Review
Feb 27, 2018, 8:42am

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri


Ramai wanita yang inginkan kulit putih, cantik dan berseri-seri.  Kulit putih bukanlah sesuatu yang mudah bagi mereka yang berwajah gelap.  Banyak cara dan tips yang telah dilakukan oleh anda untuk memutihkan kulit sebelum ini, tetapi ia mungkin memakan masa yang sangat lama kan?  Terdapat produk yang cepat dan pantas memberi kesan putih kepada kulit anda, baru guna sehari dua, tiba-tiba viral mengatakan ia mengandungi merkuri dan ditarik KKM pula.  Dahlah harganya mahal,ada merkuri pula tu, tak pasal-pasal habis kulit muka dihakisnya untuk menampakkan lebih putih.

Antara Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

Kesan Produk Yang Mengandungi Merkuri Terhadap Anda

Ciri-ciri Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

Kesan daripada menggunakan pemutih kulit yang mengandungi logam berat yang menghasilkan methyl merkuri bersifat racun ini dapat merosakkan organ dalaman seperti buah pinggang dan sebagainya.  Walaupun ianya sekadar krim pemutih wajah, apabila di tempek-tempekkan di kulit, ia akan diserap dan memasuki ruangan darah dan akan memasuki hingga ke organ anda.  Ini akan menjadikan kulit kemerah-merahan kerana sensitif bukannya putih, mematikan janin dan sukar hamil, merosakkan buah pinggang, paru-paru dan lain-lain lagi.  Namun begitu,anda boleh merawatnya daripada terus menerus menggunakan produk merkuri yang boleh membawa kepada maut dan kematian.  Paling mudah, anda wajib bertukar kepada produk pemutih kulit yang bebas tanpa merkuri 100%.  Apakah produk-produk kecantikan dan penjagaan wajah tanpa merkuri?

Mary Jardin Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang terbaik

Mary Jardin merupakan produk asli dan organik yang 100% adalah daripada herba semulajadi. Mary Jardin bergerak pantas dalam memberi kesan yang amat hebat kepada penggunanya. Hasil formulasi Mary Jardin yang telah dilakukan oleh pengasasnya iaitu  Dr. Maryam telah berjaya melahirkan produk pemutih wajah dan set penjagaan diri yang 100% menggunakan bahan semulajadi tanpa merkuri, bahan kimia dan bahan terlarang yang lain.  Mary Jardin telah mendapat sambutan setaraf produk antarabangsa dan telah mendapat ramai peminat di Mood Republik baru-baru ini.  Hebat sekali apabila Mary jardin telah mengeluarkan produk lain bertemakan Lavender sesuai dengan namanya Mary dan Jardin yang bermaksud garden.  

Mary Jardin Every Women’s Dream

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri dengan Maty Jardin

Mary Jardin merupakan produk eksklusif seperti produk yang berjenama tinggi dari Eropah tetapi anda boleh dapatkan dengan harga mampu milik.  Doktor Maryam Al-batul Azizuddin yang merupakan pengasas bagi jenama MJ ini sentiasa mengutamakan kualiti dalam membantu anda menjadi apa yang anda inginkan.  Dengan taglinenya Every Womens’ Dream, MJ sangat sesuai untuk anda semua khasnya bagi anda yang mempunyai ciri-ciri sebegini.

 • Anda yang terlalu sukakan produk alam semulajadi dan tidak boleh hidup tanpa produk organik dan asli.
 • Anda yang sangat bencikan produk yang mengandungin bahan kimia yang banyak ataupun sedikit.
 • Anda yang obses dan ingin kelihatan berseri-seri, cerah dan cantik secara semulajadi tanpa memakai mekap.

Jenis-Jenis Produk Mary Jardin

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang Bagus

Anda boleh memilih mana-mana jenis produk kesukaan anda kerana Mary Jardin kini telah meluas dan hadir dalam pelbagai produk.  MJ boleh didapati secara loose item ataupun belian secara set.  Produk MJ terdiri daripada facial soap, face oil, detox clay mask dan serum. Manakala belian secara set pula adalah Essential Set  dan Full Set.  Full set mengandungi kesemua item tersebut manakala essential set tidak mengandungi item clay mask.

Mary Jardin Handcrafted Luxury Facial Soap

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang perlu anda tahu

Sabun muka Mary Jardin ini berfungsi untuk menulenkan dan melembapkan kulit.  Kelembapan kulit memudahkan vitamin meresap serta memutihkan kulit dengan mudah dan sihat.  Kandungan sabun ini adalah susu kambing asli dan 100% bahan semulajadi.

Kandungan Mary Jardin Handcrafted Luxury Facial Soap

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang perlu ada miliki

 • Bentonite clay bertindak mencuci pori dan liang-liang yang terbuka.
 • Oat menjadi seperti scrub atau lulur yang boleh menanggalkan sel kulit mati dan melembutkan kulit.
 • Madu, olive oil dan susu kambing memberi kelembapan kepada kulit.
 • Palm oil, Castor oil dan lavender oil yang meresap untuk keseimbangan wajah.
 • Natural oil yang mengandungi exfoliant semulajadi akan menghilangkan kusam dan menyegarkan wajah.  Ia menjalani proses old-pressed (proses paling lama antara cara penghasilan sabun) dan perlu dijemur antara 4-6 minggu bagi memastikan sabun benar-benar keras dan semulajadi.
 • Susu kambing merupakan bahan utama dalam penghasilan sabun MJ ini. Terdapat banyak khasiat susu kambing pada sabun yang bertindak balas terhadap kulit anda.

Kehebatan Susu Kambing Sebagai Asas Utama MJ Facial Soap

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri iaitu MJ Facial Soap

Susu kambing yang menjadi bahan utama MJ facial soap ini sangat bagus dan berkesan kerana manfaatnya sangat banyak dalam dunia kecantikan.  Tidak hairanlah kenapa ia dijadikan bahan utang mempunyai sifat anti radang ini mengurangkan kemerahan serta alergi pada wajah dan dapat menghilangkan jerawat dengan berkesan!

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang perlu dicari

Selain itu, susu kambing memiliki PH kulit seimbang dapat melembabkan dan melembutkan kulit. Sabun ini sangat sesuai bagi mereka yang memiliki kulit kering dan kusam kerana ia akan melembabkan dan membekalkan vitamin dan zat kepada kulit.  Disamping itu, susu kambing juga mengandungi alpha-hydroxy yang akan membuang sel-sel kulit mati dan akan meregenerasikan kulit.  Ia juga berkesan dalam menghasilkan sel-sel kulit baru yang cantik dan sihat.  Tak semua orang ada masa atau suka minum susu kambing, jadi untuk lebih mudah, gunakan sahaja MJ facial soap.

Face Oil Mary Jardin

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri iaitu Face Oil

Face oil Mary Jardin mengandungi 10 khasiat minyak yang terbaik yang merupakan 100% sumber alam semulajadi. Face oil ini bertujuan untuk membaiki kerosakan kulit dengan menyerap ke dalam liang roma untuk menyingkirkan bintik hitam, putih dan pelbagai cela sekaligus mengembalikan keremajaan dan menyuburkan kulit.  ama penghasilan sabun ini.  Setelah mengaplikasikan susu kambing ini kepada wajah, ia y

Kandungan Face Oil Maru Jardin

 • Mary Jardin face oil sangat eksklusif dan mengandungi minyak argan yang diimport dari Morocco.  Ia sangat berkualiti dan berkesan.

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang betul

 • Selain bahan premium tersebut, ia juga mengandungi asid linoleik smulajadi yang tinggi dalam mencegah jerawat dan kulit kusam, Ia juga akan mengawal pengeluaran sebum (zat berminyak semulajdi kulit) yang berfungsi mengelakkan kulit daripada menjadi terlalu kering atau terlalu berminyak.

Kelebihan Face Oil Mary Jardin

Antara ciri Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

1. Telah Digunakan Sejak Dahulu Lagi Dan Telah Terbukti

Face oil telah menjadi kegunaan ramai wanita sejak dahulu lagi.  Pada zaman mesir lagi, wanita mesir menggunakan minyak moringa bagi merawat wajah untuk lebih cantik lagi.  Face oil juga telah banyak dikeluarkan di luar negara sebagai produk penjagaan wajah malah di Malaysia, argan oil juga telah digunakan dalam bahan mekap artis.

2. Face Oil Dapat Digunakan Di Pagi Dan Malam Hari.

Untuk kesan yang hebat, face oil MJ boleh digunakan tiap pagi dan malam.  Untuk pagi hari, anda boleh pakai bersama dengan pelembab wajah manakala malam pula boleh di tekankan atau di dap-dapkan sahaja ke wajah anda supaya diserap ke dalam liang pori untuk kesan yang sangat hebat pada esok hari.

3. Face Oil Sesuai Digunakan Untuk Semua Jenis Kulit.

Tidak kira apa jenis kulit anda sekalipun, face oil sangat sesuai dipakai.  Walaupun kulit sudah berminyak, face oil akan mengawal lapisan minyak yang kulit anda hasilkan dan menyerap ke dalam kulit serta menjadikan kulit anda lebih dan kurang berminyak.  Begitu juga dengna kulit kering dan sebagainya.  Ia akan mengawal kulit anda dan memberi apa yang sepatutnya kulit anda dapat patut menjadi.

4. Memiliki Daya Serap Yang Tinggi.

Face oil memiliki daya serapan yang sangat tinggi dan sesuai dijadikan sebagai serum wajah.  Face oil mampu membuat kandungan retinol, slycolid acid dan vitamin C bekerja lebih aktif hingga ke lapisan terdalam kulit sehingga produksi kolagen lebih aktif.  Face oil ini juga akan merawat sel-sel kulit dan membaiki tekstur kulit untuk lebih cerah, licin dan sangat-sangat flawless.

Detox Clay Mask Mary Jardin

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang perlu anda beli

Detox Clay Mask dirumus khas dari bahan semulajadi ini berfungsi menyahtoksik dan membersihkan kulit dari dalam.  Selain itu, pengelupasan kecil akan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan menggalakkan pembaharuan serta pembaikan sel kulit baru.  Ia akan membekalkan vitamin yang banyak dan mengelakkan dehidrasi.

Bahan Dan Kandungan Detox Clay Mask Mary Jardin

 • Activated Charcoal

Mencari yang Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

Bertindak mencuci liang-liang pori wajah, membuang bintik hitam dan bintik putih yang degil

 • Papaya Ekstrak

Anda mencari Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

Membuang dan menyingkirkan sel kulit yang mati dan kusam.  Oleh itu, kulit akan cerah dan sekata.  Mask ini akan menyebabkan pengelupasan halus dan tidak kelitahan serta tidak menyakitkan.  Semua kotoran degil wajah akan tertanggal.

 • Oat

kamu mahu Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

Dapat menghilangkan jerawat dan kulit sensitif.  Kulit tidak akan terasa gatal-gatal lagi, malah lebih lembut, halus dan selesa.

 • French Green Clay / Sea Clay  

Sea Clay adalah bio-mineral yang hebat dalam proses penyerapan.  Apabila french grenn clay ini disapu pada permukaan wajah, ia akan melekat kepada molekul toksin dan mengeluarkan toksin semasa cucian wajah.

Kelebihan Menggunakan Detox Clay Mask Mary Jardin

Kelebihan Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

 • Kulit akan terlindung daripada kekotoran yang meransang pembentukan jerawat.
 • Pembersihan liang pori secara mendalam dan pengelupasan yang lembut.
 • Pembaharuan dan pembaikan kulit.
 • Melembabkan dan mengurangkan sensitiviti kulit.
 • Bertindak sebagai masker yang akan menyerap semua kotoran di kulit
 • Kulit akan lebih putih, cerah dan bersih dari dalam.

Cara Penggunaan Mary Jordin Clay Mask

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang Ada

Satu sudu (sudu teh plastik) clay mask dicampurkan dengan bahan cairan yang anda inginkan seperti air kosong, madu, susu atau yogurt asli.  Kemudian, sapukan pada wajah dan ratakan. Selepas10-15 minit, anda boleh cuci muka dengan air suam setelah ia kering sepenuhnya.  Anda boleh gunakannya bersama MJ facial Soap dan juga face oil untuk kesan yang lebih baik.

Serum Collagen Mary Jardin

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang mudah dicari

Serum Mary Jardin adalah pelengkap penjagaan kulit wajah anda dimana ia akan membaiki kulit dan bertindak sebagai pelindung matahari dan mengandungi SPF 30.  Serum yang kaya dengan kolagen ini juga merawat semua jenis kulit yang bermasalah kerana serum ini kaya dengan arbutin, vitamin C dan licorise serta kolagen pula adalah dari ekstrak ikan salmon yang amat mudah meresap ke dalam kulit.  Oleh itu, kulit akan lebih sihat, anjal dan tanpa kedutan.  Ia sangat hebat sebagai anti penuaan dan anti oksidan.

Seterusnya Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

Kandungan Serum Mary Jardin

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang ada Collegen

 • Vitamin C – berfungsi memutihkan wajah dan menguatkan otot muka
 • Arbutin – dapat mengelakkan kulit dari iritasi dan alahan atau kegatalan

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang kamu cari

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang mesti anda cari

 • Licorise – merupakan herba yang digunakan untuk awet muda dan mencantikkan wajah
 • Kolagen – ekstrak ikan salmon kaya dengan protein dan mineral yang berfungsi mencantikkan kulit luar dan dalam

Antara Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang bagus

Kelebihan Serum Collagen Mary Jardin

Terdapat banyak kelebihan dan kesan terhadap kulit anda setelah mengamalkan Collagen Serum Mary Jardin ini.

Antara Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang Murah

 • Jerawat, jeragat dan parut makin hilang
 • Menganjalkan kulit
 • Mengawal melanin dan anti oksida
 • Mengandungi SPF 30
 • Berfungsi mencerahkan kulit
 • Menjadikan pori-pori halus dan kulit licin dan cerah sentiasa

Body Scrub Mary Jardin | Sugar Salt Body Scrub

Antara ciri Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang anda patut beli

Bagi anda yang ingin melembutkan kulit, mengatasi masalah badan berjerawat dan juga ingin mengurangkan bau badan, adalah sangat disyorkan body scrub ini.  Scrub badan Mary Jardin ini berperisa lavender.  Ia dapat menghaluskan dan melicinkan kulit. Scrub ini juga bertujuan untuk menghilangkan daki-daki badan serta kotoran dalam masa yang sama mewangikan badan.  Ia bukan sahaja perlu diamalkan oleh bakal pengantin, tapi sangat sesuai untuk suami isteri.

Antara Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang kamu perlu beli

Body scrub ini mengandungi 3 layer dan setiap layer mempunyai kandungan dan khasiat yang tertentu.  Layer pertama adalah kandungan garam dengan eo ditambah mineral color beserta rose geranium (salt scrub).  Layer kedua mengandungi susu kambing yang sangat segar dan asli serta oat, manakala layer ketiga pula lebih kepada sugar scrub, jojoba oil dan eo.  Layer terakhir pula adalah kandungan lavender buds yang bersifat exfoliation beserta bergamote oil yang berfungsi menghapuskan bau badan.

Kandungan Body Scrub Lavender Mary Jardin

 • Susu Kambing organik atau semulajadi

Antara Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang menggunakan susu kambing

Mengandungi pelbagai khasiat seperti  vitamin C, vitamin B, protein, lemak, zat besi dan vitamin A yang tinggi untuk menjadikan kulit lebih lembut dan cerah.

 • Gula Pasir

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang terbaik

Gula pasir sesuai digunakan untuk membersihkan kulit tanpa gatal-gatal dan iritasi. Kulit pula akan menjadi lebih halus dan anjal dengan manfaat yang terdapat pada gula.

 • Garam himalaya

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang menggunakan garam himalaya

Garam Himalaya ini adalah garam asli yang diambil dari pergunungan Himalaya yang bebas pencemaran dan bewarna pink. Garam pink bermaksud kandungan terlalu banyak mineral dan bagus untuk kesihatan. Ia juga dikenali sebagai ‘white gold’.  Anda boleh menggunakan garam ini untuk merendam kaki, seluruh tubuh dan kulit untuk tujuan detok racun dari tubuh dan badan akan lebih segar, lembut, sihat dan cantik.

 • Jojoba oil

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang mengandungi Jojoba Oil

Minyak jojoba berfungsi sebagai moisturizer atau pelembab semulajadi dimana ia  menyerap ke dalam kulit. Minyak ini mampu mengurangkan masalah kulit kering, berjerawat, berminyak dan sebagainya dengan sangat efektif. Kulit lebih lembab dan cantik.

 • Lavender buds, pati lavender dan ros

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang ada Lavendar buds dan lain-lain

Bahan-bahan ini berfungsi meningkatkan aroma badan seseorang dan menjadikan mood anda ceria dan tenang sentiasa.

Kelebihan Menggunakan Mary Jardin Lavender Body Scrub

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang terdapat dipasaran

 • Menanggalkan sel-sel mati serta daki pada badan
 • Menjadikan kulit cantik, halus, gebu dan cerah
 • Memutihkan bahagian-bahagian tersembunyi seperti pelipat paha, lutut,siku dan celah ketiak.
 •  Mengurangkan tekanan & keletihan.Mengekalkan tenaga.
 • Menghindarkan bau badan dan peluh berbau.
 • Memperbaiki tekstur kulit.
 • Mengurangkan dehidrasi kulit.
 • Mewujudkan aroma bau badan yang wangi dan tenang sentiasa

Cara Penggunaan MJ Body Scrub

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang Ada

 1. Goncang scrub terlebih dahulu supaya semua kandungan bercampur
 2. Bilas badan dengan air sekali
 3. Ambil segenggam scrub
 4. Sental di badan terutamanya di bahagian yang kasar seperti lengan dan tapak kaki.
 5. Lakukan sehingga puas dan kemudian bilas.

Seminggu haruslah dilakukan sekali dan body scrub MJ ini bertahan sehingga 2 bulan. Inilah produk eksklusif yang sangat menjimatkan!

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Mary Jardin

Semua daripada mereka sangat berpuas hati dengan produk natural tanpa merkuri ini dan kesannya sangat berkesan!

Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri yang Ada

Selain Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

Terdapat Produk Pemutih Kulit Tanpa Merkuri

Jom Order Set Mary Jardin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Set Mary Jardin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Set Mary Jardin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: