Review
Apr 23, 2018, 1:45pm

Promosi Emas Murah 916 Di Dungun, Terengganu


Emas adalah aset yang bernilai tinggi pada masa akan datang. Seperti rumah, setiap tahun nilai emas semakin naik. Jika kita mula mengumpul emas mulai hari ini, tidak mustahil harga emas akan naik menjadi 3 kali ganda daripada harga sekarang.

promosi emas murah 916 di dungun

Emas merupakan salah satu cabang pelaburan yang sangat menarik untuk diketahui. Dengan mempelajari rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang amat menguntungkan. Untuk pengetahuan anda, emas merupakan simpanan atau pelaburan yang amat baik untuk jangka masa sederhana dan panjang. Ini kerana nilai emas sentiasa meningkat dalam jangka masa panjang.

Cara-Cara Yang Betul Membeli Emas Di Kedai Emas

Tips yang  dimaksudkan di sini ialah cara-cara yang betul membeli emas di kedai emas, tidak kira sama ada kedai cina atau kedai melayu dan india. ramai yang tak ambil kisah sebenarnya tentang cara-cara yang betul membeli emas. Di antara Tips-tips tersebut adalah:

Tip #1 : Beli Barang Kemas 999 (24k) Atau 916 (22k) Sahaja

tips beli emas promosi emas murah 916 di dungun

Kedua-dua jenis ketulenan emas tu mempunyai nilai tertinggi untuk jangka panjang. Emas 999 (kandungan emas 99.9%) jarang dibuat barang kemas sebab ia terlalu lembut dan mudah lekuk. Untuk kenal emas 999 dan 916 ialah cek pada bahagian belakang barang kemas tu sebab biasanya ia akan ditempa dengan cop “999” dan “916”. Satu lagi, kalau dibakar, ia tak tinggalkan kesan kehitaman.

Tip #2 : Beli Barang Kemas Padu Atau Tumpat Sahaja

promosi emas murah 916 di dungun emas padu tumpat

Elakkan barang kemas yang berlubang atau kosong di dalam. Ini penting untung memudahkan proses penilaian ketulenan menggunakan densimeter bila nak jual balik ataupun dipajak di Ar-Rahnu nanti. Densimeter tak dapat buat bacaan yang tepat bagi barang kemas yang berlubang ataupun mempunyai batu pertama. Selain daripada tu, barang kemas padu lebih kukuh, tahan lasak dan payah patah, putus, bengkok, rosak dsb. Bila barang kemas tu rosak, terpaksalah trade-in sebagai ‘used gold’ dengan harga diskaun 25%! Banyak tu. Kalau simpan sahaja, nanti kena zakat sebagai emas yang tak dipakai yang nisabnya lebih tinggi emas yang dipakai.

Tip #3 : Elakkan Membeli Barang Kemas Yang Ada Batu Permata

tips beli barang kemas promosi emas murah 916 di dungun

Barang kemas yang ada batu permata rendah nilai ‘2nd hand value’nya. Nilainya sangat rendah bila hendak jual balik dan tidak diterima untuk gadaian. Emas 916 biasanya jarang ada batu permata sebab ia tidak cukup kuat untuk pegang permata. Kalau emas 916 tapi ada permata, awas! Mungkin barang kemas tu bukan 100% emas 916, biasanya emas 750. 

Tip #4 : Simpan Resit Belian

simpan resit promosi emas murah 916 di dungun

Resit asal belian akan membezakan nilai bila nak jual balik pada pengeluar, dan ia perlu untuk pajak di Ar-Rahnu nanti. Kalau mahu jual balik emas yang kita beli dari Poh Kong contohnya; kalau ada resit dia beli balik dengan harga diskaun 20% (spread), kalau tau tak ada resit asal, dia akan beli dengan diskaun 25% dari harga semasa.

Tip #5 : Jangan Beli Emas Putih

jangan beli emas putih bila promosi emas murah 916

Emas putih di jual pada harga platinum (logam paling mahal, lebih mahal daripada emas 999), tapi tak ada second hand value. Emas putih mengandungi sama ada 75% atau 37.5% emas, selebihnya dicampur dengan logam lain. Rupa emas putih sama dengan silver. Bezanya cuma terdapat cop “750” atau “375” sahaja. Berdasarkan apa yang saya survey, ada juga kedai emas yang jual emas putih sanggup beli balik pada harga diskaun 30% kalau ada resit, dan 50% kalau tak ada resit. Tapi umumnya, bukan mudah nak jual balik emas putih tu. Pokoknya, memang ianya rugi dari sudut pelaburan.

Tip #6 : Survey Kos Upah Paling Rendah

kos upah dan promosi emas murah 916 di dungun

Kos upah berbeza untuk satu kedai dengan kedai yang lain walaupun design sama.

Tip #7: Cari Kedai Yang Terima Belian Balik (Trade-in) Dengan Harga Yang Tinggi

jual balik tinggi dan promosi emas murah 916 di dungun

Secara puratanya, mereka beli balik dengan harga diskaun 20% – 25%, tetapi ada juga kedai yang sanggup beli balik dengan harga diskaun 15% untuk barang kemas yang dibeli di kedainya.

Perbezaan Antara Emas 999 Dan Emas 916 

Mempunyai simpanan emas adalah sesuatu yang bagus untuk masa akan datang atau di waktu anda susah. Emas bukan sahaja dipakai untuk kelihatan cantik tetapi juga boleh membantu anda sewaktu dalam kesempitan wang. Jadi, penting untuk anda tahu perbezaan emas 999 dengan 916. Nilai emas 999 dengan 916 jika dilihat tidak banyak beza tetapi sebenarnya beza nilainya adalah tinggi. Mesti ramai yang tertanya-tanya tentang perbezaan emas 999 dengan 916 kan? Mungkin ada yang sudah tahu apa perbezaan dua emas ini dan mungkin juga ada yang masih tertanya-tanya. Jom kita lihat perbezaan di antara dua emas ini.

Emas 999 (24k)

Emas 1st class. Merupakan emas tulen yang tidak dicampur dengan benda asing dan mempunyai Kandungan Emas 999.9%. Ianya agak lembut ( boleh dibentuk menjadi objek pejal seperti barang kemas tetapi perlu dipakai dengan teknik yang betul agar tidak mudah kemek atau jatuh ). Lebih berkilau, bersinar-sinar dan lambat pudar dan Sangat sesuai untuk pelaburan terutama dalam bentuk barang kemas, jongkong atau syiling emas.

emas 999 24k

Selain itu, Harga gadaian atau Pajakan ar-rahnu harga tinggi dari segi kekurangan emas 999 pula adalah biasanya tersedia dalam bentuk Bar, jongkong atau syiling emas atau dinar, ini kadang-kadang menyukarkan pemiliknya melakukan gadaian ketika memerlukan wang kerana kebanyakan ar-rahnu tidak menerima emas dalam bentuk Bar, jongkong atau syiling emas atau dinar. Oleh itu, Jika anda berhasrat menggunakan wang dari pelaburan emas anda, eloklah anda membeli emas 999 ini dalam bentuk barangan kemas.

Emas 916 (22k)

Emas 3rd class, bukan original. Ini bermakna emas 916 bukan emas sepenuhnya. Kandungan emas hanya 91.6% sahaja. 8.4 peratus adalah campuran besi, pasir atau lain-lain logam. Pembeli biasa biasanya tiada alat yang dapat mengukur kesahihan kandungan emas yang sebenarnya dalam barang kemas yang dibeli semasa di kedai emas. Terdapat banyak kes emas yang dibeli tidak mencapai tahap ketulenan yang dijanjikan.

promosi emas murah 916 di dungun

Lagi berat barang kemas tersebut bermakna lebih banyak kandungan benda asing daripada kandungan emas serta Cepat pudar kerana kurang kandungan emas. Tidak sesuai untuk pelaburan kerana mempunyai susut nilai yang tinggi walaupun barang baru berusia 1 hari sahaja. Harga gadaian atau Pajakan ar-rahnu pula agak rendah. Namun begitu kelebihan emas 916 biasanya tersedia dalam bentuk barangan kemas, ini membolehkan pemiliknya melakukan gadaian bila-bila masa kerana kesemua ar-rahnu menerima emas dalam bentuk barangan kemas.

Promosi Emas Murah 916 Di Dungun Terengganu

Emas adalah aset yang mudah dicairkan. Tidak seperti rumah yang perlu mengambil masa berbulan-bulan untuk dijual. Kami memahami tak semua orang mampu membeli aset yang besar dan mahal seperti rumah.

kedai promosi emas murah 916 di dungun

Tengah cari koleksi emas bersesuaian dengan bajet anda? Jangan risau Kedai Emas Fiza Fadzil akan membantu anda menyediakan koleksi-koleksi emas design terkini dan cantik yang mana sesuai untuk golongan yang berpendapatan rendah. Dalam masa yang sama, anda boleh jadikan perhiasan diri ini sebagai simpanan aset untuk masa hadapan anda dan keluarga anda.

Kedai Emas Fiza Fadzil Bantu Anda Sediakan Emas Yang Berkualiti Dengan Harga Mampu Milik

Kedai Emas Fiza Fadzil sebuah platform barang kemas secara online terkini dengan konsep ‘One Stop Center’ untuk semua barang kemas 916 mampu milik yang sangat unik. Kedai Emas Fiza Fadzil menyediakan reka bentuk yang terkini dan evergreen.

kedai emas murah di dungun

Paling penting, semua barang kemas Kedai Emas Fiza Fadzil adalah diperbuat dari emas tulen 916 seratus peratus. Apa yang Kedai Emas Fiza Fadzil tawarkan adalah koleksi-koleksi emas 916 yang terbaru, evergreen, rare & sukar didapati di kedai-kedai lain.

Apa Kelebihan Kedai Emas Fiza Fadzil Berbanding Syarikat Emas Lain?

Kedai Emas Fiza Fadzil menawarkan pelbagai kelebihan bersama Kedai Emas Fiza Fadzil. Keutamaan Kedai Emas Fiza Fadzil adalah menyediakan barang kemas 916 mampu milik untuk semua. Kedai Emas Fiza Fadzil Shopping barang kemas online pada bila-bila masa, di mana sahaja mengikut bajet anda. Anda pasti teruja dengan hadiah premium percuma setiap pembelian bersama Kedai Emas Fiza Fadzil. Pelbagai kelebihan bersama kami berbanding kedai emas lain.

kedai emas murah online

Kenapa Anda Harus Membeli Koleksi Emas 916 Dengan Kedai Emas Fiza Fadzil

Ada 5 sebab yang harus anda tahu kenapa Kedai Emas Fiza Fadzil ialah kedai emas yang patut anda beli.

1. Jaminan Harga Mampu Milik

Kedai Emas Fiza Fadzil menawarkan koleksi-koleksi emas tulen 916 dengan harga mampu milik antara RM300 sehingga RM1,000 bergantung pada design dan berat yang anda pilih.

harga emas murah mampu milik

2. Pembelian Secara Online

Urusan jualan kami adalah secara online sepenuhnya melalui Facebook dan tidak perlu datang kedai pun sudah boleh beli emas!

kedai emas murah online facebook

3. Kaedah Bayaran Selamat Dan Fleksibel

Pembayaran Dijamin Selamat Melalui transfer ke akaun syarikat yang sah (tiada duit masuk ke akaun persendirian).

promosi emas murah 916 di dungun secara online

4. Penghantaran Yang Selamat Dan Cepat

Penghantaran dijamin selamat dengan menggunakan khidmat poslaju.

penghantaran poslaju untuk promosi emas murah 916 di dungun

5. Tempahan Yang Pantas

Tempahan akan disiapkan dalam tempoh 2 hingga 5 minggu dan deposit 10%

tempahan dan promosi emas murah 916 di dungun

Koleksi-Koleksi Emas Kedai Emas Fiza Fadzil

antara koleksi emas kedai fiza fadzil antara koleksi emas kedai fiza fadzil promosi emas murah 916 di dungun antara koleksi emas kedai fiza fadzil kedai emas murah di dungun antara koleksi emas kedai fiza fadzil

Testimoni Dari Pelanggan-Pelanggan Gembira Kami

Lihat apa kata mereka selepas membeli koleksi emas dengan Kedai Emas Fiza Fadzil.

testimoni pembeli emas murah 916 di dunguntestimoni pembeli emas murah 916 di dunguntestimoni pembeli emas murah 916 di dunguntestimoni pembeli emas murah 916 di dungun

 

Tunggu Apa Lagi! Dapatkan Barang Kemas Idaman Anda Hari Ini!

Miliki aset sebenar hari ini untuk pelaburan masa depan anda. Tiada alasan lagi untuk anda tidak memiliki emas. Semua orang mampu memiliki dan membeli emas mengikut bajet anda di Kedai Emas Fiza Fadzil. Miliki emas pada harga mampu milik dengan menekan nombor di bawah ini.

kedai emas murah online dan selamat

KEDAI EMAS FIZA FADZIL | KEDAI EMAS 916 MURAH DAN TERKINI
Hotline 1: Tekan untuk telefon (016-9388916) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (012-9673765) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Kedai EmasFiza Fadzil

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: