Review
May 1, 2018, 9:18am

Promosi Kereta Perodua di Selangor, Meru, Shah Alam Murah


Kereta adalah menjadi keperluan kepada rakyat Malaysia sekarang. Tidak mustahil jika golongan miskin sekarang mampu membawa kereta di atas jalan raya. Pertamanya, kita perlu ingat bahawa kereta merupakan liabiliti iaitu harganya akan menyusut setiap tahun.

promosi perodua selangor

9 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Membeli Kereta

Pinjaman kenderaan adalah sama seperti pinjaman lain yang selalunya berbeza di antara setiap bak. Sedikit usaha dan fikiran akan membantu anda mendapatkan pembiayaan terbaik.

1. Baru Vs Terpakai

promosi kereta perodua di selangor

Secara logiknya, bank akan menawarkan kadar faedah yang lebih tinggi bagi pinjaman kenderaan terpakai berbanding kenderaan baru. Kenderaan terpakai memiliki nilai jualan semula lebih rendah dan adalah amat sukar untuk meramal nilai pasaran dalam tempoh beberapa tahun akan datang. Ada beberapa bank menetapkan had umur kenderaan (sehingga 12 tahun) bagi anda yang bercadang untuk memiliki kenderaan terpakai.

2. Nasional Vs Bukan Nasional

pengedar perodua murah di selangor

Bank meletakkan kadar faedah lebih rendah bagi kenderaan bukan nasional seperti Ford dan Kia berbanding kenderaan nasional seperti Proton. Walau bagaimanapun, perbezaan adalah amat kecil, maka ini bukanlah perkara yang perlu diberi perhatian utama.

3. Tempoh Pinjaman Pendek Vs Panjang

pinjaman beli kereta perodua selangor

Bank menetapkan kadar faedah yang lebih rendah bagi pinjaman berjangka panjang. Secara ideal, pinjaman jangka pendek adalah lebih baik jika bayaran ansuran memenuhi kedudukan kewangan anda.

4. Dapatkan Pra Kelulusan Pinjaman

pra kelulusan pinjaman kereta

Mendapatkan pra kelulusan bagi pinjaman adalah penting untuk mengetahui tahap kemampuan anda. Lawat beberapa bank untuk mendapatkan maklumat lanjut seperti kadar faedah dan jumlah pembiayaan berdasarkan kedudukan kredit anda.

5. Margin Pembiayaan

margin pembiayaan

Bank akan menawarkan kadar faedah yang lebih rendah bagi margin pinjaman yang rendah. Sekiranya anda mampu membayar wang pendahuluan yang lebih besar, and akan dapat berjimat dari bayaran faedah.

6. Pengedar Vs Bank

kereta perodua murah di selangor

Adalah perkara biasa bagi semua urusan pinjaman dilakukan oleh pihak pengedar . Ianya memang memudahkan, akan tetapi mungkin ada caj tersembunyi yang akan tidak memihak kepada anda. Selalu membuat penyelidikan dan perbandingan terhadap pengedar yang memberi nilai terbaik.

7. Fikir Sebelum Membuat Penyelesaian Awal Pinjaman

kebaikan beli kereta perodua

Sekiranya anda memiliki wang tunai, menyelesaikan pinjaman akan menjadi keutamaan. Akan tetapi, terdapat senario di mana anda akan mendapat lebih nilai apabila meletakkan ke dalam pelaburan (Dana Tetap) . Baca lebih lanjut tentang penyelesaian awal untuk mengetahui sama ada anda perlu menyelesaikan pinjaman awal.

8. Islamik Vs Konvensional

pinjaman islamik dan konvensional

Terdapat beberapa perbezaan di antara Pembiayaan Islamik dan Pinjaman Konvensional. Untuk memahami dengan lebih lanjut, baca artikel Pembiayaan Konvensional Vs Islamik dan tentukan jenis pinjaman yang akan diambil.

9. Kadar Faedah Tetap Vs Berubah

interest rate rendah kereta perodua

Bank menawarkan dua jenis faedah bagi pinjaman kenderaan, Tetap ataupun berubah. Dalam keadaan tertentu, kadar tetap lebih menarik disebabkan penawaran pasaran dan ansuran bulanan yang stabil. Terdapat beberapa skim yang akan berfaedah buat anda

Promosi Kereta Perodua Di Selangor, Meru, Shah Alam Murah

Afifah Perodua membantu anda mendapatkan loan Perodua dengan mudah dan menyenangkan hati anda. Beliau mempunyai pengalaman lebih dari 5 tahun dengan Officer Bank antaranya Maybank, RHB, Public Bank, Ambank, Hong leong Bank, Kuwait Finance dan CIMB banyak menolong meluluskan pinjaman kereta.

promosi kereta perodua terkini

Apabila anda membeli dengan Afifah Perodua layanan sepanjang dengan Perodua akan Afifah Perodua uruskan dari Appoinment Service kereta, Renew Roadtax dan Insurans (MYEG), berpeluang memenangi Voucher Service Perodua dan akan membuatkan anda gembira dengan servis ini.

Promosi Perodua Alza

Perodua Alza merupakan MPV kompak yang dihasilkan oleh Perodua. Perodua menekankan Alza menjadi kereta pilihan bagi keluarga muda dengan anak-anak. Hal ini diadaptasi daripada Daihatsu Boon dan Toyota Passo Luminas Sette, melainkan menggunakan de-tuned 1.5 liter Toyota Avanza dan Daihatsu Terios. Alza berasal dari perkataan Sepanyol yang bermaksud ‘bangkit’.

kereta perodua alza murah selangor

Perodua Alza merupakan MPV yang paling jimat penggunaan bahan api setakat ini berbanding dengan MPV model lain. Ianya juga sesuai digunakan seharian kerana saiznya yang tidak begitu besar. Walau bagaimanapun Perodua Alza masih sesuai untuk perjalanan jarak jauh kerana keselesaan tempat duduknya. Walaupun menggunakan enjin berkapasiti 1.5 liter Perodua Alza masih mampu membawa penumpang yang ramai berbanding MPV yang lain.

promosi harga runtuh perodua alza

Promosi Perodua Myvi

Perodua Myvi ialah model kereta hatchback supermini/subpadat buatan pengilang kereta Malaysia, Perodua sejak tahun 2005. Perodua Myvi yang berasaskan Daihatsu Sirion/Boon generasi kedua dan Toyota Passo ini merupakan hasil usaha sama Perodua dengan Toyota dan Daihatsu. Myvi merupakan kereta yang terlaris sejak 5 tahun berturut-turut mulai tahun 2006 hingga 2014 di Malaysia.

promosi kereta perodua myvi di selangor

Generasi Pertama (2005 – 2011)

Myvi dikilangkan dalam warna-warna Ebony Black, Olive Green, Perak, Jingga, Emas, Perak dan Putih. Rupa baru 2008 menampilkan pilihan warna baru yang terdiri daripada Medallion Grey, Ivory White, Perar White, Klasik Gold, Mistik Red, Ebony Black, Caribbean Blue dan Glittering Silver. Perodua Myvi SE terdapat dengan warna Ivory White, Ebony Black, Glittering Silver, Pearl White dan Tangerine Orange yang eksklusif untuk Myvi SE.

perodua myvi 1st edition selangor

Dalam Kereta Myvi terpasang satu daripada dua enjin empat lejang yang terdingin air daripada Daihatsu Sirion generasi Pertama : enjin Ej-VE 1.0 liter dengan tiga silinder sebaris, atau Toyota Passo: enjin K3-VE 1.3 liter dengan empat silinder sebaris; kedua-dua sistem DVVT serta pancitan bahan api elektronik (EFI).

Generasi kedua (2011-2017)

Perodua Myvi 2011 terdapat dalam tiga perapi untuk 1.3 liter iaitu Standard, Premium dan Elegance, dan dua untuk 1.5 liter iaitu Special Edition dan Extreme. Kesemuanya tersedia dengan transmisi automatik empat kelajuan dan manual lima kelajuan. Semua kereta model ini tersedia pasang beg udara. ABS dan EBD terdapat pada varian Premium dan Elegance.

perodua myvi second edition

Lampu kabut juga terdapat untuk varian Premium dan Elegance. Varian Standard pula ada rim keluli dengan pelitup manakala varian lain mendapat rim aloi. Kemudi Kuasa Elektronik sudah dipasang di semua kereta. Batang transmisi automatik dialihkan kepada dekat papan pemuka seperti Perodua Alza. Dalam varian Elegance sahaja tersedia sistem navigasi DVD berskrin sentuh 6 inci 2-DIN bersepadu dengan peta yang disumbangkan oleh Telekom Malaysia, di samping pemegang pintu krom dan kit badan yang berbeza. Myvi terdapat dalam enam warna, lima daripadanya metalik iaitu Ebony Black, Glittering Silver, Medallion Grey, Pearl White dan rona baru Mystical Purple; serta satu warna padu iaitu Ivory White. Myvi 2011 dikuasakan oleh enjin K3-VE 1.3 liter dengan DVVT serta EFI. Walaupun sama enjinnya dengan generasi terdahulu, namun Perodua mengaku kenaikan 4HP dalam Myvi 2011 kerana kemudi kuasa elektronik (EPS) yang membolehkan Perodua untuk menyalurkan kuasa tambahan untuk meningkatkan kuasa kuda.

Generasi ketiga (2017–kini)

perodua myvi terbaru

Generasi ketiga Perodua Myvi telah diisytiharkan datang pada akhir 2017 / awal 2018. Pada 8 November 2017, Perodua mengumumkan bahawa tempahan untuk 2018 Perodua Myvi telah dibuka. Generasi ketiga Perodua Myvi telah diumumkan pada 9 November 2017 di Malaysia Autoshow 2017. Ia dilancarkan pada 16 November 2017.

harga perodua myvi 3rd edition

Generasi Myvi ini dikenali sebagai tempatan di rumah, tanpa rebound dari generasi ketiga Daihatsu Boon. Ia adalah kereta baru yang baru di mana Toyota dan Daihatsu hanya memberikan nasihat dan enjin kepada Perodua dalam menjana Myvi yang baru. Enjin yang disediakan telah diperbaiki oleh Perodua untuk Myvi baru untuk meningkatkan kecekapan bahan bakar dan memperoleh standard EEV sebagai Axia dan Bezza. Kali pertama di dalam kereta berjenama Malaysia untuk menawarkan ‘Advanced Safety Assist’ dalam AV Variant.

Promosi Perodua Axia

Perodua Axia ialah kereta kompak lima pintu yang dihasilkan oleh salah sebuah pembuat kenderaan Malaysia, Perodua. Ia merupakan Kenderaan Cekap Tenaga (EEV) pertama Malaysia dan akan dilancarkan pada 15 September 2014.

promosi kereta perodua axia di selangor

Nama ‘Axia’ disebut dengan bunyi ‘azia’ (a-zee-a) berasal dari perkataan Asia. Huruf ‘x’ dalam ‘Axia’ juga mewakili bilangan sepuluh mengikut nombor roman, menunjukkan Axia adalah Perodua yang kesepuluh. Untuk model Axia ini Perodua menggunakan slogan “Your Smart Move” atau dalam versi Bahasa Melayu “Langkah Bijak Anda/Ternyata Bijak”.

promosi harga perodua axia

Dimensi dalaman adalah serupa dengan Myvi, dengan ruang kaki belakang yang amat murah hati untuk kereta dengan apa-apa kesan yang sederhana. Kabin ini adalah cahaya dan lapang, dengan penglihatan yang baik semua pusingan. kualiti dalaman tidak menonjol di dalam kelas, tetapi peningkatan yang ketara berbanding sebelumnya Viva.

Promosi Perodua Bezza

Bezza mempunyai tiga varian – Standard G, Premium X dan Advanced.

promosi kereta perodua bezza di selangor

Varian Standard G dilengkapi dengan roda aloi 14 inci, tempat duduk fabrik, roda stereng poliuretana, sistem audio dengan USB, telefon bimbit atau slot telefon pintar di konsol belakang, tempat sandaran kepala duduk belakang berpasang, tempat duduk belakang lipat 60:40, pelepasan but jauh, cermin sisi manual tanpa isyarat seterusnya, penunjuk isyarat badan yang dipasang dan tingkap kuasa.

antara varian kereta bezza

Varian Premium X telah ditambah dalam peralatan dengan sistem audio yang dinaik taraf dengan USB, yang datang dengan Bluetooth, slot telefon bimbit / telefon pintar dengan mengecas pelabuhan 5V/2A USB (di konsol belakang), sandaran kepala laras tempat duduk belakang, cermin sisi manual dengan isyarat seterusnya, sistem kemasukan tanpa kunci dengan butang enjin tekan mula, but butang pelepas pada but, pemegang pintu krom, petunjuk cermin sisi dan lampu kabus depan.

warna kereta perodua bezza

Varian Advance adalah versi ‘premium tambahan’ daripada varian Premium X, oleh itu berkongsi tetapan kuasa-kereta api yang sama seperti Premium X. Ia dilengkapi dengan roda 14 inci direka berbeza, yang berkuasa dan menarik balik cermin sisi dengan isyarat seterusnya, dan skirting sisi. Untuk kurangkan penggunaan bahan api, ia dilengkapi dengan “Eco-Idle Sistem”, sama dengan sistem Start-stop. Ia juga menerima sistem audio multimedia dengan navigasi, Smart Link untuk Android sahaja dan kamera undur. Varian Advance menerima butiran tambahan, menggantikan kerusi kain dan roda stereng poliuretana dengan kulit. Sterengnya telah disediakan dengan kawalan sistem multimedia.

harga promosi kereta perodua bezza di selangor

Semua varian mempunyai sistem brek anti-kunci (ABS) dengan pengagihan daya brek elektronik (EBD) dan bantuan brek (BA), dua beg udara SRS (untuk pemandu dan penumpang hadapan masing-masing) dan penderia undur dua bermata sebagai standard.

Kelebihan Membeli Kereta perodua Dari Afifah Perodua

kelebihan kereta perodua di selangor

Antara kelebihannya adalah;

  • Penasihat jualan Perodua yang sah – Afifah Perodua ialah penasihat jualan profesional yang diiktiraf oleh perodua yang bertapak di PERODUA PANTAI BHARU SDN BHD
  • Pilihan No.1 online & offline – menerima tempahan seluruh Malaysia! Telah membantu ribuan pembeli kereta sama ada melalui online ataupun offline.
  • Ready stock – mempunyai lebih 40 cawangan seluruh Malaysia. Tempoh pemilikan kereta paling cepat berbanding tempat lain.
  • Tiada caj tersembunyi – segala urusan dilakukan secara tulus dan selamat
  • Boleh full loan bagi yang layak – pakar dalam selok belok loan bank dan mempunyai hubungan profesional dengan pihak bank

Testimoni Pembeli Kereta Perodua

testimoni pembeli kereta perodua promosi di selangor testimoni pembeli kereta perodua promosi di selangor testimoni pembeli kereta perodua promosi di selangor testimoni pembeli kereta perodua promosi di selangor testimoni pembeli kereta perodua promosi di selangor

Tukar Kereta Anda Sekarang Juga!!

Raya sudah hampir tiba. Kini tibalah masanya anda menyambut perayaan Aidilfitri dengan memiliki kereta baru yang cantik dan elegan. Ceriakan hari raya anda dengan kereta dari perodua. Untuk info, anda boleh hubungi Afifah Perodua seperti maklumat di bawah.

afifah promosi kereta perodua di selangor

AFIFAHRAKHIBAH ABIDIN | PENASIHAT JUALAN PERODUA
Hubungi: Tekan untuk telefon (017-4026246) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Afifah Perodua

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: