Review
Apr 24, 2019, 11:10am

Phone Repair Delivery F2F di Kuala Lumpur , Repair Phone Bergerak #1


Siapa yang tak guna handphone di era serba moden ni. Tak ada handphone di tangan sama seperti ketinggalan zaman, apa tidaknya semua benda boleh di buat dengan handphone. Tambahan pula dengan adanya internet, segala macam benda boleh dilakukan termasuk berhubung, transfer wang, snap gambar untuk kenangan, menghantar video kepada kenalan dan sebagainya.

repair phone delivery (1)

Cuma yang menjadi masalahnya, semakin hebat dan canggih sesebuah handphone bermakna semakin banyak part yang ada di dalam sesuatu handphone tersebut. Bila semakin maju handphone ini bererti juga anda perlu lebih peka dengan perubahan yang berlaku. Guna dengan cermat kata orang tua supaya dapat elakkan daripada berlaku sebarang kerosakan.

repair phone delivery di kuala lumpur (5)

Tetapi, jika sudah takdir handphone kesayangan akan rosak apa boleh di buat kan? Kadangkala dengan tidak sengaja handphone terjatuh ke lantai dari genggaman. Ada ketikanya pula handphone terhenyak di tempat duduk akibat terlupa letak di poket belakang. Itu belum termasuk lagi isu bateri kembung, skrin retak berkecai dan sebagainya.

Handphone rosak! Apa perlu dibuat? Terus beli baru? Hey jangan terlalu cepat buat keputusan melulu. Daripada berhabis duit yang banyak baik minta bantuan daripada pakar baikpulih handphone. Salah satu daripada pihak yang boleh dipercayai dengan tahap kepakaran tahap master untuk servis repair phone ini adalah KEDAI REPAIR PHONE CHAMO yang terletak di Bandar Baru Bangi Selangor.

repair phone delivery di kuala lumpur (2)

Antara Kelebihan Utama Kedai Repair Phone Chamo Bangi

Bagi anda yang tinggal di sekitar Kajang, Bangi dan Kuala Lumpur, anda sangat bertuah kerana boleh menyelesaikan masalah handphone dengan kepakaran yang ada pada pihak Chamo Bangi. Antara kelebihan utama yang ada pada kedai repair phone yang bernama Chamo Bangi ini adalah seperti berikut.

repair phone delivery (2)

 1. Pemeriksaan Handphone Percuma Untuk Mengetahui Punca Kerosakan Sebenar

Sebelum memulakan urusan repair ke atas mana-mana handphone milik pelanggan, pihak Chamo Bangi melakukan pemeriksaan terlebih dahulu. Ini bagi memastikan kerosakan sebenar dapat diketahui bagi mengelakkan kesilapan semasa urusan baikpulih.

repair phone delivery di kuala lumpur (6)

Hanya bahagian yang rosak yang ada kaitan saja di baiki tanpa menganggu bahagian lain. Ini turut menguntungkan pelanggan kerana tidak perlu berbelanja lebih ke atas bahagian yang tidak sepatutnya. Jika anda takut terlebih bajet, anda boleh minta pihak Chamo Bangi berikan sebut harga selepas melakukan pemeriksaan sebelum tugas repair dimulakan.

repair phone delivery face to face (5)

 1. Mampu Menyelesaikan Pelbagai Masalah Berkaitan Handphone

Pihak Chamo Bangi mempunyai para technician yang dengan kepakaran dan pengalaman yang tinggi. Maka tidak hairanlah jika semua pelanggan suka kerana pihak Chamo Bangi benar-benar dapat menyelesaikan pelbagai masalah berkaitan handphone dengan mudah.

repair phone delivery di kuala lumpur (1)

Antara masalah pada handphone yang sering dibaiki oleh pihak Chamo Bangi adalah seperti :

 • LD rosak / blank
 • Masalah bateri / Drain
 • Skrin pecah atau retak
 • Charge tak masuk
 • Speaker slow
 • Phone masuk air
 • Button tak berfungsi
 • Simcard tak detect
 • GPS tak berfungsi
 • Camera blank / potrait failed
 • Pelbagai masalah yang ada kaitan dengan motherboard dan sebagainya

repair phone delivery face to face (3)

 1. Urusan Baikpulih Hanya Menggunakan Barang Gantian Yang Original

Untuk memastikan handphone milik pelanggan berjaya berfungsi dengan baik dan tahan lama tanpa masalah lain, pihak Chamo Bangi hanya menggunakan barang ganti yang asli dan original sahaja. Barangan tiruan meskipun murah tetap tidak digunakan kerana ia boleh memberi masalah lain kelak.

repair phone delivery di kuala lumpur (3)


 1. Kos Servis Yang Murah Dan Berpatutan

Walaupun pihak Chamo Bangi hanya akan menggunakan barangan ganti original untuk setiap servis baikpulih yang dilakukan namun anda tidak perlu terlalu risau tentang soal harga yang perlu dibayar. Ini kerana pihak Chamo Bangi hanya mengenakan caj servis yang rendah dan berpatutan supaya tidak membebankan pelanggan. Soal kos servis repair yang ditawarkan oleh pihak Chamo ternyata sangat murah dan munasabah untuk semua.

repair phone delivery bergerak (5)

 1. Tiada Sebarang Kos Caj Tambahan Yang Tersembunyi

Anda juga tidak perlu khuatir kerana pihak Chamo Bangi tidak akan mengenakan sebarang kos caj tambahan yang tersembunyi. Dalam erti kata lain, anda hanya perlu membayar kos servis berdasarkan apa yang perlu di baiki tanpa ada caj-caj lain yang tidak sepatutnya. Apa yang anda dapat itulah yang anda bayar dan cara ini akan terus dikekalkan oleh pihak Chamo Bangi untuk setiap urusniaganya. Ternyata, semua urusan urusniaga yang dilakukan oleh pihak Chamo Bangi ini adalah tulus dan tepat tanpa ada sebarang unsur penipuan.

repair phone delivery (3)

 1. Lokasi Yang Strategik Untuk Semua Bakal Pelanggan

Premis Chamo Bangi ini bukan hanya boleh dilawati oleh penduduk sekitar Kajang sahaja malah penduduk di kawasan berhampiran seperti Bangi dan Kuala Lumpur juga boleh mendapatkan servis hot dari pihak Chamo Bangi ini. Jika takut tersesat, anda boleh gunakan aplikasi Waze mahupun Google Maps bagi mendapatkan pandu arah yang tepat.

Servis Cepat Siap Secara Face To Face Sepantas 15 Minit

Wow! Hanya dalam masa 15 minit sudah boleh siap? Betul, itulah dia antara kepakaran yang ada pada pihak Chamo Bangi ini. Tidak hanya itu, urusan baikpulih handphone ini juga akan dilakukan secara face to face yakni secara berhadapan dengan diri si pelanggan dari proses awal sehingga siap. Secara tidak langsung pihak pelanggan seperti anda boleh melihat sendiri setiap proses yang dilakukan.

repair phone delivery face to face (1)

Namun untuk bentuk kerosakan yang agak besar, handphone perlu ditinggalkan selama beberapa hari untuk proses baikpulih. Kerosakan yang besar ini selalunya melibatkan bahagian motherboard yang agak sensitif dan memerlukan penelitian serta masa kerja yang lebih untuk dibaiki.

Terbaru! Phone Repair Delivery Face To Face di Kuala Lumpur Kini Bermula

Nampaknya pihak Chamo Bangi telah mula melangkah ke satu tahap yang lebih besar. Berbeza dengan pihak servis repair phone yang lain, kini pihak Chamo Bangi telahpun memulakan servis repair phone delivery bagi yang memerlukan. Servis repair phone delivery ini ternyata sangat memudahkan para pelanggan kerana tidak lagi perlu bersusah payah mencuri masa untuk ke premis Chamo Bangi.

repair phone delivery face to face (4)

Chamo Bangi Pakar Repair Phone Bergerak #1  

Tidak perlu memaksa diri mencari ruang waktu yang sesuai untuk ke premis Chamo Bangi  kerana pihak Chamo Bangi sendiri boleh luangkan masa untuk ke lokasi anda. Tidak kisah sama ada di rumah kediaman mahupun tempat anda berkerja kerana pihak Chamo Bangi  sentiasa bersedia untuk membantu anda.

repair phone delivery (4)

Telefon terus pihak Chamo Bangi dan akan ada wakil yang akan dihantar untuk membantu anda. Beritahu saja apakah masalah yang sedang berlaku ke atas handphone anda itu dan seterusnya pihak Chamo Bangi akan terus membaikpulihnya secara terus depan mata anda di lokasi tersebut.

repair phone delivery bergerak (4)

Sebahagian Daripada Para Pelanggan

Ini adalah sebahagian daripada para pelanggan yang telah pernah menggunakan khidmat repair phone delivery termasuk yang mendapatkan terus dari premis baikpulih phone milik Chamo Bangi ini. Anda boleh lihat sendiri betapa gembiranya mereka kerana berjaya membaikipulih Iphone dan android masing-masing tanpa perlu berbelanja lebih.

repair phone delivery face to face (2)

repair phone delivery di kuala lumpur (4)

Handphone Punah Tapi Tiada Masa Untuk Ke Kedai Baiki? Segera Hubungi Pihak Chamo Bangi Sekarang Untuk Servis Repair Phone Delivery Yang Pantas!

Nampaknya servis repair phone ini semakin hari semakin advance. Jika dulu servis repair phone hanya boleh diperolehi dengan cara pergi terus ke premis tetapi kini pihak pemberi servis boleh datang secara terus di hadapan anda. Tiada lagi alasan tiada masa, malas rempuh kesesakan dan sebagainya kerana pihak Chamo Bangi sentiasa bersiap sedia membantu anda. Handphone rosak terus tanpa terlalu teruk? Nak beli handphone baru tak cukup bajet? Jangan risau kerana pihak Chamo Bangi sentiasa ada untuk anda.

repair phone delivery (5)

Untuk sebarang pertanyaan lanjut dan masa temujanji sama ada secara walk in terus ke premis ataupun secara delivery anda boleh terus hubungi pihak Chamo Bangi  melalui detail yang tertera di bawah ini.

CHAMO BANGI | PAKAR REPAIR PHONE BERGERAK #1 DI KUALA LUMPUR
Hotline :  Tekan untuk telefon (018-9886531) | Tekan Untuk Whatsapp
Facebook : Chamo Bangi
Website : http://www.chamobangi.com.my/

Alamat :
No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650, Selangor 43650 Malaysia

Jom repair smartphone bersama Chamo2U SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom repair smartphone bersama Chamo2U SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom repair smartphone bersama Chamo2U SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: