Review
Sep 1, 2016, 5:23pm

Portal Cari Jodoh Muslim di Malaysia


Portal cari jodoh muslim di Malaysia menyediakan khidmat cari jodoh untuk lelaki dan perempuan beragama islam yang ingin mencari pasangan hidup masing-masing melalui website ini. Dengan keadaan sekarang kebanyakan orang sibuk dengan kerjaya masing-masing atau ada masalah sukar mencari jodoh yang sesuai, oleh itu anda disarankan agar menggunakan portal ini.

Portal Cari Jodoh Muslim di Malaysia

Tidak salah kita mencuba cari jodoh secara online, asalkan niat kita baik dan kita sudah 100% bersedia dari segi kewangan, mental dan fizikal. Iya memang tidak dinafikan lagi tuntutan untuk membina masjid (rumah tangga) yang baik dan sempurna.

Masjid-e-Nabwi

Cuma kita sebagai orang Islam dituntut supaya memilih perempuan atau lelaki yang ada keutamaan dari segi agama berbanding harta, kecantikan dan keturunannya. Ini memang tebukti untuk sama-sama menikmati kehidupan rumah tangga yang aman dan sentosa kekal sehingga ke Syurga kelak, InshaAllah.

Cari jodoh bukan benda yang senang, kadang-kadang yang si lelaki mahu si perempuan jual mahal, ada juga masalah yang si Perempuan sudah suka tetapi si Lelaki pula menolak. Alahai pening itu. Kalau dua-dua suka kan dah ON tu. Boleh terus menimang cahaya mata… Opppss mesti akad nikah dahulu. Walau bagaimanapun, persetujuan untuk berkahwin amat diperlukan oleh kedua-dua pasangan sebelum memulakan hari yang bahagia.

suami-istri-sapaan

Perkahwinan dalam Islam adalah penting untuk kita meramaikan ummat manusia yang soleh dan solehah di atas muka bumi ini. Ia adalah salah satu sunnah Rasulullah S.A.W yang mesti diikuti oleh setiap umat Islam. Siapa yang mahu hidupnya sepi tanpa pasangan untuk berbual ketika tua kelak? Siapa yang tidak mahu berkeluarga? Portal Cari Jodoh Muslim di Malaysia ini portal yang komited tentang perihal  mencari jodoh anda.

Suami-istri-muslimvillagedotcom

Kita sebagai orang Islam perlu membina rumah tangga dan hidup sebagai suami isteri untuk merasa pahit manis kehidupan bersama, sedangkan lidah lagi tergigit apa pula Suami Isteri. Oleh itu, persediaan mental amat penting untuk menjaga keharmonian dan keintiman pasangan masing-masing.

Muslimah-Suami-Istri

Biarlah si uda dan dara suka sama suka tanpa sebarang unsur paksaan dari sesiapa pun, bila hati dah suka sama suka berkahwin lah. Perasaan suka itu penting, jangan paksa diri anda untuk kasihan menerima orang itu disebabkan kasihan kelak nanti anda yang merana. Jangan kerana menerima seorang itu disebabkan hartanya sahaja, kerana harta itu tidak menjamin kebahagiaan abadi ianya hanya bersifat sementara. Jangan cinta seseorang kerana kecantikannya sahaja, kerana kecantikan seseorang itu tidak menjamin akhlak dan layanan yang baik untuk suami. Jadikan ia sebagai bonus sahaja.

muslimah

Kecantikan tidak kekal lama, takut-takut juga nilai cinta kita dan dia akan hilang bila kulit kita sudah berkedut satu hari nanti. Dan juga jangan hanya memilih pasangan kerana keturunanya sahaja, bak kata-kata bait lagu: Iman tidak dapat diwarisi. Dari seorang ayah yang bertakwa. Yang terbaik sekali, pilih lah seseorang kerana Agamanya. Kerana Agamanya itulah yang menjamin kebaikan di dunia dan akhirat. Pasangan yang tebukti soleh dan solehah. Bersabarlah sayang!

ketika_respek_antara_suami_istri_kian_turun

Oleh yang demikian, Portal Cari Jodoh Muslim di Malaysia bersugguh-sungguh ingin menolong rakan-rakan di luar sana untuk mencari jodoh pasangan masing-masing. Ia juga tidak terhad kepada seseorang yang berstatus duda atau janda asalkan niat yang baik, InshaAllah dipermudahkan olehNya.

Kartun Gambar Muslimah Yang Cantik-00000137

Anda sukar mencari jodoh? Guna Portal Cari Jodoh Muslim di Malaysia ini dengan segera, Jangan berlengah-lengah lagi. Kelak bimbang Bunga di taman akan di petik orang.

islamedia.co Kisah Suami Sholeh yang Memiliki Istri Mandul

Cari-carilah pasangan hidup betul-betul oh sayang, bahagia selalu rumah tangga akan harmoni. Rasalah nikmat cinta selapas Nikah.

happy-muslim-family-cartoon

Oh ya, jangan lupa untuk selalu membaca blogpost terkini mengenai jodoh muslim di sini ya http://tilljannah.my/blog/

gambar-kartun-suami-istri-muslimah

Ini maklumat yang saya boleh berikan sbg tambahan:

Portal TillJannah.my telah diwujudkan sejak 2016 bagi menyelesaikan masalah individu yang ingin mencari calon jodoh yang sesuai. Antara kelebihan yang ada pada portal ini ialah:

1. Jumlah keahlian yang ramai dan semakin bertambah. Promosi dijalankan sama ada secara online atau offline untuk mendapatkan lebih ramai ahli yang berkualiti termasuklah di dalam akhbar utama. Sehingga kini, ahli keseluruhan portal ini ialah melebihi 1,500 orang.

Gambaran Kecantikan Bidadari di dalam Surga

2. Portal ini mempunyai keahlian yang terdiri daripada pelbagai latar belakang kerjaya, peringkat umur, tempat asal dan tempat menetap. Sebagai contoh, ramai ahli merupakan doktor, jurutera, guru, pensyarah dan jururawat.

freebies suami isteri islam merah

3. Penambahbaikan terhadap profiling ahli dari segi maklumat yang diminta dan sebagainya. TillJannah.my membuat tanda aras (benchmarking) dengan beberapa portal cari jodoh terkemuka.

duuh

4. Maklumat setiap ahli seperti gambar tidak dipaparkan secara umum melainkan kepada ahli yang berdaftar. Maklumat peribadi ahli seperti nama, nombor telefon dan emel pula adalah kekal sulit tidak didedahkan kepada sesiapa.

5. Setiap profil dan maklumat peribadi ahli diluluskan secara manual oleh pihak pengurusan.

6. Khidmat pelanggan TillJannah.my sentiasa bersedia membantu dan menjawab pertanyaan anda. Ia boleh dihubungi melalui borang di portal, emel, telefon, sms dan WhatsApp.

19Memilih-Pasangan-Suami-Istri

7. TillJannah.my menyediakan sistem untuk ahli membuat aduan segera jika timbul sebarang perkara yang mencurigakan.

Capture

P/S- Kalau dah jumpa jodoh tue… jangan lupa ajak Prof Hariz makan Nasi Minyak yerr…

Cari jodoh sekarang, jangan berlengah lagi! Buat pendaftaran sekarang di link ekslusif berikut http://www.tilljannah.my/user/register  Hanya di Portal Cari Jodoh Muslim di Malaysia!

Jom pasarkan produk bersama ProfHariz SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom pasarkan produk bersama ProfHariz SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom pasarkan produk bersama ProfHariz SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: