Review
Jan 8, 2018, 4:56pm

Projek Perumahan Baru di Salak Tinggi 2018/2019 Harga Mampu Milik


Mencari rumah kediaman untuk dibeli di Kuala Lumpur semakin hari menjadi suatu perkara yang hampir mustahil bagi mereka yang inginkan kediaman atau rumah yang baru. Bukan sahaja harga bagi sebuah rumah, apartment atau kondominium di Kuala Lumpur amatlah tinggi, malah bandar Kuala Lumpur telah membangun dengan begitu pesat sehinggakan hampir tiada lagi pembangunan rumah-rumah baru yang terdapat di Kuala Lumpur, lebih-lebih lagi bagi pembangunan landed property seperti rumah teres dan sebagainya.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 08

Oleh itu kebanyakan projek-projek perumahan kini bertempat di pinggiran daerah Wilayah Persekutuan, atau di pinggiran sempada negeri Selangor, antaraya seperti Bukit Mahkota, Lenggeng, Salak Tinggi, Nilai dan seumpamanya. Kita lihat pada Salak Tinggi, yang mana projek perumahan baru di Salak Tinggi telah mula berkembang dengan pesat dan yang mana rumah-rumah yang siap akan dijual pada sekitar tahun 2018/2019.

Sebagai seorang pembeli rumah yang bepotensi, Salak Tinggi merupakan salah satu tempat yang menarik kerana ia berdekatan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan ia juga dapat diakses melalui lebuhraya-lebuhraya yang terdapat berhampiran Salak Tinggi seperti Lebuhraya Utara Selatan, Lebuhraya ELITE dan KLIA Expressway, di samping ia berhampiran dengan stesyen keretapi ERL Klia Express. Tambahan pula, kebanyakan projek pembangunan di Salak Tinggi melibatkan landed property seperti rumah teres dan sebagainya.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 09

Anda sebagai pembeli rumah mesti tertarik dengan rumah-rumah bercirikan landed property yang menawarkan ruang rumah yang bersesuaian dan juga menawarkan kawasan persekitaran yang mesra dan sihat untuk anda dan keluarga anda menetap di sana dengan selesa. Kita akan melihat pada satu projek perumahan baru di Salak Tinggi 2018/2018 yang menawarkan harga yang berpatutan dan mampu milik. Mari kita kenali dengan lebih terdekat apakah projek perumahan baru tersebut.

Selamat Datang Ke Keranji – Greenwoods Salak Perdana | Projek Perumahan Baru Di Salak Tinggi Harga Mampu Milik

Untuk sebuah keluarga, kediaman yang ideal dan sempurna lagi diidamkan adalah kediaman yang sesuai untuk memupuk kehidupan bersama orang yang tersayang, ditambah pula dengan dikelilingi persekitaran yang berteraskan dengan kehijauan alam semula jadi. Memperkenalkan projek perumahan Keranji, projek perumahan Paramount Greenwoods di Salak Perdana, salah satu projek perumahan baru di Salak Tinggi dengan harga mampu milik.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 05

Projek perumahan Greenwoods Salak Perdana adalah merupakan projek perumahan pegangan bebas (freehold) yang diterajui oleh Paramount Property Sepang Sdn Bhd, yang mana ia bertempat di Salak Perdana, Sepang, Selangor. Ia merupakan projek perumahan yang menawarkan kediaman-kediaman yang mempunyai rekabentuk yang kontemporari yang terletak di tengah-tengah perbandaran Greenwoods. Projek Perumahan Keranji ini adalah salah satu daripada beberapa projek-projek perumahan yang telahpun dilancarkan oleh Paramount Property Sdn Bhd seperti rumah teres, rumah kedai dan lain-lain.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 02

Kawasan seluas 237 ekar ini mencampurkan dan menggambungkan kawasan-kawasan kediaman dengan taman-taman rekreasi yang menarik seperti taman permainan interaktif, laluan pendakian bagi mereka yang inginkan aktiviti yang lasak, kebun-kebun kecil bagi mereka yang mempunyai minat untuk bertani, kolam rekreasi yang mana ia menjadi tempat untuk anda bersantai sambil menemani anak-anak bermain di luar rumah, dan juga trek joging dan lorong basikal di bawah pohon-pohon yang rendang yang mana ia menawarkan persekitaran yang tenang untuk anda beriadhah sambil menikmati kehijauan alam sekitar.

Kediaman Yang Disediakan Oleh Keranji – Greenwoods Salak Perdana | Projek Perumahan Baru Di Salak Tinggi Harga Mampu Milik

Bagi anda yang tidak meminati rumah-rumah yang berkepadatan tinggi seperti apartment, kondiminium dan sebagainya, sebaliknya meminati rumah-rumah berjenis landed property seperti rumah teres, semi-detached dan banglo, maka kediaman-kediaman yang dibangunkan di Keranji – Greenwoods Salak Perdana, projek perumahan baru di Salak Tinggi dengan harga yang mampu milik, akan menjadi minat anda juga. Buat masa ini Keranji – Greenwoods Salak Perdana menawarkan rumah teres dua tingkat yang terletak dalam pelan perancangan pembangunan pertama bagi syarikat Paramount Property ini.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 06

Rumah-rumah yang dibina buat masa ini adalah merupakan rumah teres dua tingkat (double storey terrace house) yang mempunyai bukaan 20 kaki x 65 kaki, iaitu 1,300 kaki persegi keluasannya. Rumah-rumah teres ini direka berteraskan prinsip keharmonian dan kejiranan yang baik, dan rekabentuk-rekabentuk rumah-rumah tersebut dipengaruhi dengan reka bentuk yang moden yang memiliki ciri-ciri kepelbagaian dan mengamalkan sifat terbuka. Di samping itu juga. Reka bentuk pembangunan kawasan Keranji – Greenwoods Salak Perdana ini amat menggalakkan suasana yang tenang dan kondusif untuk kehidupan bermasyarakat yang sihat.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 10

Kawasan seluas 237 ekar yang subur dan kaya dengan persekitaran hijau ini menawarkan kediaman yang indah yang juga dilengkapi dengan kawasan terbuka yang cukup luas dan disertakan dengan taman-taman rekreasi yang menarik dan dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan yang sesuai digunakan tidak kira usia atau jantina. Nyatalah anda akan membuat pilihan yang tepat sekiranya anda berminat untuk membeli rumah di Keranji – Greenwoods Salak Perdana ini.

Perbandaran Dan Persekitaran Keranji – Greenwoods Salak Perdana | Projek Perumahan Baru Di Salak Tinggi Harga Mampu Milik

Perojek perumahan Keranji – Greenwoods Salak Perdana merupakan antara projek pembangunan rumah kediaman yang sedang dilaksanakan dalam perancangan induk Greenwoods yang turut melibatkan kediaman-kediaman lain seperti rumah kedai, town house, apartment dan juga rumah-rumah strata. Di dalam kawasan perbandaran Greenwood juga akan dibina sekolah rendah dan sekolah menengah, dan juga akan terbina rumah-rumah kedai yang lambat laun akan memberikan kemudahan bagi penduduk-penduduk kawasan perbandaran Greenwoods untuk membeli barang-barang keperluan.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 07

Di samping itu juga, projek perumahan ini yang terletak di kawasan Salak Perdana, amat rapat dengan pelbagai institusi-institusi pengajian yang amat berhampiran, seperti Universiti Sains Islam Malaysia, Manipal University, Nilai International School, Nilai University, INTI University Nilai, UNIKL MIAT fan Diamen University. Tambahan pula, kawasan Greenwoods Salak Perdana juga berhampiran dengan pusat-pusat membeli belah seperti di AEON Nilai, TESCO dan Giant Hypermarket.

Bagi anda yang inginkan aktiviti riadah yang lebih eksklusif, terutama sekali sekiranya anda peminat golf, Nilai Springs Golf and Country Club juga terletak berhampiran dengan kawasan perumahan tersebut. Ataupun sekiranya anda adalah orang yang suka bershopping barangan-barangan yang berjenama dan pada masa yang sama dapat membelinya dengan harga diskaun atau harga promosi, anda juga boleh singgah ke Mitsui Outlet Park KLIA yang mirip kepada Johor Premium Outlet (JPO). Di sini anda akan mendapati pelbagai tempat-tempat yang menarik yang membuatkan anda ingin mendapatkan rumah di projek perumahan baru di Salak Tinggi ini dengan harga mampu milik.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 11

Tidak kira sama ada anda menyukai aktiviti luar seperti bersukan, berjogging, trekking, berbasikal dan sebagainya, ataupun anda yang sukakan aktiviti-aktiviti santai yang lain seperti shopping, menonton wayang, ataupun sekadar bersama-sama dengan keluarga atau rakan taulan, anda boleh lalukannya di sekitar Greenwoods Salak Perdana. Persekitaranya yang mesra alam dan juga kedudukannya yang hampir dengan pelbagai lokasi-lokasi yang menarik akan menarik minat sesiapa sahana yang inginkan kediaman yang selesa dan pada masa yang sama dapat bersantai bersama keluarga tersayang atau dengan rakan-rakan anda.

Dapatkan Rumah Anda Di Keranji –  Greenwoods Salak Perdana | Projek Perumahan Baru Di Salak Tinggi Harga Mampu Milik

Projek perumahan Keranji – Greenwoods Salak Perdana merupakan salah satu kawasan perbandaran yang strategik yang mana ia terletak tidak begitu jauh dari bandaraya Kuala Lumpur, yang mana ia boleh dicapai dalam lingkungan 30 kilometer. Ia juga berhampiran dengan bandar-bandar atau daerah-daerah yang cukup terkenal seperti bandar Nilai dan Bandar Baru Salak Tinggi (dalam 5 kilometer), Bandar Seri Putera dan Dengkil (linkungan 10 kilometer), dan bandar-bandar serta lokasi-lokasi yang terkemuka seperti Putrajaya, Cyberjaya, KLIA dan Bandar Baru Bangi (sekitar 15 kilometer).

Perumahan Baru di Salak Tinggi 12

Projek Perumahan Keranji – Greenwoods Salak Perdana, projek perumahan baru di Salak Tinggi ini dengan harga mampu milik ini semestinya adalah satu peluang bagi anda untuk mendapatkan rumah teres dua tingkat idaman anda dengan ciri-ciri berlandaskan kehijauan dan keharmonian. Dengan adanya taman-taman rekreasi untuk pelbagai jenis aktiviti, tidak kira aktiviti santai ataupun aktiviti lasak, pastinya terdapat aktiviti-aktiviti yang dapast memenuhi citarasa sesiapa sahaja.

Paramount Property, syarikat pembangunan yang bertanggungjawab atas pembangunan perbandaran Greenwoods Salak Perdana ini, merupakan syarikat pembangunan dan pembinaan yang telah berkecimpung sejak lebih 35 tahun yang lepas dalam menjayakan projek-projek pembinaan di sektar Lembah Kelang dan juga di Sungai Petani. Syarikat Paramount Property ini amat terkenal dengan reka bentuk binaannya yang praktikal dan dapat memenuhi kehendak penghuni-penghuni serta pemilik-pemilik rumah yang kian berubah mengikut peredaran masa.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 01

Paramount Property telahpun juga menyiapkan beberapa projek-projek perumahan lain dengan jayanya, jadi anda tidak perlu risau dengan track record syarikat ini. Selain projek Keranji di Greenwoods Salak Perdana, Paramount Property telahpun melancarkan projek 96 Residences (juga projek rumah teres dua tingkat dengan keluasan dari 20 kaki x 70 kaki) dengan built-up area sebanyak 2,040 kaki persegi. Bagi mereka yang sedang mencari bangunan kompersil, Paramount Property telahpun melancarkan projek Greenwoods Belian, yang merupakan rumah kedai / shop office dua tingkat yang juga menerapkan ciri-ciri keharmonian dan kehijauan yang dikekalkan dalam konsep kehidupan di Greenwoods Salak Perdana yang mesra alam.

Perumahan Baru di Salak Tinggi 04

Paramount Property juga mementingkan aspek kualiti dan komited untuk memberikan nilai yang tertinggi kepada pemilik-pemilik serta penghuni-penghuni bagi kawasan-kawasan pembangunan yang telah dibangunkan oleh syarikat ini. Jelaslah anda tidak akan ragu-ragu untuk melabur serta mendapatkan rumah teres anda Paramount Property di Keranji – Greenwoods Salak Perdana, iaitu projek perumahan baru di Salak Tinggi dengan harga mampu milik.

Untuk maklumat lanjut mengenai Keranji – Greenwoods Salak Perdana yang dibangunkan oleh , Cyberjaya, anda boleh hubungi agen berikut:

Perumahan Baru di Salak Tinggi 03

Jom Dapatkan Rumah Anda Di Keranji SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Property Hub Sdn Bhd Block K-5-9, 10, & 11, No 2 Jalan Solaris Solaris Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur

   
Jom Dapatkan Rumah Anda Di Keranji SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Rumah Anda Di Keranji SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: