Review
Mar 13, 2018, 5:32pm

Pilihan Lip Matte Pelbagai Warna Menarik Tahan Lama dan Bibir Lembab


Penjagaan diri pada masa kini sudah sebati buat semua orang, kebanyakan dari kita sedaya upaya ingin menampilkan diri dengan kelihatan cantik, kemas dan bergaya di hadapan semua orang. Ia adalah salah satu cara untuk tampak lebih yakin, dan membantu diri lebih positif pada pandangan pertama, ‘first impression’. Bukan berniat untuk menutup diri yang sebenar, tetapi ia lebih kepada menjaga nilai – nilai kebersihan pada diri, serta untuk tampak lebih yakin. Ini termasuklah dalam pemilihan produk atau cara mengimplikasi produk pada tubuh juga pada wajah.

kenapa pakai lip matte

Bagi menampakkan wajah lebih jelita, khususnya buat wanita, pemilihan tona warna yang betul akan membantu wajah anda tampak lebih ayu dan mempesona, bukan sahaja pemilihan alis mata, tetap juga dalam pemilihan warna Lip matte Cream yang betul.

Lip matte cream sebenarnya sama dengan lipstick. Yang membezakannya hanyalah bentuknya. Lipstick lebih padat dan kebiasaannya berbentuk silinder, sementara lip matte cream lebih cair atau creamy. Bahan-bahan dan efek yang ditawarkan adalah sama sahaja dengan lipstick. Namun, lip matte cream tidak sama dengan lip gloss. Walaupun bentuk bekasnya mungkin sama, namun efek dan fungsinya berbeza. Lip gloss lebih cenderung memberi efek glossy dan mudah hilang dan lip matte cream pula memberi efek matte ataupun semi-matte seperti lipstick dan ianya lebih tahan lama. Anda boleh cuba Vivid Lip Matte Cream kerana ia memberi kesan yang lebih matte dan tahan lebih lama.

Tip memilih warna gincu dan Lip Matte Cream

1. Gaya Hidup

pilihan lip matte pelbagai warna mengikut gaya hidup

Pertimbangkan gaya hidup yang diamalkan dan situasi di mana warna itu dipakai. Adakah ia untuk ke tempat kerja? Jika demikian, warna burgundy ungu gelap mungkin kelihatan menakutkan dan tidak sesuai sama sekali. Seperti juga jika anda memakai warna neutral yang cantik pada sebelah siang, ia mungkin tidak memberikan kesan dramatik yang sama untuk sebelah malam.

2. Lihat Ton Warna Kulit

Sebelum membeli gincu, lihat warna kulit anda. Wanita berkulit gelap lebih sesuai menggayakan warna – warna dramatik, terang dan gelap. Mereka yang mempunyai bayangan kulit kekuningan warna – warna panas adalah lebih sesuai.

pilihan lip matte pelbagai warna ikut warna kulit

Warna plum, wain dan merah tua amat sempurna untuk mereka yang berkulit gelap, sementara warna – warna perang lembut, kuning air dengan bayangan warna merah jambu dan oren sesuai dengan mereka yang mempunyai ton kulit cerah. Kulit sawa matang sesuai dengan warna – warna merah keperangan, perang muda dan julat warna keungguan.

Alternatif lain ialah melihat sama ada barang kemas perak atau emas yang lebih sesuai dengan anda. Warna yang menyerahkan kulit merupakan indikasi terbaik sama ada anda mempunyai ton warna kulit. Emas sesuai untuk kulit cerah, manakala perak menyerlahkan kulit sejuk.

3. Saiz Bibir

pilihan lip matte mengikut saiz bibir

Sekiranya bibir anda nipis daripada biasa, anda patut memilih warna – warna lembut dan bukan gelap kerana warna gelap menyebabkan bibir kelihatan kecil. Sebaliknya warna terang yang berkilauan boleh menyebabkan bibir kelihatan penuh dan besar.

4. Waktu

memakai lip matte mengikut kesesuaian majlis dan waktu

Kekalkan warna – warna lembut untuk siang dan lebih gelap untuk malam. Kemasan matte dan krim menawarkan penampilan yang lebih lembut untuk siang hari, sementara kemasan berkilat memberikan elemen glamor pada sebelah petang dan malam. Warna nipis dan kelihatan natural dengan sedikit kilauan juga elok digayakan pada sebelah siang.

5. Tekstur

Anda harus menilai kepentingan tekstur. Adakah anda mahu warna matte yang boleh berkekalan sepanjang hari? Tetapi jika anda dapati warna matte terlalu mengeringkan, pilihlah matte yang mempunyai tekstur berkrim.

lip matte cream juga ada pelbagai tekstur berlainan

Sekiranya warna yang dicuba tidak memuaskan hati, hasilkan warna anda sendiri dengan menggabungkan beberapa warna. Cara paling senang untuk melakukannya ialah dengan menyapukan setiap warna dengan menggunakan dan mencampurkannya menggunakan berus bibir.

6. Penggaris Bibir

pilihan lip matte pelbagai warna dan juga penggaris bibir

Pilih penggaris bibir yang satu ton warna lebih gelap berbanding gincu anda, tetapi pastikan ia masih dalam satu famili warna. Gariskan bibir selepas menyapu gincu, bukan sebelum. Dengan cara itu anda tidak akan mempunyai garisan bibir yang gelap apabila gincu telah hilang.

7. Sesuaikan Dengan Solekan

pilihan lip matte pelbagai warna dipadankan dengan warna solekan

Warna gincu yang terang dan gelap sesuai digandingkan dengan solekan mata yang lembut, sementara warna gincu yang lembut atau neutral kelihatan lebih baik dengan solekan yang berat.

8. Pelindung Ultra Lembayung

lip matte yang tahan sinaran UV

Sekiranya boleh, belilah gincu yang mempunyai ramuan perlindungan sinar ultra lembayung UVA dan UVB. Sekiranya ia tidak mempunyai perlindungan matahari, pastikan anda menyapukan krim perlindungan sebelum mengenakan gincu

Vivid Lip Matte Cream Pilihan Lip Matte Pelbagai Warna Menarik

vivid lips pilihan lip matte pelbagai warna

Vivid Lip Matte Cream adalah produk kecantikan yang bermutu tinggi dan selamat digunakan tanpa mengandungi bahan – bahan kimia berbahaya dan mengeluarkan produk – produk kecantikan yang bersifat natural dan semula jadi. Vivid Lip Matte Cream sangat meniti beratkan tentang bahan – bahan yang digunakan bagi menjamin kualiti produk yang dikeluarkan adalah yang terbaik supaya pengguna dapat manfaat dan kesan yang terbaik serta menjadikan produk Vivid Lip Matte Cream sebagai pilihan utama pengguna.

Vivid Lip Matte Cream Tahan Lama dan Bibir Lembap Sepanjang Hari

Masalah bibir yang kering bukan masalah yang asing bagi kaum wanita. Malah, kerana masalah bibir yang kering, sukar membuatkan mereka mencari lip matte atau lipstick yang sesuai dengan bibir mereka. Tambahan pula kebanyakan lip matte dan lipstick yang berada di pasaran tidak menitik beratkan bahan – bahan untuk melembapkan bibir pengguna.

vivid lip matte cream tahan sepanjang hari

Justeru, bahan – bahan yang digunakan dalam formulasi Vivid Lip Matte Cream adalah bahan – bahan yang melembapkan bibir seperti Shea butter dan vitamin E. Vivid Lip Matte Cream di formulasikan dari bahan – bahan yang fokus untuk memberikan bibir yang lembap, halus dan kemerahan secara semula jadi kepada pengguna walaupun setelah mencuci bibir. Dan dalam masa yang sama Vivid Lip Matte Cream menyediakan pelbagai warna yang sangat eksklusif dan menjadi pilihan setiap pengguna.

Kelebihan Vivid Lip Matte Cream

Kelebihan yang anda boleh dapat dari produk ini ialah

  • Mesra Wuduk

lip matte mesra wudhu

Menanggalkan lip matte anda sepantas 1 minit hanya lap menggunakan tisu basah sudah bersih tanpa perlu tonyoh kuat hingga boleh merosakkan bibir anda

  • Soft Matte Lip Cream

lip matte jenis soft matte cream

Vivid Lip Matte Cream mempunyai tekstur ringan, lembut, senang untuk pakai

  • Mesra Travel

lip matte mudah di bawa

packaging yang kecil n classy sangat ringan dan senang untuk dibawa

  • Beri Keselesaan Semasa Memakai

lip matte yang selesa dan tidak gatal

Melembapkan bibir dan mempunyai collagen untuk menjaga bibir yang lebih cantik dan lembap.

  • Jimat Hanya Sekali Calit

lip matte yang mudah dipakai sekali calit je

Vivid Lip Matte Cream sangat senang lekat ketika memakai, sedikit sahaja sudah cukup cover bibir anda dengan bau yang lembut, tahan lama dan tidak merekah.

  • Pelbagai Fungsi Dalam 1 Produk

lip matte pelbagai fungsi dalam satu produk

Pilihan warna yang natural sesuai untuk semua warna kulit serta boleh digunakan sebagai eye shadow , blusher dan cover jerawat.

Bukan itu sahaja Vivid Lip Matte juga tahan lama kerana ia boleh tahan sehingga 8 jam. Selain itu, Vivid Lip Matte tidak mengeringkan bibir dan sangat lembut dengan sekali sapuan. Oleh kerana ia mempunyai vitamin E dan kolegen, Vivid Lip Matte dapat melembapkan bibir agar bibir tidak merekah. Vivid Lip Matte merupakan bahan – bahan yang dibuat dari sumber organic dan semestinya Vivid Lip Matte mesra solat dan mudah untuk dibersihkan. Vivid Lip Matte juga mendapat kelulusan KKM malah disertakan dengan pelbagai pilihan warna yang cantik.

Vivid Lip Matte Untuk Bibir Yang Sensitif Dan Semua Jenis Bibir

Ada yang pelanggan bibir mereka sensitif bila pakai lipstick atau lip matte. Lepas pakai, bibir jadi kering dan ada yang sampai mengelupas dan bibir merekah. Vivid Lip Matte Sesuai dengan bibir sensitif dan semua jenis kulit. Jadi anda tidak perlu risau tentang permasalahan bibir anda lagi.

lip matte untuk bibir sensitif dan kering

Selain itu, Vivid Lip Matte akan membuat bibir anda akan sentiasa nampak cantik dan menarik sepanjang hari dan anda akan rasa lebih confident bila jumpa kawan – kawan anda.

Harga Vivid Lip Matte Cream

Harga Vivid Lip Matte : RM 33
( tidak termasuk kos penghantaran )

harga vivid lip matte

Jom Tempah Vivid Lip Matte Sekarang!

Vivid Lip Matte  merupakan lip matte yang patut anda miliki kerana selain warna yang menarik ia juga sesuai untuk semua jenis bibir termasuk bibir sensitif. Jadi jangan tunggu lama – lama sebab Vivid Lip Matte adalah lip matte yang paling laris di masa kini. Untuk sebarang info, anda boleh hubungi nombor di bawah untuk maklumat lanjut.

dapatkan lip matte tahan lama untuk bibir sensitif dan kering

Jom Order Vivid Lip Matte SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Vivid Lip Matte SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Vivid Lip Matte SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: