Review
Jan 13, 2021, 10:57am

Petua Terbaik Yang Perlu Diikuti Untuk Wajah Berseri


Untuk mendapatkan kulit wajah yang bersinar, dengan mudahnya kebanyakan daripada kita akan fokus kepada produk-produk solekan di pasaran. Walaubagaimanapun, jika anda tidak merawat masalah kulit anda pada akar umbinya, sudah tentunya anda tidak akan boleh mengecapi kulit muka berseri yang anda impikan. 

Mendapatkan kulit berseri dan cerah pada asasnya daripada penggunaan penjagaan kulit dan produk solekan yang betul dan sebahagian lagi adalah dengan merawat kulit anda secara dalaman. Mengubah tabiat gaya hidup, rutin kecantikan dan rancangan senaman adalah beberapa cara termudah untuk memperbaiki keadaan kulit anda. Selain itu, anda akan berupaya untuk menikmati bekalan tenaga yang tidak terbatas dan akan merasa lebih tenang, lebih bahagia dan kurang tertekan.

Apakah Cara Terbaik Untuk Mendapatkan Kulit Berseri

Antara komponen utama kulit yang sihat adalah keserian wajah yang semula jadi. Tetapi disebabkan faktor-faktor seperti kurang tidur, tekanan, usia, dan pemakanan atau diet anda dapat mempengaruhi kilauan wajah anda. Oleh itu, berikut merupakan antara cara terbaik yang perlu anda ikuti untuk wajah berseri bak berlian.

1. Bersihkan Muka Dengan Kerap

Perkara terpenting untuk kulit yang berseri adalah dengan memastikan untuk membersihkan muka anda dengan daripada kotoran seperti kotoran, minyak dan zarah pencemaran yang dapat menyumbat liang serta boleh menyebabkan kulit kusam. Oleh itu, basuh wajah anda pada waktu pagi dan malam dengan mengurut dengan sedikit pembersih muka dengan jari dalam gerakan bulat.

2. Banyakkan Minum Air

Air merupakan cecair yang paling penting untuk kulit anda. Hal ini kerana sekiranya sel tidak terhidrat, sel-sel tersebut akan menjadi kurang sihat dan anda akan membuatkan kulit anda kelihatan kusam dan lesu. Amalkan untuk minum air sekurang-kurangnya 2 liter air sehari kerana air bukan sahaja dapat membantu menjaga kelembapan kulit anda, tetapi juga berupaya untuk membuang toksin dari sistem anda.

Sekiranya anda tidak suka minum air kosong, cubalah memasukkan buah. Anda boleh menggunakan buah-buahan yang berbeza, seperti buah strawberi, lemon dan epal di mana semuanya merupakan bahan penambah perisa yang semulajadi. Selain itu, vitamin dan antioksidan dari buah-buahan ini juga bagus untuk kulit anda.

3. Dapatkan Tidur Yang Secukupnya

Di samping keperluan air, tidur juga adalah keperluan kecantikan mutlak. Apabila anda tidak mempunyai tidur yang mencukupi maka kesannya boleh dilihat pada kulit, mood dan tenaga mental anda. Ini sebab semasa anda tidur, kulit anda berfungsi untuk memperbaiki diri. Oleh itu, jika anda mengalami masalah jerawat, kekeringan atau kusam, kulit anda akan menggunakan waktu tidur anda pada waktu malam kulit untuk memperbaiki kulit.

Tidak salah juga untuk mencuba rutin penjagaan kulit waktu malam untuk membantu prosesnya dan mengekalkan keserian kulit anda.

4. Dapatkan Rawatan Urutan Muka

Rawatan urutan wajah akan membantu mendorong peredaran darah dan saliran limfa, sehingga bahan- bahan toksin dalam dikeluarkan. Sebaik sahaja ia keluar dari kulit anda, anda boleh melihat perubahan dari segi penampilan wajah dan kulit anda kerana ia akan kelihatan lebih sihat dan lebih berkilau. Rawatan urutan wajah juga dapat membantu melegakan kawasan yang sakit dan tertekan di wajah anda, mengurangkan sakit kepala yang tegang, bengkak di bawah mata dan congestion dalam kulit anda.

Qshine Vitamin Berkesan Untuk Kulit Wajah Cerah Berseri 

Qasrina Beauty merupakan jenama dan syarikat tempatan yang bukan hanya mementingkan kecantikan malah memastikan produk keluaran mereka bermutu tinggi dan juga halal untuk pengguna wanita Muslim.

  • Buatan Malaysia
  • Diperbuat dari bahan yang bermutu tinggi dan Halal
  • Harga yang berpatutan
  • Produk yang berkualiti
  • Sesuai untuk lelaki & wanita

Testimoni: Ramai Suka Dengan Produk Qasrina Beauty

Di bawah ini adalah sebahagian daripada kata-kata pelanggan Qasrina Beauty yang telah mencuba produk keluaran mereka. Lihat seperti berikut, anda juga akan turut yakin dengan Qasrina Beauty.

“Saya suka menggunakan Qasrina Beauty. Kulit jadi semakin cerah, pipi makin tegang dan anjal!” – Izzaty Hamzah

“Saya mengalami masalah kulit rosak dan telah menggunakan produk Qasrina Beauty untuk dua bulan. Ternyata kini kulit saya pulih setelah 3 minggu menggunakannya! Terima kasih Qasrina Beauty!” – Puan Rahmah

Qasrina Beauty Berbaloi Untuk Dicuba, Dapatkan Sekarang!

Kecantikan wajah itu penting. Jadi, jangan berlengah lagi. Segeralah ambil peluang ini untuk menyerlahkan kulit anda bak berlian. Untuk maklumat lanjut mengenai Qasrina Beauty, boleh layari laman rasmi mereka di http://www.qasrinabeauty.com. Jangan lupa juga untuk follow dan like laman Facebook – Qasrina dan Instagram – Qasrina Beauty. Sekiranya mempunyai sebarang pertanyaan, boleh juga Whatsapp mereka di talian +60 11-3369 3489.

 

Kembalikan Keserian Wajah Anda Dengan 100% Produk Tempatan

Kecantikan wajah itu penting. Jadi, jangan berlengah lagi. Segeralah ambil peluang ini untuk menyerlahkan kulit anda bak berlian

Qasrina Beauty

Kembalikan Keserian Wajah Anda Dengan 100% Produk Tempatan

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Qasrina Beauty Presint 18,Putrajaya, Jalan Miri Bintulu, 97000 62100 WP Putrajaya

   
Kembalikan Keserian Wajah Anda Dengan 100% Produk Tempatan

Kecantikan wajah itu penting. Jadi, jangan berlengah lagi. Segeralah ambil peluang ini untuk menyerlahkan kulit anda bak berlian

Call Whatsapp Layari Website

Kembalikan Keserian Wajah Anda Dengan 100% Produk Tempatan

Kecantikan wajah itu penting. Jadi, jangan berlengah lagi. Segeralah ambil peluang ini untuk menyerlahkan kulit anda bak berlian