Review
Feb 20, 2018, 11:10am

Potensi Pendapatan 5 Angka Sebagai Ejen Pinjaman ASB


Dengan taraf hidup yang tinggi pada masa kini, membuatkan ramai yang mencari kerjaya yang menjanjikan pendapatan yang lumayan untuk menampung kos sara hidup yang semakin meningkat dari hari ke hari. Adakah anda salah seorang daripada mereka atau anda seorang yang menerima gaji antara yang tertinggi di Malaysia?

Potensi Pendapatan 5 Angka Sebagai Ejen Pinjaman ASB

Apabila seseorang mencari pekerjaan atau lebih tepat memilih kerjaya, selain mencari bidang pekerjaan yang diminati dan mencabar, sudah pastinya faktor pendapat paling diutamakan kerana kita pada hari ini sangat memerlukan wang untuk memenuhi keperluan harian dan gaya hidup serta komitmen kewangan yang lain. Betul tak?

Mungkin ada juga yang tidak mementingkan faktor pendapatan sebaliknya lebih mengutamakan kepuasan dalam bekerja. Tetapi percaya atau tidak lebih banyak peratusan rakyat Malaysia yang menjadikan prospek gaji sebagai faktor penentu dalam memilih kerjaya. Selain itu, mereka juga melihat kepada cabaran baru dan peluang peningkatan kerjaya sebagai faktor yang seterusnya dalam memilih peluang pekerjaan.

Potensi Pendapatan 5 Angka Sebagai Ejen Pinjaman ASB untuk graduan menganggur

Jika dilihat pada masa kini, ramai graduan universiti yang masih menganggur dek kerana kerja yang ada menawarkan gaji yang rendah berbanding kelayakan yang mereka ada. Bukan itu sahaja, bahkan ada yang meluahkan ketidakpuasan hati menyatakan gaji yang mereke perolehi tidak setimpal dengan beban kerja yang mereka terpaksa tanggung dan tidak mampu memenuhi keperluan asas mereka.

Sebenarnya, dalam dunia pekerjaan ini adalah sangat penting untuk mengimbangi antara gaji dan kepuasan kerjaya supaya ianya setanding dengan beban kerja yang diberikan dan seterusnya mampu menyara kehidupan. Kerjaya apa yang menjanjikan gaji lumayan di Malaysia? Haa nak tahu, teruskan bacaan anda sampai habis ye. Mana tahu, ini dapat memberikan sumber inspirasi kepada anda dalam mencari pekerjaan yang diimpikan.

pekerjaan untuk jana pendapatan 5 angka

Senarai Kerjaya Dengan Gaji Tertinggi Di Malaysia

Dianggarkan lima daripada 10 orang (53%) melaporkan bahawa gaji dan pampasan merupakan antara faktor utama yang diambil kira semasa membuat keputusan memilih sesuatu pekerjaan. Antara senarai kerjaya yang menjanjikan gaji yang lumayan di Malaysia adalah :-

1. Pakar Bedah

Sepertimana ramai tahu, kerjaya doktor merupakan salah satu pekerjaan yang memberi pendapatan yang tinggi setanding dengan bebanan tugas yang terpaksa mereka tanggung. Kelayakan minima mereka yang berada dalam bidang Kesihatan dan Perubatan ini adalah Ijazah Kedoktoran (M.D) dengan purata pendapatan bulanan adalah sebanyak RM70,000.00 sebulan.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai doktor bedah

2. Ketua Pegawai Kewangan

Ketua Pegawai Kewangan juga mempunyai pendapatan tertinggi di Malaysia iaitu sebanyak RM70,000.00 sebulan. Dengan kelayakan minima Ijazah Sarjana dalam Perakaunan, Kewangan atau Perniagaan mereka yang berada dalam bidang kewangan ini mampu memenuhi keperluan dan kos sara hidup yang semakin meningkat dewasa ini.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai pegawai kewangan

3. Pengarah Pemasaran

Di bidang Pemasaran pula, Pengarah Pemasaran yang berkelayakan paling minima adalah Ijazah Sarjana dalam Pemasaran atau Pentadbiran Perniagaan ini mampu meraih pendapatan bulanan lebih kurang RM55,000.00 sebulan bagi memenuhi keperluan hidup mereka.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai pegawai pemasaran

4. Pembantu Penyelidikan Klinikal

Satu lagi pekerjaan yang mempunyai pendapatan yang tinggi adalah Pembantu Penyelidikan Klinikal dalam bidang Farmasi dan Biotechnologi. Kelayakan minima bagi jawatan ini adalah Lepasan Ijazah dalam Kejururawatan, Sains Kehidupan dan Sains Perubatan. Manakala gaji bulanannya pula adalah lebh kurang RM52,000.00 sebulan.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai pembantu penyelidikan klinikal

5. Broker Hartanah

Dalam bidang jualan pula, pekerjaan sebagai Broker Hartanah tidak asing lagi dan merupakan antara pekerjaan yang berpendapatan besar juga iaitu antara RM50,000.00 sebulan. Kelayakan paling minima untuk menjawat jawatan ini adalah Diploma dalam mana-mana bidang.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai pembantu broker hartanah

6. Pengarah Pengurusan Risiko

Jika anda mempunyai kelayakan Ijazah Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan, Kewangan atau Perakaunan bolehlah menceburkan diri dalam bidang Insurans dengan menjawat jawatan Pengarah Pengurusan Risiko kerana gaji yang ditawarkan agak lumayan iaitu antara RM40,000.00 sebulan.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai pengarah pengurusan risiko

7. Pengarah Strategi

Kerjaya sebagai seorang Pengarah Strategi juga memberikan peluang untuk mendapat pendapatan yang tinggi. Berkelulusan paling minima dalam Ijazah Pentadbiran Perniagaan atau Pemasaran anda sudah layak untuk menjawat jawatan Pengarah Strategi dengan gaji bulanan sebanyak RM30,000.00 sebulan.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai pengarah strategi

8. Juruterbang

Antara pekerjaan yang paling popular dikalangan kaum lelaki malahan sekarang kaum wanita juga sudah mula terjun ke kerjaya sebagai Juruterbang. Kerja yang sangat mencabar selayaknya mendapat gaji bulanan sebanyak RM29,000.00 sebulan. Kelayakan paling minima untuk menceburkan diri dalam dunia juruterbang ini adalah perlu memiliki Ijazah dalam bidang Penerbangan atau Aeronautic.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai juruterbang

9. Pengarah Perkhidmatan Perundangan

Mempunyai Ijazah Sarjana dalam Undang-Undang membolehkan anda menjawat jawatan sebagai Pengarah Perkhidmatan Perundangan dengan menerima gaji sebanyak RM29,000.00 sebulan. Bekerja dalam bidang perundangan memerlukan komitmen yang tinggi dan perlu komited dalam kerjaya.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai pengarah perkhidmatan perundangan

10. Pengurusan Operasi Elektrik dan Gas

Biasa kita dengar apabila seseorang bekerja dalam bidang minyak dan gas ni gajinya tinggi. Ya, betul! Mereka menerima gaji yang tinggi setanding dengan beban kerja yang mereka pikul. Untuk menjawat jawatan Pengrus Operasi Elektrik dan Gas ini memelurkan kelayakan minima Ijazah dalam Kejuruteraan Mekanikal atau Elektrik. Gaji yang diterima oleh mereka yang bekerja dalam bidang ini lebih kurang RM27,000.00 sebulan.

pekerjaan dengan pendapatan tinggi sebagai pengarah pegawai operasi minyak dan gas

Potensi Pendapatan 5 Angka Sebagai Ejen Pinjaman ASB Dengan Syarat Kelayakan SPM Sahaja!

Memandangkan pada masa kini kos sara hidup sangat tinggi dan untuk mencari pekerjaan sangatlah susah apatah lagi untuk mendapatkan pekerjaan yang berpendapatan yang tinggi dengan hanya berkelulusan SPM sahaja. Jangan risau, anda masih berpotensi untuk mendapat pendapatan 5 angka sebagai Ejen Pinjaman ASB.

potensi pendapatan 5 angka sebagai agen asb financing cimb

Charisma Legacy Venture merupakan agensi No.1 di Pantai Timur yang kini melebarkan sayapnya di seluruh Malaysia sedang mencari Ejen ASB Financing CIMB dengan menawarkan pelbagai kelebihan dan keistimewaan kepada anda yang berkelayakan. Jangan risau, syarat kelayakan yang ditetapkan adalah minimum. Sebelum kita lihat syarat kelayakannya, mari kita lihat dulu antara kelebihan yang ditawarkan oleh Charisma Legacy Venture dalam pencarian Ajen ASB Financing CIMB ini.

agensi MDA untuk CWA

Kelebihan Yang Ditawarkan

 • Anda akan diberi subsidi pinjaman kereta daripada syarikat
 • PERCUMA percutian tahunan sebanyak 2 kali setahun ke negara-negara Asia dan Eropah
 • Diberi bimbingan dan latihan intensif yang terbaik dalam industri
 • Pendapatan bulanan anda boleh mencecah sehingga 5 angka dan akan menjadi basic salary anda
 • Anda juga boleh menjadikan bidang ini sebagai sumber pendapatan tambahan anda dan boleh juga menjadikannya sebagai kerjaya sepenuh masa atau separuh masa
 • Pendapatan sentiasa bertambah setiap bulan dan berpeluang mendapat pendapatan tanpa had.
 • Berpeluang mendalami ilmu bidang kewangan secara profesional

kelebihan sebagai perunding asb financing cimbkelebihan agen cimb cwakelebihan agen cimb cwa tambahan

Jika dilihat kelebihan yang ditawarkan saya yakin anda pasti teruja untuk terjun ke bidang ini. Hanya berkelulusan SPM sahaja anda mampu mendapatkan gaji yang lumayan. Tetapi tahukah anda tugas-tugas sebagai Perunding Kewangan? Haa jangan risau, sebab disini saya senaraikan sekali tugas-tuas sebagai Perunding Kewangan sebagai rujukan anda yang mungkin sudah mula menanam hasrat dan minat untuk menceburkan diri dalam bidang ini. Jom kita lihat satu persatu apakah tugasan yang perlu dilakukan sebagai Perunding Kewangan.

Tugas-Tugas Sebagai Perunding Kewangan

 • Memberikan khidmat nasihat serta memberi cadangan mengenai perancangan kewangan (pelaburan/pelindungan hayat) dan perancangan pembahagian harta pusaka kepada pelanggan-pelanggan anda
 • Sentiasa memberikan perkhidmatan yang berterusan seperti mengemaskini dan memberitahu informasi-informasi yang terkini kepada pelanggan-pelanggan anda
 • Perlu sentiasa menghadirkan diri ke sesi latihan yang disediakan oleh syarikat dan agensi supaya boleh memberikan perkhidmatan yang cemerlang dan tepat kepada pelanggan-pelanggan anda

tugas sebagai agen cimb wealth advisor

Mudahkan? Saya yakin anda boleh melakukannya. Hanya perlu komited dengan kerja dan memberi sepenuh perhatian dalam memberikan servis yang terbaik kepada setiap pelanggan. Anda pasti boleh berjaya dan berpendapatan tinggi.

Keistimewaan Sebagai Agen ASB Financing CIMB

 • Terbuka kepada anda yang berumur 21 tahun ke atas
 • Berpotensi mendapat pendapatan tetap RM5000 sebulan dan berpotensi untuk mendapat pendapatan sampingan sebanyak RM1000 beserta komisen yang tinggi
 • Tahun 2018 adalah tahun dimana kos sara hidup semakin meningkat tetapi dengan menjadi Agen ASB Financing CIMB dibawah Charisma Legacy Venture, mereka akan membantu anda mengatasinya.
 • Anda juga berpotensi mendapat jualan sebanyak RM100 juta sebulan.

kelebihan menjadi agen cimb wealth advisor dengan charisma legacy

Syarat Kelayakan

 • Berumur 21 tahun ke atas
 • Mempunyai Sijil SPM atau lebih tinggi dengan minimum 3 subjek kredit

permohonan menjadi cwa

Bagaimana Untuk Memohon?

Sekiranya anda berminat untuk memohon sebagai Agen ASB Financing CIMB dibawah Charisma Legacy Venture ini anda hanya perlu membawa fotostat kad pengenalan, 4 keping gambar berukuran passport, Penyata Akaun CIMB dan Sijil SPM dan keatas yang original.

syarat memohon cwa

Anda juga akan menduduki peperiksaan bagi memenuhi kelayakan anda sebagai Agen ASB Financing CIMB dan yuran peperiksaan juga akan dikenakan seperti berikut :-

Yuran Peperiksaan

 • Harga Yuran Sebenar RM 288 + GST = RM 305.20
 • Harga Yuran Promo = RM 180.00

Skop Peperiksaan

 • Exam Computerized 60 soalan 2 jam passing mark 75 % @ 45 soalan betul
 • Pilihan bahasa melayu / inggeris atau cina
 • Sesi exam jam 9 pagi / 12 tengah hari atau 3 petang
 • Result PASS atau FAIL sahaja

bilik peperiksaan cwa

Ramai yang sudah berjaya menjadi Agen ASB Financing CIMB dibawah Charisma Legacy Venture dengan mendapat pendapatan yang lumayan. Berkat usaha dan komitmen yang diberikan, mereka berjaya menjadi Agen ASB terbaik dibawah Charisma Legacy Venture ini. Jom kita lihat testimoni daripada mereka yang telah berjaya.

Testimoni

testimoni Agency Manager CWA - Farah Hanim

“Tahniahhhh buat my superstar.

Lahirnya seorang leader hebat under charisma legacy KB. Bermula seorang tukang masak di restoran sekarang bertukar career menjadi Consultant luar biasa hebat! Alhamdulilah. I did it for 3 years!!! AM!!! And my team we make it together along this journey!!

Bismillah.
Dengan izin Allah swt, perjalanan saya dalam CWA ini sentiasa dipermudahkan. Terima kasih pada my sifu Bonda Arma Wahab dan Fakhruldin. Sentiasa bersama2 memberi sokongan dan ilmu,sentiasa ada pada tiap jalan yg berliku.

When challenges comes, we faced it together as a team, because we are family!

I believe behind every successful women is a very supporting and understanding husband!
Terima kasih pada suami Ruslan Mamat yang sangat memahami suka duka perjalanan kerjaya saya di CWA selama 3 tahun and always be my number one supporter and motivation speaker! I love u!

Prinsip saya ikut Sang Helang. Helang suka ribut. Ketika awan mendung helang suka menggunakan ribut untuk terbang lebih tinggi dan rehatkan sayapnya. Begitu juga dalam business CWA ni. Keberanian untuk menghadapi cabaran boleh menjadi peluang baru utk berjaya di masa hadapan. Jangan takut dengan andaian orang. Jangan takut dgn cemuhan orang. Jangan takut pandangan negative orang.
Teruskan usaha utk beri manfaat pada orang lain.

Keep add value to others.
People come and go.
But the right people always stay with you!

Alhamdulilah.
Terima kasih untukk mak ayh sy berkat doa tanpa putus untuk kejayaan seorang anak.
Dan percaya pada impian setinggi langit seorg anak!
And to all my team, this reward is for you. Insyallah together we win as a team.
Don’t give up and always have passion for your goals! Dream for it! Believe it!
Insyallah 2018 tahun yang lebih bermakna kita semua.C reate your story success this year!!
F&H Empire”

testimoni Agency Manager CWA - Nurul Asma

“Sekalung tahniah buat Nurul Asma diatas kenaikan pangkat,  Agency Manager.

Mengenalinya ketika mula2 balik ke kota bharu, dia adalah seorang surirumah,tapi semangat yang luar biasa ada didalam dirinya membuat bonda ingin mengubah hidupnya dari biasa2 kepada luar biasa.
Hanya 3 tahun dalam Career CWA dan Charisma legacy KB. Terbukti impian menjadi kenyataan.

Alhamdulillah!
Syukur ke hadrat Allah. Tercapai impian dan matlamat utk naik AM.
Asma nk ucapkan terima kasih buat bonda dan ayahanda yg banyak sgt bg support dan push asma utk sampai ke tahap ni. Hanya Allah yg dpt membalas kebaikan ayahanda dan bonda. Semoga dirahmati Allah selalu.

Buat team Asma, terima kasih kerana bagi kerjasama dan selalu bagi kata-kata semangat untuk kita push diri kita berjaya dgn CWA. Tanpa anda semua, kejayaan tak bermakna. I love my team so much.
Buat suami tercinta, terima kasih kerana menjadi insan yg sangat memahami kerjaya saya. Semoga Allah rahmati hubungan kita.

Last but not least, bukan senang utk berada pada tahap ini. Banyak pengorbanan, airmata, keringat, penat lelah yg perlu kita hadapi. Tapi jika impian kita lebih besar dari cabaran yang kita lalui, insha Allah pasti dan pasti KEJAYAAN itu milik kita. Jangan sesekali menyerah kalah.
Insha Allah 2018 akan menjadi tahun yg terbaik buat saya dan team dan buat kita semua.”

testimoni Agency Manager CWA - Faizal Omar

“Heartiest congratulation my next millionaire Faizal Omar officially AS!

Bermula sekadar part time tapi income melebihi full time kerjayanya 10 tahun!

Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah !!
Syukur ke hadrat ilahi atas segala nikmat yang di kurniakan. Dengan izinNYA perjalanan career sy bersama CWA dipermudahkan. Dan hari ini, anugerah hebat ini sy genggam agar terus menjadi inspirasi dan pemangkin di masa akan datang.

Mengorak langkah pertama untuk menyertai CWA bukanlah perkara yg mudah. Kekangan waktu dan komitmen kerja menjadi halangan yg besar pada masa itu. Saya kuatkan semangat untuk menempuh ujian kelayakan unit trust dan Alhamdulillah saya berjaya bergelar CWA consultant.

After 3 months with CWA, I am so glad of what I’m doing. I found that this is not just for helping my familylife, but also for myself as well. I think I have made 360 degree change. I found a better purpose in my life. This is more than just a job. A job that can adds value into other’s people life and at the same time can generate an unlimited income. I want to be a successfull, i want to lead more positive life.

Bidang ini menjadi titik tolak ke arah perubahan diri saya untuk menjadi lebih positif dan lebih yakin untuk mengatasi penghadang kepada kejayaan diri sendiri yang kebanyakannya hanya bersifat dalaman. Bak kata pepatah jepun,
(Atama no ookii hito wa un ga ii)
Maksudnya Masa depan (yang baik) hanya untuk orang yang optimis.

My gratitude goes to my leaders puan farah hanim who has give a lot of supportive and learning since this 3 months. If you want to be a succesfull, find a mentor, find a person who has the same goal as you do.

Alhamdulillah, jutaan terima kasih untuk ayah ibu atas berkat doa tanpa putus untuk kejayaan seorang anak. To farah ardhina, my darling wife, my most supporter and queen. When I fall, when I’m weak, all the strength that I need is your faith.

Tidak lupa juga ucapan terima kasih buat sifu Bonda Arma Wahab,Fakhruldin and all Charisma leaders who support and strengthen my success.

Semoga kita memperoleh kejayaan yang lebih besar pada tahun akan datang..Gambarimashou!!!!”

testimoni Agency Manager CWA - Hafiz Kadir

“Tahniah Hafiz Kadir di atas kenaikan pangkat sebagai Agency Supervisor di CWA.

Saya mengetahui tentang CWA semasa saya hendak apply ASB Financing. Ketika itu saya mula mengetahui serba sedikit tentang skop kerja consultant CWA. Antaranya ialah boleh membuat sale Unit Trust dan ASB Financing.
Saya mula diperkenalkan oleh seorang leader dalam CWA setelah menyatakan hasrat untuk join CWA. Saya agak anti dengan unit trust dan hanya berhasrat untuk membuat sale ASB Financing sahaja. Ketika itu saya kurang mendapat didikan dan moral support dari Agensi/Team saya.

Saya lebih bertindak “lone renjer” ketika itu. Tambahan pula selepas itu, leader-leader saya mula menukar haluan dengan bergerak ke UTMC lain. Namun keadaan ini berubah 360’ setelah saya mendapat panggilan dari GAM hebat Arma Wahab. Saya masih ingat saat itu. Beliau mengajak saya untuk join group beliau setelah mengatakan dalam sistem CWA, GAM saya sekarang ialah beliau. Ketika itu saya mula merasakan sinar harapan saya dalam CWA kerana dapat merasakan moral support dan aura dari beliau sangat kuat.

Dalam training mahupun dalam group telegram, beliau sentiasa bertanya khabar dan memberi motivasi kepada saya dan consultant lain. Banyak ilmu yang dicurahkan serta testimoni hasil pulangan yang hebat dari pelbagai client telah menukar pandangan saya terhadap Unit Trust. Kerana beliau, saya mula tidak anti lagi dengan unit trust dan faham banyak perkara berkaitan unit trust.

Pelbagai cabaran dan dugaan dilalui ketika bersama CWA. Atas nasihat dan tunjuk ajar yang tidak mengenal erti jemu dari GAM Arma Wahab, saya telah beberapa kali telah tersenarai dalam majalah The Face. Salah satu pendorong kejayaan saya tentulah dari GAM Arma Wahab.
Saya sayang Charisma Legacy KB kerana istimewanya leader-leader yang sentiasa berkongsi ilmu membuatkan saya terus berusaha untuk Berjaya. Di sini saya dikelilingi oleh kawan-kawan yang berpositif dan berjiwa besar untuk sama-sama BERJAYA !

I WANT TO BE SUCCESSFUL
I WANT TO INSPIRE PEOPLE
I WANT TO LEAD A MORE POSITIVE LIFE

Terima kasih kepada GAM Arma Wahab dan leader-leader lain yang banyak membantu saya untuk berjaya dalam industri ini.”

Jom Sertai Charisma Legacy Venture Sebagai Agen ASB Financing CIMB Sekarang!

Jom sama-sama memacu pendapatan yang lumayan bersama Charisma Legacy Venture sebagai Agen Financing CIMB mereka bagi menambah pendapatan keluarga dan juga menyara kos sara hidup yang semakin meningkat kini.. Apa tunggu lagi, jom sertai sekarang!!

logo charisma legacy agensi CWA kota bharu

Untuk maklumat lanjut, sila layari :

 

 

Jom Sertai Ejen CWA Dengan Charisma Legacy SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Pt 1672 Tingkat 2, Jalan Raja Perempuan Zainab 2, Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu, Kelantan

   
Jom Sertai Ejen CWA Dengan Charisma Legacy SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Sertai Ejen CWA Dengan Charisma Legacy SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: