Review
Jul 27, 2018, 4:35pm

Promosi Kolagen Chita Untuk Sihatkan Tubuh Badan


Seringkali kolagen dikaitkan dengan kesihatan kulit manusia. Fungsi kolagen dipercayai menjadikan kulit kuat dan anjal. Kolagen menjadi kurang dengan bertambahnya usia, menyebabkan kulit menjadi berkedut. Oleh itu, tidak hairanlah sekiranya ramai yang mencari-cari sumber dalam usaha menangani kesan ketara penuaan pada kulit.

Antara Sihatkan Tubuh Badan

Selain itu, kolagen diperlukan dalam hal perubatan, turut dijual sebagai suplemen bagi melancarkan pergerakan sendi. Kadang-kadang digunakan dalam merawat dan mengubat kes-kes melecur yang serius. Bagi merawat kes melecur, ia digunakan bagi mencipta ganti kulit palsu.

Kolagen Adalah Sumber Penting Pada Tubuh Badan

Selain Sihatkan Tubuh Badan

Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Secara kasar, 33% dari protein dalam badan adalah protein kolagen, dan 75% kulit terdiri dari kolagen. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Kolagen juga terdapat pada kornea, kanta mata, salur darah, keratin (rambut dan kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buah pinggang, jantung serta sistem limfa.

Kurang Kolagen Penyebab Tahap Kesihatan Dan Kecantikan Menurun

Selain itu Sihatkan Tubuh Badan

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan. Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik, pelembab kulit dan anti-penuaan.

Tanda-tanda Kolagen Berkurangan Pada Tubuh Badan

mencari Sihatkan Tubuh Badan

Secara umumnya, kesan kekurangan kolagen adalan kesan-kesan penuaan seperti kulit kusam, berkedut dan kendur, pigmentasi kulit, cepat letih dan lesu, sakit badan dan sendi, mudah lupa, kurang penglihatan dan rambut semakin lemah dan kurang. Oleh itu, adalah amat penting untuk memastikan sumber kolagen adalah daripada sumber yang halal. Antara sumber kolagen terbaik ialah kolagen bersumber ikan laut dalam, kerana mempunyai nilai protein yang tinggi dan jauh daripada pencemaran.

Kenapa Perlu Kolagen Tambahan?

Ciri Sihatkan Tubuh Badan

Badan kita menghasilkan kolagen secara semulajadi. Apabila mencecah umur 25 tahun keatas, pengeluaran kollagen dalam dermis kulit kita akan menurun sebanyak 1.5% setiap tahun. Oleh kerana serat kolagen dan elastin menjadi lebih tebal dan lebih banyak. Kolegan juga dapat dilihat dengan keadaan kehilangan keanjalan pada payudara, bahagian punggong dan bahagian abdomen/perut kelihatan mengendur ke bawah

Kolagen Chita Adalah Penyelesaian Pada Masalah Anda

Selain ada Sihatkan Tubuh Badan

Kolagen dapat diperoleh apabila kita mengambil makanan yang bersumberkan protein. Namun, kadangkala jumlah kolagen yang kita ambil daripada makanan tidak mencukupi untuk menampung keperluan tubuh badan kita. Kerana itu, pelbagai produk berasaskan kolagen dihasilkan dan dijual di pasaran. Oleh itu, terciptanya Kolagen Chita yang mengandungi pelengkap terbaik yang diperlukan oleh tubuh badan

Mengapa Kolagen Chita?

Antaranya Sihatkan Tubuh Badan

Perlu diketahui bahawa kolagen yang paling mudah diserap oleh tubuh badan kita ialah kolagen yang mempunyai molekul paling halus. Kolagen Chita diperbuat daripada sumber protein dari hidupan laut iaitu ikan laut dalam dari Jepun. Kesemua bahan tersebut membekalkan kolagen terbaik untuk tubuh badan kita. Paling penting, ia diproses menjadi molekul yang sangat halus agar mudah diserap oleh tubuh badan kita. Ciri molekul yang sangat halus ini menjadikan kolagen Chita ini berbeza dengan kolagen yang berada di pasaran.

Kepentingan Kolagen Chita Untuk Kesihatan Dan Kecantikkan

1. Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan

Selain itu Sihatkan Tubuh Badan

Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.

2. Memulihkan masalah kulit

Ciri Sihatkan Tubuh Badan

Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.

3. Mencantik dan menyuburkan rambut

Ciri-ciri Sihatkan Tubuh Badan

Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.

4. Menguatkan tulang

Selain adanya Sihatkan Tubuh Badan

Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca daripada kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.

5. Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi

Seterusnya Sihatkan Tubuh Badan

kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.

6. Melambatkan proses penuaan kulit

Selain cara Sihatkan Tubuh Badan

Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan.

Kolagen Chita Menggunakan Sumber Dari Hidupan Laut Dan Berteknologi Tinggi

Cara Sihatkan Tubuh Badan

Kolagen Terhidrolisis (hydrolyzed collagen) yang dihasilkan dari kolagen marin. Kolagen ini merupakan sumber protein dari hidupan laut iaitu ikan laut dalam dari Jepun yang diperolehi secara saintifik dan berteknologi terkini. 100% asli tanpa campuran lain dan ianya adalah halal. Untuk kesan yang optimum pada tubuh badan, kita perlulah mengambil kolagen yang mempunyai tahap penyerapan yang segera. Oleh itu, kolagen Chita ini merupakan pilihan terbaik untuk anda.

Kolagen Chita Rahsia Kecantikan Putih Mulus

Adanya Sihatkan Tubuh Badan

Cara paling mudah bagi memastikan sumber kolagen bertahan lama di dalam badan ialah dengan pengambilan makanan tambahan berasaskan kolagen seperti kolagen Chita. Selain baik untuk kesihatan tubuh, kolagen Chita juga baik untuk wajah. Pengambilan makanan tambahan berasaskan kolagen Chita ini mampu merangsang pertumbuhan kolagen dalam badan serta menambah keanjalan pada kulit. Kolagen Chita menunjukkan keberkesanan kolagen mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan, serta memastikan keanjalan dan kesegaran kulit.

KOLAGEN CHITA | KOLAGEN CHITA UNTUK SIHATKAN TUBUH BADAN
Nama : Hjh Asma Laili Mohd Isa
Hubungi: Tekan untuk telefon (012-9442425) | Tekan untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: