Review
Apr 6, 2018, 11:01am

Promo Sunglasses Original, Berkualiti Tinggi Dan Harga Murah


Bahaya ke sinaran matahari kepada kesihatan mata?

Pancaran cahaya matahari mengandungi spektrum cahaya iaitu dari gelombang sinaran gamma ke gelombang radio antara 10 nano meter sehingga 100 mikro meter. Di antara spektrum cahaya tersebut, wujudnya spektrum cahaya yang dikenali sebagai cahaya ultraungu (UV light), cahaya biru dan juga cahaya infra merah (IR light) yang boleh dilihat oleh mata. Jarak gelombang tersebut bermula dari 380 nano meter sehingga 780 nano meter. Daripada jarak spektrum inilah membolehkan manusia melihat keindahan alam.

Sunglasses Original untuk lelaki

Pendedahan mata pada cahaya matahari terlalu lama boleh mengakibatkan masalah silau, pening kepala, keletihan secara visual dan juga penurunan dari segi kontras penglihatan. Untuk mengelakkan daripada berlakunya kerosakan pada tisu-tisu mata, penggunaan sunglasses original adalah disarankan untuk menghalang kesan cahaya matahari.

Sunglasses Original Ultraviolet

Sebenarnya kesan resapan cahaya ultra ungu dan cahaya biru mempunyai kadar 10 kali ganda lebih tinggi tinggi daripada kadar resapan cahaya infra merah. Itulah sebabnya bumi kita memerlukan lapisan ozon untuk menapis resapan tinggi cahaya ultra ungu. Walau bagaimanapun, sebahagian daripada cahaya itu masih lagi dapat menembusi ke permukaan bumi.

Tips Pemilihan Sunglasses Untuk Melindungi Mata

Dalam pemilihan sunglasses, adalah disarankan untuk mengetahui beberapa tips yang boleh dijadikan panduan. Sunglasses yang dipilih itu bukan sahaja untuk kepentingan penampilan tetapi juga penting sebagai alat yang boleh menghalang kesan resapan cahaya ultra ungu, cahaya biru dan cahaya infra merah yang boleh merosakkan tisu mata.

Sunglasses Original Sarung

Belilah Sunglasses Yang Original

Kenapa perlu sunglasses yang original? Ini kerana sunglasses yang original biasanya mempunyai label UV400 atau 100% UV protection. Mungkin sesetengah individu berpendapat sunglasses original ini bertujuan untuk menonjolkan penampilan semata-mata walhal ada perkara yang lebih penting jika dipandang dari sudut kesihatan mata. Kajian yang dijalankan oleh Asia-Pacific Academy of Ophthalmology juga mendapati hampir 47% daripada pelanggan yang membeli sunglasses tidak memerhatikan hal hal ini.

Sunglasses Original Untuk Wanita

Pilihlah Sunglasses Yang Lebih Besar

Tidak ada istilah malu dalam pemilihan sunglasses yang lebih besar bahkan ianya lebih baik untuk melindungi keseluruhan mata. Walaupun besar, sunglasses yang besar tetap tampak elegant dan fashionable.

Sunglasses Original Kacak

Pilihan Warna Lensa Yang Sesuai

Perlu diambil perhatian bahawa, pemilihan sunglasses yang berlensa terlalu gelap bukan bermakna ianya berkesan untuk melindungi dari sinar ultra ungu (UV) meskipun si pemakai akan lebih terserlah gayanya. Pentingkan sejauh mana perlindungan UV yang boleh dilakukan. Walau bagaimanapun, pemilihan sunglasses berlensa gelap lebih diutamakan daripada lensa pelbagai warna.

Sunglasses Original Bergaya

Pilihan Lensa Berwarna Selain Hitam

Pasti ada yang sering melihat ramai golongan muda menggunakan sunglasses yang berlensa selain daripada warna gelap. Adakah ianya berupaya melindungi sinaran ultra ungu (UV)? Sebenarnya warna-warna tersebut bukan bermakna ia lebih baik berbanding sunglasses berlensa hitam. Cuma lensa berwarna itu hanya bertujuan untuk meningkatkan kontra warna sahaja. Para atlet biasanya menggunakan lensa berwarna ini. Yang paling penting ialah sunglasses original.

Sunglasses Original Hebat

Gunakan Sunglasses Original Dengan Lensa Jenis Polarized

Lensa polarized sebenarnya membantu untuk menghindarkan mata kita dari silau. Sangat sesuai dipakai ketika berada di dalam pemanduan dalam cuaca yang panas. Teknologi polarized ini juga banyak membantu menjaga kesihatan mata dari silaunya terik matahari.

Sunglasses Original Smart

Kesan Penggunaan Sunglasses Tidak Original

Tidak perlu diragukan lagi bahawa sunglasses yang original mempunyai peratusan tertentu untuk menapis sinaran UV. Meskipun sunglasses tiruan atau dari jenis yang murah tampak seolah-olah sama dengan yang original, namun dikhuatiri peratusan penapisan sinaran UV tidak sebaik sunglasses original. Berhati-hatilah kerana terdapat beberapa kesan sampingan yang boleh memberi kesan kepada si pemakai.

Cataract

Cataract merupakan salah satu masalah pada mata di mana berlakunya perubahan lensa mata daripada keadaan jernih menjadi keruh. Orang yang mengalami masalah ini akan mempunyai penglihatan yang kabur. Lensa mata yang sihat berupaya menerima cahaya masuk ke dalam mata sehingga berupaya menfokuskan objek yang dilihat. Bagi penghidap cataract, lensa mata tidak dapat fokus pada mana-mana objek kerana cahaya tidak boleh masuk melaluinya.

Sunglasses Original Mata

Mata Menjadi Rabun

Pemakai sunglasses tidak semestinya rabun. Oleh itu, pilihan sunglasses yang sesuai dan mempunyai pelindungan UV sangat penting kerana sunglasses biasa tidak mempunyai spesifikasi yang sesuai untuk semua pemakai tambahan pula bukan bertujuan untuk melindungi mata.

Sunglasses Original Rabun

Pening Kepala

Sunglasses tiruan pastinya tidak mempunyai kualiti yang baik. Tanda-tandanya ialah kebanyakkan si pemakai akan merasa sakit atau pening kepala setelah memakainya dalam satu-satu tempoh masa. Bukan itu sahaja, rupa bentuk dan potongan bingkai sunglasses tersebut juga tidak selari dengan bentuk muka.

Panduan Pemilihan Bingkai Sunglasses Original Yang Sesuai Dengan Bentuk Wajah

Selepas mengetahui sedikit sebanyak berkenaan jenis-jenis sunglasses yang sesuai dengan peranan utamanya iaitu sebagai perlindungan daripada cahaya UV, ingin dikongsikan pula berkenaan pemilihan bingkai yang sesuai mengikut bentuk wajah. Panduan pemilihan ini sedikit sebanyak membantu penampilan diri dan pada masa yang sama ia dapat menjamin kesihatan mata.

Bentuk Muka Segi Empat Tepat (Rectangular Face)

Sunglasses Original Petak

Jenis bingkai yang sesuai untuk dipilih ialah:

 • Sunglasses berbingkai besar
 • Bingkai jenis “Aviators” lebih menyerlahkan wajah
 • Sunglasses berbingkai bulat

Elakkan daripada memilih sunglasses yang mempunyai bingkai berikut:

 • Rekaan bingkai yang sempit
 • Rekaan bingkai berlensa kecil
 • Sunglasses dengan bingkai yang berwarna terang atau berwarna-warni

Bentuk Muka Bulat (Round Face)

Sunglasses Original Bulat

Jenis bingkai yang sesuai untuk dipilih ialah:

 • Sunglasses berbentuk segi empat tepat atau bersegi
 • Kedua-dua Lensa yang dihubungkan dengan penyambung yang nipis
 • Bingkai jenis “Aviators” dan “Wayfarers“ lebih menyerlahkan wajah

Elakkan daripada memilih sunglasses yang mempunyai bingkai berikut:

 • Sunglasses berbingkai bulat
 • Sunglasses berbingkai nipis
 • Lensa berbentuk geometri
 • Sunglasses dengan lensa berwarna
 • Sunglasses yang menutupi kawasan kening

Bentuk Muka Bujur (Oval Face)

Sunglasses Original Bujur

Jenis bingkai yang sesuai untuk dipilih ialah:

 • Lensa dengan bingkai yang halus: segi empat tepat, bujur, bulat
 • Bingkai jenis “Aviators” lebih menyerlahkan wajah

Elakkan daripada memilih sunglasses yang mempunyai bingkai berikut:

 • Sunglasses yang kelihatan terlalu besar dan terlalu lebar
 • Sunglasses berbingkai nipis

Bentuk Muka Petak (Square Face)

Sunglasses Original Segi Empat

Jenis bingkai yang sesuai untuk dipilih ialah:

 • Lensa dengan bingkai yang berbentuk bujur atau bulat
 • Bingkai jenis “Aviators” lebih menyerlahkan wajah
 • Lensa tanpa bingkai
 • Sunglasses dengan bingkai berwarna
 • Sunglasses bersaiz besar
 • Sunglasses yang mempunyai kelebaran yang selari dengan lebar muka

Elakkan daripada memilih sunglasses yang mempunyai bingkai berikut:

 • Sunglasses yang kelihatan terlalu besar dan terlalu lebar
 • Sunglasses yang berbingkai kecil dan nipis
 • Sunglasses dengan bingkai bersudut tajam

Muka Berbentuk Hati (Heart-shaped Face)

Sunglasses Original Hati

Jenis bingkai yang sesuai untuk dipilih ialah:

 • Bingkai jenis “Aviators” dan “Wayfarers“ lebih menyerlahkan wajah
 • Sunglasses berbentuk bulat
 • Lensa tanpa bingkai
 • Bingkai sunglasses berwarna terang

Elakkan daripada memilih sunglasses yang mempunyai bingkai berikut:

 • Sunglasses yang kelihatan terlalu besar dan terlalu lebar
 • Sunglasses yang menutup bahagian kening

Bentuk Muka Segi Tiga (Triangle Face)

Sunglasses Original Segi Tiga

Jenis bingkai yang sesuai untuk dipilih ialah:

 • Bingkai jenis “Aviators”
 • Bingkai sunglasses berwarna terang

Elakkan daripada memilih sunglasses yang mempunyai bingkai berikut:

 • Sunglasses yang mempunyai bingkai bersegi atau segi empat tepat

Promo Sunglasses Original, Berkualiti Tinggi, Harga Murah Dan Delivery Laju

Tahukah anda bahawa sunglasses original, berkualiti tinggi, harga murah dan delivery laju boleh didapati dengan mudah dari DD Store? DD Store atau Dapper Dude Store ini terletak di Lorong Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) Kampung Melayu Subang, Shah Alam berdekatan dengan Island BBQ Steamboat.

Cara Sunglasses Original

Antara perkhidmatan yang ditawarkan termasuklah penjualan sunglasses original pelbagai jenama serta penjualan eksesori lain. Pembelian boleh dilakukan melalui kaedah pengeposan seluruh Malaysia dan juga secara cash on delivery (COD) yang tertakluk kepada beberapa lokasi iaitu Sungai Buloh, Cyberjaya, Dataran Merdeka, Seksyen 13 Shah Alam, Nilai, KLIA dan Ipoh.

Bagi pelanggan-pelanggan yang berkelapangan, bolehlah terus ke kedai DD Store yang dibuka setiap hari daripada pukul 9 malam hingga 1 pagi.

Logo Sunglasses Original

Bagi yang ingin mendapatkan sunglasses original, berkualiti tinggi dengan harga yang murah, apa tunggu lagi. Segeralah ke lokasi yang dinyatakan dan dapatkan sunglasses dengan harga yang berpatutan daripada pihak DD Store. Pelbagai reka bentuk sunglasses yang menjadi pilihan bukan sahaja di dalam negara malah antarabangsa.

Koleksi Sunglasses Knockaround

 • 100% original dari USA
 • Lensa berkualiti tinggi dengan bingkai yang tahan lasak
 • UV400 lensa polarized

Petua Sunglasses Original

Koleksi Sunglasses Skull Rider

 • UV400 lensa polarized
 • Lensa berkualiti tinggi
 • Bingkai yang tahan lasak

Sunglasses Original Kemas

Koleksi Sunglasses Blenders

 • Lensa smoke polarized superflash
 • Lensa berkualiti tinggi
 • Sunglasses tanpa bingkai
 • Keselesaan maksimum

Sunglasses Original Stail

Koleksi Sunglasses NorthWeek

 • UV400 lensa polarized
 • Lensa berkualiti tinggi
 • Unisex sunglasses
 • Bingkai berkualiti tinggi dari matte polycarbonate

Sunglasses Original Model

Koleksi Sunglasses Hawkers

 • Lensa Nylon kategori ke-3
 • Lensa berkualiti tinggi
 • Unisex sunglasses
 • Bingkai berkualiti tinggi dari TR90

Sunglasses Original Hitam

Pembelian Secara Online

Jika berminat untuk mengetahui harga promo sunglasses original berkualiti tinggi yang ditawarkan oleh DD store, sila lawati laman web: https://www.ddstore.my/ kerana harga yang masih tertera di situ sangat murah dan berbaloi. Perlu diingat bahawa kesemua sunglasses yang dijual adalah 100% original.

Sunglasses Original DD Store

Untuk melakukan pembelian secara online, pelanggan hanya perlu membuat pembayaran terus melalui akaun CIMB atau akaun Maybank. Selepas pembayaran berjaya dilakukan, sila maklumkan pada pihak DD Store untuk butiran lengkap.

Hantar gambar resit atau screenshot hasil pembayaran yang telah berjaya. Tempoh pembayaran yang diberikan hanya dalam masa 24 jam sahaja. Selepas daripada tempoh itu order berkenaan akan dikira terbatal. Untuk proses penghantaran, pihak DD Store menyediakan khidmat penghantaran terbaik yang dijamin tempoh penerimaannya.

Segera Dapatkan Sunglasses Original, Berkualiti Tinggi, Harga Murah Dan Delivery Laju Daripada DD Store!

Ye, anda tak perlu tunggu bonus baru nak bergaya dengan adanya sunglasses original daripada DD Store. Jom datang ke kedai mereka atau buat belian secara online dengan penghantaran dilakukan setiap hari ke seluruh Malaysia. Jangan tunggu lagi, dapatkan hari ini juga.

Sunglasses Original Hubungi

DD STORE | SUNGLASSES ORIGINAL PADA HARGA MURAH
Hubungi: Tekan untuk telefon (012-3399941) | Tekan untuk WhatsaApp
Facebook Page: DD Store – Original Sunglasses
Instagram:
@ddstore.my
Website: www.ddstore.my

Alamat:
DD Store
Lot 3372-B Loong PKNS Kg Melayu Subang, Shah Alam Selangor
(berdekatan Island BBQ Steamboat)

Peta Lokasi: https://goo.gl/maps/j2MsKAALqCC2

Waktu Beroperasi:
9.00 malam – 1.00 pagi

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: