Review
Jan 26, 2018, 4:21pm

Print Sticker Murah dengan Stickerzsmania


Tak lama lagi bisness dah nak start tetapi sticker untuk produk masih lagi belum tempah. Sempat ke? Duit pun banyak dah berhabis untuk mulakan bisness ni, nak buat sticker produk lagi. Mahal ke sticker produk ni ye? Hurmm itulah antara ayat yang akan terlintas di fikiran bagi para peniaga yang baru nak mengeluarkan produk jenama sendiri. Ada juga produknya dah ada cuma tinggal nak print sticker sahaja lagi.. Tapi masih tak tahu sticker apa yang sesuai untuk dipilih.

tempat print sticker murah

Jadi untuk merungkai kekusutan persoalan tersebut, saya senaraikan tips berguna sebelum anda memutuskan jenis sticker yang mana yang anda mahu gunakan untuk produk anda nanti. Semoga tips yang saya berikan nanti dapat menyelesaikan permasalahan yang anda hadapi dengan mudah. Pastikan sticker yang anda pilih nanti setanding dengan produk yang anda tawarkan.

Jenis Produk

Sebelum anda memilih sticker mana yang anda mahu guna, penting bagi anda mengenal pasti terlebih dahulu jenis produk yang anda akan keluarkan dan di mana ia akan diletakkan. Jika produk anda adalah produk sejuk beku, produk dapur atau produk mandian yang banyak terdedah kepada air, semestinya anda perlukan sticker kalis air supaya sticker tak mudah koyak dan luntur terkena air. Jadi, pilihlah sticker yang bersesuaian dengan produk anda.

sticker label murah

Kos

Kebanyakan produk yang ada dipasaran menggunakan sticker jenis mirrorcoat. Sticker jenis ini menjadi pilihan kerana kosnya yang rendah. Walaupun kosnya rendah tetapi kualitinya ‘acceptable’. Sebab itu juga, sticker dari jenis ini sangat popular dikalangan usahawa pada hari ini.

stickers murah di lembah klang

Harga Produk

Jika produk anda adalah produk premium yang dijual lebih daripada harga biasa, kami sarankan anda untuk invest lebih sedikit pada sticker yang lebih berkualiti seperti sticker synthetic, PVC atau transparent agar produk anda nampak lebih eksklusif dan menjadi daya tarikan kepada pembeli untuk membeli produk anda.

harga print sticker murah

Ok, kali ini saya ingin kongsikan juga dengan anda semua jenis sticker paling laris dan popular di Malaysia.. Kenapa anda perlu tahu jenis-jenis sticker ni? Sebabnya adalah supaya anda dapat buat keputusan dengan tepat ketika memilih jenis sticker mana satu yang sesuai untuk produk anda.

Tips Mengenal Sticker Yang Sesuai Untuk Produk Anda

1. Mirrorcoat Sticker

print sticker mirrorkote murah

Material Mirrorcoat sticker diperbuat daripada paper dan sering digunakan untuk label produk dan sebarang majlis keraian. Ianya bukan dari jenis waterproof tetapi masih tahan lasak untuk digunakan. Sebagai contoh, untuk penggunaan di cawan plastik ice blended, ianya masih boleh digunakan dan tidak akan luntur warnanya walaupun sudah terkena air. Ini kerana ink yang digunakan adalah waterproof. Mirrorcoat juga berkilat permukaannya dan sangat sesuai untuk digunakan pada doorgift untuk semua majlis perkahwinan dan keraian, dijadikan label paperbag, botol kaca dan juga plastik.

2. White PP

Material White PP diperbuat daripada plastik. Ia seakan material Vynil. Ianya lebih nipis dan tahan pada air dan tidak mudah koyak bila ditarik. White PP boleh digunakan untuk produk sejuk beku (frozen). Sangat sesuai untuk semua penggunaan.

print sticker white pp murah

3. Sticker Foil

Material sticker foil pula adalah jenis sticker berkilat. Kebiasaannya ia didatangkan dengan kilatan silver dan gold. Sticker foil adalah sticker waterproof dan juga boleh digunakan untuk produk sejuk beku (frozen).

jenis stickerfoil print sticker murah

4. Sticker Transparent @ Lutsinar

Material Transparent sticker ini adalah jenis lutsinar. Transparent sticker adalah jenis sticker waterproof dan boleh digunakan untuk produk sejuk beku (frozen). Ianya tampak lebih eksklusif penggunaannya.. Tetapi perlu berhati-hati bila memilih sticker jenis ini kerana bekas yang digunakan juga memainkan peranan untuk menampakkan sticker ini lebih menonjol. Kebiasaanya sticker jenis ini digunakan pada botol kaca.

sticker lutsinar print sticker murah

Jenis-Jenis Kemasan @ Finishing Pada Sticker

Bila dah selesai pilih jenis sticker, perlu juga memilih jenis kemasan atau finishing pada sticker yang dipilih tadi… Kalau tak ada kemasan, mana nak cantik sticker yang ditempah itu.. Jadi, pemilihan finishing yang sesuai sangat penting bagi kekemasan sticker supaya nampak lebih menarik.. Antara finishing yang boleh dipilih adalah :

jenis kemasan sticker di stickerzsmania

 1. Gloss Laminate – Permukaan berkilat dan lebih licin.. Biasanya digunakan pada mirrorcoat sticker
 1. Matte Lammination – Permukaan tidak licin, seakan-akan kabur dan kesat tetapi ia membuatkan sticker anda tampah lebih exclusive. Biasanya digunakan pada mirrorcoat sticker.
 1. Kiss Cut – Dalam istilah sticker printing, Kiss Cut itu ialah jenis sticker yang didatangkan terus dalam bentuk helaian atau roll. Ianya telah sedia dipotong bagi memudahkan anda mencabut sticker satu demi satu untuk digunakan. Sticker ini sesuai untuk volume yang tinggi, jadi anda tidak lagi bersusah payah potong satu-satu. Sesi menampal pun jadi lebih pantas dan mudah semudah ABC..
 1. Die Cut – Potong habis!! Ya, itulah yang dimaksudkan dengan ‘Die Cut’. Pemotongan akan diakukan bersama kertas lapik sticker. Die cut kebiasaannya adalah untuk sticker hadiah. Jika hanya untuk sticker label atau sticker majlis, tidak perlu melakukan die cut. Kebiasaannya kegunaan seperti sticker kelab-kelab motor dan kereta.

Pilihan ditangan anda. Anda yang harus menentukan sticker yang mana sesuai untuk produk anda. Jadi, dengan tips dan panduan di atas moga dapat membantu anda untuk memilih sticker yang terbaik.

Print Sticker Murah Dengan Stickerzsmania

print sticker murah di stickerzsmania

Kepada peniaga-peniaga yang baru nak mengeluarkan produk jenama sendiri, jika anda tidak tahu membuat design mengunakan perisian Ai atau apa-apa perisian, anda tiada masa memikirkan design yang sesuai untuk produk anda, tiada idea design untuk produk anda, tak tahu sticker mana yang sesuai untuk produk anda dan masih tercari-cari label sticker yang berkualiti pada harga kilang?.. Jangan bimbang, di Stickerzsmanis anda akan dapat apa yang anda mahukan kerana Stickerzsmania sedia memberi khidmat pada produk anda bagi menaik taraf wajah produk anda.

Tentang Stickerzsmania

bina branding melalui sticker produk anda

Stickerszmania adalah pakar dan fokus kepada 3 industri utama iaitu fesyen, makanan & minuman dan kecantikan. Mereka menyediakan pelabelan kreatif untuk industri ini. Bertapak di Bandar Tasik Selatan, Stickerzsmania mencetak pelekat premium dan label untuk pelbagai perniagaan dan usahawan individu. Mereka berusaha untuk menjadikannya satu pengalaman yang baik dan mencipta cara baru untuk jenama anda untuk mendapat pendedahan.

Kenapa Anda Perlu Tempah Sticker Dengan Stickerzsmania?

 • Mereka telah mencetak hampir berpuluh ribu sticker pelanggan
 • Mereka sedia menerima tempahan minima 100 keping
 • Sticker yang mereka tawarkan berkualiti tinggi seperti Glossy Mirrorcoat, PVC White Glossy Vinyl, PVC Matte, PVC Transparent.
 • Mereka juga akan potong siap sticker untuk anda mengikut bentuk.
 • Mereka sediakan design template percuma bergantung kepada kehendak design anda
 • Harga mereka berbeza-beza mengikut saiz, kuantiti dan material

sticker murah berkualiti

Servis Yang Ditawarkan Oleh Stickerzsmania

Stickerzsmania menawarkan servis sticker printing dan t-shirt heat press menggunakan mesin yang berkualiti tinggi iaitu Roland serta material yang berkualiti dengan harga yang setanding dengan kualitinya. Memandangkan mereka juga mempunyai kilang OEM yang menawarkan pembuatan produk-produk kosmetik bertaraf GMP Muslim, jadi mereka memfokuskan sticker untuk produk kosmetik sebagai target utama mereka.

khidmat print sticker murah produk kosmetik

Antara target market utama mereka adalah :-

 • Kilang-kilang OEM GMP iaitu kilang membuat produk kosmetik/agen-agen kilang produk (maksudnya agen kilang membuat produk seperti jutawan.com, Amyra Rosli dll) kilang GMP yang menggunakan khidmat mereka untuk packaging sticker buat masa ini ialah GIM Cosmetic..
 • Owner produk seperti Alif Syukri, Dato Vida,  Sendayu Tinggi, (customer yang print sticker dengan mereka seperti Nuex Rosli (NCR), produk Imanni, produk Nuraysa, produk MQ Touch dll)
 • Industri seperti outdoor sticker untuk syarikat-syarikat telekomunikasi (pelanggan yang menggunakan khidmat mereka buat masa ini ialah celcom (sabah-sub vendor)), industri pemakanan, dan lain-lain
 • NGO dan badan-badan korporat serta syarikat-syarikat korporat dll
 • Motor, basikal dan kereta, kelab-kelab, anjuran sukan dll
 • Labeling dan markerting sticker seperti Lazada, Uber dll
 • Untuk stiker peniaga kecil, kenduri kawin, aqiqah dan sebagainya (hanya sampingan)

contoh sticker murah yang menarik

Selain itu juga, Stickerzsmania turut menawarkan servis khas untuk kilang dan brand owner seperti :-

1. Servis tampal sticker, masukkan produk dalam kotak (customer hanya datang ambil dan jual)

 • Jika hanya sticker di print dengan mereka akan dikenakan cas sebanyak RM0.90/pcs
 • Jika kotak dan sticker di print dengan mereka akan dikenakan cas RM0.70/pcs
 • Jika kotak, sticker dan botol diambil dan print dengan mereka dikenakan cas RM0.50/pcs
 • (Khas untuk brand owner) Jika A to Z mereka buat, bermula dari pembuatan produk sehinggalah packaging, servis tampal seticker dan masukkan kotak adalah percuma

2. Servis terbaru dari Stickerzsmania adalah t-shirt heat press.

Mereka menerima tempahan mengecop baju daripada anda dalam usaha mereka menambahbaik servis mereka. Mereka menggunakan mesin Brisense. Jenis-jenis baju yang sedia untuk mereka cop adalah seperti :-

 • Jersey
 • Cotton
 • Lacost
 • Dan lain-lain

cetak sticker untuk jersey anda

Print Sticker Murah Produk Anda Sekarang Di Stickerzsmania

Siapa kata sticker tidak banyak memainkan peranan dalam penghasilan sebarang produk mahupun untuk kegunaan harian. Dizaman yang semakin pesat membangun ini kos sara hidup yang semakin meningkat merencatkan setiap usahawan kecil-kecilan bergelut untuk mempromosikan barang dan jenama produk mereka ke pasaran luar.

khidmat design sticker juga disediakan selain print sticker murah

Setiap produk memiliki lain-lain bahan dan pelbagai jenis fungsi-fungsinya. Tetapi sedar atau tidak labelling produk juga memainkan sedikit sebanyak peranan terhadap sesebuah produk itu lebih menyerlah. Sering berlaku permasalahan kepada produk baru seperti nampak kosong dan suram, tiada tarikan untuk membeli, tiada identiti dan informasi serta pembeli ragu-ragu untuk membeli. Dengan adanya sticker Insyallah dapat mengembalikan seri kepada branding produk anda.

Jadi, kepada usahawan-usahawan diluar sana yang ingin mengeluarkan produk baru atau ingin menukar seri wajah produk anda dengan sticker yang baru, bolehlah menempah sticker produk anda di Stickerzmania kerana servisnya sangat bagus dan harga berbaloi-baloi setandingan dengan kualitinya. Paling best, kakitanganya juga sangat friendly. Anda pasti berpuashati dengan servis yang diberikan oleh Stickerzsmania.

jom print sticker murah sekarang

Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, sila layari :-

 

Jom Print Sticker Murah Produk Anda Sekarang Di Stickerzsmania SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Print Sticker Murah Produk Anda Sekarang Di Stickerzsmania SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Print Sticker Murah Produk Anda Sekarang Di Stickerzsmania SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: