Review
May 16, 2019, 1:42pm

Pinjaman Kakitangan Kerajaan dan GLC Untuk Mulakan Perniagaan


Ramai usahawan di Malaysia ingin mengembangkan perniagaan mereka dengan lebih luas tetapi mempunyai masalah dari segi modal kewangan. Perniagaan atau syarikat yang ingin bersaing memang memerlukan satu dana dan pembiayaan supaya perniagaan mereka lebih maju dan berdaya saing. Oleh sebab itu, banyak institusi kewangan dan juga kerajaan Malaysia sendiri menawarkan pembiayaan dan juga geran perniagaan kepada usahawan di Malaysia. Tujuan pembiayaan dan dana tersebut adalah untuk membantu usahawan di Malaysia mengembangkan perniagaan mereka.

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Buat Kurangkan Beban

Adakah Anda Mengalami Masalah Kewangan Untuk Memulakan Perniagaan?

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Murah

Kadang kala, perniagaan anda mungkin berada dalam kesempitan wang disebabkan kelewatan pembayaran daripada pelanggan. Ataupun disebabkan keadaan perniagaan yang semakin merosot. Ini tidak dapat dielakkan, dan anda hanya perlu melangkaui masalah terdekat ini, sebelum keadaan kewangan anda bertambah baik. Oleh itu, ia amat penting bagi pemilik perniagaan untuk mendapat pinjaman jangka sementara untuk membantu mengatasi keperluan wang kecemasan ini.

Adakah Ada Pinjaman Mudah Untuk Peniaga Memulakan Atau Mengembangkan Perniagaan?

Pinjaman Kakitangan Kerajaan

Pinjaman Perniagaan adalah pinjaman yang diberi khusus kepada pemilik perniagaan yang memerlukan wang kecemasan untuk perniagaan mereka. Ia juga dikenali sebagai pinjaman jangka pendek atau pembiayaan perniagaan. Ia juga sesuai untuk pemilik perniagaan kecil, seperti gerai makan atau pasar malam, yang kadang-kadang amat memerlukan wang untuk pusingan modal and pembelian stok untuk jualan.

Inilah Pinjaman peribadi Mudah Untuk kerajaan/Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC)

2019 Pinjaman Kakitangan Kerajaan

Pinjaman peribadi kerajaan/GLC adalah pembiayaan tanpa jaminan disediakan khas untuk pekerja kerajaan atau pekerja dalam sektor awam. Pinjaman peribadi kerajaan/GLC tidak disediakan oleh kerajaan kerana mereka bukan institusi kewangan. Ia disediakan oleh bank-bank yang mempunyai bidang kuasa untuk memberi pinjaman kepada orang ramai.

Ciri-ciri dan manfaat pinjaman peribadi kerajaan/GLC

Ini adalah ciri dan manfaat pinjaman peribadi kerajaan/GLC:

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Mudah Lulus

 • Anda boleh mendapatkan pilihan pembiayaan yang berpatutan
 • Anda boleh memilih antara kadar faedah tetap atau kadar faedah terapung
 • Anda tidak memerlukan penjamin
 • Pembayaran bulanan akan ditolak secara automatik daripada gaji anda
 • Anda boleh mendapat tempoh pinjaman maksimum 10 tahun

Bagaimana kadar faedah dikira untuk pinjaman peribadi kerajaan/GLC?

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Mulakan Perniagaan

Kadar faedah dikira berdasarkan jenis kadar faedah yang telah anda pilih. Bank membenarkan anda untuk memilih di antara kadar faedah tetap atau kadar faedah terapung. Kadar faedah tetap tidak akan berubah sepanjang tempoh pinjaman manakala kadar faedah terapung akan berubah bergantung kepada kadar asas bank (BR).

Bagaimana anda boleh membuat pembayaran bulanan untuk pinjaman peribadi kerajaan/GLC?

Pinjaman Kakitangan Kerajaan 2019

Pembayaran balik bulanan untuk pinjaman peribadi kerajaan/GLC akan ditolak secara langsung daripada gaji anda, oleh itu anda tidak perlu risau sama ada anda telah membuat bayaran bulanan atau tidak. Namun jika anda mahu membayar pinjaman anda lebih awal, anda perlu memaklumkan bank terlebih dahulu. Ini kerana proses menghentikan potongan gaji bulanan anda akan mengambil tempoh masa tertentu.

Apa kriteria untuk pinjaman peribadi kerajaan/GLC?

Ini adalah kriteria untuk pinjaman peribadi kerajaan/GLC:

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Demi Keluarga

 • Anda mestilah warganegara Malaysia atau pemastautin tetap.
 • Anda perlu berumur 18 sehingga 60 tahun sewaktu kematangan pinjaman.
 • Anda perlu mempunyai pendapatan kasar bulanan minimum RM 1,000.
 • Anda merupakan seorang pekerja GLC atau pekerja sektor awam.
 • Anda perlu bekerja sekurang-kurangnya 3 bulan.

Bank yang berbeza mungkin menggariskan keperluan yang berbeza, jadi pastikan anda semak dengan peminjam anda.

Dokumen yang diperlukan untuk memohon pinjaman peribadi kerajaan/GLC

Ini adalah dokumen yang anda perlukan untuk memohon pinjaman peribadi kerajaan/GLC:

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Dengan Mudah

 • Salinan kad pengenalan
 • Slip gaji 3 bulan terkini
 • Penyata KWSP terkini
 • Surat pengesahan majikan

Walau bagaimanapun, sila semak dengan bank anda mengenai dokumen apa yang anda perlukan, kerana sesetengah bank mungkin memerlukan lebih banyak dokumen daripada yang dinyatakan di atas

Berapa lamakah proses permohonan pinjaman peribadi kerajaan/GLC?

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Diyakini Ramai

Setiap bank mempunyai waktu pemprosesan berbeza untuk meluluskan permohonan anda. Biasanya ia akan mengambil satu jam sehingga 5 hari bekerja untuk mendapatkan kelulusan daripada bank. Apabila permohonan anda telah diluluskan, pinjaman akan diberikan kepada anda sehari selepas kelulusan. Untuk membantu mempercepatkan waktu pemprosesan, pastikan anda menghantar kesemua dokumen yang berkaitan dengan butiran yang betul

Dapatkan Pinjaman Mudah Dan Cepat Khas Untuk Kakitangan Kerajaan Dan GLC Dari HS Consultant And Services

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Tiada Syarat Ketat

HS Consultant And Services adalah hasil kerjasama dari ANGKASA iaitu pemberi pinjam wang berlesen yang mempunyai pengalaman lebih daripada 10 tahun dalam industri ini. Yang paling penting, ANGKASA tidak memerlukan sebarang bayaran pendahuluan untuk memohon pinjaman. Dengan itu, anda tidak perlu takut tentang kemungkinan untuk ditipu orang. Selain itu, pinjaman dari ANGKASA memang dikenali dengan kelayakan rendah untuk pemilik untuk meminjam. ANGKASA juga menawarkan kelulusan pinjaman yang pantas, dan pemberian tunai segera sebaik pinjaman diluluskan. Akhir sekali, tempoh pinjaman kami adalah fleksibel dan bergantung kepada keperluan pelanggan.

ANGKASA Menyediakan Skim Potongan Gaji Terbaik Di Malaysia

Pinjaman Kakitangan Kerajaan GLC

ANGKASA menyediakan satu sistem di mana pelbagai organisasi yang diuruskan oleh ANGKASA akan melalui satu saluran untuk melancarkan proses potongan gaji anggota yang diproses oleh jabatan kerajaan atau majikan swasta yang berdaftar. Ia menjadi satu kemudahan buat koperasi dan organisasi lain untuk mengutip pelbagai jenis bayaran seperti yuran, saham, ansuran pinjaman dan sebagainya dengan lebih sistematik dan terjamin.

Adakah anda layak untuk memohon pembiayaan sekiranya saya disenarai-hitam di dalam CTOS tetapi bukan berstatus bankrap?

2020 Pinjaman Kakitangan Kerajaan

Seseorang pemohon yang disenarai hitam (blacklisted) di dalam RAM Credit Info ataupun CTOS masih layak untuk membuat permohonan pembiayaan dengan syarat pemohon terbabit bukan berstatus bankrap. Kelonggaran  akan diberikan dan pemohon perlu mengemukakan penyata penjelasan/penyelesaian dari institusi/organisasi berkenaan bagi tujuan penyelesaian melalui permohonan pembiayaan diluluskan. Disarankan kepada pemohon agar turut juga melampirkan sebarang surat pelepasan dari institusi/organisasi berkenaan bagi kes-kes legal ‘action/suit’ yang pernah dikenakan ke atas pihak pemohon bagi memudahkan  proses permohonan dan mengelakkan kesulitan.

HS Consultant And Services Bantu Ramai Kakitangan Kerajaan Dan GLC Untuk Memulakan Perniagaan

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Tanpa Syarat

HS Consultant And Services adalah satu badan yang bertanggungjawab didalam memasarkan produk pinjaman peribadi ANGKASA kepada kakitangan kerajaan dan penjawat awam di Malaysia. Dengan pengalaman dan kepakaran HS Consultant And Services, HS Consultant And Services mampu memberikan pilihan dan perkhidmatan yang terbaik kepada pemohon sepanjang proses permohonan pinjaman anda

Senarai Pakej Lengkap Peralatan Niaga Untuk Anda Yang Ingin Memulakan Perniagaan

Sejak kos sara hidup semakin meningkat, ramai yang mula mencari cara untuk mulakan perniagaan sambilan tanpa kos ataupun dengan modal yang minima. Lagi beruntung sekarang dah ada pinjaman yang menawarkan sekali pakej peralatan yang lengkap untuk para peniaga. Istimewanya lagi, bayaran bulanan yang perlu di bayar sangat rendah dan mampu milik. Di bawah merupakan senarai pakej lengkap berserta bayaran bulanan untuk anda yang ingin memulakan perniagaan :

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Masa Depan

Pinjaman Kakitangan Kerajaan 2020

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Untuk Mulakan Perniagaan

Dengan Pakej Yang Ditawarkan Kini Anda Boleh Mulakan Perniagaan Dengan Mudah

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Untuk Masa Depan

Perniagaan ini sesuai untuk mereka yang dibuang kerja, mahasiswa yang menganggur, suri rumah, pemuda lepasan SPM atau kakitangan kerajaan yang ingin menambah kos sara hidup mereka. Perniagaan kecil yang anda sedang atau akan laksanakan nanti, boleh berkembang menjadi sebuah perniagaan yang besar dan hebat satu masa nanti, insyaallah. Mari kita berikan tumpuan pada senarai idea perniagaan kecil di bawah yang boleh dijalankan oleh anda di luar sana yang berminat untuk menjadi usahawan kecil yang berjaya.

Nak Cash Cepat Dan Nak Peralatan Untuk Perniagaan Tanpa Deposit? HS Consultant And Services Boleh Bantu Anda

Pinjaman Kakitangan Kerajaan Mudah

Saya percaya bukan semua orang mampu memulakan sesuatu perniagaan dengan model yang banyak. Oleh itu, hadirnya HS Consultant And Services untuk membantu memberi pinjaman perniagaan ini untuk perusahaan kecil dan sederhana yang ingin memulakan perniagaan tanpa modal dan barangan perniagaan. Bayangkan dengan menggunakan khidmat HS Consultant And Services juga anda boleh mulakan perniagaan dengan cepat dan tanpa deposit! Dengan lebih 60 pilihan perniagaan yang ditawarkan pasti selepas ini anda boleh berniaga dengan senang hati. Pilih sahaja bisnes mana yang anda inginkan.

Tunggu Apa Lagi, Dapatkan Pinjaman Mudah dari HS Consultant And Service Sekarang!

Sekiranya anda adalah pemilik perniagaan dan memerlukan bantuan pinjaman, sila hubungi kami. Kami menjamin maklumat permohonan anda adalah selamat.

HS CONSULTANT AND SERVICE | PINJAMAN DENGAN MUDAH TANPA RAGU
Hotline : Tekan untuk telefon (017-6050996) | Tekan untuk WhatsApp

Dapatkan Pinjaman Mudah dari HS Consultant And Service Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Pinjaman Mudah dari HS Consultant And Service Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Pinjaman Mudah dari HS Consultant And Service Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: