Review
Apr 11, 2018, 12:08pm

Promosi Homestay Murah Di Kuantan


Daerah Kuantan merupakan ibu negeri bagi Pahang Darul Makmur yang pastinya memiliki kelebihan tersendiri berbanding 10 daerah lain yang terdapat di negeri ini. Kedudukan daerah Kuantan yang berhampiran dengan Laut China Selatan menjadikan lokasi ini lebih istimewa apabila terdapatnya pantai-pantai yang indah sebagai salah satu daya tarikan pelancongan di negeri Pahang.

Antara Homestay Murah Di Kuantan

Menginap di Homestay semakin mendapat tempat di kalangan rakyat Malaysia sekarang ni. Dengan wujudnya homestay, ramai yang mampu membawa keluarga bercuti. Walaupun homestay berkembang ibarat cendawan tumbuh, ia tidak menjejaskan perniagaan hotel sedia ada sebab hotel mempunyai kelebihan yang sangat lain berbanding dari Homestay. Terpulang kepada keperluan masing – masing.

Teachers Garden Homestay – Homestay Murah Di Kuantan 

Anda mencari Homestay, Rumah Tamu atau Guest House di kawasan Kuantan, Pahang atau berdekatan dengan Bandar Kuantan?

Selain Homestay Murah Di Kuantan

Teachers Garden Homestay menyediakan kemudahan homestay yang memberi keutamaan kepada keselesaan dan keselamatan pada harga yang berpatutan.

Lokasi Yang Strategik Berdekatan Dengan Teachers Garden Homestay

Hanya 20 minit dari exit Gambang, homestay kami berada di antara kawasan tarikan di Pahang seperti :

Gambang Water Park & Safari ( 20 minit )

Gambang Water Park merupakan taman tema yang paling menarik di Kuantan yang terletak hanya 40 kilometer dari pusat bandar dan ia bakal menjanjikan keseronokan yang terbaik untuk pengunjung. Gambang Resort City mempunyai kawasan yang agak luas dan mempunyai dua taman tema utama iaitu Gambang Water Park dan Safari Park.

Ada Homestay Murah Di Kuantan

Taman tema air ini terbahagi kepada tiga bahagian iaitu Coco Beach, Wave Pool dan Lagoon. Di setiap bahagian tersebut terdapat pelbagai aktiviti yang pengunjung boleh lakukan seperti Aqua Play, Giant Piranha, Tree Top Hill, Lane Racer, Canopy Slide, Family Raft Ride, ATV Ride dan banyak lagi. Di Safari Park pula merupakan taman safari untuk melihat haiwan yang berkeluasan 138 ekar. Sememangnya tidak rugi jika bercuti sambil berseronok di Gambang Water Park ini.

Teluk Cempedak ( 20 minit )

Pantai Teluk Cempedak atau lebih dikenali sebagai PTC cukup terkenal di kalangan pengunjung yang berasal dari negeri Pahang sendiri. Pantai Teluk Cempedak cukup sinonim dengan daerah Kuantan dan popularitinya juga setanding dengan infrastruktur yang terbina telah menjadikan lokasi ini sebagai destinasi pilihan pengunjung ketika percutian.

Terdapat Homestay Murah Di Kuantan

Panorama semula jadi seperti longgokan batuan, kehijauan hutan dan pasir pantai yang memutih ini pastinya akan memberi sudut penggambaran yang cantik. Pantai Teluk Cempedak juga mempunyai kemudahan asas yang lengkap seperti surau, tandas, hotel, restoran, gerai akan memudahkan pengunjung. Terdapat juga gerai kraf tangan yang menjual cenderamata untuk pengunjung yang ingin membeli hadiah kepada sanak saudara apabila pulang daripada percutian ini ataupun dijadikan sebagai kenang-kenangan. Oleh itu, pengunjung perlu melawat Pantai Teluk Cempedak apabila bercuti ke Kuantan, Pahang.

Restoran Super Top Ikan Bakar Tanjung Lumpur ( 15 minit )

Kepada penggemar masakan ikan bakar lokasi ini juga menarik untuk dikunjungi. Super Top Ikan Bakar yang terletak di Tanjung Lumpur, Kuantan ini menghidangkan pelbagai menu masakan laut kepada pengunjungnya.

Homestay Murah Di Kuantan

Pengunjung dapat merasai masakan seperti ikan, sotong, udang dan pelbagai lagi yang dimasak dengan cita rasa Melayu dan pastinya tidak akan mengecewakan. Oleh itu, pengunjung perlu datang dan merasai sendiri kehebatan masakan di restoran Super Top Ikan Bakar apabila berada di Kuantan.

Air Terjun Panching ( 20 minit )

Air terjun yang sejuk dan damai sangat sesuai kepada pengunjung yang ingin beriadah sambil menenangkan fikiran. Air terjun Sungai Pandan atau dikenali air terjun panching merupakan air terjun yang terkenal di kalangan penduduk Kuantan dan pengunjung dari luar. Air terjun yang terletak di Felda Sungai Pancing Selatan Pahang merupakan destinasi yang sesuai untuk melakukan aktiviti berkelah, bermain air dan perkhemahan. Jarak antara Air Terjun Sungai Pandan dengan bandar Kuantan kira – kira 25 kilometer ini pastinya akan memudahkan pengunjung untuk sampai ke lokasi ini.

Dapat Homestay Murah Di Kuantan

Terdapat juga  pelbagai kemudahan telah disediakan seperti tempat letak kereta, surau, tandas, pondok berehat, gerai makanan, kolam mandi kanak-kanak, padang dan banyak lagi. Selain itu, pengunjung juga boleh bersiar-siar di sekitar jungle trails dengan melihat pemandangan di sekitar air terjun yang dihiasi dengan pokok-pokok besar seperti meranti, keruing dan damar serta turut terdapat pelbagai spesies bunga. Air terjun ini sering menjadi pilihan utama pengunjung ketika cuti hujung minggu dan sekolah kerana air dan kawasan sekitarnya yang terpelihara kebersihan serta keselamatan juga terjamin.

Taman Tasik Bandar di Bandar Indera Mahkota  ( 10 minit )

Taman Tasik Bandar yang terletak di Bandar Indera Mahkota ini dikelilingi pokok-pokok menghijau dan tasik pasti akan memikat pengunjung dengan keindahan dan ketenangan. Kedudukan taman ini yang berdekatan dengan Universiti Islam Antarabangsa pastinya akan memudahkan pengunjung untuk mencari lokasi ini. Pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan apabila berada di sini seperti berjoging, bermain bola tampar, dan sebagainya. Terdapat juga aktiviti berkayak disediakan kepada pengunjung dengan bayaran semurah RM12 untuk dua orang dan RM8 untuk seorang bagi melakukan aktiviti berkayak di tasik. Aktiviti ini pastinya akan menerujakan pengunjung yang belum pernah atau berpeluang untuk melakukan aktiviti ini.

Cari Homestay Murah Di Kuantan

Di samping itu, pengunjung juga tidak perlu risau akan keselamatan ketika melakukan aktiviti riadah di sini kerana pihak pengurusan Taman Tasik Bandar sentiasa memastikan keadaan fasiliti berada dalam keadaan selamat untuk kegunaan pengunjung. Di samping itu, pengunjung juga disediakan dengan kemudahan kafe atau gerai makan untuk menjamu selera dengan pelbagai juadah makanan.

East Coast Mall Kuantan ( 10 minit )

East Coast Mall ( ECM ) merupakan sebuah kompleks membeli belah yang terkenal yang baru dibina di bandar Kuantan. Kompleks membeli belah ini pastinya akan menjadi syurga buat penggemar atau ‘kaki shopping’. Terdapat banyak kedai berjenama, wayang, pusat karaoke dan bowling disediakan di sini.

Homestay Murah Di Kuantan yang bagus

Selain membeli – belah terdapat banyak cafe dan kedai makan yang menyediakan pelbagai jenis makanan dalam dan luar negara boleh lawati. Di sekitar ECM ini juga terdapat banyak lot kedai dua tingkat untuk anda membeli – belah sambil bersiar – siar.

Sungai Cherating( 30 minit )

Lokasi ini menjanjikan tarikan istimewa buat pengunjung yang ingin menikmati ketenangan malam hari dengan menyaksikan keindahan ciptaan Tuhan. Sungai Cherating menyimpan anugerah alam apabila terdapat jutaan serangga kecil bercahaya iaitu kelip-kelip menghuni di sekitar pokok Bakau. Pengunjung dapat menghayati suasana indah ini dengan menelusuri Sungai Cherating menggunakan bot sewa yang disediakan oleh pihak pengurusan.

Selain ada Homestay Murah Di Kuantan

Suasana malam yang hening dilimpahi dengan kelipan cahaya indah melatari suasana malam menjanjikan ketenangan bagi pengunjung yang ingin lari daripada kesibukan kota. Di samping itu, pengunjung juga boleh datang ke Sungai Cherating pada sebelah siang bagi menerokai kecantikan sungai tersebut. Pengunjung yang meminati aktiviti fotografi perlu menjadikan Sungai Cherating sebagai lokasi wajib untuk dikunjungi.

Selain itu, Teacher Garden Homestay berhampiran dengan KUIPSAS ( kipsas ) dam Kolej Professional Teknologi MARA. Hanya 5 minit perjalanan dari homestay kami. Amat sesuai untuk hari pendaftaran, konvokesyen dan lain – lain program.

Kemudahan Bilik Tidur& Bilik Air di Teacher Garden Homestay

Teacher Garden Homestay merupakan sebuah rumah Semi D 1 tingkat terletak di Kuantan, Pahang Darul Makmur. Homestay ini merangkumi 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Bilik tidur dilengkapi Bantal dan Tilam.

Homestay Murah Di Kuantan

Penyaman udara disediakan di bilik utama dan 3 manakala kipas angina pula dipasang di bilik 2 dan 3. Bilik Air disediakan Towel, cream bath dan juga shampoo.

Teacher Garden Homestay Besar Dan Selesa

Kalau anda bercuti bersama keluarga yang besar, Teacher Garden Homestay merupakan rumah yang patut anda sewa, kerana ia mempunyai pelbagai ruang seperti ruang tamu atau kawasan luar rumah. Dengan ruang extra ini anda dapat bersama-sama dengan keluarga tercinta. Lagi pun suasana Teacher Garden Homestay yang seakan – akan anda berada di rumah sendiri. Bagi yang mempunyai anak kecil atau anak ramai, semestinya homestay ini menjadi pilihan kerana Teacher Garden Homestay mempunyai kawasan luas. Anak – anak dapat bermain dengan bebas tanpa perlu risau.

Kemudahan Ruang Dapur di Teacher Garden Homestay

Teacher Garden Homestay menyediakan kemudahan di dapur seperti di rumah anda. Ada peti sejuk, Water heater, rice cooker, Kattle, Pinggan, mangkuk dan Cawan. Boleh save bajet anda sikit.

Mencari selain Homestay Murah Di Kuantan

Anda juga boleh membeli nasi bungkus dan makan di homestay kerana kemudahan ruang makan yang disediakan selesa macam rumah sendiri. Selain itu, Teacher Garden Homestay juga turut menyediakan Teh, kopi, gula dan welcome drink.

Kemudahan Parking di Teacher Garden Homestay

Antara terdapat Homestay Murah Di Kuantan

Jika ini merupakan percutian keluarga, pasti jumlah kereta pun lebih banyak bukan?  Kemudahan parking merupakan antara kelebihan Teacher Garden Homestay kerana kereta hanya di letakkan di dalam kawasan rumah sahaja.

Kemudahan Lain Di Teacher Garden Homestay

Selain tempat Homestay Murah Di Kuantan

Selain kemudahan – kemudahan di atas, Teacher Garden Homestay menyediakan keperluan dan kemudahan lain seperti LCD TV, astro njoi, Penyidai baju, Sejadah, Extra bantal, Extra tilam, Iron dan Iron board.

Teacher Garden Homestay, Homestay Termurah Di Daerah Kuantan

Teacher Garden Homestay mengenakan harga yang sama sepanjang masa termasuk cuti sekolah, cuti umum dam lain – lain cuti. Deposit RM 50 untuk satu malam dan Bayaran Penuh semasa check – in.

Kadar Sewaan
RM 170 = satu malam
RM 160 = 2 malam ke atas
RM 150 = 6-14 malam
Check -in :   3 petang
Check-out:   12 tengah hari

Mari Membuat Tempahan Di Teacher Garden Homestay Sekarang!

Bagi anda yang merancang ke Kuantan, eloklah rasanya anda menyewa Teacher Garden Homestay kerana ia menawarkan harga yang berpatutan serta rumah yang selesa dan besar. Untuk sebarang tempahan, boleh hubungi Cik CIK ILYANA seperti maklumat yang tertera di bawah.

Mencari-cari tempat Homestay Murah Di Kuantan

TEACHER GERDEN HOMESTAY | HOMESTAY MURAH KUANTAN
Hotline: Tekan untuk telefon (019-9894886) | Tekan untuk WhatsApp
Telefon:
Tekan untuk telefon (016-7364886)
Website: http://homestaydikuantanpahang.blogspot.my/p/homestay-di-kuantan-pahang.html

Alamat Homestay:
No 25, Jalan Karyawan 18, Taman Guru, 25150 Kuantan Pahang

Nak booking Homestay Teachers Garden?

Sila telefon ke +60199894886 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak booking Homestay Teachers Garden?

Sila telefon ke +60199894886 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak booking Homestay Teachers Garden?

Sila telefon ke +60199894886 atau WhatsApp SEKARANG!