Review
Mar 21, 2018, 3:24pm

Perunding Hartanah Terbaik Untuk Jual Beli Rumah Di Kuala Lumpur


perunding hartanah berjaya

Proses menjual beli rumah memerlukan anda mempunyai perunding hartanah untuk memudahkan segara urusan yang melibatkan penjualan dan pembelian hartanah, malah lebih mudah lagi kerana anda tidak perlu ke sana sini mencari pihak-pihak tertentu yang perlu anda berurusan sehingga di akhir proses jual beli rumah. Perunding hartanah akan melakukan semuanya bagi pihak anda.

Sebagai contoh, membeli rumah melibatkan pinjaman bank yang memerlukan anda berurusan dengan pihak bank malah anda juga perlu berjumpa pelbagai pihak seperti peguam, pejabat tanah dan lain-lain lagi.  

perunding hartanah kedah

Selain itu, anda sendiri perlu mengiklankan rumah yang anda ingin jual ataupun anda sendiri perlu mencari rumah yang bersesuaian dengan anda. Tidak semua orang merupakan bakal pembeli rumah yang anda iklankan. Semuanya bergantung kepada nilai bajet dan ciri-ciri rumah mereka masing-masing idamkan. Menjual rumah atau membeli rumah tidaklah mudah seperti yang anda sangkakan dan memakan masa yang sangat lama untuk anda menyiapkan segala urusan. Oleh itu, perunding hartanah sangat penting dalam membantu anda menyelesaikan urusan jual beli rumah.

Proses Jual Beli Rumah

perunding hartanah johor

Sebelum anda benar-benar memahami mengapa perlunya memilih perunding hartanah terbaik, anda perlu jelas tentang proses jual beli rumah di Malaysia.  

  1. Anda harus melantik ejen hartanah atau perunding hartanah yang bertauliah.
  2. Menyerahkan dokumen yang secukupnya kepada ejen hartanah tersebut.
  3. Perunding hartanah akan melakukan pengiklanan atau membantu anda mengenalpasti hartanah yang terbaik dan strategik dari segi lokasi.
  4. Bayaran booking atau downpayment dilakukan oleh anda
  5. Tandatangan sales dan purchase agreement (SPA)
  6. Bayaran perkhidmatan perunding hartanah
  7. Peguam penjual menyerahkan dokumen kepada peguam pihak pembeli
  8. Pendaftaran geran di pejabat tanah dilakukan oleh peguam
  9. Penyerahan kunci kepada anda

perunding hartanah kelantan

Banyaknya proses dan prosedur untuk jual beli rumah. Sebab itulah perlunya peguam dan perunding hartanah. Takkan anda sendiri nak buat semuanya, nak ke pejabat tanah dan sebagainya? Biar mereka yang lakukan kerja mereka kerana mereka lebih berpengalaman dan mempunyai masa untuk menguruskan semuanya. Anda cuma perlu pastikan langkah pertama anda dibuat dengan tepat iaitu memilih perunding hartanah yang terbaik. Confirmlah semua yang dilakukannya terbaik!

waktu sesuai beli hartanah ketika harga turun

Tahukah anda bagaimanakah cara untuk memilih perunding hartanah yang terbaik di kota Kuala Lumpur dan Selangor? Seringkali kita mendengar nama syarikat-syarikat perumahan yang mempunyai ramai perunding hartanah dalam menguruskan jual beli rumah anda, namun amat sukar untuk menentukan perunding hartanah yang terbaik dan berkaliber dalam urusan ini.  

Muslih Perunding Hartanah Terbaik Di Kuala Lumpur Dan Selangor

perunding hartanah berdaftar

Khas untuk anda yang menetap atau ingin memiliki hartanah di Kuala Lumpur dan Selangor, anda boleh mendapatkan khidmat perunding hartanah yang terbaik dan sangat disyorkan. Boleh tukar kepada Perunding Hartanah Muslih merupakan salah seorang perunding hartanah yang berdaftar dan diyakini ramai. Tuan Muslih Thani mempunyai pengalaman dalam bidang hartanah selama 8 tahun. Beliau juga mempunyai pengalaman bekerja di banyak syarikat hartanah dan sudah banyak berunding dengan peguam dan pegawai bank. Tuan Muslih banyak berkongsi tips-tips dan panduan bagi anda yang baru sahaja ingin membeli rumah dan anda yang ingin menambah aset hartanah dan perumahan juga boleh sentiasa melayari laman sesawang muslih.my untuk melihat maklumat dan senarai rumah terkini di Kuala Lumpur dan Selangor. Selain itu, syarikat hartanah Muslih juga dapat membantu anda membuat semakan kelayakan pembelian rumah yang anda inginkan. Mereka juga akan membantu anda dalam memilih serta mendapatkan rumah yang sesuai untuk anda berdasarkan kemahuan dan kriteria yang anda mahukan.

Perkhidmatan Perunding Hartanah Muslih

perunding hartanah kuantan

Perunding hartanah Muslih menyediakan pelbagai perkhidmatan bagi membantu anda yang memerlukan bantuan urusan jual beli dan lain-lain lagi berkaitan dengan perumahan dan hartanah. Dengan Muslih Hartanah juga, anda tidak perlu bimbang dengan apa sahaja masalah atau proses yang anda tidak faham dan tidak tahu langsung kerana Muslih akan menyelesaikan dan menyiapkan 100 % semuanya untuk anda dan keluarga anda. Pendek kata, anda hanya sediakan pembayaran untuk proses-proses jual beli rumah dan goyang kaki sahaja, semuanya akan diuruskan oleh Perunding Hartanah Muslih. Terdapat banyak perkhidmatan yang ditawarkan oleh perunding hartanah Muslih.

1. Medium Pengiklanan

perunding hartanah penang

Medium pengiklanan yang digunakan oleh Muslih Hartanah sangat luas dalam bidang ini kerana mereka membelanjakan wang ringgit dan kos yang amat tinggi bagi peruntukan untuk iklan mereka. Di samping itu, Muslih hartanah juga fokus kepada medium iklan online dan offline. Anda tidak perlu risau dan letih membuat iklan, serahkan sahaja kepada Muslih hartanah. Urusan jual beli rumah anda akan berjalan dengan lancar. Bukan itu sahaja, Perunding hartanah Muslih juga mempunyai rangkaian yang besar iaitu ramai kenalan, kawan-kawan dan ramai lagi yang boleh membantu dalam mengenalpasti pembeli aset anda. Malah, setiap perunding hartanah pula mempunyai database pembeli masing-masing yang banyak. Pembeli pun pastinya yang berkualiti, senang lulus pinjaman bank dan lain-lain lagi kriteria yang dikehendaki. Ia amat mudah jika anda menggunakan perunding hartanah Muslim sebagai perunding hartanah anda.

2. Saringan Pembeli

perunding hartanah di johor bahru

Muslih Hartanah juga sangat pakar dalam mengenalpasti dan menguruskan prospek. Mereka akan menerima pembeli yang benar-benar series dan genuine sahaja. Muslih hartanah juga akan memastikan pembeli berkelayakan dari segi kos dan pinjaman rumah. Mereka sangat berpengalaman dan terlatih dari segi mengenalpasti genuine buyer. Mereka juga sangat dikenali sebagai perunding hartanah yang perofesional dan mudah dirunding serta dibawa bincang.

3. Semakan Nilai Pasaran

semak harga pasaran sebelum membeli

Perunding Hartanah Tuan Muslih juga menawarkan semakan nilai pasaran kepada anda, pemilik dan pembeli. Anda juga boleh menyemak secara online, namun untuk memudahkan anda dan lebih faham, anda boleh terus berbincang dengan perunding hartanah Muslih untuk semak nilai pasaran dan mereka akan terangkan kepada anda dengan lebih lagi.

4. Khidmat Guaman

cara perunding hartanah terbaik

Anda tidak perlu memikirkan bagaimana hendak mencari peguam atau menyelesaikan segalanya tanpa peguam. Perunding hartanah Muslih menyediakan khidmat guaman yang mudah, tepat dan berkesan bagi memastikan urusan jual beli hartanah anda berjalan lancar. Khidmat guaman yang disyorkan pula sangat berpengalaman dalam urusan hartanah, malah anda juga boleh dapatkan pelbagai panduan dan khidmat nasihat bagi menguruskan pembiayaan perumahan serta dokumen-dokumen yang diperlukan. Mereka sangat bekerjasama dalam merealisasikan impian anda untuk memiliki rumah dengan mudah dan sempurna.

Sebab Anda Perlu Dapatkan Khidmat Dari Perunding Hartanah Tuan Muslih

survey perunding hartanah terbaik

Anda masih ragu-ragu bagaimana untuk uruskan semua proses jual beli rumah anda? Anda masih memikirkan sama ada anda memerlukan khidmat perunding hartanah atau tidak? Sekiranya anda sudah banyak rangkaian dan mempunyai banyak masa untuk pergi sana sini, cari peguam, cari pembeli dan uruskan segala dokumentasi serta sanggup tanggung risiko, anda tidak perlu perunding hartanah. Tetapi, sekiranya anda mahu proses jual beli anda berjalan lancar, cepat, berkesan dan mudah, Tuan Muslih adalah pilihan terbaik anda! Anda juga boleh survey dan bandingkan pelbagai rumah untuk dibeli. Tuan Muslih juga sedia memberi khidmat nasihat serta tunjuk ajar dalam menentukan rumah yang terbaik yang menjadi idaman anda dan membantu anda untuk mendapatkannya.  selain itu, terdapat banyak sebab kenapa anda perlu dapatkan khidmat dari Perunding Hartanah Tuan Muslih.

1. Masa Flexible Dan Murah

pilihan perunding hartanah terbaik

Masa untuk anda berbincang dan menyelesaikan urusan anda bersama Muslih Hartanah amat mudah dan fleksibel. Adakalanya, waktu-waktu perbincangan juga boleh mengikut waktu anda atau sewaktu anda tidak sibuk.

2. Mengikut Tempoh Yang Dinyatakan

masa perunding hartanah terbaik

Segala urusan jual beli akan mengambil masa dan mempunyai sesuatu tempoh dalam setiap proses. Sebagai contoh, untuk menyemak kelayakan bank mempunyai tempoh untuk mereka proseskan permohonan anda terlebih dahulu. Perunding Hartanah Muslih akan memastikan tempoh-tempoh masa ini akan ditepati.

3. Banyak Rangkaian Pihak Yang Terlibat

kumpulan perunding hartanah terbaik

Salah satu sebab anda perlu mengambil Muslih sebagai perunding hartanah anda adalah kerana mereka mempunyai banyak rangkaian atau network iaitu pihak-pihak yang terlibat seperti rakan-rakan peguam, pegawai bank, ejen hartanah yang lain, senarai pembeli dan penjual serta lain-lain lagi.

4. Berpengalaman Dan Pakar

pengalaman perunding hartanah terbaik

Kehebatan Muslih tidak dapat ditandingi dimana mereka sangat berpengalaman dan pakar dalam bidang hartanah. Selain itu, mereka mempunyai pengetahuan yang tinggi dan sangat murah dengan ilmu pengetahuan. Ini menyebabkan ramai pembeli dan penjual rumah amat suka dengan mereka kerana tidak kedekut untuk berkongsi ilmu.

5. Mudah Berbincang Dan Berunding

pakaian perunding hartanah terbaik

Anda akan lebih senang dan mudah kerana Muslih sangat selesa dan mudah berbincang dan berunding. Sepanjang proses jual beli rumah dilakukan, semestinya tidak akan ada apa-apa masalah antara anda dan perunding hartanah, malah semuanya berjalan lancar dan sefahaman.

6. Perunding Hartanah Berdaftar

ejen hartanah berdaftar terbaik di selangor

Paling penting sekali kenapa anda memerlukan perunding hartanah Muslih adalah kerana perunding hartanah Muslih adalah perunding hartanah yang berdaftar. Kebanyakan syarikat hartanah tidak jelas statusnya tetapi perunding hartanah Muslih amat dikenali dan diyakini serta terbukti merupakan perunding hartanah berdaftar. Anda juga tidak perlu ragu-ragu kerana setiap pembayaran yang anda lakukan juga terus ke akaun syarikat, dan bukannya akaun individu. Dengan itu, anda akan membuat urusan dan transaksi yang selamat dan mudah.

Jadikan Muslih Perunding Hartanah Anda Segera

perunding hartanah berdaftar

Sudahkah anda memahami konsep jual beli sesebuah rumah ataupun hartanah? Walau anda sudah bersedia ataupun tidak, Perunding hartanah Muslih sudah menyediakan satu platform di mana anda boleh menyemak nilai hartanah ataupun mendapatkan maklumat-maklumat penting mengenai sesuatu rumah tersebut. Platform laman sesawang telah disediakan adalah Muslih.my. Segala sumber maklumat boleh anda dapati di laman web berikut dan lebih mudah lagi, anda boleh terus menghubungi Perunding Hartanah Muslih untuk maklumat lanjut. Dengan menggunakan perkhidmatan daripada Muslih.my, anda dijamin dapat memiliki rumah yang ideal dengan anda serta proses pembelian atau penjualan rumah anda akan berjalan dengan lancar, sistematik dan efektif. Cukuplah anda tanggung risiko-risiko dengan pihak-pihak lain, tak perlu lagi anda pening menyelesaikannya. Jom gunakan perkhidmatan Perunding Hartanah Muslih!

TUAN MUSLIH THANI | PERUNDING HARTANAH PEA1249
Hubungi: Tekan untuk telefon (019-7527157) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Muslih.My
Website: www.muslih.my

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: