Review
Dec 5, 2019, 5:04pm

Promosi Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah dan Haji ByAriana


Adakah anda bakal menunaikan haji dan umrah tidak lama lagi? Tahniah diucapkan kerana tidak ramai yang mempunyai peluang seperti anda untuk menunaikan haji dan umrah serta melihat Tanah Suci Mekah. Anda merupakan seorang yang sangat beruntung kerana boleh melihat Ka’abah di depan mata dan dari jarak yang dekat. Ia merupakan salah satu ibadah yang amat suci dan memberikan pahala yang amat besar kepada sesiapa yang menunaikannya.

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah

Sekiranya anda merupakan seorang wanita yang ingin mengerjakan haji ataupun umrah, sudah tentu anda mempunyai pelbagai persiapan yang perlu dilakukan. Hal ini kerana, anda perlu bersedia dari segi fizikal dan mental dan persiapan tersebut perlulah dibuat dengan rapi agar anda dapat mengerjakan haji atau umrah anda dengan selesa. Anda boleh melihat tips – tips persiapan untuk mengerjakan haji dan umrah seperti di bawah.

Tips Persiapan Sebelum Mengerjakan Haji Dan Umrah Bagi Wanita

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 25

Sekiranya anda ingin mengerjakan umrah dan haji yang selesa, berikut adalah persiapan yang anda perlu bawa bersama ketika anda ke sana. Anda boleh ikuti panduan yang bakal diberikan untuk memastikan anda dapat mengerjakan haji dan umrah dengan mudah, InshaAllah.

 • Beg Plastik

Beg plastik adalah salah satu keperluan penting yang perlu dibawa bersama sekiranya anda ingin mencuci baju dengan mudah. Anda tidak perlu bawa baldi bersama. Hanya rendamkan baju yang ingin dicuci di dalam plastik dan anda boleh mencuci baju tersebut sebelum anda turun breakfast pada keesokan harinya. Selain itu, beg plastik juga boleh digunakan untuk mengasingkan pakaian yang bersih dan pakaian kotor. 

 • Jubah

Pastikan anda boleh mendapatkan jubah yang mempunyai poket dan berzip untuk dibawa bersama ketika anda menunaikan haji dan umrah. Hal ini kerana, anda boleh meletakkan pelbagai barangan termasuklah barang berharga anda ke dalam poket tersebut dan ia boleh mengurangkan risiko anda dari terkena jenyah seluk saku. Malah, anda juga boleh beribadah dengan selesa sekiranya anda menggunakan jubah yang telah menutup aurat. 

 • Stokin

Stokin merupakan perkara yang paling penting untuk wanita ketika menunaikan haji atau umrah kerana ia boleh menutup aurat di bahagian kaki dengan mudah. Pastikan anda mendapatkan stokin yang panjang kerana kadang – kain kain anda akan terselak sewaktu solat. Selain itu, pilih stokin yang berwarna gelap dan sedikit tebal untuk memastikan kulit anda tidak terdedah. 

 • Ubat – Ubatan

Perubahan cuaca yang ekstrim akan membuatkan anda mudah jatuh sakit ketika berada di Mekah dan Madinah. Malah, cuaca mereka yang panas juga akan membuatkan kita lebih sensitif dan cepat batuk – batuk. Jadi, bawalah Strepsils, Fisherman’s Friend, Hacks, Lozenges, Woods Peppermint, Panadol, Bactidol (untuk sore throat) Vicks,minyak cap kapak dan lain – lain lagi dari Malaysia. Selain itu, bawa juga ubat yang lain untuk demam dan sebagainya kerana ubat akan menjadi agak mahal di Mekah dan Madinah terutamanya musim haji.

 • Moisturiser/Lip Balm

Disebabkan cuaca di Mekah dan Madinah adalah panas dan kering, pastikan anda tidak lupa moisturiser dan lip balm. Hal ini kerana, kulit kita akan menjadi cepat kering dan mengelupas apabila berada di sana. Malah, anda mungkin akan rasa sedikit pedih di bahagian muka dan bibir. Jadi, pastikan anda sentiasa menggunakan lip balm dan mosturiser ketika menunaikan haji dan umrah.

 • Kasut Yang Sesuai 

Pastikan anda menggunakan kasut yang sesuai ketika anda menunaikan haji atau umrah. Kalau boleh, anda perlu membeli kasut yang telah direka khas untuk tujuan tersebut. Hal ini kerana, kasut tersebut akan membuatkan anda boleh bergerak dengan lebih selesa walaupun dalam jarak yang jauh. Anda juga boleh mengukir nama (initial) di kasut anda agar ia tidak hilang.

 • Disposable Panties

Bagi wanita, anda boleh mendapatkan disposable panties di mana ia merupakan seluar dalam pakai buang yang boleh memudahkan urusan anda ketika di sana. Anda boleh terus membuang panties tersebut setelah menggunakannya dan tidak perlu dibawa pulang ke Mekah seluar dalam yang kotor. Seeloknya anda cuci dahulu sebelum membuang.

Pakaian Wanita Untuk Haji Dan Umrah Yang Selesa – ByAriana

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 16

Adakah anda sedang mencari pakaian wanita yang murah serta selesa untuk anda mengerjakan haji dan umrah? ByAriana boleh membantu anda untuk mendapatkan pakaian wanita yang terbaik bagi anda. Mereka menjual pelbagai jenis pakaian seperti khimar, hijab, jubah, telekung dan aksesori untuk umrah dan haji. Malah, setiap barangan yang dijual juga mempunyai kualiti yang tinggi dan material yang akan memastikan anda selesa ketika berada di sana.

Pakaian dan kelengkapan haji dan umrah juga ada dijual dalam bentuk combo jadi anda boleh mendapatkan combo – combo ini dengan harga yang lebih murah. Basic combo ini amat sesuai bagi mereka yang pertama kali ingin mengerjakan haji dan umrah. Malah, ia juga sesuai untuk dijadikan sebagai hadiah untuk mereka yang bakal berangkat ke Tanah Suci Mekah. 

Combo ByAriana

Bagi basic combo, anda akan menerima;

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 15

 • Qhadijah Suit 
 • Mini Telekung 
 • Uncang
 • Botol Spray 
 • Tasbih Digital

Selain itu, anda juga boleh memilih Economy Combo 1 yang menawarkan barangan – barangan berikut;

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 14

 • Medina Suit
 • Tudung Sarung Raudhah
 • Uncang 
 • Botol Spray

Bagi Economy Combo 2 pula, anda akan menerima;

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 13

 • Safiyya Jubah 
 • Tudung Sarung Raudhah
 • Uncang 
 • Botol Spray

Anda juga boleh memilih Premium Combo di mana anda akan menerima;

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 12

 • Medina Suit
 • Safiyya Jubah
 • Mini Telekung Azzahra
 • Mini Sejadah
 • Kasut Tawaf&Saie
 • Uncang 
 • Botol Spray

Bagi Exclusive Combo pula, berikut adalah barangan yang anda akan terima;

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 11

 • Medina Suit
 • Mini Telekung Azzahra
 • Kasut Tawaf & Saie 
 • Uncang 
 • Botol Spray

Kelebihan Pakaian Wanita Untuk Haji Dan Umrah ByAriana 

Terdapat pelbagai jenis pakaian wanita yang dijual di pasaran bagi wanita yang ingin menunaikan haji dan umrah. Namun, anda perlu memilih pakaian dari ByAriana kerana mereka mempunyai pelbagai kelebihan. Berikut adalah kelebihan pakaian wanita haji dan umrah ByAriana yang anda akan terima;

 •  Kain 100% Cotton

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 10

Semua pakaian dari ByAriana diperbuat daripada material 100% cotton. Ia merupakan material yang terbaik untuk anda yang ingin mengerjakan haji dan umrah kerana ia merupakan material yang tidak panas dan boleh menyerap peluh dengan baik. Ia amat selesa untuk digunakan dengan cuaca yang panas di Mekah. Selain itu, material ini juga tak perlu digosok sewaktu anda mencucinya dan ini membuatkan anda lebih mudah untuk mengerjakan ibadah dengan lebih selesa. 

 • Cutting Tak Melekap Di Badan (Loose)

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 9

Cutting yang dibuat adalah jenis loose dan tidak melekap di badan. Anda pasti dapat bergerak dengan lebih mudah dan selesa ketika anda berada di sana. Malah, anda boleh terus bersedia untuk solat dengan pakaian dari ByAriana kerana ia menutup aurat dengan sempurna. Selain itu, anda juga boleh melontar dengan senang kerana ia tidak membuka aurat anda.

 • Ada Poket Berzip

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 8

Apabila anda berada di Mekah, anda akan terdedah dengan jenayah seluk saku kerana banyak kes ini berlaku ketika jemaah haji dan umrah sedang berada di sana. Malah, barangan di dalam beg silang juga akan hilang. Dengan pakaian dari ByAriana yang berzip, barangan berharga anda tidak akan mudah hilang. Zip yang tertutup rapat akan membuatkan barangan anda lebih selamat. 

 • Ada Cuff

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 7

Selain dari poket berzip, pakaian dari ByAriana juga mempunyai culf di bahagian lengan. Jadi, apabila anda ingin mengambil wudhuk, ia akan menjadi lebih mudah. Malah, aurat anda juga akan terjaga sebab lengan anda tidak akan kelihatan. Sudah tentu anda dapat mengerjakan umrah dan haji dengan lebih mudah.

 •  Seluar Ada Getah

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 6

Seluar dari ByAriana diperbuat daripada getah supaya anda mudah dan bebas bergerak ke mana sahaja. Selain itu, di sana juga agak sesak apabila anda hendak ke tandas, jadi seluar bergetah tanpa zip akan memudahkan anda ke tandas. Kalau anda memakai seluar yang berzip, ia akan membuatkan urusan anda menjadi lebih lambat. 

Testimoni Pelanggan ByAriana

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 3

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 1

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 2

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 4

Pakaian Wanita Semasa Mengerjakan Umrah 5

Dapatkan Pakaian Wanita Umrah Dan Haji ByAriana Hari Ini!

Dapatkan Pakaian Wanita Umrah Dan Haji ByAriana Hari Ini

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

A-01-01 BLOK A ,JALAN PRIMA 5/5 TAMAN PUCHONG PRIMA 47100 PUCHONG SELANGOR

   
Dapatkan Pakaian Wanita Umrah Dan Haji ByAriana Hari Ini

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Pakaian Wanita Umrah Dan Haji ByAriana Hari Ini

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: