Review
Aug 1, 2018, 10:01pm

Promosi Penapis Air Coway Murah di Shah Alam


Air merupakan sumber asas yang paling penting dalam kehidupan manusia. Tanpa air tak mungkin manusia mampu meneruskan kehidupan. Air digunakan sebagai sumber minuman bagi manusia dimuka bumi ini.. Bukan itu sahaja malah air juga digunakan bagi tujuan membasuh, mandi, memasak dan sebagainya. Pada hari ini, kita mendapat bekalan air melalui paip air. Bersihkah air paip yang kita gunakan itu? Adakah anda yakin ia selamat digunakan untuk seisi keluarga anda?

Promosi Penapis Air Coway Sinki

Dewasa ini, masih ramai rakyat Malaysia tidak sedar malah tidak mahu ambil tahu akan kandungan air paip yang mengandungi pelbagai kotoran dan bahan yang menjadi penyumbang utama risiko bahaya kepada manusia. Mungkin dari mata kasar kita, air yang digunakan kelihatan bersih dan selamat diminum walhal di dalamnya terkandung bahan-bahan merbahaya seperti klorin, karat, bendasing dan sebagainya.

Mungkin ramai yang tidak tahu yang klorin yang pada asalnya digunakan untuk melunturkan warna keruh air sebenarnya berbahaya kepada manusia.. Klorin tidak boleh dihapuskan dengan proses didihan malah selepas dididih, ia menjadi semakin berbahaya kepada manusia. Tahukah anda bahawa air paip yang diminum dan digunakan sejak sekian lama adalah salah satu penyebab barah? Ini bukanlah omongan kosong tetapi ia telah dibuktikan oleh para saintis yang telah mengkaji mengenai air paip yang dirawat menggunakan klorin dan kesannya terhadap hidupan.

Promosi Penapis Air Coway Karat

Bukan klorin sahaja berbahaya malah karat dalam air paip juga berbahaya.. Dari mana datangnya karat ini? Proses karatan berlaku apabila air melalui saluran paip besi. Mungkin jika kita lihat dari mata kasar, karat tidak kelihatan sama sekali.. Tetapi, jika anda menggunakan penapis air di rumah, pasti anda dapat lihat betapa kotornya penapis yang digunakan dengan warna karat.

Air paip sebenarnya bukan sekadar mengandungi klorin dan karat sahaja tetapi terlalu banyak bahan yang tercemar di dalamnya seperti raksa, plumbum, arsenik, ubat gegat dan keladak daripada baja, racun serangga, racun rumpai dan bahan buangan industri. Pendek kata, air paip yang kita gunakan itu mengandungi pelbagai bahan yang bahaya yang mampu meracuni manusia secara senyap.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Air Yang Bersih Dan Selamat?

Anda tidak perlu bimbang kerana setiap masalah ada jalan penyelesaianya. Untuk mendapatkan sumber air yang bersih dan selamat setiap hari, anda perlukan sesuatu yang bukan sahaja dapat memastikan air paip bebas dari kuman dan kotoran malah bebas dari bahan-bahan yang boleh berbahayakan diri anda. Bagaimana? Ya, untuk menyelesaikan masalah air paip kotor dan berbahaya anda perlukan satu sistem penapisan air paip yang bagus bukan sahaja hanya sekadar menapis air tetapi mampu menapis, merawat dan mengekalkan nutrien asli air seperti Penapis Air Coway Murah di Shah Alam.

Promosi Penapis Air Coway Duta

Bagaimana Penapis Air Berfungsi?

Dipasaran sekarang terdapat pelbagai jenis dan jenama penapis air termasuklah Penapis Air Coway dimana anda boleh dapatkan promosi Penapis Air Coway murah di Shah Alam. Sebelum beli, anda perlu tahu dahulu bagaimana penapis air berdungsi dan apakah peranannya. Tahukah anda dari mana datangnya air paip?

Untuk pengetahuan anda, air paip yang kita guna setiap hari hasil daripada kitaran air dimana air diperoses dari air hujan yang kemudiannya turun ke sungai, lalu ditapis dan terus disalurkan ke paip. Manakala air yang kita telah gunakan, sisa air nya akan melalui sistem perparitan sehingga air tersebut akan sampai ke laut dimana air disejat dan menjadi awan. Dari situ kitaran air akan bermula sekali lagi dan seterusnya. Bersihkah air yang kita gunakan setiap hari?

Promosi Penapis Air Coway Carta

Sudah pastinya persoalan itu bermain difikiran anda sekarang kan? Maka, disinilah penapis air memainkan peranan untuk memastikan air yang kita guna bersih dan selamat. Bagaimana? Ok, terdapat dua teknik untuk membuang kotoran daripada air iaitu dengan melalui tapisan fizikal dimana air akan melalui pelbagai jenis penapis untuk memerangkap kotoran yang terdapat dalam air dan dengan menggunakan tapisan berbentuk kimia dimana air akan melalui bahan aktif yang dapat mengasingkan bahan-bahan kimia di dalam air tersebut.

Kebanyakkan penapis air yang ada dipasaran sekarang hanya menggunakan kaedah tapisan fizikal sahaja tetapi tidak bagi Penapis Air Coway dimana sistem penapisannya lebih terperinci dan lebih bagus berbanding jenama lain.

Penapis Air Coway

Setiap orang patut meminum air yang sangat bersih. Air yang bebas dari segala bahan-bahan asing yang boleh memudaratkan buah pinggang. Sistem tapisan penapis air coway menggunakan teknologi membrane sehalus 0.0001 mikron. Dengan kehalusan ini hanya molekul-molekul air sahaja berjaya melepasinya manakala bahan-bahan lain akan tertapis keluar. Maka kita akan dapat air yang sangat bersih dan tulen yang dikenali juga dengan nama air RO.

Promosi Penapis Air Coway Pilihan

Coway kini menjadi salah satu jenama penapis air yang terkenal malah mempunyai keistimewaan yang mungkin tiada pada jenama penapis air yang lain. Syarikat Coway ditubuhkan pada tahun 1989 dan sejak itu Coway telah menunjukkan kepentingannya dalam penyelidikan bagi menyelesaikan masalah-masalah berkaitan persekitaran seperti air, udara dan sebagainya. Bertapak secara kukuh di negara Korea dan Malaysia, syarikat Coway bermatlamat untuk menjadikan dunia kita lebih bersih.

Coway telah mengeluarkan pelbagai jenis penapis air dimana anda boleh dapatkan promosi Penapis Air Coway murah di Shah Alam. Penapis Air Coway terdiri daripada beberapa jenis iaitu Ionized Alkaline yang dapat membekalkan air yang ditapis dan juga dapat menghasilkan air ionized alkaline yang sangat baik untuk sistem badan kita, RO Water atau reverse osmosis dimana distem tapisan air menggunakan sistem tapisan reverse osmosis untuk penapisan air yang lebih bersih dan berkesan dan yang terakhir Natural Water yang menggunakan sistem tapisan yang baru dinamakan Nanotrap untuk mendapatkan air tapisan yang sangat bersih.

Keistimewaan Beli Penapis Air Coway Murah di Shah Alam

Apakah yang saya dapat sekiranya saya beli Penapis Air Coway murah di Shah Alam? Soalan yang biasa meniti dibibir pelanggan Coway. Ok, kini anda boleh dapatkan promosi Penapis Air Coway murah di Shah Alam dengan harga serendah Rm65 sebulan sahaja dengan pendaftaran yang percuma. Bukan itu sahaja, malah anda juga akan dapat menikmati servis percuma, pertukaran filter percuma, pemasangan percuma dan sudah pastinya mempunyai warranty. Selain itu juga, anda akan menikmati servis yang berterusan sehingga 7 tahun dengan servis percuma bagi setiap 2 bulan manakala pertukaran filter percuba bagi setiap empat bulan.. Apa yang lebih menarik, Penapis Air Coway ini dapat menyediakan air dalam tiga suhu berbeza iaitu panas, suam dan sejuk. Ini boleh menyenangkan kerja anda seharian.

Promosi Penapis Air Coway Selamat

Perkhidmatan servis percuma bagi setiap 2 bulan merupakan perkhidmatan servis yang paling kerap dilaksanakan dan dilakukan secara percuma. Dalam tempoh 7 tahun, servis penapis air coway akan dilakukan oleh wakil coway yang berpengalaman dan bertauliah. Jadi, sepanjang  tempoh tersebut anda tak perlu risau akan sebarang kemungkinan.

Promosi Penapis Air Coway Murah di Shah Alam

Sekiranya anda memilih untuk membeli Penapis Air murah di Shah Alam, anda akan ditawarkan pelbagai promosi yang menarik.. Antaranya :-

Promosi Penapis Air Coway Terkini

Promosi Penapis Air Coway Harga

Promosi Penapis Air Coway Terbaik

Promosi Penapis Air Coway Ciri

Dapatkan Promosi Penapis Air Coway Murah Di Shah Alam Sekarang!!

Dengan pemasangan dan servis percuma serta warranty sehingga 7 tahun, anda akan rugi jika tidak dapatkannya promosi Penapis Air Coway murah di Shah Alam sekarang bagi menjamin keselamatan air dirumah anda. Ianya terbukti berkesan dengan hanya mengeluarkan perbelanjaan cuma RM65 sebulan. Jika anda seorang yang benar-benar mementingkan kebersihan dan kesihatan keluarga anda, ini merupakan langkah yang bijak untuk anda ambil dengan membeli Penapis Air Coway murah di Shah Alam. Jom dapatkan sekarang sementari promosi masih ada!

Promosi Penapis Air Coway Logo

COWAY | PENAPIS AIR TERBAIK
Hubungi: 
Tekan untuk telefon (013-2942084) | Tekan untuk Whatsapp
Lokasi: Johor, Kuala Lumpur, Selangor, Melaka & Perak

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: