Review
Nov 4, 2018, 9:18am

Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki


Generasi muda masa kini yang tinggal di bandar serta mementingkan penampilan sangat menitikberatkan aspek kecantikan kulit. Seperti wanita, lelaki juga mahu memiliki kulit wajah sihat dan bergaya. Malah kini ramai yang semakin mahir dalam aspek itu.

Antara Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Apakah Punca Sebenar Masalah Berjerawat, Kusam Dan Sebagainya?

Terdapat Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Masalah kulit yang paling biasa ialah jerawat dan kulit berminyak, liang terbuka atau tersekat dan tona kulit tidak sekata atau pucat. Semua masalah ini lazimnya berpunca dari pemakanan, gaya hidup seperti berjaga sehingga lewat malam dan jadual yang sibuk. Cuaca lembap dan pencemaran, rejim penjagaan kulit yang tidak betul juga menjadi penyumbang

Tips Penjagaan Muka Untuk Lelaki

Seiring peredaran masa golongan lelaki semakin bijak dalam soal penjagaan kulit wajah juga diri kerana bagi mereka ia perlu untuk keyakinan berdepan khalayak ramai. Bagi lelaki yang malas atau tidak mempunyai masa untuk mengikut langkah demi langkah yang banyak, boleh cuba beberapa panduan ringkas serta mudah untuk anda amalkan dibawah :

1. Bersihkan wajah dengan betul

Ada Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Cuci wajah setiap hari. Walaupun ia tidak dilihat sebagai perkara penting, mencuci wajah membantu membersihkan kotoran dan minyak yang boleh menyebabkan pori tersumbat selain mengakibatkan kemunculan jerawat. Pilih pencuci yang bersesuaian kulit wajah atau segarkan dengan sedikit bauan. Pastikan pencuci yang dipilih bersifat lembut dan bebas bahan kimia berbahaya.

2. Pilih produk penjagaan wajah mengikut jenis masalah wajah anda

Mencari Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Jika memiliki wajah berjerawat, pilih rawatan dan penjagaan harian sesuai bagi mengelakkan kulit bertambah teruk serta menyakitkan. Jangan malas untuk merawat wajah berjerawat jika mahukan kulit kembali sihat dan bermaya.

3. Srcub muka seminggu 2 hingga 3 kali

Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Lakukan pengelupasan secara lembut pada kulit wajah dan badan sekurang-kurangnya sebulan atau dua bulan sekali yang bersesuaian dengan jenis kulit masing-masing. Tidak perlu lakukan di spa, anda boleh lakukannya di rumah dibantu isteri atau ibu. Selain wajah, bahagian siku, lutut dan kaki juga memerlukan sesi skrub bagi mengelakkan kawasan berkenaan kelihatan kusam atau kasar.

4. Pakai pelembap wajah

Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Sapu pelembap. Pelembap bukan saja membantu menghidrat kulit, malah bagi mengelakkan kulit menjadi kering dan masalah kedutan muncul. Produk lembapan untuk lelaki kini banyak di pasaran dan pastikan pilih rangkaian yang tidak mengandungi bahan kimia terlarang serta sesuai dengan jenis kulit anda.

5. Menukur bulu di wajah

Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Bercukurlah supaya anda kelihatan kemas dan lebih bersih. Jika anda sedang menghadapi masalah jerawat, bersihkan dengan cara mencukur bulu yang ada diwajah seperti kemaskan misai dan janggut anda agar mudah untuk anda lihat dengan jelas masalah sebenar masalah muka anda. Bila wajah anda bersih dan kemas, baru mudah nak apply produk.

Nak Lebih Mudah, Pakai Set Penjagaan Terbaik Untuk Lelaki Dari Raysha Skinz

Ada Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Khas untuk para lelaki. Kini telah banyak lambakan produk yang ada dipasaran. Kali ini produk yang terhangat dipasaran adalah Raysha Skinz. Raysha Skinz adalah produk skincare untuk lelaki ohsem yang menggunakan formulasi Glutatin yang berdaftar dibawah KKM untuk kulit cerah, yakin, ohsem dan bebas parut jerawat sepanjang hari walaupun kerja ditengah panas

Bagaimana Produk Raysha Skinz Berfungsi?

Selain Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Produk-produk Raysha Skinz dapat mengatasi masalah Jerawat, Parut, Bintik Hitam dan Jeragat yang degil dengan mudah, cepat dengan kesan seawal 7 hari. Genowhite dan Nanoteknologi di dalam produk glutatin (L-Glutathione dan Alpha Aburtin) ini pula berfungsi menjadikan kulit anda lebih cerah, halus dan glowing secara semulajadi tanpa kesan sampingan. Dengan penggunaan yang konsisten, Raysha Skinz berfungsi meremajakan kulit, mengurangkan minyak dan mengecilkan pori serta menjadikan kulit anda sentiasa bersih, muda dan nampak lebih yakin ohsem sepanjang hari walaupun terdedah panas.

Lihat Senarai Dan Kelebihan Produk Penjagaan Muka Terbaik Raysha Skinz Untuk Lelaki

1. Storykid Set 2in1

Ada Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Pembersih wajah dengan kandungan GLUTATIN dan Serum pelembap Perfect Cream, yang aktif membersihkan kotoran di pori-pori, jerawat dan melamin hitam. Dengan formulasi Nanoteknologi dan Genowhite, ia membantu kulit terasa segar, bersih dan glowing. Kesannya dapat dilihat dalam seawal penggunaan.

Tesktur:

Serum pelembap Perfect Cream yang ringan ini mudah menyerap ke dalam kulit, tidak berminyak dan tidak pula melekit

Fungsi Storykid Set 2in1 :

 • Membuang kotoran berminyak
 • Melembap dan mecerahkan kulit
 • Mengatasi jerawat dan jeragat
 • Memudarkan parut dan melamin bintik gelap

Dalam set Storykid Set 2in1 mengandungi :

 • Glutatin White Facial Bar (70g)
 • Glutatin Perfect Cream SPF35+ (15g)

Cara penggunaan Storykid Set 2in1

Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Glutatin White Facial Bar:

Selepas membilas wajah dengan ringan, gosok pencuci muka di telapak tangan dengan sedikit campuran air sehingga berbuih. Urut perlahan muka anda dengan pembersih muka kemudian dibilas. Pakailah setiap pagi dan malam sebelum memakai toner.

Glutatin Perfect Cream SPF35+:

Ambil sedikit krim dengan jari tangan lalu titikan ke wajah dan leher di kawasan bermasalah untuk meratakannya. Gunakan setiap malam setelah membersihkan wajah

2. Glutatin Recovery Whitening Toner

Penyegar Wajah (Toner) adalah langkah penting selepas membersihkan muka. Toner akan membersihkan wajah anda dengan menyingkirkan sel kulit mati yang menyebabkan kesan wajah kusam, hitam dan kering. Toner ini mengandungi Witch Hazel dan glutatin untuk membuang minyak berlebihan pada kulit, sebagai antiseptic jerawat dan membuang sel kulit mati dari permukaan kulit.

Adanya Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Fungsi Glutatin Recovery Whitening Toner :

 • Mengatasi masalah jerawat, jeragat, parut dan bintik hitam
 • Membunuh bakteria jerawat dengan cepat dan efektif
 • Mengatasi masalah pori terbuka dan tersumbat
 • Membuang sel kulit mati

Cara penggunaan Glutatin Recovery Whitening Toner (60ml)

Mencari Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Basahi kapas dengan 3-4 titik toner. Usap lembut zona T diwajah, kulit di sekitar mata, pipi, tulang rahang dan leher. Gunakan setiap pagi dan malam selepas membersihkan wajah dengan Glutatin White Facial Bar.

3. Glutatin Magic Glow Matte Mousse Foundation SPF60+

Membantu kulit lebih cerah, glowing dengan perlindungan kulit dari sinaran UV matahari. Diformulasikan dengan GLUTATIN, agar kulit anda mendapatkan lima manfaat dalam satu langkah.

Adanya Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Fungsi Glutatin Magic Glow Matte Mousse Foundation SPF60+ :

 • Mencerahkan kulit dari sunburn dan tona tak sekata
 • Perlindungan terhadap matahari: SPF 60 PA+ membantu melindungi kulit dari ketidakselesaan akibat sinaran UVA dan UVB.
 • Menutup cela bintik-bintik hitam pada kulit
 • Mengatasi jeragat pada wajah
 • Memudarkan parut dan melamin kulit gelap

Cara penggunaan Glutatin Magic Glow Matte Mousse Foundation SPF60+ :

Mencari Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Ambil sedikit krim dengan jari tangan lalu titikan ke wajah dan leher di kawasan bermasalah untuk meratakannya. Pakailah setiap pagi sebelum keluar rumah. Sebaiknya pakai selepas mencuci muka dengan Glutatin White Facial Bar.

4. Glutatin Glowshine Whitening Hand & Body Lotion SPF35+

GLUTATIN GLOWSHINE WHITENING HAND & BODY LOTION SPF35+

Losyen pencerah wajah dan badan dengan perlindungan kulit dari UV matahari ini dilengkapi SPF35/PA+ membantu mencegah kulit dari bahaya sinar UVA dan UVB.

Dengan zat pencerah dan pelembap kulit yang mengandungi Vitamin B3 dan antioksida, GLUTATIN membantu kulit kelihatan lebih cerah di dalam lapisan kulit. Ia menghalang pemindahan melanin dan membantu mengurangkan kedutan, tona kulit tidak rata dan bintik hitam pada kulit badan.

Mencari Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Fungsi Glutatin Glowshine Whitening Hand & Body Lotion SPF35+ :

 • Mencerahkan kulit wajah, tangan & seluruh badan
 • Mengatasi parut bintik hitam
 • Mengatasi masalah kedutan dan kulit gelap

Cara penggunaan Glutatin Glowshine Whitening Hand & Body Lotion SPF35+

Selain Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Tuang sedikit losyen pada tapak tangan dan oleskan pada bahagian kulit wajah, tangan, badan dan leher anda. Sapu perlahan hingga meresap keseluruhan kulit. Gunakan setiap pagi sebelum keluar rumah. Sesuai dipakai ketika berjemur di tempat panas atau berenang.

Kandungan Glutation Dalam Rangkaian Produk Raysha Skinz Terbaik Untuk Pencerahan

Selain Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

GLUTATIN adalah gabungan L-GLUTATHIONE yang mengandungi master antioksida tinggi dan ALPHA ABURTIN yang mempunyai 10x kuasa pencerahan daripada bahan semulajadi untuk merawat & membaiki tekstur kulit lebih cerah, sihat dan bersih secara semulajadi.

Rangkaian Produk Raysha Skinz Terbaik Melindungi Wajah Dari Sinaran Matahari

Mencari Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Pancaran sinaran UV dari matahari dan cuaca panas mampu merosakkan kulit sehingga menyebabkan kulit gelap, kusam, berminyak dan sunburn yang serius. Dengan RAYSHA SKINZ kulit anda akan dilindungi dari sinaran UV dan menjadikan kulit anda lebih cerah glowing tanpa jerawat, jeragat dan parut sepanjang hari.

Rangkaian Produk Raysha Skinz Tidak Melekit Dan Tidak Berminyak

Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Produk RAYSHA SKINZ tidak melekit dan tidak berminyak. Ia mampu menjadikan kulit anda rasa lebih selesa, lebih yakin dan ohsem walaupun terdedah ditengah panas. Dengan menggunakan bahan semulajadi yang bersih dan suci, ia juga mudah dicuci dan sangat mesra solat.

Kenapa Anda Perlu Dapatkan Rangkaian Produk Raysha Skinz?

Adanya Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

 • Dijamin lulus KKM
 • Bahan Ingredient dijamin 100% Halal
 • Dihasilkan dari bahan ORGANIK
 • Pemulihan yang amat berkesan seawal 7Hari
 • Tiada kesan NEGATIF selepas pakai
 • Tidak Menipis dan Menghakiskan Kulit

Sejurus Anda Memakai Produk Raysha Skinz Anda Akan Rasai Perbezaan Seperti :

Selain Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

 • Wajah anda akan kekal cerah glowing seawal 7hari
 • Kulit anda akan jadi bersih dan berseri
 • Masalah jerawat hilang dan parut hitam semakin pudar
 • Anda akan jadi lebih confident dan selesa setiap masa

Masih Ragu-Ragu? Lihat Testimoni Di Bawah :

Mencari Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Adanya Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

Terdapat Produk Penjagaan Muka Terbaik Untuk Lelaki

RAYSHA SKINZ | PRODUK PENJAGAAN MUKA TERBAIK UNTUK LELAKI
Hotline 1: Tekan untuk telefon (018-2359001 ) Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (018-2556007) Tekan untuk WhatsApp
Website:
http://www.rayshaskinz.com

Mari Dapatkan Raysha Skinz SEKARANG!

Sila telefon ke +60182359001 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Mari Dapatkan Raysha Skinz SEKARANG!

Sila telefon ke +60182359001 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Mari Dapatkan Raysha Skinz SEKARANG!

Sila telefon ke +60182359001 atau WhatsApp SEKARANG!