Review
Jul 27, 2019, 1:43pm

Private Tours Ke Singapura Dengan Harga Yang Berbaloi


Singapura merupakan negara yang mempunyai keluasan yang kecil sahaja namun ia tidak ketinggalan dengan arus permodenan. Sebagai negara yang kecil, tetapi ia pantas dengan dengan arus pemodenan yang pesat sehingga dapat dijadikan sebagai salah satu destinasi pelancongan. Untuk pengetahuan anda, negara ini dikategorikan antara 20 negara terkecil di dunia di mana luasnya hanya 710 kilometer persegi sahaja.

Private Tour Halal Singapore Mudah

Dengan gabungan antara tempat-tempat pelancongan yang lama serta baru, Singapura merupakan keajaiban sebenar bagi menggambarkan negara-negara di Asia Tenggara. Sebut sahaja tempat mana yang anda mahu kunjungi, semuanya anda mampu untuk pergi. Hotel-hotel mewah? Bangunan pencakar langit? Taman-taman yang membolehkan anda berswafoto dan instagrammable atau pusat membeli-belah yang berhawa dingin? Semua tempat tersebut anda boleh jejaki di Singapura.

PRIDES TOUR | PRIVATE TOUR ANDA!

Private Tour Halal Singapore Mudah dan Murah

Jika anda merancang untuk membawa keluarga anda bercuti bagi menghabiskan masa bersama tetapi tidak tahu di mana tempat yang anda rasakan sesuai? Atau anda ingin bercuti bersama dengan rakan-rakan anda tanpa ingin terikat dengan jadual lawatan yang padat? Ingin ke luar negara dengan bajet yang mampu milik? Maka ini jawapannya!

Private Tour Halal Singapore Murah

Prides Tour, syarikat pelancongan yang berpengalaman dalam menguruskan selok-belok dalam urusan pelancongan yang sentiasa bersedia untuk anda. Jadi, anda tidak perlu lagi risau jika anda mengambil pakej-pakej yang ditawarkan di Prides Tour. Prides Tour Sdn Bhd merupakan syarikat yang berdaftar di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan syarikat ini menyediakan perkhidmatan seperti pakej-pakej pelancongan termasuk perkhidmatan pengangkutan di Malaysia dan juga Singapura.
Bagi anda yang memilih perkhidmatan dari Prides Tour, mereka menyediakan pemandu tempatan di mana mereka sangat arif dengan selok belok jalan di Singapura. Jika anda sorang muslim, sudah pasti menjadi kebimbangan kepada anda mengenai soal status halal bukan? Jangan khuatir, setiap perkara asas halal haram akan menjadi perkara utama kepada Prides Tour. Dengan berpegang pada moto syarikat “Your Smile is Our Best Returns”, anda tidak perlu khuatir dengan perkhidmatan yang di tawarkan.

TAWARAN PAKEJ PRIDES TOUR

Private Tour Halal Singapore Pulau Pinang

Prides Tour menawarkan pelbagai pakej kepada anda seperti penyediaan itenari perjalanan pergi dan balik, tempat penginapan dan tiket ke taman-taman tema serta pemandu pelancong yang berpengalaman khas untuk anda. Tidak kira sama ada secara individu mahupun berkumpulan, perkhidmatan yang ditawarkan adalah sama. Untung bukan?! Selain itu, pihak Prides Tour juga menawarkan pelbagai aktiviti lain yang menyeronokkan serta penyusunan itenari perjalanan mengikut permintaan anda yang bersesuain dengan masa serta jadual anda bersama. Sangat menarik!

Travel & Tour

Private Tour Halal Singapore Universal Studios

Prides Tour menyediakan setiap aspek pakej meliputi semua tempat-tempat menarik di Singapura. Selain itu, dengan melihat latar belakang syarikat pelancongan ini, anda perlu yakin dan percaya bahawa syarikat ini sama sekali tidak mempunyai unsur penipuan. Hal ini kerana Prides Tour Sdn Bhd merupakan syarikat pelancongan yang sangat kompetitif dalam pasaran produk pelancongan di Asia Tenggara. Selain itu, bagi anda yang ingin melancong bersama keluarga atau rakan-rakan, anda mampu untuk menyusun program mengikut kesesuaian anda sendiri. DI PRIDES TOUR, ANDA DAPAT APA YANG ANDA MAHU! Syarikat travel ini akan mengikut spesifikasi serta budget anda. Bahkan mereka MAMPU untuk melakukan penyesuaian lawatan berdasarkan kemudahan yang anda ada. Anda boleh lihat sendiri perkhidmatan terbaik yang mereka sediakan.

 • Private Tour
 • Resort dan Spa
 • Jadual perjalanan
 • Lawatan Bandar dan Temasya
 • Acara/aktiviti bersama keluarga, korporat dan pelajar

Ticket

Private Tour Halal Singapore Berwibawa

Syarikat travel ini menyediakan perkhidamatan tempahan untuk pelbagai jenis penginapan mengikut bajet serta spesifikasi yang anda inginkan. Selain itu, Prides Tour turut menyediakan kemudahan pembelian tiket bagi pihak anda dengan harga yang sangat berpatutan seperti tiket untuk ke Universal Studios, Sea Aquarium, Taman Tema Air Adventure Cove serta lain-lain. Berikut merupakan perkhidmatan yang disediakan:

 • E-ticketing
 • Perkhidmatan Tiket Penerbangan
 • Tempahan Hotel
 • Tiket masuk ke semua tempat di Singapura

Kemudahan Pengangkutan

Private Tour Halal Singapore Petah

Prides Tour Sdn Bhd akan menyediakan pelbagai jenis kaedah pengangkutan mengikut permintaan pelanggan mereka dengan harga yang sangat berpatutan. Syarikat pelancongan ini juga menawarkan harga istimewa bagi pakej pelancongan secara peribadi kepada anda. Harga yang sangat berbaloi! Anda boleh lihat sendiri.

 • Starex (8-10 pax)
  RM 1,000 (Weekday)
  RM 900 (Weekend)
 • Alza / Exora (5-6 pax)
  RM 850 (Weekday)
  RM 750 (Weekend)
 • Myvi / Saga (2-4 pax)
  RM 750 (Weekday)
  RM 650 (Weekend)

5 SEBAB KENAPA ANDA PERLU MEMILIH PRIVATE TRANSPORT BERBANDING GROUPS TOUR

 1. Tidak perlu untuk beratur panjang & naik turun bas di Imigresen Malaysia dan Singapore
 2. Trip yang mesra kanak-kanak & bayi kecil
 3. Fleksibel dari segi masa & jadual perjalanan
 4. Customs & Personalize itinerary\
 5. Lebih selesa – Premium Feels!

8 TEMPAT MENARIK DI SINGAPURA

Merlion Park

Private Tour Halal Singapore Jimat

Antara mercu tanda yang menjadikan Singpura sebagai salah sebuah negara yang unggul adalah ikon kebangsaan Singapura iaitu patung Merlion di Merlion Park. Patung Merlion merupakan rekaan mitos yang mempunyai kepala singa dan berbadankan ikan di mana mempunyai ukuran 8.6 meter dan beratnya boleh mencapai 70 tan. Ikon ini selalu digunakan di mana-mana temasya sebagai pengenalan kepada Singapura. Ia boleh dianggap percutian yang tidak lengkap jika anda tidak menjejakkan kaki ke negara Singapura tanpa berkunjung ke Merlion Park.

Patung Merlion adalah simbol negara Singapura yang wajib untuk anda kunjungi. Patung tersebut berukuran 8.6 meter dan beratnya mencapai 70 tan. Patung berkepala singa dan berbadan ikan ini adalah primadona wisata popular di Singapura yang perlu anda kunjungi walau hanya sekali.
Patung Merlion ini dirasmikan oleh bekas perdana menteri Singapura iaitu Lee Kuan Yew dalam upacara perasmiannya pada 15 September 1972.

Garden By The Bay

Private Tour Halal Singapore Pantas

Garden by the Bay merupakan sebuah taman yang mempunyai luas berjumlah 101 hektar tanah yang terletak di wilayah tengah Singapura. Ianya terletak bersebelahan dengan Reservoir Marina di mana terdiri daripada Bay South Garden, Bay East Garden and Bay Central Garden. Terdapat beberapa taman yang anda boleh lawati antaranya:

 • Floral Fantasy
 • Serene Garden
 • Flower Dome
 • Supertree Grove & OCBC Skyway
 • Cloud Forest
 • Art Sculptures

Arab Street

Private Tour Halal Singapore Percuma

Arab Street merupakan salah satu nama jalan di Singapura. Mengikut sejarah, terdapat dua penjelasan mengenai nama kawasan tersebut iaitu yang pertama kawasan di sekeliling itu dimiliki oleh seorang pedagang dari Arab, Syed Ali bin Mohamed Al Junied. Penjelasan yang kedua pula adalah kawasan di sekeliling merupakan tapak sebuah perkampungan Arab. Dengan menjejakkan kaki anda di Arab Street, anda dapat merasai suasana ‘keaslian’ dengan melalui lorong-lorong sempit di mana corak bangunannya yang lama serta unik dari segi binaannya. Ia sangat menakjubkan. Arab Street merupakan destinasi yang sesuai untuk anda bersiar-siar sambil bergambar untuk dijadikan kenangan atau moment yang terbaik.

Masjid Sultan

Private Tour Halal Singapore KL

Masjid Sultan merupakan salah sebuah masjid yang terpenting di Singapura di mana masjid tersebut terletak di Kampung Glam. Sungguh cantik seni binanya dengan kubah emas yang menyediakan ruang solat yang besar lantas menjadikan sesiapa sahaja ke Singapura akan menjadikan masjid ini sebagai salah sebuah tempat yang harus dilawati.

Sentosa Island

Private Tour Halal Singapore Singa

Pulau Sentosa merupakan sebuah pulau yang terletak di selatan Singapura. Pulau ini terkenal sebagai tempat berlabuh dan tempat pelancongan. Selain itu, pulau ini juga merupakan salah satu lokasi terletaknya simbol negara Singapura iaitu Merlion. Terdapat pelbagai tempat yang wajib anda terokai apabila berada di Pulau Sentosa. Antaranya:

 • Universal Studios Singapore
 • Adventure Cove Waterpark Singapore
 • Skyline Luge Sentosa
 • Crane Dance
 • Singapore Butterfly & Insect Kingdom
 • Sentosa Nature Discovery
 • Images of Singapore Museum
 • S.E.A Aquarium Singapore dan pelbagai lagi.

Bugis Street

Private Tour Halal Singapore Malaysia

Pasar Bugis Street adalah salah satu tempat paling besar, murah dan mungkin yang paling hangat untuk anda membeli-belah di seluruh Singapura. Pasar ini terkenal di kalangan pelancong untuk membeli-belah kerana ia dikenali sebagai pusat hiburan malam yang sangat meriah. Pasar tersebut mempunyai suasana yang girang kerana lokasinya yang strategik di mana terdapat pusat membeli-belah dan pada masa yang sama terdapat bar dan juga kafe buat para pelancong. Jangan risau, mudah untuk anda menjejakinya apabila berada di Singapura sendiri kerana penduduk negara itu akan membantu sekiranya anda sesat atau perlukan pertolongan.

Singapore Flyers

Private Tour Halal Singapore USS

Roda tinggi yang menghiasi pemandangan langit negara Singapura merupakan salah satu destinasi ikonik untuk destinasi penduduk tempatan serta pelancong dari pelbagai tempat. Anda mampu melihat panorama langit Singapura dari kapsul kaca. Melalui Singapore Flyer ini, anda mampu untuk melihat pemandangan beberapa bahagian dari Indonesia dan juga Malaysia. Sudah pasti Singapore Flyer ini mampu untuk memberikan anda pengalaman yang mengujakan untuk anda ingati.

Zam-zam Restaurant

Private Tour Halal Singapore Kuala Lumpur

Ini adalah pelengkap kepada percutian anda! Restoran ini ditubuhkan pada tahun 1908 di mana Restoran Zam-zam merupakan salah satu restoran yang terkenal di Singapura. Restoran ini beroperasi 7 hari seminggu. Untuk pengetahuan anda, restoran ini terkenal dengan nasi briyani, murtabak, roti prata dan pelbagai lagi juadah yang menyelerakan.

Private Tour Halal Singapore Dari Malaysia

Restoran 2 tingkat di bangunan yang cukup nostalgik seni binanya ini beroperasi pada jam 7 pagi sehingga 11 malam. Kedudukannya yang mudah untuk dicari serta selesa untuk para pelancong dan warga tempatan menjamu selera.

Changi Airport

Private Tour Halal Singapore Padue

Untuk pengetahuan anda, Lapangan Terbang Changi merupakan salah satu hub pengangkutan terbesar di Asia Tenggara. Lapangan Terbang ini dianugerahkan oleh Skyrax sebagai lapangan terbang terbaik di dunia empat tahun berturut-turut sejak tahun 2013. Anda tahu mengapa lapangan ini dikenali sebagai “World’s Best Airport”? Ini kerana kemudahan serta interior dalamnya yang sangat mengagumkan. Antaranya:

 • Panggung wayang percuma sepanjang hari & sepanjang tahun!
 • Kolam renang atas bumbung serta bar untuk bersantai
 • Gelongsor indoor tertinggi dunia yang merangkumi bangunan empat tingkat
 • Entertainment Deck (Playstation 3 & Xbox 360) dan pelbagai lagi!

BILA ANDA PATUT MEMBUAT TEMPAHAN UNTUK PAKEJ PELANCONGAN PERIBADI INI?

Private Tour Halal Singapore Meyakinkan

Jawapannya adalah sekarang! Ya, sekarang! Bagi mengelakkan tarikh yang anda inginkan kelak penuh atau fully booked, jadi jangan bertangguh lagi. Memang perkhidmatan yang ditawarkan oleh PRIDES TOUR sangat memuaskan hati anda.

SUDAH RAMAI YANG BERPUAS HATI DENGAN PERKHIDMATAN PRIDES TOUR.

Private Tour Halal Singapore Lejen Ramai

Private Tour Halal Singapore Hebatnya

Private Tour Halal Singapore Padu Gila

Private Tour Halal Singapore Maju Hebat

Private Tour Halal Singapore Ramai Gila

Private Tour Halal Singapore Terbaik Padu

Private Tour Halal Singapore Berpatutan Amat

Private Tour Halal Singapore Dari Penang Malaysia

Private Tour Halal Singapore Dunia Singapura

Dapatkan PRIVATE TOUR ANDA ke Singapura bersama Pemandu Peribadi Sekarang!

Private Tour Halal Singapore Mudah dan Murah

Dapatkan PRIVATE TOUR ANDA ke Singapura bersama Pemandu Peribadi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

10, Jalan Kolam Air 1, Kampung Nong Chik, 80100 Johor Bahru, Johor

   
Dapatkan PRIVATE TOUR ANDA ke Singapura bersama Pemandu Peribadi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan PRIVATE TOUR ANDA ke Singapura bersama Pemandu Peribadi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: