Review
Mar 6, 2019, 4:14pm

Promosi Murah Set Buku Cerpen Dan Cerita Pendek Serendah RM25


Kebelakangan ini, minat membaca dalam kalangan kanak-kanak semakin pupus ditelan arus pemodenan. Ini mengakibatkan masih ada lagi kanak-kanak yang belum menguasai kemahiran membaca khasnya.

set buku cerpen dan cerita pendek murah 2

6 Tips Mudah Mengajar Anak Cepat Membaca, Jom Cuba Di Rumah!

Anda tercari-cara apa cara ajar anak membaca dengan cepat? Apa kata anda cuba 6 teknik ajar anak cepat membaca ini. Mana tahu berkesan!

Tip #1 Mula Seawal Mungkin

Untuk ajar anak membaca dengan cepat, anda perlulah menanam minat membaca dalam diri anak-anak seawal usia bayi. Walaupun tidak dapat membunyikan apa-apa huruf, mereka masih dapat memahami konsep membaca.

set buku cerpen dan cerita pendek murah 4

Ini dapat membiasakan mereka dengan buku, di samping membina hubungan kita dengannya.

Tip #2 Bacakan Buku Kepada Mereka

Anak-anak umur 3 tahun ke atas dapat dibantu memahami coretan di atas kertas ada makna dengan membacakan perkataan-perkataan itu kepadanya. Bacalah sekurang-kurangnya 20 minit sehari dan tambah masa apabila usia meningkat. Sasarkan sebanyak 3-4 buah buku sehari. Pastikan pilihan buku yang mendapat respon paling menceriakan. Libatkan mereka ketika membaca seperti menyelak muka surat.

set buku cerpen dan cerita pendek murah 3

Tip #3 Baca Dengan Kefahaman

Salah satu cara ajar anak membaca dengan cepat adalah melalui jadikan tujuan membaca untuk kefahaman, bukan sekadar membunyikan perkataan. Tanya soalan agar mereka dapat berinteraksi dengan buku dan membantu kefahamannya.

set buku cerpen dan cerita pendek murah 6

Tip #4 Pilih Bahan Bacaan

Bahan bacaan amat penting dalam proses membaca. Berikan bahan bacaan yang sedikit mencabar tetapi mampu dibaca oleh anak-anak.

set buku cerpen dan cerita pendek murah 5

Tip #5 Gunakan Sebanyak Mungkin Deria

Anak-anak lebih mudah dan cepat belajar apabila ke semua derianya digunakan. Apabila menunjukkan minat terhadap huruf, jalankan aktiviti-aktiviti yang melibatkan derianya yang lain. Libatkan bunyi-bunyian huruf sambil bertepuk tangan atau mengenal dan menggunting huruf-huruf daripada keratan akhbar. Kenalpasti aktiviti yang paling mereka gemari dan gunakannya selalu untuk pelajaran seterusnya.

set buku cerpen dan cerita pendek murah 1

Tip #6 Bunyikan Huruf

Kaedah ini dikenali sebagai kaedah fonetik atau decoding. Ia memperkenalkan anak-anak kepada bunyi huruf dan bukan nama huruf. Apabila kenali bunyi huruf, mereka akan bersedia untuk mencantumkan huruf-huruf menjadi perkataan.

set buku cerpen dan cerita pendek murah 7

Jom Beli Set Buku Cerpen Dan Cerita Pendek Serendah RM25 Dengan Sis Rehan

Anda suka membaca? Atau anda mempunyai anak yang suka membaca? Ada berita baik menanti anda.

buku cerpen murah dan penuh pengajaran 4

Sis Rehan membuat promosi Set Buku Cerpen dan cerita pendek serendah RM25. Wow!!!! Murahnyaaa… Best tak cerita dalam koleksi-koleksi tu?

Koleksi Set Buku Cerpen Dan Cerita Pendek Yang Patut Anda Miliki

1. Anekdot & Cerita Pendek RIMBUN KEHIDUPAN

Cerita-cerita pendek dari pengalaman penulis bagaikan Rimbun Kehidupan yang akan menyajikan seri dan dramatik kepada dunia pembacaan anda. Amat sesuai sebagai bahan bacaan santai untuk pelajar sekolah, mahasiswa, ibu bapa dan seisi keluarga .

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia

buku cerpen murah dan penuh pengajaran 2

Harga : RM25.00 seunit
Penerbit : WACANA MBM

2. Anekdot & Cerita Pendek LANGIT KEHIDUPAN

Cerita-cerita pendek dari pengalaman penulis bagaikan Langit Kehidupan yang akan menyinari dunia pembacaan anda. Amat sesuai sebagai bahan bacaan santai untuk pelajar sekolah, mahasiswa, ibu bapa dan seisi keluarga.

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia

buku cerpen murah dan penuh pengajaran 1

Harga : RM25.00 seunit
Penerbit : WACANA MBM

3. Anekdot & Cerita Pendek RENCAH KEHIDUPAN

Cerita-cerita pendek dari pengalaman penulis bagaikan Rencah Kehidupan yang akan memberikan gambaran suka duka di dalam dunia kehidupan seharian. Amat sesuai sebagai bahan bacaan santai untuk pelajar sekolah, mahasiswa, ibu bapa dan seisi keluarga.

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia.

buku cerpen murah dan penuh pengajaran 5

Harga : RM25.00 seunit
Penerbit : WACANA MBM

4. Anekdot & Cerita Pendek LAUTAN KEHIDUPAN

Cerita-cerita pendek dari pengalaman penulis bagaikan Lautan Kehidupan yang memberikan 1001 gelombang kehidupan dalam dunia pembacaan anda. Amat sesuai sebagai bahan bacaan santai untuk pelajar sekolah, mahasiswa, ibu bapa dan seisi keluarga.

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia

buku cerpen murah dan penuh pengajaran 7

Harga : RM25.00 seunit
Penerbit : WACANA MBM

5. Anekdot & Cerita Pendek PELANGI KEHIDUPAN

Cerita-cerita pendek dari pengalaman penulis bagaikan Pelangi Kehidupan yang akan mewarnai dunia pembacaan anda. Amat sesuai sebagai bahan bacaan santai untuk pelajar sekolah, mahasiswa, ibu bapa dan seisi keluarga.

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia

buku cerpen murah dan penuh pengajaran 2

Harga : RM25.00 seunit
Penerbit : WACANA MBM

6. Anekdot & Cerita Pendek ARKITEK KEHIDUPAN

Setiap manusia, pasti mempunyai kerjaya masing-masing. Kecekapan, kecekalan, ketepatan dan kepantasan sangat diperlukan dalam mengorak tugasan setiap hari. Namun, tiada daripada mereka yang mampu menafikan bahawa ujian tidak akan datang menimpa.

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia

buku cerpen murah 2

Harga : RM25.00 seunit
Penerbit : WACANA MBM – SYFE

7. Anekdot & Cerita Pendek KOMPAS KEHIDUPAN

Tanpa ilmu, dikau akan sesat jalan meskipun sudah berada di pertengahan. Ini adalah kisah yang akan membawa pembaca hampir ke seluruh pelosok dunia meskipun ke negara-negara terpencil dengan hanya menghayati setiap patah kata untuk menjelajah dari utara ke selatan serta dari timur ke barat.

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia

buku cerpen menarik untuk pelbagai lapisan umur 4

Harga : RM25.00 seunit
Penerbit : WACANA MBM – SYFE

8. Anekdot & Cerita Pendek HIJRAH KEHIDUPAN

Jangan kau leka dengan dunia yang fana, malah lekalah dikau dengan kisah-kisah yang nyata. Kisah teladan dan benar yang mampu membawamu dalam kehidupan untuk menggapai hidayah yang unggul, malah menuju ke negeri abadi milik-Nya

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia

buku cerpen menarik untuk pelbagai lapisan umur 5

Harga : RM25.00 seunit
Penerbit : WACANA MBM – SYFE

9. Anekdot & Cerita Pendek KIBLAT KEHIDUPAN

Ada di kalangan kita sangat bertuah kerana berpeluang ke Tanah Suci untuk menunaikan kewajipan rukun Islam ke-lima. Buku ini adalah pengalaman para jemaah yang berkongsi rasa dan pengalaman ketika berada di Tanah Suci Mekah al-Mukarramah

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia

buku cerpen menarik untuk pelbagai lapisan umur 1

Harga : RM25.00 seunit

Penerbit : WACANA MBM – SYFE

10. Anekdot & Cerita Pendek NASKHAH KEHIDUPAN

Penulisan bukanlah satu karier yang mudah, namun ia adalah suatu bidang yang memerlukan komitmen, kecekalan serta pengorbanan yang tinggi. Selamilah untuk ketahui lebih banyak pengalaman dan rintangan para penulis yang berjuang dalam menyebarkan ilmu bermanfaat melalui penulisan mereka.

Ditulis oleh 20 orang penulis dari seluruh Malaysia

buku cerpen murah 2

Harga : RM25.00 seunit
Penerbit : WACANA MBM – SYFE

Note: Agen diperlukan di seluruh malaysia dengan potongan sehingga 40% dari harga buku

Kelebihan Membaca Koleksi Set Buku Cerpen Dan Cerita Pendek Dari Sis Rehan

Banyak Kelebihan yang boleh anda dan anak-anak anda peroleh daripada Koleksi Set Buku Cerpen Dan Cerita Pendek ini. Antaranya ialah;

1) Menambah Perbendaharaan Kata

Melalui pembacaan, anak akan terbiasa mendengar/melihat pelbagai perbendaharaan kata yang baru. Ini akan memperkaya kosa kata mereka dan membantu mereka dalam memahami berbagai perkara yang ada di sekitar mereka.

buku cerpen murah 3

Hal ini juga merupakan salah satu cara yang paling efektif untuk membuat otak agar lebih berkembang kerana anak dirangsang untuk memperkaya bahasa mereka.

2) Meningkatkan Keterampilan Komunikasi

Dengan perbendaharaan kata yang semakin banyak, ia dapat membantu anak lebih mudah dalam berkomunikasi. Mereka akan lebih percaya diri dalam berucap kerana mereka kaya dengan berbagai kata dan perkataan. Malah, hal ini juga dapat membantu anak-anak untuk menyusun perkataan dengan baik.

buku cerpen murah 1

3) Melatih Kemampuan Berfikiran Logik

Membaca dapat melatih anak untuk berfikiran logik. Ketika ibu bapa membacakan buku untuk anak, mereka akan belajar untuk memahami sebab dan akibat, belajar untuk memahami konsep ilmu logik, serta berfikir secara abstrak. Anak juga akan belajar mengenai akibat dari suatu tindakan, dan hukum-hukum apa yang benar dan salah.

buku cerpen murah dan penuh pengajaran 3

4) Melatih Konsentrasi

Aktiviti membaca memerlukan perhatian yang cukup lama. Ini dapat melatih konsentrasi anak, bagaimana mereka tetap dalam posisi tenang, mendengarkan dan memproses informasi agar diterima dengan baik.

buku cerpen murah dan penuh pengajaran 6

Jom Beli Koleksi Set Buku Cerpen Dan Cerita Pendek Secara Online!!!

Dengan Pembelian 1 set buku mengandungi 5 unit buku berharga RM100.00 anda akan mendapat ‘free gift’. Ini lah masanya untuk anda melatih anak anda membaca dengan lebih lancar lagi. Dapatkan Buku Cerpen dan Cerita Pendek segera dengan menghubungi Sis Rehan seperti talian di bawah!!

buku cerpen murah dan penuh pengajaran 8

SIS REHAN | SET BUKU CERPEN DAN CERITA PENDEK MURAH
Hubungi: Tekan untuk telefon (011-22022462) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: https://www.facebook.com/sanarehan.sidik.1

Alamat:
Lot 2524, Seberang Pasir Mas, Salor, Kota Bharu, Kelantan

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: