Review
May 4, 2018, 9:06am

Promosi Beli Kereta Baharu Murah Di Seremban, Negeri Sembilan


  •  
  •  
  •  
  •  

Menurut Sinar harian, sebanyak 666,674 kereta dijual di Malaysia pada tahun lalu berdasarkan Persatuan Automotif Malaysia. Ia menunjukkan populasi di Malaysia seramai 29.7 juta, merupakan tempat kedua pemilikan kereta tertinggi di rantau Asia dan Asia Pasifik selepas Korea Selatan iaitu 82 peratus isi rumahnya memiliki sekurang-kurangnya sebuah kereta mengikut 2015 dilaporkan Pew Research Centre.

kereta baharu murah di seremban

Ini fakta yang tidak boleh dinafikan, kebanyakan penduduk Malaysia sukakan kereta. Pembelian kereta baharu melibatkan rundingan dengan beberapa peniaga yang tersebar di pelbagai lokasi untuk memperoleh tawaran terbaik.

10 Tips Beli Kereta Baru

Namun begitu, terdapat 10 tips beli kereta baru yang anda perlu tahu,. Antaranya;

#1: Survey Atas Jalan Raya

promosi kereta baharu murah di seremban

Masa anda sedang memandu kereta di jalan raya cuba anda melihat kereta yang mana anda mungkin berkenan. Kadang kala, di tempat letak kereta pun anda boleh menjamu mata. Lebih-lebih lagi di tempat letak kereta pusat membeli belah. Anda boleh lihat kereta yang mungkin menarik hati anda secara dekat.

#2: Buat ‘Research’

beli kereta baharu murah di seremban

Tanya kawan-kawan, tanya jiran, tanya ahli keluarga, tanya sesiapa yang mungkin ada pengalaman menggunakan jenama kereta yang anda mahu beli ini. Sesetengah jenama sinonim dengan beberapa masalah yang selalu dihadapi pembeli mereka. Lagi bagus jika anda baik dengan mekanik kereta, tanya jikalau jenama kereta yang anda berkenan ini sering dihantar ke bengkel atas masalah besar atau tidak.

#3: Tunai Atau Pinjaman

Sebagai contoh, jika anda membeli kereta secara tunai anda perlu mengumpul wang yang mengambil masa lama dan jika anda bukan dalam kategori yang kaya, anda hanya mampu membeli kereta yang lebih murah atau terpakai di mana mungkin tidak menepati citarasa anda. Berlainan pula jika anda membeli kereta secara pinjaman, anda boleh membeli kereta baru yang lebih mahal dan lebih selesa dengan hanya membuat pinjaman yang boleh diluluskan oleh pihak bank. Berikut adalah beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan semasa membuat keputusan antara pajakan dan pembelian:

Tunaikereta baharu murah di seremban terbaik

Anda tidak perlu memikirkan wang yang perlu dikeluarkan untuk bayaran bulanan. Anda boleh trade in kereta anda terus walaupun baru sahaja membeli. Tidak perlu membayar interest/faedah bank, hanya membayar harga kereta sahaja

Pinjamankereta baharu murah di seremban dengan pinjaman

Anda boleh trade in kereta anda tanpa perlu membayar penuh harga kereta tersebut. Anda boleh membeli kereta yang lebih baik berdasarkan kelulusan bank. Tidak perlu mengeluarkan belanja yang besar semasa mula membeli kereta anda. Anda hanya mengeluarkan belanja yang sedikit setiap bulan dan akan memiliki kereta anda selepas habis membuat bayaran pinjaman.

#4: Tetapkan Budget Anda

kereta baharu murah di seremban mengikut bajet

Melainkan anda membayar tunai untuk kereta anda, anda perlu untuk berfikir tentang pembiayaan pinjaman kenderaan anda. Berapa jumlah yang benar-benar anda mampu untuk peruntukkan untuk pembayaran kereta setiap bulan? Secara umumnya, ada pendapat mengatakan, jumlah budget untuk sesebuah kenderaan sebulan adalah tidak lebih daripada 20 peratus daripada gaji anda setiap bulan.

#5: Minyak

kereta baharu murah di seremban jimat minyak

Harga minyak dunia sekarang ini tidak menentu. Sekejap naik, sekejap turun. Sekejap naik balik, kadang kala tak turun-turun balik. Jadi, pastikan penggunaan minyak petrol kereta pilihan anda bersesuaian dengan bajet yang anda ada. Jika tempat kerja anda jauh, lebih sesuai gunakan kereta yang tidak guna banyak sangat minyak.

#6: Pasti Tiada Komitmen Hutang Kereta Lain

lulus loan untuk kereta baharu murah di seremban

Jangan tambah bebanan hutang. Pastikan hutang satu kereta dah selesai atau hampir selesai baru fikir untuk ambil kereta baru. Kalau satu belum habis, jangan ditambah yang lain. Nanti terbeban jadinya, terpaksa pula buat dua tiga kerja.

#7: Deposit

kereta baharu murah di seremban deposit rendah

Semua orang mungkin tahu tentang perkara ini. Tapi tidak ada salahnya ingatkan anda lagi sekali. Ada juga tawaran untuk membeli kereta tanpa deposit. Tergoda sikit kan? Hah. Jangan tergoda sangat tau. Makin sedikit deposit, makin banyaklah yang anda perlu bayar di kemudian hari. Jadi, lebih baik masa anda beli kereta itu, anda boleh bayar deposit banyak sedikit supaya anda boleh singkatkan tempoh bayaran. Lantas, meminumkan kadar faedah yang anda perlu bayar.

#8: ‘Maintenance’

kereta baharu murah di seremban kos maintenance rendah

Macam anda, kereta juga ada makanannya – tayar perlu ditukar, kereta perlu diservis, insurans dan cukai jalan perlu dibayar. Selain daripada insurans bulanan, ada bulan anda mungkin perlu berbelanja besar sedikit untuk kereta anda. Pastikan anda bersedia untuk situasi-situasi ini. Dalam satu tahun pertama mungkin tiada masalah. Masuk tahun kedua, anda kena bersedia untuk hal-hal sebegini. Jika mahu menukar dua biji tayar pun, boleh buat anda terpaksa mengikat perut. Mungkin anda perlu menimbang semula jenis kereta yang anda mahu beli. Tak apa ya, nanti dah makin stabil, anda boleh tukar kereta yang anda betul-betul idamkan.

#9: Pasti Beli Kereta Yang Murah Dan Mudah Dapat Spare Part

tips pilih kereta baharu murah di seremban

Kalau beli kereta yang jarang orang beli biasanya susah nak dapat spare part ataupun spare parts mahal dari biasa. Harga kereta mungkin murah, tapi tak jimat jika spare parts mahal.

#10: Test Drive

test drive kereta baharu murah di seremban

Jangan risau, jangan takut. Pandu uji kereta yang anda mahu beli dahulu. Kadang kala mungkin nampak cantik di mata. Tapi bila dah cuba pandu, rasa tak ‘kena’ dengan jiwa. Jadi, sebelum anda membuat ‘big purchase’ ini, pandu uji dahulu kereta anda.

Promosi Beli Kereta Baharu Murah Di Seremban, Negeri Sembilan

beli kereta baharu di seremban

Anuar Mohd Yasin berkhidmat sebagai perunding jualan di salah sebuah dealer yang terbesar di Seremban, Negeri Sembilan dan membantu mana-mana individu yang serius berminat dengan promosi memiliki kereta baru.

Kelebihan Membeli Kereta Baharu Dan Murah Di Seremban, Negeri Sembilan

Antara kelebihan yang anda dapat jika berurusan dengan Beliau adalah;

1. Boleh Apply Full Loan @ Tanpa Deposit

beli kereta baharu di seremban tanpa deposit

Beliau bantu anda beli kereta baru tanpa deposit dengan syarat dokumen anda lengkap dan Ikut semua syarat yang ditetapkan oleh pihak bank. Loan kereta baru akan diproses dalam 3 – 5 hari bekerja.

2. Bebas Pilih Model Kereta

pelbagai beli kereta baharu di seremban

Kebanyakan model kereta di sini adalah yang paling laris di Malaysia.

3. Mempunyai Hubungan Baik Dengan Pihak Bank

beli kereta baharu di seremban loan mudah approve

Perunding Jualan berperanan penting dalam urusan Pinjaman Jual-Beli. Ia bertanggungjawab memberi nasihat berkenaan institusi bank yang sesuai. Perunding Jualan juga akan memantau status permohonan (rejected/approved). Anda sangat bertuah kerana beliau ada hubungan baik dengan pihak bank.

Pelbagai Jenis Model Kereta Untuk Anda Miliki

Tidak tahu mana model kereta yang sesuai untuk anda? Jangan risau, Tuan Anuar Mohd Yasin boleh memberi pandangan tentang kelebihan dan kekurangan kereta – kereta yang ada di situ. Antara jenis model kereta yang dapat sambutan hangat ialah;

Perodua Axia

beli kereta perodua axia baharu di seremban

Perodua Axia ini merupakan sebuah kereta kompak EEV yang bakal menepati cita rasa rakyat Malaysia, selain ditawarkan pada harga yang berpatutan, ia juga diyakini mampu memberikan penjimatan bahan api yang efisien.

Perodua Alza

beli kereta alza baharu di seremban

Perodua Alza merupakan MPV yang paling jimat penggunaan bahan api setakat ini berbanding MPV model lain. Ianya juga sesuai digunakan seharian kerana saiznya yang tidak begitu besar. Walau bagaimanapun Perodua Alza masih sesuai untuk perjalanan jarak jauh kerana keselesaan tempat duduknya.

Perodua Myvi

beli kereta myvi baharu di seremban

Keluaran terbaru Myvi generasi ketiga ini akan menampilkan rekaan yang lebih “muda” dan bergaya, dengan keselesaan dan keluasan yang tetap menjadi keutamaan bagi memastikannya kekal praktikal untuk ramai orang.

Honda Civic

kereta honda civic baharu murah di seremban

Honda Civic adalah model kereta kompak keluaran Honda. Honda Civic terus mengalami evolusi tersendiri sehinggakan generasi yang lebih terkini menonjolkan ciri-ciri mewah.

Honda BR-V

kereta honda BR-V baharu murah di seremban

BR-V merupakan sebuah kenderaan penumpang dengan tujuh tempat duduk. Ini bukan konfigurasi tempat duduk dengan terma 5+2 yang kadang-kadang digunakan, tetapi sebaliknya ia memang mampu membawa tujuh orang penumpang dalam satu-satu masa.

Honda HR-V

kereta HR-V baharu murah di seremban

Honda HR-V baru yang diperkenalkan pada tahun 2016 merupakan sebuah SUV terbaru rekaan Honda. Ciri keselamatan turut dititikberatkan Honda pada HR-V ini. Penjimatan bahan api memang terjamin dengan penggunaan kotak gear CVT yang digabungkan dengan enjin 1.8L i-VTEC SOHC yang cukup efisyen.

Honda CR-V

kereta CR-V baharu murah di seremban

Honda CR-V merupakan antara SUV yang cukup popular di Malaysia. CR-V generasi terbaharu ini menerima perubahan secara besar-besaran terutamanya daripada segi reka bentuknya. Ia dapat dilihat daripada sudut hadapan hingga ke bahagian belakangnya. Serlahan gaya maskulin membuatkan CR-V ini nampak begitu tegap dan mantap.

Honda Jazz

kereta honda jazz baharu murah di seremban

Jazz dikuasakan oleh enjin 1.5L SOHC i-VTEC yang telah ditambah baik dan dipadankan bersama CVT yang baru direka bentuk. Padanan platform sub kompak global baharu Honda yang terdiri daripada struktur ringan dan tegar terus membawa Jazz ke satu tahap baharu dari segi penjimatan bahan api tanpa mengorbankan prestasi dinamiknya.

Proton Saga FL

kereta Saga FL baharu murah di seremban

Proton Saga FL ditawarkan dengan dua varian iaitu 1.3 Standard dan 1.3 Executive. Proton Saga FL kini tampil lebih segar dengan fasia depan yang segala-galanya baru seperti fender, bonet, bampar, gril dan pastinya yang paling menonjol ialah lampu utama.

Proton Iriz

kereta Iriz baharu murah di seremban

Proton Iriz merupakan kereta kompak dan telah dipilih sebagai “Budget Car of The Year 2016” iaitu yang terbaik bagi segmen kereta harga rendah. Model ini mendapat penarafan 5-bintang daripada ASEAN NCAP dari segi keselamatan dan ciri-ciri keselamatan aktif dan pasif.

Proton Exora

kereta exora baharu murah di seremban

Exora merupakan MPV yang digemari ramai kerana saiznya yang agak besar dan selesa. Exora menampilkan Modul Kawalan Badan yang membenarkan pengaktifan dan konfigurasi automatik bagi pelbagai fungsi kenderaan seperti penguncian pintu, pencahayaan dalaman, lampu hadapan, lampu brek dan pengelap cermin hadapan

Toyota Vellfire

kereta vellfire baharu murah di seremban

Toyota Vellfire adalah sebuah model MPV yang sangat Berjaya. Walaupun rekaan berbentuk kotak, namun dari sudut kemewahan dan keselesaan mengatasi rupa bentuk menyebabkan MPV mewah Toyota Vellfire tetap mendapat perhatian dan sambutan ramai pengguna.

Toyota Alphard

kereta toyota alphard baharu murah di seremban

Alphard menampilkan rekaan berkonsep “Berani dan Hebat” dengan gril besar kemasan krom seperti perisai berbentuk X dan menempatkan logo ‘heart of the snake’ pada bahagian tengah.

Toyota Estima

kereta toyota estima baharu murah di seremban

Toyota Estima atau Previa ialah kereta berbentuk MPV kelas menengah atas yang dihasilkan oleh Toyota Motor Corporation, Japan sejak tahun 1990. Estima atau Previa hadir dengan bentuk body yang aerodynamic dan moden dan dalaman-nya boleh memuatkan 7 atau 8 penumpang dengan selesa.

Mercedes

kereta mercedez baharu murah di seremban

Kepuasan maksimum mampu dimiliki sesiapa saja yang memandu uji kereta jenama Mercedes-Benz kerana ia tidak hanya melambangkan kemewahan, malah memberi gambaran jelas betapa selesanya jentera dari Jerman itu.

Bagaimana Proses Pembelian Kereta?

Anda hanya perlu memberi dokumen yang lengkap kepada Tuan Anuar Mohd Yasin di Whatsapp. Antara dokumen yang diperlukan ialah

Kakitangan Kerajaan

  • MyKAD
  • Lesen
  • Payslip 3 bulan yang terbaru
proses kereta baharu murah di seremban

Pekerja Swasta

  • MyKAD
  • Lesen
  • Payslip 3 bulan yang terbaru
  • Epf statement
  • Bank statement

Raya Dah Dekat, Jom Beraya Dengan Kereta Baharu!

Wei, raya nak dekat dah ni! Sekarang ni masa yang sangat sesuai untuk beli kereta baru. Nanti raya pertama boleh melaram, boleh upload gambar raya sambil posing baring atas kereta. Jom beli kereta dengan Tuan Anuar Mohd Yasin.

kunci kereta baharu di seremban

ANUAR MOHD YASIN | PERUNDING KERETA BAHARU DI SEREMBAN Hubungi: Tekan untuk telefon (019-6511170) | Tekan untuk WhatsApp