Coli. Penapis udara coway memepunyai pembasmi kuman yang unik dan sangat berkuasa.
  5. AC Catalyst РMenapis gas merbahaya seperti formaldehyde,  xynene dan VOCs lain.
  6. Deodorization – Menapis bau busuk, VOCs dan bau rokok.

Ciri Umum Lain Yang Hebat

promosi penapis udara coway yang ada ciri hebat

Smart Air Control System – Membolehkan penapis udara beroperasi pada kelajuan optimum dengan mengesan dan mengenalpasti kualiti udara dalam bilik pada masa tersebut.

Smart Air Quality Indicator – Kualiti udara dalam bilik pada masa sesuatu masa dipantau oleh sensor zarah dan boleh dilihat melalui smart circle atau bulatan bewarna yang comel seperti di rajah bawah.

promosi penapis udara coway dengan ciri canggih

Ia juga direka dengan kawalan aliran udara yang boleh bergerak pada 3 arah berbeza mengikut keperluan dan jenis tapisan yang dikehendaki. Aliran mendatar untuk menapis debu dalam rumah dan zarah-zarah dari luar, aliran mendatar bersama aliran menegak, untuk meningkatkan kualiti udara dan aliran menegak untuk menapis bau, partikel halus, dan sebagainya. Semuanya beroperasi secara automatik apabila di tetapkan.

promosi penapis udara dari coway

Hasil Tapisan Penapis Udara Coway

Bulu kucing, habuk, debu halus terperangkap di dalam penapis udara coway. Inilah antara punca sesetengah orang mengalami masalah pernafasan, kesukaran tidur, bersin yang kerap dan hidung gatal-gatal kerana kotoran halus ini mengganggu sistem pernafasan.

hasil tapisan penapis udara coway

Servis Dan Waranti Jadi Tarikan

Servis dan jaminan ditawarkan Coway menjadi tarikan pengguna membuat pilihan.

Ramai memilih jenama Coway kerana servis dan jaminan. Bukan itu sahaja, ia juga boleh dibeli dengan menggunakan dua cara iaitu tunai dan sewaan kerana tidak semua pengguna mampu membeli barang bernilai RM3,000 secara tunai.

jaminan dan servis penapis udara coway

Walaupun jenama lain banyak dijual dipasaran malah ada yang menawarkan harga yang lebih murah tetapi produk tersebut tidak ada perkhidmatan selepas jualan. Berbeza dengan Coway yang memberikan jaminan terhadap servis yang terbaik dan secara percuma kepada pembeli.

Tahap Kesihatan Dapat Ditingkatkan Dengan Penapis Udara Coway

Sudah tentu, tidak ada yang akan tidak bersetuju dengan hakikat bahawa udara tanpa filter boleh membahayakan kesihatan mereka akibat pencemaran dan kekotoran seperti debu, asap, bau-bauan, kuman dan sebagainya. . Penapis udara Coway mempunyai indicator light untuk mengesan kualiti udara di persekitaran agar sentiasa bersih dan segar.

sistem tapisan dalam penapis udara coway terkini

Bagaimana Penapis Udara Coway Meningkatkan Tahap Kesihatan Diri

Penggunaan sistem penapis udara berteknologi RBD Plasma dapat mempertahankan badan daripada penyakit dan membawa kepada kesihatan yang lebih baik dan kesejahteraan.

Sistem penapis udara berteknologi RBD Plasma menghasilkan udara lebih baik dan tidak berbau, dengan mengeluarkan bahan cemar bakteria. Sistem penapis udara ini juga boleh mengeluarkan udara yang tidak baik dalam rumah semasa penggunaan, mencegah bahan berbahaya ini daripada memasuki badan anda.

sistem tapisan udara hebat penapis udara coway

Servis Berkala Setiap 2 Bulan Coway

Ya, ini adalah penting kerana pihak R&D Coway di Korea telah menetapkan servis sanitasi untuk isi rumah di Malaysia ialah setiap 2 bulan. Jika dipanjangkan, boleh memudaratkan pengguna. Jika servis 2 bulan pun airnya teruk, apatah lagi 3 bulan dan ke atas. Jangan ambil risiko. Penapis udara yang bagus pastinya tidak murah. Maka, penapis udara seperti coway boleh disewa jika anda memilih untuk tidak membelinya secara terus.

servis berkala dari coway penapis udara dan air

Tanggungjawab Yang Dilakukan Coway Jika Berlaku Kerosakan

Sekiranya produk customer mempunyai masalah, kami akan buat laporan kerosakan kepada Coway dan semua produk Air Purifier Coway akan melalui 5 peringkat penapisan.

Peringkat 1 – Pre Filter
Peringkat 2 – Medium Filter
Peringkat 3 – Customised Filter
Peringkat 4 – Deodorisation Filter
Peringkat 5 – Anti-Flu HEPA Filter

bagaimana penapis udara coway bekerja

1. Pre-Filter

Berfungsi untuk menapis habuk, rambut, pasir, benda-benda kotor yang kasar dan ia

hanya di basuh sahaja.

2. Legionella Filter

Berfungsi untuk menapis bakteria terutamanya bakteria legionella dan benda-benda

yang lebih kecik dan ia perlu ditukar pada setiap 4 bulan sekali.

3. Anti Flu HEPA Filter

Menapis bakteria, nikotin dan juga kuman. Specialnya Anti Flu HEPA Coway ialah ia

mempunyai gabungan extrak GINKO dan Japaness Sumac, dan pore size nya ialah

0.3 micron. Anti Flu Hepa perlu ditukar pada setiap 12 bulan.

4. RBD Plasma Filter

Mampu membunuh bakteria dan juga kuman dan menyah aktifkan virus dengan

lebih berkesan. Keadaan untuk RBD Plasma ialah Half Permanent (maksudnya

kalau rosak baru ditukar).

5. Anti-Bacterial Catalyst Filter

Menyah aktifkan virus. Dalam penapis udara Lombok II, RBD Plasma Filter dan Anti

Bacterial Catalyst Filter perlu ada bersama-sama. Perlu ditukar pada setiap 24 bulan

tapi akan dibersihkan pada setiap 2 bulan oleh Cody Coway.

6. Active Carbon Deodorization

Menapis semua jenis bau-bauan tak kira bau wangi atau busuk. Perlu ditukar pada

setiap 24 bulan.

Produk Yang Hebat Datang Dengan Servis Yang Baik

Cody coway akan pastikan produk anda berfungsi di tahap yang optimum. Untuk memastikan penapis udara berfungsi pada tahap opitmum, produk haruslah diservis. Setiap 2 bulan Coway Lady (Cody) akan datang ke rumah pengguna dan melakukan servis. Setiap kotoran maupun luar dan dalam akan dilap dan dicuci bersih. Kotoran yang melekat pada filter juga akan dibuang. Filter yang sudah tamat tempoh pula akan ditukar yang baru. Tiada caj tambahan dikenakan selama tempoh 5 tahun sewa beli.

servis dan promosi penapis udara coway

Promosi Penapis Udara Coway Kembali Lagi

Berita baiknya, kini anda boleh memiliki penapis udara berteknologi RBD Plasma dengan harga yang mampu milik iaitu RM95 sementara promosi sedang dijalankan. Dengan memiliki penapis udara ini 99.99% virus didalam udara akan ditapis dengan adanya penapis HEPA bersama-sama dengan debu-debu halus.

promosi penapis udara coway serendah RM95

Dapatkan Penapis Udara Coway Sekarang!

Untuk mendapatkan penapis udara terbaik berteknologi RBD Plasma hubungi cik Wati sekarang!

Jom Pasang Penapis Udara Coway SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Pasang Penapis Udara Coway SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Pasang Penapis Udara Coway SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: