Review
Sep 25, 2018, 10:29am

Perlindungan Hayat Terbaik di Malaysia Untuk Penyakit Kritikal


perlindungan hayat terbaik di Malaysia

Penyakit kritikal adalah risiko penyakit yang perlu anda titik beratkan dalam kehidupan seharian oleh sebab faktor pemakanan, gaya hidup dan mungkin juga atas sebab keturunan. Penyakit kritikal memerlukan rawatan atau pembedahan yang memakan kos ribuan ringgit untuk pembiayaan hospital, perubatan dan lain-lain lagi.

cara melindungi pendapatan masa hadapan

Tidak kurangnya juga jika anda mengalami kematian atau lumpuh yang menyebabkan anda sudah tidak terdaya lagi bekerja dan menjana pendapatan. Lumpuh, kematian dan berlakunya penyakit kritikal sedikit dapat meringankan beban anda dengan adanya perlindungan hayat terbaik di Malaysia. Perlindungan hayat terbaik di Malaysia untuk penyakit kritikal, lumpuh dan kematian memberi kebaikan kepada anda dan juga keluarga anda.

Kenapa Perlu Ada Perlindungan Hayat Terbaik?

perlindungan hayat terbaik jaminan keluarga

Perlindungan hayat terbaik di Malaysia untuk penyakit kritikal penting bagi memastikan pendapatan anda berterusan dan kewangan anda dibekalkan dengan baik bagi membantu anda dan keluarga anda menjalani kehidupan setelah berlakunya kematian, lumpuh dan juga penyakit kritikal. Berbeza dengan anda sendiri menyimpan atau melabur di Asb, Tabung Haji dan sebagainya, plan perlindungan hayat terbaik di Malaysia ini sememangnya merupakan langkah alternatif perlindungan pendapatan bagi setiap ahli keluarga anda.

Takaful Income Protection Plan (Plan Perlindungan Kewangan)

infaq consultancy perlindungan hayat terbaik

Takaful Income Protection Plan adalah plan perlindungan kewangan yang diuruskan oleh Infaq Consultancy Sdn Bhd bagi anda yang menyedari akan kepentingan perlindungan kewangan bagi menjalani hari-hari yang mendatang sekiranya berlaku sesuatu yang tidak diingini seperti penyakit kritikal, lumpuh dan kematian.

pelan perlindungan pendapatan terbaik takaful

Plan Income Protection Takaful ini berbeza dengan insurans atau plan perlindungan lain kerana jumlah komitmen bulanan yang diperlukan adalah jauh lebih murah dan sistem yang mudah berbanding plan lain.  Jumlah coverage yang akan anda terima juga amat berbaloi dan mencukupi bagi perlindungan hayat anda. Perlindungan hayat untuk penyakit kritikal ini juga memberi anda pampasan dengan mudah dan pantas.

Kelayakan Plan Income Protection Takaful

kelayakan menyertai perlindungan hayat terbaik di malaysia

Plan takaful perlindungan hayat terbaik di Malaysia untuk penyakit kritikal ini terbuka kepada semua lelaki dan perempuan yang sudah berkahwin atau bujang, berumur 25 sehingga 38 tahun atau yang sudah bekerja dan mempunyai pendapatan bulanan.  Infaq Consultancy Sdn Bhd membantu menguruskan perlindungan hayat anda yang menetap di Selangor, Kuala Lumpur, Kedah, Johor dan Perlis. Anda yang tinggal atau bekerja di kawasan ini layak mendapatkan perlindungan hayat terbaik ini.

Konsep Plan Income Protection Takaful

konsep income protection plan yang betul

Plan takaful menyediakan perkhidmatan perlindungan kewangan di mana anda tidak perlu mengeluarkan duit lagi ketika mengalami sesuatu perkata yang tidak diingini seperti lumpuh, penyakit kritikal dan kematian. Caruman bulanan melayakkan anda menerima perlindungan kewangan dan pampasan untuk kes-kes yang tertentu.

takaful melindungi daripada ketidaktentuan masa hadapan

Sebagai contoh, plan takaful bagi seorang lelaki yang berusia 30 tahun dan bergaji RM2000 untuk sebulan adalah RM100 bagi nilai bulanan perlindungan hayat terbaik. Namun apabila berlakunya kematian, lumpuh dan juga penyakit kritikal ataupun salah satu darinya, lelaki tersebut akan menerima 100% nilai perlindungan hayat yang telah ditetapkan.

Faedah Plan Income Protection Takaful

faedah perlindungan hayat daripada takaful ikhlas

Dengan peruntukan sebanyak Rm100 sahaja daripada gaji anda setiap bulan, anda akan menerima manfaat perlindungan hayat terbaik di Malaysia yang menjadi pilihan ramai masyarakat Malaysia.  

1. Kematian Dan Lumpuh RM200,000

pampasan kematian atau cacat kekal

Sekiranya berlaku kematian, nilai pampasan Rm200,000 menjadi nilai bantuan bagi keluarga pemegang plan Income Protection Takaful bagi mencukupkan mereka sepanjang ketiadaan pemegang plan lagi manakala jika pemegang plan mengalami lumpuh, Rm200,000 menjadi perlindungan menggantikan gajinya yang untuk 10 tahun nilainya.

2. Penyakit Kritikal RM100,000

pampasan penyakit kritikal

Penyakit kritikal seperti sakit jantung, diabetis, kanser dan strok serta lain-lain lagi memberi anda jumlah coverage sebanyak Rm100,000.  Jumlah yang bernilai 5 tahun gaji anda membolehkan anda membiayai perubatan atau berehat sementara anda dirawat dengan baik tanpa perlu bekerja sehingga anda benar-benar sembuh. Perlindungan hayat terbaik di Malaysia untuk penyakit kritikal ini sememangnya berbaloi untuk anda dapatkan dengan mudah.

3. Waiver

waiver jika diagnos penyakit kritkal

Anda tidak perlu membayar caruman bulanan lagi setelah disahkan menghidapi penyakit kritikal. Sudah pasti pada masa tersebut anda juga sudah tidak bekerja atau terpaksa tidak ke tempat kerja. Anda tidak perlu risau kerana hibah akan dilakukan jika berlaku kematian.

Tempoh matang Plan Income Protection Takaful

tempoh matang pelan perlindungan hayat terbaik

Tempoh matang bagi perlindungan hayat terbaik di Malaysia untuk penyakit kritikal ini adalah selama 100 tahun. Anda diberi peluang untuk meneruskan atau menamatkan plan ini sekitar umur 60 tahun, tetapi adalah lebih baik anda meneruskan sehingga umur 100 tahun untuk mendapatkan perlindungan hayat terbaik untuk diri anda.

Plan Income Protection Takaful Untung Dan Berbaloi

takaful menjamin masa depan keluarga

Anda akan menerima keuntungan berganda-ganda berbanding anda hanya membuat simpanan sendiri tanpa adanya perlindungan hayat terbaik di Malaysia untuk penyakit kritikal, lumpuh dan kematian ini. Ia amat berbaloi dimana anda tidak perlu keluarkan jumlah yang lebih banyak tetapi anda akan menerima jumlah coverage yang tinggi.

Jom Dapatkan Perlindungan Hayat Terbaik Bersama Income Protection Plan Takaful

sertai pelan income protection daripada infaq consultancy

Income Protection Takaful Plan yang merupakan perlindungan hayat terbaik untuk penyakit kritikal, lumpuh dan kematian menjamin pelindungan pendapatan kepada anda dan meringankan beban anda yang sudah hilang mata pencarian akibat kejadian yang tidak diingini. Perlindungan hayat terbaik di Malaysia untuk penyakit kritikal boleh anda dapatkan segera bersama Income Protection Takaful Plan!

TAKAFUL IKHLAS PERLINDUNGAN HAYAT TERBAIK DI MALAYSIA UNTUK PENYAKIT KRITIKAL
Hotline: Tekan untuk telefon (011-11235025) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: https://www.facebook.com/afyan.ifp
Website: http://afyan.com

Address:
INFAQ Consultancy Sdn Bhd
No A, 2-1, Jalan Medan Selayang 1, Medan Selayang, 68100 Batu Caves, Selangor

Jom Dapatkan Perlindungan Hayat Terbaik Bersama Income Protection Plan Takaful SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Dapatkan Perlindungan Hayat Terbaik Bersama Income Protection Plan Takaful SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Perlindungan Hayat Terbaik Bersama Income Protection Plan Takaful SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: