Review
Jun 27, 2018, 12:38pm

Projek Perumahan Murah di Taman Kurau Port Dickson


Rumah merupakan aset yang paling penting untuk anda dapatkan sebelum menjelang hari tua kerana ia merupakan tempat untuk anda berlindung dan mendiami dalam masa yang lama. Jadi, tidak hairanlah ramai yang menyedari kepentingan untuk mendapatkan rumah dan mula membeli rumah sebagai salah satu aset untuk disimpan.

projek perumahan murah port dickson

Jika anda merupakan orang yang masih muda dan baru sahaja berkecimpung di dalam alam pekerjaan, pasti anda juga memasang impian untuk mendapatkan rumah anda sendiri. Namun, anda perlu mengetahui cara – cara dan teknik yang betul untuk mendapatkan rumah impian anda agar anda tidak tertipu. Jadi, ikuti panduan untuk membeli rumah yang anda mahukan seperti di bawah.

projek perumahan murah taman kurau

Panduan Membeli Rumah

1 – Pilih Rumah Idaman Anda

projek perumahan murah port dickson

Pada masa kini, terdapat pelbagai jenis rumah yang boleh dijadikan sebagai rumah pilihan anda. Contohnya, rumah jenis subsale, rumah undercon atau rumah baharu. Jika anda tidak mempunyai bajet yang banyak, rumah undercon adalah yang terbaik kerana anda akan mendapat rumah yang baharu tetapi anda perlu menunggu untuk sementara waktu.

2 – Kumpul Modal

projek perumahan murah dua tingkat

Pembelian rumah agak memakan kos kerana anda bukan sahaja anda perlu menanggung kos rumah tersebut, tetapi anda juga perlu menyimpan kos deposit, kos guaman, deposit rumah, SPA, dan duti setem. Untuk deposit rumah, anda perlu menyimpan sekurang – kurangnya 10% dari harga rumah tersebut.

3 – Semak CCRIS dan CTOS

projek perumahan murah ccris

Sekiranya anda mempunyai tunggakan dengan bank, ia akan direkodkan di dalam CCRIS dan CTOS. Jika anda mahu membeli rumah, anda perlu memastikan lejar CCRIS dan CTOS anda berada di dalam keadaan yang baik. Hal ini kerana, bank akan sukar meluluskan pinjaman anda sekiranya CCRIS dan CTOS anda buruk.

4 – Tetapkan Objektif Perumahan Anda

objektif projek perumahan murah

Ada yang membeli rumah untuk tujuan kediaman dan ada juga yang membeli rumah untuk pelaburan. Jadi, tetapkan objektif anda sebelum membeli rumah tersebut kerana setiap keputusan yang anda buat akan mempengaruhi pembelian rumah anda.

5 – Lihat Bajet Anda

projek perumahan taman kurau

Anda mampu memiliki rumah sendiri sekiranya anda mempunyai bajet tersendiri. Lihat harga rumah yang anda boleh beli dengan gaji bulanan anda dan juga bajet yang dimiliki. Jika anda tersilap membeli rumah dengan harga yang luar dari bajet anda, maka strategi pelaburan anda akan terbantut sepenuhnya.

Projek Perumahan Murah Di Taman Kurau Port Dickson

Taman Kurau merupakan salah satu tempat strategik yang mempunyai pelbagai tarikan dan juga kemudahan untuk anda. Coral Walk Properties sedang melakukan projek perumahan di tempat ini dan ia amat bersesuaian untuk anda yang sedang mencari rumah yang cantik serta berdekatan dengan tempat yang menarik! Apa yang lebih menarik sekarang ini adalah mereka sedang melakukan promosi untuk sesiapa yang memiliki unit rumah yang ditawarkan.

info projek perumahan murah taman kurau

Info Projek

Nama Projek: Taman Kurau (44 Unit)
Jenis Projek: Rumah Teres Setingkat, 20’ X 70’, 4 Bilik Tidur + 2 Bilik Air, Hak Milik Kekal, Unit Terhad, Luas Binaan : 1, 264 kps
Harga: RM 358,500 – RM 562,000
Harga Promosi: RM 298,000 – RM 480, 899
Lokasi Projek: Batu 8, Teluk Kemang, Port Dickson (Bersebelahan Sek. Keb. Teluk Kemang)
Koordinat GPS: 2.455189, 101.859768

Pelan Lokasi

pelan lokasi projek perumahan murah

Floor Plan

 corner lot

Corner Lot & Intermediate Lot

spesifikasi projek perumaha murah

Status Projek

status projek perumahan murah taman kuraustatus projek perumahan murah port dickson status projek perumahan murah port dickson

Kemudahan Dan Kawasan Tarikan Di Teluk Kurau

Anda akan menikmati pelbagai kemudahan dan kawasan tarikan sekiranya anda membeli rumah di Teluk Kurau. Antara kemudahan dan tempat menarik tersebut termasuklah;

Pantai Teluk Kemang

projek perumahan teluk kemang

Sek. Keb. Teluk Kemang

status projek perumahan dekat sekolah

Politeknik Port Dickson

status projek perumahan murah dekat politeknik pd

Balai Polis Teluk Kemang

status projek perumahan polis port dickson

Balai Bomba Teluk Kemang

status projek perumahan murah bomba

Klinik Desa Teluk Kemang

status projek perumahan klinik desa

P.D. Ostrich Showfarm

status projek perumahan murah pd ostrich farm

Tanjung Tuan Lighthouse

status projek perumahan murah dekat tanjung tuan

Kenapa Anda Perlu Memilih Projek Perumahan Teluk Kurau?

Anda akan menikmati pelbagai kelebihan sekiranya anda membeli rumah anda dari projek perumahan Teluk Kurau. Antara kelebihan tersebut termasuklah;

#1 – Yuran Booking Yang Murah

status projek perumahan murah booking

Anda tidak perlu risau kerana yuran booking untuk projek perumahan ini hanya RM500 dan anda boleh memiliki rumah teres setingkat, hak milik kekal dan mempunyai 4 bilik dan 2 bilik air.

#2 – Pemaju Akan Menanggung Urusan Pembelian

pemaju status projek perumahan murah port dickson

Segala urusan pembelian seperti pinjaman bank & LPPSA (Gov) akan diuruskan oleh pemaju. Selain itu, pemaju juga akan menanggung yuran guaman, MOT dan stamp duty. Anda hanya perlu mengeluarkan kos untuk pembelian rumah sahaja.

#3 – Berdekatan Dengan Tarikan Pelancongan

tarikan pelancong taman kurau

Terdapat pelbagai tarikan pelancong yang berada di sekitar tapak perumahan tersebut. Anda boleh membawa keluarga anda untuk ke pantai Teluk Kemang yang berada berdekatan dengan rumah anda. Boleh anda sekeluarga menikmati keindahan pantai sambil melawat ke tempat tarikan pelancong yang berada di sekitar kawasan tersebut.

#4 – Berdekatan Dengan Pelbagai Kemudahan

status projek perumahan murah port dickson banyak kemudahan

Anda juga boleh mendapatkan pelbagai kemudahan dengan membeli salah satu unit di projek perumahan Taman Kurau ini. Hal ini kerana, ia berdekatan dengan sekolah, balai polis, balai bomba dan lain – lain. Anda boleh tinggal di kawasan ini dengan selesa

$5 – Sesuai Dijadikan Aset

status projek perumahan murah sebagai aset

Rumah teres setingkat ini merupakan rumah yang sangat sesuai dijadikan aset atau pelaburan sebagai homestay kerana rupanya yang cantik, kawasan yang strategik dan juga selesa untuk didiami. Rumah ini juga merupakan kediaman yang unggul bersama keluarga anda!

Tempah Rumah Idaman Anda Sekarang!

rumah taman kurau

Sekiranya anda berhajat untuk memiliki rumah di Taman Kurau ini, cepat – cepatlah hubungi Cik Lizza atau Cik Hida menerusi nombor di bawah. Unit tidak banyak dan akan habis dalam masa yang cepat. Hubungi segera untuk pertanyaan ye!

PROJEK PERUMAHAN TAMAN KURAU | PERUMAHAN MURAH DI PORT DICKSON
Cik Lizza: Tekan untuk telefon (012-6038826) | Tekan untuk WhatsApp
Cik Hida: Tekan untuk telefon (012-2081533) | Tekan untuk WhatsApp

Pejabat Jualan:
No. 30, Jalan Taman Coral 2, Pusat Perniagaan Coral, Jalan Batu 9, 71050, Port Dickson, Negeri Sembilan Darul Khusus

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: