Review
Jun 7, 2017, 2:45pm

Pomade Terbaik di Malaysia


Apabila bercakap tentang rambut, kita selalunya akan terbayang golongan wanita. Para wanita yang memang sinonim dengan sifat suka menjaga penampilan. Mereka memang sejenis makhluk yang cerewet. Muka kena cantik, rambut kena lawa. Mereka cuba tampil yang terbaik terutamanya bagi wanita yang sudah berkahwin. Mereka tahu suami mereka suka sangat kalau mereka nampak cantik. Orang kata, sedap mata memandang. Macam mana dengan lelaki pula? Betul ke lelaki tak perlu tampil kemas dan bergaya?

lelaki-juga-perlu-jaga-rambut

Asal cakap pasal penampilan dan kekemasan diri, asyik wanita sahaja ditekankan. Nak kena perfect serba serbi. Padahal, lelaki pun kena jaga penampilan diri juga. Perempuan pun nak tengok pasangan dia kemas. Barulah semangat sikit mereka nak berbakti. Kalau muka tak berapa pun, kalau kemas, terus tahap handsome naik 87% tahu. Kalau perempuan menghadapi bad hair day, boleh pakai tudung atau skarf. Kalau lelaki? Takkanlah nak pakai topi masuk pejabat pula. Antara aspek penting bagi penampilan diri lelaki adalah rambut.

rambut-mencerminkan-kebersihan-lelaki

Antara tips nak lulus temuduga adalah penampilan kemas

Ramai lelaki yang menganggap rambut mereka yang selalunya dipotong pendek tidak perlukan penjagaan rapi. Memanglah rambut pendek senang dijaga, but lelaki tak boleh ambil mudah sebab kedudukan rambut yang terletak di bahagian kepala dan paling atas mendedahkannya dengan sinar UV Matahari dan pencemaran. Kotoran itulah yang menyebabkan masalah kelemumur. Eee.. loya sangat kalau nampak kelemumur atas bahu.  

6 Masalah Rambut Yang Biasa Dihadapi oleh Lelaki

Keadaan sekeliling yang ekstrem juga menyebabkan pelbagai masalah rambut lain seperti

  • Rambut kering dan tidak bermaya
  • Rambut serabai dan tidak terurus
  • Rambut kemek selepas buka helmet
  • Rambut lembek dan sukar dibentuk
  • Rambut berbau hapak dan busuk
  • Rambut gugur dan menjadi nipis
masalah-rambut-lelaki-kering-kusam

Berambut kerinting memerlukan penjagaan rambut yang lebih khusus agar tidak kelihatan selekeh.

Semua masalah rambut di atas menyebabkan seseorang lelaki nampak selekeh sekali gus merosakkan penampilan. Lagi teruk efeknya bagi mereka yang berambut kerinting. Biar lama sikit, tak dipotong, boleh menggerbang macam sarang lebah. Apabila penampilan selekeh, keyakinan diri pun turun sebab orang sekeliling akan mula judge macam-macam. Perempuan pun payah nak tertarik. Tak boleh nak salahkan mereka juga sebab sifat manusia memang senang judge at the first sight. Lagipun, orang selekeh memang nampak macam pengotor dan tidak kemas sikit. Betul tak?

rebonding-tak-baik-untuk-kesihatan-rambut

Disebabkan ini, ramai yang memilih untuk membuat proses rebonding. Memang rebonding boleh buat rambut akan nampak lebih lurus dan kurus, tapi kosnya agak tinggi. Mahal weh buat rebonding. Rebonding boleh mencapai beratus-ratus ringgit kalau nak yang berkualiti. Bukan tu je, rebonding juga boleh menyebabkan kerosakan rambut kalau dibuat secara semborono dan rambut tidak dijaga elok-elok selepas itu. Satu lagi, kesan cantik rebonding juga tidak tahan lama. Ramai yang buat rebonding menyesal sebab rambut jadi keras kejung, tak berbaloi dengan harga.

Dr. Frost Pomade, Pomade Terbaik di Malaysia

dr-frost-pomade-terbaik-malaysia

Dengan DR. FROST POMADE semua masalah rambut dapat diselesaikan! Penampilan lelaki masa kini akan tampak lebih yakin dan bergaya dengan rambut terpacak kekal lama!

Dr. Frost Pomade lain daripada yang lain. Pomade ini mempunyai banyak kelebihan yang tiada pada jenama lain di pasaran. Jom kita tengok apa bezanya Dr. Frost Pomade dengan pomade yang biasa kita tengok di kedai-kedai.

Kelebihan Dr. Frost Pomade Berbanding Pomade Di Pasaran

Antara kelebihan pomade oleh Dr. Frost adalah:

  • 100% rambut mudah dibentuk mengikut keinginan
  • Kekal lebih 14 jam
  • Rambut akan kelihatan bersinar sepanjang hari
  • Rambut berbau wangi seperti lepas mandi
  • Mesra solat dan mudah dicuci
  • 150g boleh tahan 2 – 3 bulan
rambut-bersinar-memikat-wanita

Rambut bersinar bukan sahaja nampak kemas, malah ramai wanita akan tertarik dengan sipemakai pomade.

4 Jenis Bau Wangian Dr. Frost Pomade Terbaik Malaysia

pomade-pilihan-remaja

Pomade Dr. Frost mempunyai 4 pilihan pomade yang dibezakan dengan 4 warna pomade. Setiap satunya mempunyai bau buah-buahan yang sangat wangi. Dengan pelbagai pilihan wangian ini, para pengguna boleh memilih bau yang disukai. Tak delah terpaksa pilih satu bau yang sama sahaja. Siap boleh tukar-tukar lagi. Kasi mood berbeza setiap hari. Memang terbaik!

Hijau dengan perisa Apple

pomade-hijau-epal

Merah dengan perisa Mixed Berries

pomade-merah-berries

Biru dengan perisa Grape

pomade-purple-grape

Kuning dengan perisa Honey Dew

pomade-kuning-honeydew

Jenis Pomade Yang Dikeluarkan oleh Dr. Frost Pomade

jenis-jenis-pomade

Terdapat 5 jenis pomade keluaran Dr. Frost Pomade, khusus untuk mengatasi masalah penggayaan dan kesihatan rambut lelaki.

  • Strong scent – Bau pomade yang kuat akan mengelakkan daripada rambut berbau busuk.
  • Strong hold – Pomade yang tahan lasak dapat mengekalkan bentuk rambut untuk masa yang lama.
  • Fruit Scent – Bau pomade berperisa buah-buahan membuatkan rambut berbau wangi.
  • High Shine – Rambut sentiasa nampak sihat dan bersinar dengan memakai pomade.
  • Water-based –Kandungan air yang tinggi mengelakkan rambut menjadi berminyak berlebihan. Lebih senang dicuci berbanding jenis berminyak. Sebab itulah solat lebih senang dengan menggunakan Dr. Frost Pomade.

Berapa Harga Pomade Dr. Frost?

Pomade Dr. Frost dengan berat purata 150g dijual pada harga cuma RM30 sahaja, antara pelopor Pomade termurah di Malaysia.

pomade-strong-hold-waterbased

 Berat : 150g

Harga : RM30

Cara Menggunakan Dr. Frost Pomade 

cara-guna-pomade

Jangan tak tahu, penggunaan pomade juga mempunyai aturannya yang tersendiri. Barulah rambut kekal terpacak dan bergaya. Ikut cara yang sangat senang di bawah ni ye.

  1. Pastikan rambut dalam keadaan lembap, tapi bukanlah basah sampai menitik air.
  2. Calit dan ratakan pomade pada tangan.
  3. Usap pomade pada rambut dan ratakan pada seluruh bahagian rambut.
  4. Sisir rambut ke belakang dan ke bahagian sisi menggunakan sikat yang sesuai.
  5. Untuk hasil yang lebih baik, calit pomade beberapa kali.

Testimoni Pengguna Dr. Frost Pomade Terbaik di Malaysia

Ramai yang sudah berpuas hati dengan Dr. Frost Pomade. Ramai juga yang beli berbekas-bekas setiap kali beli. Mesti nak kongsi dengan kawan-kawan sebab pomade selalu kena paw. So, kena beli banyak terus. Tak pun sebab nak guna pomade dengan bau yang berbeza setiap hari. Style juga kalau macam tu kan.

testimoni-pomade-terbaik-malaysia

Sukalah tu pomade dorang bau wangi.

testimoni-pomade-terbaik-malaysia

Ingat budak sekolah tak nak rambut terpacak kemas ke?

testimoni-pomade-terbaik-malaysia

Rambut kekal terpacak dengan Dr. Frost Pomade.

testimoni-pomade-terbaik-malaysia

Tersenyum lebar abang kacak ni bila dapat Dr. Frost Pomade.

testimoni-pomade-terbaik-malaysia

Sahabat baik adalah sahabat yang guna jenama pomade yang sama.

Promosi Strong Hold Pomade Terbaik di Malaysia Dari Dr. Frost Pomade

Sepupu saya pernah cakap. Kalau nak beli sesuatu, belilah masa promosi. Barulah jimat. Kena betullah dengan promosi Dr. Frost Pomade yang tengah berjalan sekarang ni.

Beli 1 bekas, RM30.

Beli 2 bekas, RM50.

Beli 3 bekas, RM70

Wah! Makin banyak beli, makin murah harga untuk sebekas pomade. Kalau sebekas boleh tahan 3 bulan, beli 3 bekas tahan 9 bulan! Nak buat apa banyak2 kan? Kalau rasa macam tak perlu banyak dan lama sampai dekat setahun, boleh tong tong, kongsi kongsi dengan kawan. Murah sangat nih!

Dapatkan Dr. Frost Pomade Terbaik di Malaysia Hari Ini Juga!

logo-dr-frost-pomade

Untuk tempahan dan maklumat lanjut tentang pomade Dr. Frost, anda boleh menghubungi menerusi :

Tak pun, anda boleh tinggalkan nombor Whatsapp di bahagian komen FB untuk mereka menghubungi anda. Selamat bergaya dengan rambut terpacak yang tahan lama. Hanya dengan Dr. Frost Pomade!

Jom order Pomade DrFrost SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Pomade DrFrost SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Pomade DrFrost SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: