Review
Mar 25, 2019, 10:28am

Promosi Mini Katering Murah Kek, Aiskrim Dan Burger Serendah RM240 2019/2020


Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday My Baby
Happy Birthday to You.

Mini Katering Murah Sesuai untuk seisi keluarga 1

Wah, excited bukan bila kita dengar lagu hari jadi. Terasa teruja terutama pabila hendak menyambut birthday anak kita. Setiap ibu bapa pasti mahu sambut hari jadi anak setiap tahun, kan? Ia umpama sebuah keraian untuk meraikan yang anak kita ini sudah semakin membesar. Tetapi, macam mana nak ‘organize’ ye. Nak tahu tips tak?

Tips-Tips Yang Akan Membantu Anda Mengatur Parti Anda!

Sebelum anda membuat majlis hari jadi anak anda, Jom ikut beberapa tips yang telah disediakan untuk anda.

1. Tarikh & Masa

Mini Katering Murah Untuk sambutan hari lahir 3

Tarikh dan masa yang sesuai penting supaya rancangan anda berjalan dengan lancar. Pilih tarikh dan masa di mana tetamu anda boleh hadir.

2. Tetamu

Siapa yang perlu anda undang? Sebagai panduan, mulakan senarai anda dengan nama – nama budak atau kawan yang anak anda ingin menjemput (jangan lupa ibu bapa mereka!). Ingat, bajet untuk kedua ibu bapa kawan tersebut termasuk anak – anak mereka yang lain.

Mini Katering Murah Untuk sambutan hari lahir 2

Ada juga ibu bapa yang lebih gemar menghantar anak mereka ke parti dan menjemput mereka selepas selesainya parti itu. Pastikan anda catatkan senarai ini di buku nota. Selepas anda ‘confirm’ senarai tetamu anda baru lah dapat anggarkan jumlah tetamu yang dijangka akan hadir. Sekarang anda boleh tempah lokasi anda! Kalau buat dekat rumah, tak payah la nak tempah lokasi.

3. Lokasi

Pilihan lokasi dan bajet anda adalah faktor yang penting dalam menjayakan parti anda. Selalunya anda akan inginkan lokasi yang ‘fuss-free’ untuk memberi tumpuan yang sepenuhnya kepada para tetamu dan budak – budak yang pasti akan berlari ke sana ke mari.

Mini Katering Murah Untuk sambutan hari lahir 5

Jadi, kalau bajet anda ‘tight’ , boleh buat parti dekat rumah atau parti jenis DIY . Dan kalau anda ada bajet lebih sikit, anda boleh adakan parti anda di lokasi – lokasi yang menarik.

4. Bajet Majlis

Yang ini paling penting. Selepas mendapatkan anggaran tetamu yang nak datang, bolehlah anda mula membuka buku kira – kira anda. Buat bajet untuk semua persiapan agar anda tidak membazir.

Mini Katering Murah Untuk sambutan hari lahir 4

5. Menu Makanan

Senaraikan menu yang akan dihidangkan sepanjang majlis nanti. Sebaiknya, sediakan menu utama, sampingan, pemanis mulut dan minuman. Mahu jimat kos lagi, masak sendiri di rumah dengan dibantu saudara atau jiran.

Mini Katering Murah Untuk sambutan hari lahir 1

Menu Cadangan:

  • Bihun goreng / mi goreng / nasi goreng.
  • Ayam goreng, nuget, kentang goreng, kacang, sandwic telur (sampingan).
  • Gula-gula, coklat, agar – agar, kuih lapis (pemanis mulut).
  • Sirap, oren, anggur (minuman).

6. Tema / Warna

Sama ada anda ingin adakan parti tepi kolam atau di perkarangan rumah, ataupun di sesebuah lokasi yang sesuai, pilihan tema amatlah penting supaya anda dapat rancang dengan teliti.

Mini Katering Murah Untuk sambutan hari lahir 6

Tanya anak anda apa minat dia. Tetapi biasanya kalau ini adalah ulang tahun pertama anak anda, maka ianya benar-benar adalah untuk orang dewasa. Kan? Jadi pilihlah tema yang sesuai dan menarik.

7. Kad Jemputan

Sekarang ni zaman teknologi yang lebih jimatkan, apa kata anda buat sendiri kad jemputan. Yang penting, anda sendiri akan rasa puas hati. Tapi ingat, ikut tema yang ada, kandungan dalam kad jemputan itu perlu ada

Promosi Mini Katering Murah Sempena Cuti Sekolah 3

  • nama birthday boy / girl,
  • nama anda,
  • tarikh
  • masa
  • tempat.

Kalau boleh, point yang penting itu haruslah jelas dan senang dibaca.

8. Hantarkan Jemputan

Promosi Mini Katering Murah Sempena Cuti Sekolah 2

Sama ada anda ingin membuat panggilan atau menjemput melalui media sosial atau ‘group chat’ untuk menjimatkan kos percetakan, pastikan anda menjemput 2 atau 3 minggu lebih awal dari tarikh parti anda. Ini akan memberi masa para tetamu anda meluangkan masa untuk menghadiri parti anda.

9. Dekorasi

Pasti lebih meriah kalau ada deko dan hiasan mengikut tema. Mungkin kita boleh sediakan satu meja khas untuk aneka manisan (candy buffet). ‘Candy buffet’, boleh disiapkan menggunakan balang kuih raya yang siap ada di rumah. Bentangkan alas meja dan hiaskan dengan reben dan bunga.

Mini Katering Murah dan Sangat Berbaloi 2

Gantung belon untuk menyerlahkan seri majlis dan jangan sesekali biarkan belon berteraburan atas lantai! Sebab nanti ada pula yang terkejut dan menangis kalau belon tiba – tiba meletup.

10. Aktiviti / Entertainment

Hari jadi anak pasti lebih meriah dengan kehadiran badut. Kalau bajet besar bolehlah upahkan badut pro. Tetapi kalau mahu berjimat, boleh saja minta tolong saudara, jiran atau bapanya sendiri jadi ‘badut terjun’.  Tidak perlu pun cari baju badut, cukup sekadar mekap muka gaya badut.

Promosi Mini Katering Murah Sempena Cuti Sekolah 4

Bagi memeriahkan lagi suasana, buatlah aktiviti mudah seperti permainan kerusi muzik dan kotak beracun. Bukan saja menghiburkan, tapi tetamu lain juga akan seronok.

Mana nak cari Mini Katering untuk majlis hari lahir ye? Bukan mudah untuk mencari syarikat katering murah yang mampu menyediakan servis untuk bilangan tetamu yang kecil. Jika ada pun, harganya agak mahal. Di dalam keadaan ekonomi sekarang, ia agak membebankan khususnya kepada pasangan muda.

Inginkan Kelainan Di Majlis Hari Jadi Anak Anda?

Birthday Party meriah apabila menu yang di hidangkan sesuai dengan anak anda. Malah sedap dan lebih menjimatkan masa anda sekeluarga. Beri Mini Catering by Shafidzira ruang untuk meraikan majlis hari jadi ini Bersama-sama anda.

Mini Catering by Shafidzira, Katerer yang menawarkan servis penyediaan makanan bagi memenuhi semua majlis keraian anda, menawarkan pakej yang bersesuaian dengan bajet anda.

Promosi Mini Katering Murah Sempena Cuti Sekolah 5 1

Mini Catering murah ini mempunyai lebih 5 tahun pengalaman dalam penyediaan kek, mini burger dan aiskrim untuk pelbagai majlis sama ada majlis hari jadi, Aqiqah, korporat dan sebagainya. Mereka telah menyajikan lebih ribuan tempahan sejak mula beroperasi. Tukang masak dan pekerja mereka juga adalah terlatih.

Mini Katering Pakej Murah Serendah RM240

Mini Catering by Shafidzira berusaha menjadi katering yang menyediakan pakej murah dan menyedia pakej yang dapat di sesuaikan dengan bajet anda. Malah, Mereka memberi jaminan dengan berusaha menyediakan makanan lazat dengan pelbagai pilihan kek, aiskrim dan mini burger yang bermutu serta halal.

Promosi Mini Katering Murah Sempena Cuti Sekolah 6

Antara Pilihan Makanan / Dessert Yang Ditawarkan di Mini Catering by Shafidzira

  • Kek Coklat Moist / Kek Coklat Cheese

Kek Coklat Moist / Kek Coklat Cheese merupakan antara kek coklat yang paling digemari ramai. Mungkin kerana rasa coklat dan cheese yang bertamu di mulut atau memang sebab namanya yang sudah pasti menjadi kegemaran ramai. Coklat itu sendiri sebabnya! Coklat yang enak dan manis menjadi kegilaan penggemar coklat di luar sana.

Promosi Mini Katering Murah Sempena Cuti Sekolah 1

Kek Chocolate Moist / Kek Coklat Cheese:
Mini Size 100 gram (RM 1.50) minima 100 bekas
Label custom design, additional charge

Mini Katering Murah Untuk Gathering Keluarga 2

Kek Chocolate Moist / Kek Coklat Cheese Indulgence :
Premium (400 gram – RM 22)
Sederhana (210 gram – RM 12)

  • Kek Brownies

Brownies merupakan antara dessert yang cukup digemari dan telah banyak mendapat sambutan pada masa kini. Hal ini kerana rasanya yang memang cukup sedap dan sesuai untuk semua jenis majlis seperti majlis mesyuarat, hari jadi, hantaran kahwin atau tuning, open house dan lain-lain majlis.

Mini Katering Murah Untuk Gathering Keluarga 3

Kerepek Brownies :
Chocolate / Matcha / Teh Tarik (RM 15.00 – 100 gram / RM28.00 – 250 gram)
Minima 20 pek (RM 13.50 – 100g / RM 25.00 – 250 gram)

  • Aiskrim

Mini Catering by Shafidzira juga menawarkan perkhidmatan katering aiskrim kepada para pelanggan yang inginkan setiap majlis mereka lebih meriah dan ceria. Perkhidmatan ini ditawarkan bagi memenuhi kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dari segi menu hidangan yang bakal di hidangkan untuk para tetamu di majlis anda.

Mini Katering Murah Untuk Gathering Keluarga 5

Aiskrim Malaysia DZ :
Size mini (RM 0.50) minima 200 batang
Size standard (RM 1.00 per pcs), (RM 0.80 minima 100 batang)

Mini Katering Murah Untuk Gathering Keluarga 6

Aiskrim Cone DZ + Best Service (4 jam) :
RM 280 min 250 cone
RM 430 min 500 cone
RM 530 min 1000 cone

  • Mini Burger

Bentuknya yang comel, dengan saiz yang kecil dan beratnya 30 gram serta sedap pilihan penggemar makanan segera. Rasanya bukan sahaja enak berbanding burger biasa namun apa yang menarik ialah cara ia dibuat menjadi antara faktor tarikan kepada pelanggan. Menawarkan pelbagai rasa pilihan iaitu pati daging dan ayam.

Mini Katering Murah Untuk Gathering Keluarga 1

Burger mini DZ + Live Prepare :
Daging/Ayam cheese (Rm4), min 150pcs

Mini Katering Murah dan Sangat Berbaloi 3

Pelbagai Variasi Pakej Yang Boleh Anda Pilih

Mini Catering by Shafidzira menyediakan perkhidmatan lengkap katering untuk pelbagai majlis seperti hari jadi, Aqiqah, korporat dan sebagainya dan banyak lagi yang dipercayai oleh ribuan pelanggan dengan harga yang berpatutan. Antara pakej yang disediakan ialah,

Pakej A – RM240

100 aiskrim atau 200 mini aiskrim + 100 kek

Mini Katering Murah dan Sangat Berbaloi 4

Pakej B – RM700

150 batang aiskrim atau 300 mini aiskrim + 150 burger cheese (ayam / daging)

Mini Katering Murah dan Sangat Berbaloi 5

Pakej C – RM1000

kek 300 + aiskrim 300 + burger cheese 100 pcs

Mini Katering Murah dan Sangat Berbaloi 6

Testimoni Pelanggan

Nampak seperti lazat bukan? Nak lihat testimoni pelanggan yang telah menempah Mini Catering By Shafidzira? Jom kita lihat.

Mini Katering Murah Sesuai untuk seisi keluarga 4

 

Mini Katering Murah Sesuai untuk seisi keluarga 5

 

Mini Katering Murah Sesuai untuk seisi keluarga 3

 

Mini Katering Murah Sesuai untuk seisi keluarga 2

Mini Katering Murah dan Sangat Berbaloi 1

Ramai yang berpuas hati! Anda bila lagi?

Jom Tempah Mini Catering By Shafidzira Hari Ini!!

Melalui konsep Jimat, Murah, Lazat dan Sedap Mini Catering by Shafidzira mampu untuk menjadikan majlis anda tampak Eksklusif dengan harga mengikut bajet anda. Kepuasan anda adalah keutamaan kami di Mini Catering by Shafidzira. Carilah Mini Catering Murah ini sekiranya mahukan perkhidmatan mini katering yang terbaik di sekitar Selangor, KL, Johor, Pahang Dan Negeri Sembilan!

Mini Katering Murah Sesuai untuk seisi keluarga 6

MINI CATERING BY SHAFIDZIRA | MINI KATERING MURAH DAN SEDAP
Hotline 1: Tekan untuk telefon (01156773103) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (0133191003) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Mini Catering by Shafidzira – SFZ
Instagram: @mini_catering_by_sfz

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: