Review
Sep 15, 2017, 12:18pm

Produk Kosmetik 100% Organik Terbaik


Penggunaan kosmetik semakin kerap di gunakan oleh wanita zaman sekarang untuk menampilkan wajah  lebih cantik, cerah dan bersih dalam masa yang cepat. Dalam masa yang sama, terdapat sebahagian kosmetik yang boleh merawat kulit wajah bukan hanya semata-mata untuk cantik sementara sahaja. Akan tetapi, tidak semua produk kosmetik boleh memastikan kesihatan kulit anda. Jadi, anda perlu menjadi pengguna yang bijak untuk penjagaan kulit anda dalam jangka masa yang panjang. Jika tidak, ia akan memberikan masalah pada kulit wajah dan menjadi lebih parah.

Produk Kosmetik 100% Organik Terbaik

Akhir-akhir ini semakin kerap produk berasaskan organik wujud di pasaran. Ini kerana produk yang mengandungi bahan organik lebih selamat digunakan kerana ianya bebas dari penggunaan bahan kimia serta mesra alam sekitar. Tidak hairanlah mengapa ramai yang sanggup membayar dengan harga yang mahal kerana produk tersebut dihasilkan secara biologikal, asli dan semulajadi. Produk yang berasaskan daripada bahan organik 100% memang terbaik sebagai jaminan untuk kulit yang sihat dan cantik.

Produk Kosmetik 100% Organik Terbaik Di Pasaran

Bahan-bahan organik juga semakin banyak digunakan dalam produk kosmetik. Namun, sebagai pengguna kita perlu berwaspada dengan produk yang dilabelkan organik ataupun semulajadi kerana di khuatiri produk tersebut bukanlah menggunakan bahan organik 100%. Ada kalanya sangat susah untuk dapatkan mekap yang tidak mempunyai  bahan kimia. Jika anda ingin mendapatkan kulit wajah yang sentiasa sihat dan cantik dengan cara selamat, disarankan anda menggunakan produk kosmetik 100% organik terbaik iaitu Sutrina. Produk Sutrina dihasilkan daripada buatan tangan dan selamat untuk digunakan.

Sutrina Kosmetik 100% Organik Terbaik Buatan Tangan 3x Lebih Putih dan 5x Lebih jimat

sutrina-kosmetik Produk Kosmetik 100% Organik Terbaik

Sutrina telah mengeluarkan beberapa produk kosmetik yang dibuat daripada 100% bahan organik premium. Ini kerana untuk mengekalkan kecantikan dengan menggunakan bahan organik yang tidak memudaratkan dan mengelakkan kulit dicemari dengan bahan kimia yang boleh merosakkan kulit.

Terbaru, Sutrina mengeluarkan satu set kit kosmetik yang lengkap untuk mereka yang suka bermekap.  Satu set kosmetik lengkap mengandungi EO Formulated Magic Primer, EO Formulated Mineral Foundation With SPF30, EO Formulated Mineral Loose Powder With SPF30 dan EO Formulated Lipcream. Set ini sangat memudahkan pengguna untuk tampil lebih cantik dengan menggunakan set mekap yang lengkap dan harganya lebih menjimatkan.

EO Formulated Magic Primer

eo-formulated-magic-primer Produk Kosmetik 100% Organik Terbaik

Untuk asas mekap yang sempurna, EO Formulated Magic Primer disapu rata seluruh muka terlebih dahulu sebelum mengenakan produk yang lain. Fungsinya adalah untuk melindungi kulit muka. Primer ini mengandungi 20 ramuan yang ekslusif dan premium untuk menghasilkan mekap yang cantik.

Kelebihan EO Formulated Magic Primer

 • Homemade Formula – Dirumus khas buatan sendiri untuk menyediakan produk mekap yang bebas bahan kimia.
 • Bahan Premium – Kelebihan utamanya adalah menggunakan 5 bahan ecocert organic oil.
 • Kulit Bersinar – Hasil mekap yang telah siap akan membuatkan muka anda lebih bersinar
 • Merawat Kulit – Bahan HA, Frankinsence dan avocado oil yang terdapat dalam dalam primer diformulasi kan untuk merawat kulit yang bermasalah.
 • Sebagai Pelembap dan Serum – Primer juga boleh bertindak sebagai pelembap dan juga serum dalam masa yang sama.
 • Sejuk dan Segar – Satu lagi bahan yang bagus dalam primer ini adalah Hylarunic Acid ( HA) yang boleh  menyimpan sehingga 6L air.

EO Formulated Mineral Foundation with SPF 30

eo-formulated-mineral-foundation-with-spf-30 Produk Kosmetik 100% Organik Terbaik

Selepas sapuan EO Formulated Magic Primer, disusuli dengan menggunakan Sutrina EO Formulated Mineral Foundation untuk mencerahkan kulit serta dalam masa yang sama melindungi kulit daripada sinaran UV. Hanya perlu sapu rata dengan menggunakan berus sehingga sempurna di seluruh wajah muka.

Kelebihan Sutrina EO Formulated Mineral Foundation With SPF30

 • Sutrina mineral foundation diperbuat dengan menggunakan bahan-bahan organik terpilih sahaja.
 • Mineral foundation Sutrina diimport khas dari pelbagai buah negara.

EO Formulated Mineral Loose Powder with SPF 30

eo-formulated-mineral-loose-powder-with-spf-30

Fungsi utamanya adalah melindungi kulit daripada sinaran matahari kerana mempunyai SPF30. Bahan utama yang terkandung dalam Sutrina EO Formulated Mineral Loose Powder ini adalah geranium dan aromanya dapat menaikkan mood si pemakai. Serbuk serbaguna yang sangat ringan, serbuknya licin bak sutera dapat memberikan kesan kulit yang lebih licin dan tidak berminyak. Hanya sapukan pada kulit dan seri di wajah akan naik dengan cukup sempurna.

Kelebihan Sutrina EO Formulated Mineral Loose Powder With SPF30

 • Mengatasi Kulit Berminyak – Loose powder sutrina telah diformulasi dengan  bahan-bahan seperti arrowroot, tanah liat kaolin dan minyak jojoba untuk mengatasi masalah kulit berminyak dan memberi keselesaan kepada si pemakai.
 • Memutihkan Kulit – Hampir semua bahan yang terkandung dalam loose powder sutrina mampu merawat masalah kulit. Antaranya minyak pati sandalwood boleh menegangkan kulit muka dan pati geranium boleh mengurangkan kedutan. Jika menggunakan loose powder sutrina secara konsisten, ia akan dapat mengatasi masalah kulit dan boleh mencerahkan kulit muka.
 • Meningkatkan Keyakinan Diri – Dengan pemakaian secara konsisten, masalah kulit dapat dirawat dan kulit kembali sihat. Secara tidak lansung, ianya akan memberikan keyakinan pada diri untuk berhadapan dengan orang ramai. Tambahan lagi, aroma bunga geranium yang terdapat dalam loose powder sutrina tersebut boleh menghilangkan stress.
 • Ringan di Muka – Tekstur loose powder sutrina yang ringan ini dapat memberikan kesan cantik yang semulajadi.
 • Mesra Wudhuk – Anda tidak perlu menggunakan pembersih mekap untuk menanggalkan mekap kerana tidak mengandungi bahan kimia yang menghalang kulit daripada bernafas. Hanya perlu cuci dengan air sahaja sudah mencukupi.

EO Formulated Lipcream with SPF

eo-formulated-lipcream-with-spfRasanya tidak sempurna jika bibir dibiarkan kusam tanpa sebarang warna. Dengan memakai Sutrina EO Formulated Lipcream ini akan memberikan bibir yang menawan. Selain sapuan di bibir, boleh juga disapu di bahagian pipi sebagai pemerah pipi.

Kelebihan Sutrina EO Formulated Lipcream

 • Melembap
 • Merawat Bibir
 • Mesra Wudhuk
 • Selamat digunakan
 • Mencerahkan bibir gelap
 • Sesuai untuk bibir yang sensitive

Kebaikan Produk Organik 100% Sutrina

Jom kita pelajari apa kelebihan produk-produk organik 100% Sutrina.

1. Organik

produk-organik-100peratus

Kami hanya menggunakan bahan organik daripada bahan semulajadi yang berkualiti tinggi. Bahan yang premium ini menjadikan ramai pelanggan kami kekal bersama kami kerana kualiti yang mereka rasai memberi pengalaman yang berbeza.

2.  Mesra Alam

eco-friendly
Dengan menggunakan produk berasaskan bahan organik, anda dapat menyelamatkan spesis hidupan dari kehilangan tempat tinggal. Ini kerana, produk yang dihasilkan secara konvensional menggunakan bahan asas petroleum dan bergantung pada bahan kimia lain sebagai perumahnya. Sedia maklum kita mengetahui bahawa petroleum, aluminium dan plumbum memerlukan penggalian yang meluas.

3. Bebas Bahan Kimia

chemical-free

Produk kosmetik organik tidak mempunyai bahan kimia yang merbahaya seperti parabens dan phthalates. Kedua-dua bahan tersebut telah digunakan secara meluas dalam pembuatan kosmetik secara konvensional dan di katakan mempunyai kaitan dengan kanser dan diabetes. Ini juga boleh menyebabkan iritasi dan alahan pada mereka yang memiliki jenis kulit yang sensitive. Walaupun bahan kimia mampu merawat masalah kulit dengan berkesan, tapi ianya hanyalah untuk sementara kerana boleh meracuni system endokrin.

4. Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

sesuai-semua-kulit

Bahan organik mampu meminimum kan iritasi dan masalah kulit tanpa mengira jenis kulit. Ia juga boleh di gunapakai oleh wanita mahupun lelaki.

5. Bau Semulajadi

bau-semulajadi-lavender

Produk kosmetik organik mempunyai bau yang menarik dan bauan semulajadi daripada minyak pati tumbuhan yang digunakan.

6. Kaya dengan nutrisi

Mengandungi ekstrak bahan organik yang mempunyai fungsi yang tertentu untuk mengelakkan terjadi iritasi pada kulit.

7. Awet Muda

awet-muda-anti-penuaan

Mempunyai pelindungan matahari untuk mendapatkan kulit yang lebih sihat dan awet muda serta mengurangkan gejala kedutan di muka.

8. Melembutkan Kulit

melembutkan-kulit
Produk kosmetik yang menggunakan bahan organik tidak mengganggu system semulajadi dalam badan manusia. Sebaliknya, ia boleh membantu memperbaiki keadaan kulit.

9. Selamat

Produk Kosmetik Organik Sutrina selamat digunakan oleh wanita hamil kerana produk kosmestik organik bebas daripada bahan kimia seperti phthalates yang boleh membahayakan janin.

10. Ringkas

produk-sutrina-amat-kompak-dan-ringkas

Rangkaian produk Sutrina di reka dalam bentuk compact yang sangat sesuai untuk pelanggan Sutrina yang sibuk menguruskan kerja harian. Dengan adanya rekaan bentuk compact seperti ini, ianya mudah di bawa kemana sahaja terutamanya ketika travel.

11. Harga Murah

low-price-guaranteed

Harga produk kosmetik Organik Sutrina lebih murah berbanding dengan jenama antarabangsa yang lain. Walaupun harganya lebih murah, ia tetap memberikan kesan yang optimum.

12. Menghargai Diri Sendiri

hargai-diri-sendiri

Penggunaan bahan kosmetik organik secara lansung memberi penghargaan kepada diri sendiri kerana ianya dapat membantu, memelihara dan melindungi diri sendiri dari terdedah kepada bahan kimia yang membahayakan.

Testimoni Pengguna Produk Sutrina Produk Kosmetik 100% Organik Terbaik

Ramai antara mereka yang sudah mencuba produk Sutrina untuk tampil lebih cantik. Mereka sangat berpuas hati dengan  hasil yang diberikan oleh produk Sutrina. Antara testimoni yang diterima daripada pengguna produk Sutrina.

testimoni-sutrina-organik-1

testimoni-sutrina-organik-?

testimoni-sutrina-organik-2

testimoni-sutrina-organik-4

Klik sini untuk lihat testimoni-testimoni pengguna Produk Sutrina>>Testimoni Sutrina. Berminat untuk mencuba produk Sutrina juga? Hubungi melalui hotline dan media social di bawah dan buat tempahan sekarang!

Jom order Produk Sutrina Skincare SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Produk Sutrina Skincare SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Produk Sutrina Skincare SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: