Review
Mar 6, 2019, 3:14pm

Promosi Kereta Sewa Murah Alor Setar Serendah RM 40 / Sehari


Benarkah ada Promosi Kereta Sewa Murah Alor Setar Serendah RM 40 / Sehari ni? Mestilah benar dan sempena cuti sekolah yang bakal tiba tidak lama lagi, apakata jika anda lakukan aktiviti yang melibatkan kereta sewaini bersama yang tersayang. Apa aktiviti tu? Aktiviti paling best untuk dilakukan tidak lain dan tidak bukan adalah melancong. Jika tidak mampu melancong ke luar negara, anda masih boleh makan angin di dalam negara Malaysia saja. Yang penting, aktiviti bercuti secara santai ini dapat dilakukan bersama yang tersayang seperti pasangan, keluarga dan sahabat rapat.

kereta sewa murah alor setar 2

Jika anda masih lagi belum ada destinasi pilihan, apakata jika anda meluangkan masa untuk bercuti ke Kedah Darul Aman. Sebabnya walaupun negeri ini terletak di utara semenanjung yang agak jauh dari bandar ibu kota utama Kuala Lumpur, namun lokasinya yang sangat stategik dapat menjaminkan lokasi-lokasi menarik berserta panorama alam yang cantik untuk melarikan diri dari hiruk pikuk kotaraya Kuala Lumpur yang sangat sibuk itu.

kereta sewa alor setar 3

Cara utama yang paling cepat untuk ke Kedah adalah dengan menggunakan kapal terbang. Anda boleh menaiki kapal terbang secara terus di Kuala Lumpur untuk mendarat di Alor Setar Kedah. Setelah tiba anda bolehlah menggunakan servis kereta sewa untuk bersiar-siar secara lebih bebas tanpa perlu terikat dengan mana-mana jadual perjalanan. Antara syarikat servis kereta sewa Alor Setar yang boleh dipercayai adalah syarikat kereta sewa CAR RENTAL JITRA.

Apakah Kelebihan Jika Bercuti Dengan Menggunakan Kereta Sewa Murah Alor Setar Ini?

Bagi anda yang belum pernah bercuti dengan menggunakan perkhimatan kereta sewa, mungkin anda berasakan bercuti dengan kenderaan awam adalah lebih praktikal dan tidak memenatkan. Tetapi sebenarnya telahan itu sangat kurang tepat. Bercuti dengan kereta sewa adalah jauh lebih mudah dan praktikal dengan mood percutian yang lebih selesa.

kereta sewa murah alor setar 1

Sebagai contoh, jika anda menggunakan perkhidmatan kereta sewa Alor Setar daripada Car Rental Jitra, anda akan dapat membuat jadual perjalanan anda sendiri tanpa perlu terikat dengan sesiapa. Antara kelebihan lain jika bercuti dengan menggunakan kereta sewa murah Alor Setar ini adalah seperti :

#1 – Boleh Ke Mana Saja Dengan Menaiki Kereta Sewa Pada Bila-Bila Masa

Berbeza dengan bercuti dengan menggunakan perkhidmatan awam seperti bas, teksi, tren dan sebagainya. Dengan adanya kereta sewa anda tidak lagi perlu membuang masa untuk tunggu dengan lama untuk mendapatkan teksi, bas ataupun tren tersebut. Secara tidak langsung ianya dapat menjimatkan masa anda untuk terus ke destinasi tapi perlu menunggu lama.

kereta sewa alor setar berbaloi 2

#2 – Tidak Perlu Lagi Sediakan Duit Kecil Selalu Untuk Urusan Pembelian Tiket

Jika menggunakan pengangkutan awam, anda memang seharusnya menyediakan duit kecil untuk memudahkan urusan sendiri membeli tiket di kaunter mesin. Tanpa duit kecil anda akan menghadapi kesukaran. Tetapi dengan adanya kereta sewa anda tidak perlu lagi berhadapan dengan situasi sebegini. Apa yang perlu di buat, terus saja berbelanja dengan senang hati tanpa perlu lagi mengasingkan duit kecil semata-mata kerana ingin membeli tiket dengan lebih cepat dan mudah.

kereta sewa alor setar 1

#3 – Terasa Lebih Bebas Dengan Ruang Tempat Duduk Selesa Yang Lebih Privasi

Dengan kereta sewa anda boleh duduk pada tempat duduk mana yang anda suka. Hendak duduk di tepi tingkap atau mungkin juga ingin memandu sendiri, itu semua tidak akan menjadi masalah. Dengan kereta sewa pastinya akan terasa lebih privasi kerana hanya ada anda dan pasangan bercuti sahaja tanpa perlu melibatkan individu lain di dalam kenderaan yang sama.

kereta sewa alor setar berbaloi 6

#4 – Boleh Membawa Barang-Barang Peribadi Tanpa Had Mengikut Kesukaan

Sekiranya menaiki pengangkutan awam, anda pastinya akan perlu berfikir lama hanya untuk membuat keputusan barangan mana yang boleh di bawa dan barangan mana yang perlu ditinggalkan. Ini demi untuk mengurangkan berat bebanan pada beg supaya dapat lebih mudah bergerak dari satu tempat ke satu tempat.

kereta sewa murah alor setar 7

Tetapi dengan kereta sewa anda boleh mengisi sebanyak mana barangan yang anda suka selagimana muat dengan saiz bonet tersebut. Jika anda seorang kaki shopping, bonet kereta sewa turut dapat di isi dengan pelbagai barangan yang menarik perhatian untuk dibeli untuk dibawa pulang sebagai buah tangan.  

Jom Lawati Tempat Menarik Kedah Yang Berbaloi Untuk Dikunjungi

Kereta sewa Alor Setar dengan nama Car Rental Jitra ini boleh anda gunakan untuk melawat pelbagai tempat menarik di sekitar negeri Kedah. Antara tempat menarik yang sering menjadi tarikan utama pelancong di sekitar negeri Darul Aman tersebut adalah seperti Gunung Jerai, Pantai Merdeka, Pekan Rabu, Bukit Kayu Hitam, Bandar Darulaman Jitra, jeti Kuala Kedah dan lain-lain lagi. Semua tempat-tempat ini dapat anda lawati dengan menggunakan kereta sewa Alor Setar yang bakal anda sewa itu nanti.

kereta sewa alor setar untuk kegunaan keluarga 3

Car Rental Jitra Antara Syarikat Kereta Sewa Alor Setar Yang Boleh Dipercayai

Kini anda telahpun tahu apakah tempat menarik dan kelebihan bercuti dengan menggunakan kereta sewa di Alor Setar. Pelanggan yang mencari kenderaan untuk disewa di sekitar Alor Setar, Jitra dan Kuala Kedah boleh menggunakan servis ini dengan mudah pada bila-bila masa.

kereta sewa alor setar 5

Tidak hanya kereta sewa pandu sendiri, terdapat juga servis perkhidmatan lain yang turut disediakan oleh syarikat ini. Jika disenaraikan terdapat empat jenis perkhidmatan semuanya iaitu:  

 1. Kereta Sewa Pandu Sendiri
 2. Kereta Sewa Berserta Pemandu (Chauffeur)
 3. Airport Shuffle
 4. Pakej Pelancongan Yang Awesome

kereta sewa alor setar untuk kegunaan keluarga 1

Pelbagai Kenderaan Boleh Dipilih Mengikut Kesesuaian Si Penyewa

Terdapat pelbagai jenis kereta sewa di Car Rental Jitra yang ditawarkan kepada anda.  Kereta sewa murah Alor Setar ini terdiri daripada pelbagai saiz dan jenama dengan pelbagai kegunaannya yang tersendiri. Sebagai bakal penyewa, anda berhak untuk membuat pilihan kereta sewa berdasarkan kesesuaian diri sendiri.

kereta sewa alor setar 6

Ini adalah senarai jenis-jenis kereta berserta dengan kadar harga sewaannya sekali.

 • PERODUA VIVA – RM100/day
 • PERODUA MYVI –  RM140/day
 • PERODUA AXIA –  RM120/day
 • PERODUA ALZA –  RM200/day
 • PROTON SAGA –  RM130/day
 • PROTON IRIZ –  RM140/day
 • PROTON EXORA –  RM280/day
 • PROTON BEZZA –  RM140/day
 • HONDA CITY –  RM270/day
 • TOYOTA VAN HIACE –  RM 400/day

kereta sewa alor setar untuk kegunaan keluarga 2

Kereta Sewa Jenis Kompak

Kereta sewa jenis kompak seperti Perodua Viva, Myvi dan Axia menjadi pilihan ramai disebabkan oleh rekabentuknya yang comel dan bergaya. Selalunya kereta jenis ini seringkali di sewa oleh muda mudi yang ingin bercuti dalam jumlah yang tidak terlalu ramai. Dengan kadar sewaan sebanyak RM100 sehingga RM140 per day, kereta ini seringkali mendapat permintaan yang tinggi untuk di sewa.

kereta sewa alor setar berbaloi 1

Kereta Sewa Jenis Sedan

Selain daripada kereta sewa jenis kompak, kereta sewa jenis sedan juga turut mendapat permintaan yang tinggi. Selalunya kereta sebegini di pilih oleh para keluarga yang bercuti dalam jumlah seramai 5 orang. Kereta sedan yang tampak agak luas ini turut dapat memberi tahap keselesaan yang sangat menyeluruh untuk bakal para penyewa. Antara jenis kereta yang berada di dalam kelompok kereta sewa jenis sedan ini adalah seperti Proton Saga, Iriz, Bezza, Honda City dan lain-lain lagi.

kereta sewa alor setar untuk kegunaan keluarga 4

Kereta Sewa Dalam Bentuk Van

Anda mahu bercuti dalam jumlah yang ramai? Tak ada masalah dan jika anda tidak ingin menyewa kereta jenis kompak dan sedan, anda boleh terus menyewa van untuk memuatkan semuanya sekali. Van begini boleh memuatkan seramai 13 orang penumpang secara sekaligus.

kereta sewa alor setar berbaloi 3

Kondisi Kereta Tip Top Dengan Kadar Sewa Terendah

Setiap kereta akan sentiasa dipastikan berada di dala keadaan baik. Enjin akan diperiksa begitu juga dengan tekanan angin. Setiap kereta yang akan disewakan ingin juga akan dipastikan berada di dalam keadaan bersih selesa sepenuhnya untuk bakal penyewa berikutnya. Secara kesimpulannya kereta sentiasa dijaga dengan baik samada yang melibatkan enjin, tayar dan sebagainya.

kereta sewa alor setar 7

Di Mana Syarikat Kereta Sewa Alor Setar Ini Beroperasi?

 1. Bandar Alor Setar
 2. Bandar Jitra
 3. Kuala Kedah
 4. Lapangan Terbang Alor Setar

lapangan terbang alor setar kereta sewa

Anda juga boleh tentukan sendiri dimanakah lokasi untuk menerima kereta sewa tersebut. Untuk memudahkan anda, Car Rental Jitra akan membantu membuat penghantaran kenderaan ke stesen bas, terminal lapangan terbang, hotel , homestay dan boleh juga terus di hantar ke rumah. Mudah bukan?

kereta sewa alor setar untuk kegunaan keluarga 5

Tidak Mahu Pandu Sendiri? Boleh Sewa Sekali Dengan Pemandu

Jika kebetulan anda berasa tersangat penat untuk drive sendiri, anda boleh memohon untuk perkhidmatan chauffuer.  Chauffuer ini akan sentiasa bersedia untuk membantu menjadi pemandu merangkap pemandu pelancong untuk membawa anda ke destinasi-destinasi menarik di sekitar Alor Setar dan kawasan yang berhampiran dengannya. Cuma jika mahukan perkhidmatan chauffuer anda perlu membayar kos sewaan yang lebih sedikit.

kereta sewa alor setar berbaloi 5

Antara Pelanggan Yang Telah Pernah Menggunakan Servis Kereta Sewa Dari Car Rental Jitra

kereta sewa murah alor setar 5

kereta sewa murah alor setar 3

kereta sewa alor setar untuk kegunaan keluarga 6

kereta sewa alor setar 2

Promosi Terkini! Dapatkan Diskaun Harga Kereta Sewa Serendah RM90 / Sehari  

kereta sewa murah alor setar 6

RM90 saja bayarannya untuk sewa kereta dalam masa sehari? Wow!! Ini sudah hebat!!  RM90 adalah jumlah yang sangat berbaloi sekiranya anda menyewa kereta di Alor Setar. Sebuah kereta sewa dengan kadar RM90 sehari ini boleh memuatkan sehingga 5 orang penumpang dalam satu-satu masa dan jika dihitung dengan kadar harga tiket pengangkutan awam untuk ke pelbagai destinasi di Alor Setar ternyata dengan menyewa kereta sewa ini ianya dapat menjimatkan kos sehingga berlipat kali ganda.

Nak Kereta Sewa Dengan Harga Promosi Termurah Serendah RM40 / Sehari? Jom Dapatkan Dari Car Rental Jitra Sekarang!

Jangan lagi fikir lama-lama, jom segera buat tempahan untuk kereta sewa Alor Setar dari Car Rental Jitra. Jika lambat nanti tak pasal semua kereta habis di booking. Kali itu baru anda gigit jari kerana kereta sewa dengan harga promosi telahpun habis di tempah. Ini adalah peluang terbaik untuk anda bercuti dan rebutlah peluang ini untuk melancong bersama yang tersayang di bumi Alor Setar Kedah yang indah menghijau.

kereta sewa alor setar 4

Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut yang berkaitan dengan kereta sewa Alor Setar ini, anda boleh terus menghubungi pihak yang berkenaan melalui detail yang tertera di bawah ini :

CAR RENTAL JITRA | KERETA SEWA MURAH ALOR SETAR
Hotline:  Tekan untuk telefon (017-4458847) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Car Rental Jitra
Website: https://www.carrentalkedah.com.my/

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: