Review
Jan 19, 2018, 10:27am

Petua Awet Muda Nampak Macam Anak Dara Walaupun Dah 4 Series


Petua awet muda nampak macam anak dara walaupun dah 4 series. Kedengaran hampir mustahil, bukan? Tetapi di zaman yang serba-serbi canggih ini, tidak ada yang mustahil apabila ia melibatkan soal kecantikan terutama bagi kaum wanita. Samada kekal muda melalui kaedah klinikal ataupun kaedah tradisional, masing-masing tetap menuju kepada matlamat yang sama iaitu ingin tampak muda.

petua awet muda 04

Naluri Ingin Kelihatan Muda

Sering kita dengar tentang beberapa rungutan mengenai wajah mereka yang tidak menawan. Malah ada yang sanggup menghabiskan sejumlah wang yang banyak semata-mata untuk kelihatan muda. Persoalannya, apakah keinginan ini menghantui setiap manusia yang ingin dilihat cantik dan muda sentiasa?

petua awet muda 25

Walaupun tidak salah untuk kita berusaha ke arah tersebut, namun janganlah kita melampaui batas dan jangan sesekali lupa kepada Yang Maha Pencipta. Sesungguhnya setiap kejadian itu adalah yang terbaik tetapi sedikit sangat yang bersyukur. Sebenarnya ada beberapa cara yang mudah untuk kita mengekalkan kecantikan dan kelihatan muda belia.

Antaranya ialah:

1. Sentiasa Tersenyum

petua awet muda 06

Ramai yang lupa bahawa kita tidak perlukan sebarang modal untuk sentiasa tersenyum yang secara tidak langsung membuatkan orang-orang sekeliling turut tersenyum hasil rangsangan tersebut. Ingat, senyuman kita mempu menceriakan suasana berbanding riak wajah yang muram. Ini adalah teknik mudah untuk kelihatan muda.

2. Sentiasa Membahagiakan Diri Sendiri Dan Orang Lain

petua awet muda 05

Tidak ada perasaan lebih hebat yang dapat dirasakan berbanding perasaan bahagia baik untuk diri sendiri mahupun orang lain. Ini juga merupakan rangsangan jiwa yang sangat membantu dalam mengawal emosi kita supaya tidak berada dalam kekalutan jiwa dan kesedihan.

3. Mengamalkan Gaya Pemakanan Seimbang Dan Sihat Serta Bersenam

petua awet muda 08

Ini merupakan gabungan aktiviti kecergasan di samping menjaga diet pemakanan seharian. Orang yang sihat sahaja yang akan kelihatan lebih ceria, aktif dan muda meskipun usia sudah lanjut. Bersenamlah sekurang-kurangnya 3 kali seminggu dan 30 minit diperuntukkan untuk setiap sesi.

4. Jaga Waktu Tidur Dan Tidurlah Secukupnya

petua awet muda 07

Waktu di antara 10.00 malam hingga 11.00 malam adalah waktu yang sesuai untuk kita masuk tidur supaya kita mampu untuk bangun di awal pagi. Apabila tidur kita teratur dan cukup, kita akan mempunyai tubuh badan yang kuat kerana cukup rehat.

Tips Mudah Kembalikan Seri Wajah

Tips ringkas ini boleh diamalkan oleh sesiapa sahaja termasuk lelaki dan tidak terhad kepada kaum wanita. Tujuannya hanyalah untuk mengembalikan seri wajah muka. Dengan perkongsian tips mudah ini, kulit wajah akan menjadi cantik dan berseri. Kulit wajah yang cantik berseri juga mampu mengembalikan rasa keyakinan seseorang di khalayak ramai.

Tips mudah untuk kembalikan seri wajah ini hanya dengan menggunakan kulit telur sebagai salah satu bahan asli tanpa risau kerana tidak menggunakan bahan merbahaya.

petua awet muda 10

Tips kecantikan wajah:

 1. Ambil kulit telur dan bersihkan terlebih dahulu.
 2. Kemudian, kisarkan kulit telur tersebut sehingga menjadi halus.
 3. Campurkan kisaran kulit telur yang telah halus tadi dengan bedak sejuk dan air suam.
 4. Gaulkan sehingga sebati.
 5. Pastikan muka dicuci bersih terlebih dahulu.
 6. Sapukan campuran itu ke seluruh muka.
 7. Sapuan juga boleh diselangi dengan urutan kulit muka secara perlahan-lahan.

Kolagen

petua awet muda 09

Keadaan kulit kita sejak dilahirkan pasti berbeza jika dibandingkan dengan usia sekarang. Akan tetapi, tahukah bahawa kulit wajah kita sebenarnya mempunyai kolegan tersedia sejak azali Sementara seseorang itu masih muda, kolagen yang ada pada kulit akan membantu menegangkan kulit dan menjaga keanjalan kulit yang sepatutnya. Kolagen merupakan sejenis protein yang terhasil daripada pembentukan sel-sel. Walau bagaimanapun, atas faktor usia, lama kelamaan kolagen yang dikeluarkan oleh sel-sel tersebut akan menyusut perlahan-lahan di samping kolagen yang sedia ada mulai rosak.

Kolagen akan mulai rosak kerana sering terdedah kepada teriknya sinaran cahaya matahari dan juga tidak mengamalkan teknik yang betul untuk menjaga kecantikan kulit. Perlu dijelaskan juga bahawa kolagen itu bukanlah hanya terdapat pada kulit muka sahaja. Malah kolagen juga wujud pada kornea mata, salur darah, rambut, tulang, kuku, gigi, hati, rawan sendi termasuklah organ-organ penting seperti buanh pinggang, jantung dan limpa.

Khasiat Kolagen

petua awet muda 26

Khasiat kolagen untuk tubuh badan hanyalah berfungsi untuk melambatkan proses penuaan dan juga melindungi kulit dari sinaran matahari. Kolagen yang berada di pasaran juga boleh didapati dalam bentuk suplemen yang diambil untuk melancarkan pergerakan sendi-sendi. Kolagen juga sangat banyak digunakan secara meluas untuk merawat kes-kes melecur di hospital.

Kolagen yang terbaik adalah daripada sumber ikan air laut dalam kerana kandungan protein yang tinggi dan lebih bagus. Namun, ia mungkin tidak begitu sesuai diamalkan bagi mereka yang mempunyai alahan terhadap makanan laut.

Petua Awet Muda Nampak Macam Anak Dara Walaupun Dah 4 Series

1. Pengambilan Vitamin C

petua awet muda 12

Vitamin C adalah sangat penting dalam pembentukan kolagen. Ini kerana vitamin C boleh membantu dalam penghasilan protein melalui asid amino. Antara sumber vitamin C yang bagus untuk diamalkan ialah lada merah, brokoli, tomato, buah oren dan buah kiwi.

2. Tidak Merokok Dan Hentikan Tabiat Merokok

petua awet muda 11

Sebenarnya melalui rokok, akan terhasil suatu enzim yang tidak bagus untuk badan kita kerana ia mampu merosakkan kolagen kulit. Itu adalah punca mengapa kulit para ahli yang merokok akan cenderung untuk menjadi kendur.

3. Melindungi Dari Terkena Pancaran Matahari Terlalu Lama

petua-awet-muda-15

Antara punca kulit menjadi tidak sihat adalah kerana kita sering terdedah kepada sinaran cahaya matahari. Pendedahan kepada cahaya matahari secara terus menerus akan mempercepatkan lagi kehilangan kolagen pada kulit.  

4. Mengamalkan Pengambilan Vitamin A

petua awet muda 13

Vitamin A adalah elemen yang boleh mengurangkan kedutan. Oleh sebab itu, mana-mana produk yang mempunyai vitamin A adalah sangat bagus untuk diamalkan kerana telah terbukti dalam membantu meningkatkan pengeluaran kolagen.  

5. Mengurangkan Pengambilan Makanan Manis

petua awet muda 14

Pengambilan makanan yang manis juga boleh menyebabkan penuaan pada kulit. Ia berlaku dimana gula yang berlebihan di dalam darah akan melekat pada lipid, asid nukleik dan protein yang menjadi sumber kolagen untuk membentuk suatu ejen yang boleh mempercepatkan proses penuaan dan kulit berkedut.  

6. Proses Pengelupasan

petua awet muda 24

Petua awet muda yang seterusnya ialah melalui proses pengelupasan. Proses ini dilakukan dengan membuang bahagian atas lapisan kulit yang telah mati. Ia adalah cara terbaik untuk membantu mempercepatkan penghasilan kolagen baru secara semulajadi.   

7. Protein Tumbuh-Tumbuhan

petua awet muda 17

Bagi wanita-wanita yang telah memasuki fasa menopaus, kulit akan menjadi semakin berkedut dan akan tampak semakin tua. Ini berlaku disebabkan penurunan tahap estrogen dalam badan. Estrogen juga merupakan elemen penting untuk menghasilkan kolagen yang sihat. Maka pengambilan makanan yang mengandungi kandungan estrogen tumbuhan boleh membantu mengatasi masalah tersebut. Antara makanan yang boleh diamalkan ialah sumber kekacang seperti soya, sayur-sayuran dan buah-buahan lain. Pengambilan soya protein juga dikatakan boleh membantu sebagai salah satu petua awet muda.

Produk BB Plus Kolagen

petua awet muda 18

Seperti yang telah diterangkan, kolagen merupakan elemen yang sangat-sangat diperlukan untuk memastikan kita sentiasa tampak muda. Pelbagai petua awet muda boleh diamalkan tetapi jika tidak mengetahui sumber sebenar mungkin kita telah mengamalkan cara yang salah dalam teknik mengekalkan kecantikan.

Persoalannya, siapakah yang memerlukan kolagen?

 • Jika anda mempunyai kulit kusam
 • Jika anda berasa tidak bermaya
 • Jika anda dapat merasa anda tidak berseri
 • Jika ada pigmentasi pada kulit
 • Jika anda berasa letih dan lesu

Memperkenalkan BB Plus Kolagen Petua Awet Muda Sebenar

petua awet muda 19

Produk BB Plus kolagen ini berfungsi melalui 3 cara iaitu:

 1. Memulih – membantu sebagai pembersih toksin dan menggantikan kolagen peptida iaitu rantaian kolagen yang telah rosak.
 2. Membina – Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida.
 3. Memperbaharui – Menggalakkan pertumbuhan dan penjanaan sel-sel kolagen baru.

petua awet muda 28

Melalui produk BB Plus kolagen ini, terdapat 7 kesan kecantikan yang bakal dialami oleh mereka-mereka yang mencubanya:

 1. Kulit wajah akan bertambah berseri dan cerah.
 2. Keadaan kulit akan menjadi lebih anjal dan tegang.
 3. Kulit kelihatan lebih halus dan gebu.
 4. Kulit menjadi lebih lembab.
 5. Kurangnya garis halus dan kedutan pada kulit.
 6. Kulit akan lebih cepat pulih dan sembuh.
 7. Kurangnya kesan kerosakan pada kulit akibat sinaran matahari.

Ramuan BB Plus Kolagen

petua awet muda 20

 1. Kolagen ikan terhidrosis – Kolagen ikan sebenarnya lebih mudah diserap berbanding kolagen lain. Ia mempunyai kandungan bebas lemak dan tidak berbahaya jika diambil bersama mana-mana produk kesihatan yang lain.
 2. Ekstrak biji anggur – Ekstrak biji anggur boleh mengurangkan ketidakselesaan kulit di samping menggalakkan proses penyembuhan dengan lebih baik.
 3. Vitamin C. Diketahui bahawa peranan vitamin C yang sangat penting. Ini kerana vitamin C mampu mencegah dan memperbaiki sel kulit yang rosak akibat terdedah kepada sinaran UV matahari, kesan jerawat dan kesan daripada penggunaan produk kosmetik yang tidak sesuai.
 4. Jus bunga roselle  Khasiat bunga roselle sangat-sangat diakui dimana ia juga membantu dalam proses pencernaan yang bertindak sebagai tonik. Selain itu, sistem peredaran darah juga akan lebih lancar. Jus bunga roselle juga boleh mengubati luka-luka luaran dan dalaman serta mengubati masalah penyakit kulit.
 5. Jus buah blackcurrent – Jus ini mengandungi anthocyanin yang bagus untuk melindungi kulit daripada sinaran UV dan radikal bebas.
 6. Serat epal dan inulin (serat diet) – Kedua-dua kombinasi ini adalah penting untuk menggalakkan proses pencerahan kulit melalui detoksifikasi.

Kebaikan BB Plus Kolagen Terhadap Kesihatan

petua awet muda 29

Setiap produk pastinya mempunyai kebaikan yang banyak lebih-lebih lagi produk yang berasaskan makanan kesihatan sampingan. Melalui produk BB Plus kolagen ini, beberapa kebaikan tambahan yang dapat diperolehi sebagai penguat kepada petua awet muda yang ingin diamalkan:

 • Meningkatkan sistem imunisasi badan
 • Mengurangi radikal bebas dan toksin dalam badan
 • Mengurangi sakit radang dan sendi
 • Baik untuk kesihatan mata
 • Membantu menambah kuantiti susu badan bagi ibu yang menyusukan
 • Mengatasi masalah resdung
 • Meningkatkan kualiti tidur
 • Meningkatkan kadar metabolisma dalam badan
 • Melancarkan proses pencernaan
 • Sesuai untuk pesakit lelah asma, lelaki dan perempuan.

Testimoni Daripada Pelanggan Produk BB Plus Kolagen

petua awet muda 01 petua awet muda 03 petua awet muda 21 petua awet muda 22petua awet muda 23

Sekiranya berminat untuk mendapatkan keterangan lanjut mengenai produk BB Plus kolagen atau ingin mengetahui bagaimana mendapatkan produk berkenaan, sila hubungi:

Apa Tunggu Lagi, Segera Dapatkan Produk BB Plus Kolagen Dan Serlahkan Petua Awek Muda Anda Sekarang!!!

 

Jom Dapatkan BB Plus Collagen SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Dapatkan BB Plus Collagen SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan BB Plus Collagen SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: